Nieuwe lagune geliefd maar verboden voor kite surfers

Haring High Richardt

Berichten: 9341
April 12, 2015, 10:53:06
edit2Rapporteer  
Dit is nou weer jammer, zijn er al mensen geweest ??


 


Voor kitesurfers is de lagune in Camperduin een ideale plek, maar momenteel is het werkterrein en afgesloten voor publiek. (Foto: aangeleverd)


http://www.rodi.nl/widgets/1715-nieuws/nieuws/1183588-nieuwe-lagune-geliefd-maar-verboden

CAMPERDUIN - Ter versterking van de kust tussen Petten en Hargen is inmiddels 30 miljoen kubieke meter zand verwerkt. Sinds half december is het strand in Camperduin opengesteld voor publiek. Momenteel is de aannemer bezig met het uitdiepen van de lagune, het water tussen de zee en duinen links van de strandafgang. Het zand wordt gebruikt voor het nieuwe duin tussen de zee en lagune. De werkzaamheden worden met groot materieel uitgevoerd, het is afgesloten gebied en zelfs zeer gevaarlijk voor publiek om er te begeven.


Voordat deze werkzaamheden begonnen zagen kitesurfers hun kans schoon en stoven het 'nieuwe water' op. "Voor hun is het een ideale plek", weet Nienke Duinmeijer van Surfschool Quiksilver. "Door de ligging zijn er meerdere windrichtingen voelbaar. Bovendien kun je nu ook met oostenwind kiten. Dat kan niet op zee, want dan kom je niet meer terug." Zelf is Nienke golfsurfer. Voor De Jongens uit Schoorl en haar surfschool ziet Nienke ook nieuwe kansen. "Met een lagune kun je leuke dingen doen. Zo kunnen we tijdens de zomerkampen bijvoorbeeld met de kinderen vlotten bouwen en van de ene naar de andere kant van de lagune varen."


Afgezet terrein

Marco Kartel van Hoogheemraadschap benadrukt dat de lagune momenteel afgezet terrein is en dat het er voor bezoekers momenteel zelfs levensgevaarlijk is om er te begeven. "De werkzaamheden zijn in volle gang, het is officieel werkgebied dat nog niet is geïnspecteerd. Het is er nog gevaarlijk, door bijvoorbeeld drijfzand. Als het gebied eenmaal is vrijgegeven, weet ik niet of kitesurfers welkom zijn in de lagune. Dat hangt af van meerdere partijen, zoals de gemeente. Kitesurfers weten dat ze zich op verboden terrein begaven, maar ik snap dat ze het een uitdagende plek vinden."





http://www.youtube.com/watch?v=eSaaR-6e1Ds

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.