Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Lijnen worden korter, niet langer ....... Gepost op: Oktober 17, 2016, 07:16:13
Interessant artikel over Krimpende Kite lijnen.
http://www.wetestkites.com/2016/10/14/shrinking-kite-lines/
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tokeledoki droogpak Gepost op: Oktober 15, 2016, 22:24:19
Ik vaar al 7 jaar heel tevreden met Gul Enforcer. Vaar meestal op zee en draag het pak beneden de 10 graden.  Zelfs bij 5 graden en bft 8 NO lekker warm. TIP: rits regelmatig inwrijven met waxinelichtje. De rits is nog top en pak is waterdicht.  ThumpsUp
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: WANTED: Wimt Gepost op: Maart 13, 2016, 10:46:31
Top gozer die Wimt. Kwam hem soms tegen op Wijkiki met zijn droogpak uit 1964. Hij gaf vaak een andere kijk en kleur op zaken, en dat veroorzaakte flinke dialoog. Ik mis hem ook mik bied hem een gratis lunh aan bij Aloha of Timboektoe.  ThumpsUp ThumpsUp YeSS YeSS
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 16, 2016, 20:23:23
Lekker kiten vandaag bij 4 graden in Ijmuiden. Weinig badgasten, om 10 uur met 3 windsurfers op het water. Beetje vlagerig maar goede wind. Om 13 uur 10 kiters. Enkeling wilde met 11 meter het water op, maar geadviseerd niet te proberen. Met 6 meter was het prima te doen. Top dagje.  De ripcurl flashbomb handschoenen 3 vingers blijven een echte aanrader.. Zelfs vandaag tropische warme handen ????????????
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: board of kite bergen - met één hand starten? Gepost op: Januari 02, 2016, 12:27:23
Bekijk deze video op YouTube:


http://youtu.be/scyRnV3wDhs


6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Verloren Personal AIS Noodsignaal Gepost op: September 06, 2015, 22:25:54
Dank voor de tip. Ik heb de KNRM op de hoogte gebracht. Voor dit apparaat heb je overigens geen vergunning en registratie bij agentschap telecommunicatie nodig. Voor een PLB is dat wel nodig.
7  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Verloren Personal AIS Noodsignaal Gepost op: September 06, 2015, 15:28:48
Afgelopen vrijdag bij Wijk aan Zee bij de Bunker ben ik een Personal AIS noodsignaal van het merk Easy Rescue verloren. Apparaat zat in een tasje aan mij trapeze. Is waarschijnlijk door een crash in een grote golf afgebroken. Het apparaat blijft drijven. 

http://www.hollandmarinehardware.nl/index.php?page=EasyRescue%20AIS%20SART%20SOLAS&gclid=CPPcnee84scCFUcTwwodWSQJUA

Tot slot een vraag. Wie heeft er inmiddels een solide oplossing gevonden om een noodsignaal op te bergen?

Alvast bedankt  ThumpsUp, Wim

NB: wel grappig dat ik een reddingsactie opstart om een noodsignaal terug te vinden   Grin
8  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kiter onderkoeld Wijk Aan Zee Gepost op: Januari 05, 2014, 10:10:36
Nog een tip, om snel hulp voor een ander te mobiliseren, zeker als je bij de bunker aan het kiten bent, dan is Aloha niet om de hoek: landelijk alarrm nummer KNRM 0900 0111, zet even in je telefoon   ThumpsUp

Voor het hele vehaal nog even het verslag van de KNRM Wijk aan Zee:

Wijk aan Zee, 28 december 2013

Zaterdagmiddag werd de bemanning van KNRM Station Wijk aan Zee rond 16 uur gealarmeerd voor een kitesurfer in de problemen.
Omdat de bemanning grotendeels al in het boothuis aanwezig was, kon de actie razendsnel worden opgestart. Beide kitesurfers zijn gevonden, waarvan er één licht onderkoeld was.

Nadat de reddingboot Donateur door de Seatrack was gelanceerd werd direct koers gezet naar de locatie van de kitesurfer. Deze zou zich vlakbij de Noordpier bevinden. Echter trof de reddingboot bemanning al halverwege een kitesurfer aan, welke in de problemen was. Deze persoon is aan boord genomen en bleek door de variabele wind zijn kite niet meer de lucht in te kunnen krijgen. De kitesurfer dreef al zo’n 20 minuten rond en kon niet terugkomen.

Doordat de kleuren van zijn kitezeil niet overeenkwamen met de gegevens van de alarmmelding, was meteen duidelijk dat dit niet de aanvankelijke melding was. Daarvoor werd meteen doorgevaren naar de Noordpier, waar vrij snel een kitezeil gevonden werd. De daarbij behorende persoon werd niet meteen aangetroffen waarop er direct een aantal zoekslagen werden gemaakt. Een toevallig langsvliegende SAR helikopter van de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie, zocht nog kort mee, maar vrij snel kwam de melding van het kusthulpverleningsvoertuig, dat zij de vermiste kitesurfer inmiddels hadden aangetroffen en achterin de wagen hadden zitten. Deze kitesurfer was licht onderkoeld en werd overgedragen aan de gereedstaande ambulance bij de Noordpier. De Donateur heeft vervolgens het kitezeil geborgen.

