ziet door de bomen het bos niet meer...

hooligan

Geen avatar

Berichten: 11
Mei 16, 2007, 00:49:13
edit2Rapporteer  
hoi, ik zal me eerst even voorstellen.

ben wayne ritsema kom uit Eindhoven en ben 15 jaar. ik denk dat ik 1.85 en 70 kilo ben ( ik weet niet of het nog meer word)
Ik kom wel is in enkhuizen om de vriend van me moeder op te zoeken. En ik zie daar dus ook wel is mensen ktiesurfen in de omgeving. En ben er opzich bestwel verliefd op geworden (kiss_kitesmiley)..
ik heb al mijn research gedaan en ik weet dat ik eerst maar lessen moet nemen maar heb toch een paar vragen..

Ik zou graag willen kitesurfen en waarschijnlijk ook flyboarden, maar is dit ook mogelijk met dezelfde kites (als de wind het toelaat)

en ik zou echt niet weten wat voor kite ik moet nemen, want je hebt dus c-en bow kites, hybrides en matrassen en weet ik wat nog meer..

welke(fly) boards en accesoires( pakken, trapezes, (bar) etc) heb ik nodig?

ps. heb geen vlieger ervaring naja paar keer met een delta 2 lijns gevlogen en geld is ook niet zo'n''heel' groot probleem dan spaar ik gewoon zoveel mogelijk door maar houd er wel rekening mee dat ik 15 ben en moet leven van een zeer klein loontje ThumpDown bij ah en zakgeld van me moeder..

heel wat vragen en hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen Huh
alvast bedankt.
Passie

Berichten: 3397
Antwoord #1 Mei 16, 2007, 01:06:55
edit2Rapporteer  
Neem wat lessen bij Vanbellen.nl
is voor jou denk ikb ijna het dichtstbij ( nameljik grevelingendam)
en je weet zo of jou het bevalt.
ik zal je zeggen. Het is super
ik zou gewoon les nemen
hooligan

Geen avatar

Berichten: 11
Antwoord #2 Mei 16, 2007, 01:14:30
edit2Rapporteer  
dat ik lessen moet nemen wist ik al maar had vooral graag antwoord op de vraag of je dezelfde kite kan gebruiken voor flyboarden en kitesurfen, want anders ben ik bang dat het te duur word...
owja en leslocatie maakt trouwens niet zo veel uit want ik kan ook een weekje naar enkhuizen als ik dat wil en daar zijn leslocaties zat denk ik!?
rikdekker

Berichten: 737
Antwoord #3 Mei 16, 2007, 01:16:05
edit2Rapporteer  
ja je kan dezelfde kite waarschijnlijk wel gebruiken, het mooiste voor op het land is dat je een Foilkite koopt, dus een kite die zichzelf vult met lucht en je dus niet op hoeft te pompen. je kan er ook mee het water op.

verdere info laat ik aan andere mensen over!
-Mark-

Berichten: 451
Antwoord #4 Mei 16, 2007, 01:18:35
edit2Rapporteer  
je kan met een kitesurf kite c of bow redelijk geod flyboarden is vooral leuk om met wat minder wind te doen.

merk kite maakt niet zo heel veel uit, alle merken zijn eigenlijk ongeveer gelijk kwa kwaliteit en bow kite of c is een mening denk ik, tog zeggen ze dat een bow veiliger is en je heb meer wind berijk.

Ik zou gewoon voor een mooi 2e hands setje gaan naar een goeie winkel, en daar wat info vragen.

succes met de kite sport
hooligan

Geen avatar

Berichten: 11
Antwoord #5 Mei 16, 2007, 01:19:31
edit2Rapporteer  
bedankt...
zo snel mogelijk lessen dan maar
rikdekker

Berichten: 737
Antwoord #6 Mei 16, 2007, 01:23:05
edit2Rapporteer  
vergete bij te zetten: maar een foil is dus zo handig omdat deze niet lekgaat als je een keer flink crasht! dus niet elke keer je tubes aan het plakken ed.
Emiel

Berichten: 3004
Antwoord #7 Mei 16, 2007, 01:27:57
edit2Rapporteer  
een Best Bularoo is een relexte kite voor als je op het land en op het water wilt knallen. Deze is namelijk verstevigd zodat ie crashen op het land ook kan hebben. Weet alleen niet of je budget deze kite toelaat, kost geloof ik rond de 800euro(ligt ook aan de maat.

je hebt verder een kiteboardje(rond de 130cm lang en 38 tot 40cm breed) nodig, trapeze, bar+lijnen, Wetsuit, Bescherming(flyboarden), Flyboard.

ga veel met die delta vliegeren dat je hem blind in de lucht kan houden, is erg fijn als je ervaring met het vlieger gevoel hebt.
hooligan

Geen avatar

Berichten: 11
Antwoord #8 Mei 16, 2007, 01:41:04
edit2Rapporteer  
maakt het uit dat dit een pretvliegertje is van onder 10 euro?

en ik zag laats een niet veel voorstellende matrasje bij gamma schater
zou dit wat zijn om te oefenen?
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #9 Mei 16, 2007, 02:08:50
edit2Rapporteer  
Ieder uurtje dat je staat te vliegeren ( en dan vooral met een "bestuurbare vlieger" / min. 2 lijntjes)  is mooi meegenomen. Je krijgt dan een beetje gevoel wat er met een vlieger in combinatie met wind gebeurd. Ga eens zoeken op het internet naar zaken als "windvenster" en probeer deze theoriekennis in de praktijk uit. Ervaar in de praktijk wanneer / op welke manier je vlieger de meeste kracht ontwikkeld. Je hebt dan bij je eerste les al veel kennis in huis.
Als het goed is krijg je tijdens je eerste les alles uitgelegd over de vliegers die gebruikt worden voor het kitesurfen. Overleg met je instructeur over het materiaal dat je eventueel denkt aan te schaffen en wordt vervolgens verslaafd aan ''één van de mooiste vrijetijds besteding" die er op dit moment is. Er zijn trouwens ook hele goede instructie DVD's te verkrijgen waar je ook veel goede uitleg krijgt en je dus met veel voorkennis aan je eerste les kunt beginnen.
Have fun  ThumpsUp
rikdekker

Berichten: 737
Antwoord #10 Mei 16, 2007, 03:45:38
edit2Rapporteer  
en idd, ik heb het geleerd met een peterlynn pepper. 4.5 m2. koste 100 euro 2e hands ,en je leert gelijk waar je met een kite de meeste kracht hebt en wat je wel en niet kan doen. bovendien weet je na een tijdje kiten precies waar je kite staat zonder er naar te kijken.
Psychotic

Berichten: 1723
Antwoord #11 Mei 16, 2007, 03:53:46
edit2Rapporteer  
Ik zou je een peter lynn of een flysurfer kite aanraden, puur omdat die het beste van alles in zich hebben, goed op land en goed op water. Makkelijk starten, geen gezeur met lekke tubes maar gewoon knallen. Zelf ook jaren gedaan, flyboarden en kitesurfen tegelijk en heb sinds kort geen flyboard meer, maar heb nog wel steeds foils voor op het water, en daar stap ik voorlopig nog niet vanaf.
hooligan

Geen avatar

Berichten: 11
Antwoord #12 Mei 16, 2007, 04:14:48
edit2Rapporteer  
bedankt heren... zulke reacties had ik graag ben nu aardig op weg

en maar zo snel mogelijk lessen... maar ong 200 euro nogal duur voor paar uurtjes maja beter dan dat ik jullie lastig val op het water he Wink
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.