Natura 2000

Mirns

Geen avatar

Berichten: 10
Oktober 26, 2007, 21:04:29
edit2Rapporteer  
Wat is natura 2000?
Een overeenkomst van E.G. landen met als doelstelling "behoud van de natuur"
Wat gaat er allemaal gebeuren?
Een aantal gebieden in Nl zijn aangewezen als Natura 2000 gebieden. In het kort gezegd: zo'n beetje al het binnenwater. Na een inventarisatie van alle activiteiten wordt bekeken welke activiteiten schadelijk zijn en welke niet. Niet schadelijke activiteiten worden opgenomen in het "beheerplan"en zijn voor de komende 6 jaar gewaarborgd. Schadelijke activiteiten zullen nader worden beschouwd. Na eventuele aanpassingen alsnog worden toegestaan of geheel worden verboden.
De stand van zaken:
Rijkswaterstaat heeft een inventarisatie gemaakt van huidige activiteiten. Afgelopen dinsdag was er in lelystad een bijeenkomst voor de afdeling recreatie waarbij werd gekeken welke activiteiten er nu plaatsvinden.

Na het aanbrengen van een aantal wijzigingen gaat RWS samen met een aantal partijen kijken welke activiteiten schadelijk zijn en welke niet......
LET OP : Alleen die plaatsen waar het kitesurfen officiëel is toegestaan worden in deze beoordeling meegenomen. <TOT SLOT    ListenToMe Blijf weg van de natuurgebieden. De komende tijd zal er met argusogen naar het gedrag van kitesurfers worden gekeken

Bij activiteiten aangemeld na het in werking treden van Natura 2000 zullen de kosten worden doorberekend aan de aanvrager. Tevens is dan de bewijslast ( schadelijk of niet schadelijk) aan te leveren door de aanvrager..................

Jacobus

Berichten: 416
Antwoord #1 Oktober 27, 2007, 00:32:52
edit2Rapporteer  
Is dit ook al op Duitse fora's geplaatst? Hoop dat iedereen die dit leest zich aan deze oproep houdt.

Maar zijn ze nu van plan om te kijken of wij ons wel aan de regels houden en aan de hand hiervan bepalen of we mogen blijven kiten.... Of gaat men daadwerkelijk een onafhankelijk onderzoek instellen om te bewijzen dat kitesurfen daadwerkelijk een bedreiging is voor de natuur?

Laatste vraag (ik weet niet of je hier antwoord op hebt), kijkt men op dezelfde manier naar windsurfen als naar kitesurfen?
MarcusMakkum

Berichten: 41
Antwoord #2 Oktober 27, 2007, 00:37:13
edit2Rapporteer  
Jacobus...alle watersportactiviteiten worden meegenomen in de N2000 beoordelingprocedure...alleen de kitesurfers krijgen 'extra' aandacht...maar dat wist je al.

Maar lees ons volledige verslag van de RWS N2000 bijeenkomst maar...staat nu op hanglos.nl en kitesite.nl
Dat zou iedereen moeten lezen....maakt heel veel duidelijk en ... heel belangrijk ... brengt vooral een stukje 'besef'

Kitende groet  ThumpsUp
Jacobus

Berichten: 416
Antwoord #3 Oktober 27, 2007, 00:55:01
edit2Rapporteer  
Ok thanks Marcus, zal het lezen. Zie je op het water!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.