Beide kitesurfers hebben hun zeil later die dag opgehaald en zijn donateur geworden van de KNRM.



9  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: zakje met vinnen gevonden Schellinkhout 2 Jan Gepost op: Januari 03, 2014, 10:21:26
Hi Bakfiets, TOP  ThumpsUp , en alvast bedankt   schater. Ik ga vandaag naar Schellie of Wijk ik mail je nog voor contact. Gr Wim
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 02, 2014, 19:05:16
Vandaag voor het eerst gevaren met mijn nieuwe directional board Firewire Helfire op Schellinkhout.

Bij het uitpakken van het board uit de hoes ben ik een plastic hoesje met 2 finnen en een vinsleutel erin verloren in het gras bij de parkeerplaats.. Merk Futures Mulcoy 5 fin.

Mocht je de 2 vinnen vinden, mail me dan even. Alvast bedankt, Wim.

wwtwaar17@gmail.com of 06 53251970
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kiter onderkoeld Wijk Aan Zee Gepost op: December 31, 2013, 16:40:19
Nog wat reacties op vragen:
Kon de kiter niet een selfrescue doen? Hij had zijn bar al ingerold en lag naast zijn kite. Maar er was te weinig wind om naar de kant te komen, het had zeker uren geduurd. Ook was hij al te onderkoeld om de wingtips te pakken en al boddydraggend zijn kite te besturen; kite was ook groot (Ozone Edge, 12-14 meter).

Wat ook nog gebeurde toen hij zijn kite wilde loslaten om gesleept te worden, was dat hij verstrikt raakte in zijn lijnen. Kan je allemaal niet verzinnen, maar het gebeurde wel. Gelukkig raakte hij vrij snel los, maar hij begon wel wat paniekerig te worden.

Hoe heb ik hem gesleept? Ik ben gaan Kont-draggen (bottum-draggen). Ofwel positie nemen zoals je al zittend in het water je kite start. Je gaat voor de drenkeling zitten met kite op 12 uur. Ik vaar met een zittrapeze met handgrip, en die kan dan gepakt worden. Daarna rustig gaan sinussen. Er stond te weinig wind om te kunnen planeren en wegvaren. Volgens mij is dan belangrijk om kite hoog in de lucht te houden en tussen 10-14 uur te sinussen. Vooral niet te veel kracht inzetten, want dan kost dat de drenkeling te veel kracht.

Had ik pijn in mijn body/ribben van het slepen? Nee, met een zittrapeze heb je nergens last van. Ik ben zelf zittrapeze gaan varen, nadat ik voor de 2 e keer mijn ribben kneusde. Ziet er niet uit die luier, maar ja ik ben inmiddels 54 jaar en ga steeds meer voor blessurevrij varen.

Hadden we niet beter op de kustwacht kunnen wachten? Achteraf kun je zeggen, had ook gekund, maar in het moment was hij al aan het einde van zijn kunnen. We wisten niet hoelang we moesten wachten en het werd al schemerig. Bovendien lag hij al zeker 30 minuten in het water. Hij wilde gewoon weg en werd wat paniekerig, en ik zelf wilde ook niet langer blijven ik was zelf ook wel bang dat de wind zou wegvallen en ik ook een drenkeling zou worden. Het was allemaal erg spooky. Ik vraag me zelf ook af wat er met mij was gebeurd met een helikopter in het donker vol boven mijn kite op 12 uur? Ik blijf dat achteraf een nare gedachte vinden. De helikopter kwam uit het Noorden vol gas laag aanvliegen.

Tot slot: bedankt voor jullie reacties, fijn dat het onderwerp aandacht krijg. Ik voel dit als een prettige support  loser ThumpsUp
12  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kiter onderkoeld Wijk Aan Zee Gepost op: December 30, 2013, 11:22:32
Hierbij wat reacties van me op wat vragen. Ik kreeg van Evan een instructie om te quoten, maar voordat ik die instructie onder de knie heb, heb ik al 3 mensen uit zee gehaald  Grin Grin

De kiter en zijn vrienden waren wel ervaren kiters. De kiter die in de problemen kwam, had de kite van zijn vriend geleend, ik denk dat hij zelf geen grote maat bij zich had. Volgens hem waren er problemen met de lijnen, 1 stuurlijn was langer dan de andere lijn geworden en hij kreeg de kite daardoor niet meer omhoog.

Toen ik bij hem kwam de eerste keer was hij nog goed aanspreekbaar. Als hij er slecht aan toe was geweest, was ik wel meteen gaan slepen, maar nu ging ik voor de zekerheid om de KNRM in te schakelen. Ik wist vooraf ook niet of ik het met slepen zou redden, want de wind was zwak. Ik was zelf ook wel wat benauwd dat we samen zouden stranden tijdens de redding zonder alarmering van hulpdiensten.

