[Windwaarschuwing] Deze week alweer stormachtig!

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
December 13, 2011, 11:38:39
edit2Rapporteer  
Het houd niet op, de ene depressie heeft ons land nog niet verlaten of er liggen er al weer 3 nieuwe te vechten om wie nu weer de heftigste wind ons landje kan laten teisteren.

Het is zelfs zo chaotisch dat we deze week alle windrichtingen en windkrachten tot mogelijk 10bft voor onze kiezen krijgen. Hou dus goed de laatste voorspellingen, de buien en vooral de wind in de gaten. Zeker omdat er periodes met 4-5bft binnen een paar uur afgewisseld worden met 7-8-9bft maakt het dat je extra op moet passen.

Hier de KNMI voorspelling voor vandaag:
Een groot regengebied boven het land trekt de komende uren naar het oosten weg, maar wordt van het westen uit gevolgd door enkele stevige buien. De wind is (vrij) krachtig boven land, 5 of 6 Bft, aan de kust en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft. Aan de noordwestkust kan nog even stormkracht bereikt worden, 9 Bft. Boven land komen er verder (zware) windstoten voor tot rond 80 km/u, in de kustprovincies tot 90 km/uur. In de loop van de ochtend neemt de wind langzaam iets af. Vanmiddag trekt de neerslag naar het oosten weg en klaart het op. Er kan dan nog wel een bui van zee binnendrijven en het wordt een graad of 9. De wind draait naar het zuidwesten en neemt af naar matig tot vrij krachtig, 4 of 5 Bft, aan de kust naar krachtig of hard, 6 tot 7 Bft. De buien kunnen gepaard gaan met onweer en (zware) windstoten.
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #1 December 14, 2011, 21:53:39
edit2Rapporteer  
deze vrijdag dan!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.