[Griekenland] afgelegen spots

Feutus

Berichten: 66
Juni 15, 2010, 16:04:38
edit2Rapporteer  
Hallo allemaal!

Met surfvereninging Hardboard (ja, helemaal uit Enschede) zijn we van plan om aankomende zomer met 3 grote zeilboten afgeladen met materiaal 2 weken lang Griekenland te doorkruisen. Omdat niemand van ons veel ervaring heeft met deze combinatie van sporten of met de regio zoeken we naar tips en ervaringen van anderen zodat we ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Loopt er hier iemand rond met goede tips waar in Griekenland we mooie spots kunnen vinden? Het vertrek en eindpunt liggen vast, we varen van Athene naar Paros, maar de rest van de route is nog niet vastgelegd. Over Paros, Naxos en Mykonos kunnen we wel het een en ander vinden maar we zijn natuurlijk op zoek naar de meest afgelegen plekjes.

Iemand tips? Help ons om van onze monstertrip de vetste vakantie ooit te maken! Eventueel vind je hier meer informatie: www.monstertrip.nl

Tnx alvast!
Feite
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #1 Juni 15, 2010, 22:09:27
edit2Rapporteer  
hey, jullie zijn die lui van kbo Grin
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #2 Juni 15, 2010, 22:16:52
edit2Rapporteer  
Ben zelf bekend met Paros en Naxos o.a.

Er zijn in Griekenland zat nog onontdekte of bekende kitespots. Uiteraard is kitebeaches.com een goede bron. Maar er ontbreekt nog veel.

Nadeel van de meeste eilanden op Griekenland is het ontbreken van genoeg strand. Vanaf een boot lanceren geeft je veel meer mogelijkheden.

Op Naxos heb je natuurlijk Mikri Vigla als main kite-beach. Maar om de hoek heb je een super schuin aflandige spot met spiegevlak water meestal.
In het Noorden heb je een aantal zeer moeilijk bereikbare stranden (alleen met 4x4) waar je aanlandig kunt golfrijden. Met een boot mogelijk beter te bereiken.

Tussen Paros en Anti-Paros heb je de plek waar de PKRA een aantal keren georganiseerd is met wisselend succes. Ook redelijk veel strand, en aan de kant van Anti-Paros vrijwel geen wind. Aan de kant van Paros wel. Is erg vreemd verschijnsel.

Ik zou zeggen: gebruik Google earth om mogelijk interessante locaties in kaart te brengen. Windrichtingen kun je van kitebeaches meestal wel halen. Zo doe ik het ook, met wisselend succes. Met een boot ben je veel flexibeler
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.