Red Bull Megaloop challenge update

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
September 16, 2013, 22:32:49
edit2Rapporteer  
De herfst is in aantocht met perfecte omstandigheden voor ‘Extreme Kiteboarders’ en dus voor de Red Bull Megaloop Challenge! Voor Nederland’s meest extreme kiteboard competitie zijn we op zoek naar meer dan 30 knopen wind met richting Noord of Zuid West. Het is van groot belang dat de wind ‘sideshore’ is zodat de kiteboarders de golven kunnen gebruiken als kickers en de wind hun niet direct richting de kant blaast. Helaas is de windrichting voor de eerste echte dagen van het stormseizoen nog niet erg gunstig, maar de wachtperiode loopt nog tot 1 Oktober. De voorspelling biedt later in de maand nog volop kansen voor een mogelijke start bij The Spot in Zandvoort.

Professional Surf Forecaster Tobias van Tellingen over de omstandigheden: “Na een tropische start van september gaf een kleine depressie op de Noordzee al wel een voorproefje. Nu deze het herfstseizoen heeft ingeluid moet de eerste echte oceaandepressie behorend bij de tijd van het jaar nog komen. Deze wordt in de loop van het weekend verwacht.

In de start van het seizoen zien we lagedrukgebieden meestal erg noordelijk ontstaan en uitdiepen. Dit heeft te maken met de snelle afkoeling rond de Noordpool in tegenstelling tot de veel tragere afkoeling van de aarde op lagere breedte. Deze eerste depressie blijft in eerste instantie dan ook te veel in de buurt bij IJsland en Schotland liggen waardoor de wind in Zandvoort pal op de kust staat.

In het midden van de week schuift de depressie meer richting de Noordzee en krijgt het al meer de potentie van een storm dicht bij ons in de buurt. Niet alleen de windsterkte van zo’n systeem is dan beter, maar ook de richting. De uitgangssituatie is echter niet ideaal, omdat de depressie uit het noorden komt. In het meest gunstige geval komt een stormdepressie niet over Schotland de Noordzee in, maar wordt via een zuidwestelijke stroming aangevoerd. Waarschijnlijk is het daarop nog even wachten tot later in het seizoen. De ex-hurricanes die nu al op de kaarten staan voor later deze maand, zouden daar wel eens een grote rol in kunnen gaan spelen!”

Red Bull Atleet en host van het event Ruben Lenten geeft de hoop nog niet op en zal de komende dagen zeker op het water te vinden zijn voor een paar megaloops. ‘Fingers crossed’ dus. Mochten de weergoden ons niet gezind zijn dit jaar dan verplaatsen we het event naar een nieuwe wachtperiode. Als het event een “GO” krijgt wordt dit 2 dagen voor het event aangekondigd op www.redbull.nl/megaloopchallenge Enjoy de wind de komende dagen en houd onze sites in de gaten.

De 16 geselecteerde riders zijn:

Enrico van Laar
Evan Kruger
Peter Tuinman
Lasse Walker
Bart Koevoed
Jerrie van de kop
Kevin de Smidt
Floris Jan Jansma
Josha van der horst
Dylan van der Mei
Jop Heemskerk
Tieme Rietveld
Bram Bast
Rens Poulie
Steven Akkersdijk
Felix Stelter
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #1 September 16, 2013, 23:55:46
edit2Rapporteer  
Hopen dat het doorgaat, vorig jaar was het top!
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #2 September 17, 2013, 01:10:37
edit2Rapporteer  
Vorig jaar was Maarten van Es ook geselecteerd, maar kon toen door een knie operatie niet mee doen, kan hij nu dat hij hersteld is geen herkansing krijgen?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #3 September 17, 2013, 19:35:52
edit2Rapporteer  
Mee eens Ahrend. Maarten hoort in het evenement, evenals Willem van der Meij.
Beide heren hebben ons kitehigh evenement gewonnen in 35-40kn wind!
Wat een loop-festijn was dat!!!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.