De kiter had zijn board nog meegenomen tijdens de sleep. Hij hing met 1 arm achter me. Vandaar dat hij na enige tijd wvan arm moest wisselen. En toen verloor ik hem voor de eerste keer. Was bent een pittig moment, want er stond veel stroming, maar ik kon gelukkig na 1 rakje bij hem komen. Misschien is het onhandig geweest dat hij zijn boardje meenam en daardoor eerder vermoeid raakte, anderzijds gaf het hem wel een veilig gevoel, denk ik, omdat je wat extra drijfvermogen bij je hebt.

Ik ben blij dat ik hem niet ben gaan slepen met een leash. Toen we in de branding kwamen werden we gespoeld door een grote golf, de lijnen gingen slap hangen en de kite kwam uit de lucht dwarrelen. Ik had hem niet graag aan me vast gehad, dan had ik in mijn lijnen kunnen komen, denk ik. Ik had alle aandacht nodig om weer spanning op mijn lijnen te krijgen en de kite te relaunchen.
Ik verloor de kiter zo'n 50 meter van de kust, en dat was wel even hopen dat hij het kon volhouden alleen. Ik werd nog door een tweede golf gespoeld, maar kon gelukkig weer de kite relaunchen (North Evo is daar er goed in; ik vaarde een 12m). Toen de kiter aan de kant kwam raakte hij even buiten bewustzijn, maar hij kwam weer snel bij.

Zijn vriend is enorm geschrokken door de helikopteractie, hij dacht even dat zijn vriend verdronken was.

De kite werd wel gespot, maar de kiter was inmiddels downwind al op de kant. Ik heb de vriend en de kiter nog even gesproken in de ambulance. Ze waren beiden aangeslagen, maar ook blij en erg dankbaar.

Achteraf is het misschien makkelijk om te zeggen dat de KNMR eerder door de vriend ingeschakeld had moeten worden. Maar dat is achteraf. In het moment blijft het een lastige beslissing. Je maakt dit denk ik te weinig mee om er snel op te reageren. En mijn ervaring was dat de tijd enorm snel verliep en je dus wel snel moet handelen. Voordat je het weet ben je 30-45 minuten verder.

Waarom ik het heb gedaan? 4 jaar geleden brak mijn powerkoord in de branding bij Ijmuiden. De meeste kiters doen dan niets, en varen dan langs zo van "ik heb niets gezien", of "ik ben lekker aan het varen, en wil niet stoppen", of "ik kan hem niet helpen, ik kan net zelf een beetje varen". Ik kon toen zelf nog niet zo goed varen, en een kiter heeft me toen naar de kant gesleept. Dat heeft veel indruk op me gemaakt. Wat ik toen heb ervaren, is dat je niet als sleper te hard moet gaan varen, want je trekt degene die je sleept flink uit elkaar.

Waarom ik het ook heb gedaan? Omdat ik hoop dat we elkaar blijven redden, de volgende keer kan ik het wel weer zijn. En om elkaar zo scherp te houden op de risico's.  loser
 schater
13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kiter onderkoeld Wijk Aan Zee Gepost op: December 29, 2013, 21:30:01
Ik was -met een kitemaat- inmiddels al het water af, maar zag het allemaal gebeuren van achter het raam bij Aloha. De heli en de zwaailichten zorgden daar ook wel voor wat commotie.

Wim, begrijp ik goed dat jij die ene kiter was die nog voer? Ja, dat was ik. Dan waren de zoekenden allemaal teveel upwind, jij zat meer downwind.


Alle reddingsdiensten op het strand stonden bij de pier met zwaailichten. Dat was voor mij ook wel bizar. Gelukkig was er een mountainbiker die de wagens gealarmeerd heeft


Heeft ie behoorlijk geluk gehad dan dat er iemand in de buurt was die überhaupt nog kon varen, laat staan terug slepen... Ik heb zelf nog even geprobeerd met m'n 11m om een uur of 4, maar er was niks mee te beginnen.

Ik vaarde met een 12 meter North Evo, heeft goede low end

Goed dat je hem het water uit hebt kunnen halen ThumpsUp

Goed punt trouwens om niet te gaan kiten zonder cap. Ik kite niet graag met cap (zeker niet met temperaturen zoals gisteren, het was eigenlijk best warm, maar als je inderdaad eenmaal in het water ligt..) maar ik heb nu sinds kort zo'n vest voor onder m'n wetsuit met cap eraan vast. Dan kun je kiten met je cap op je rug en opzetten zodra je het koud vind worden Smiley

Ik heb de redders nog bedankt toen we weggingen, de ambulance stond bij Seaside waarin de jongen werd opgewarmd, maar vooral jij ook bedankt en inderdaad super gedaan !!
14  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Kiter onderkoeld Wijk Aan Zee Gepost op: December 29, 2013, 12:59:28
Gisteren is een kiter in problemen gekomen op Wijk Aan Zee. Rond 16 uur kwam hij in de problemen. Omdat hij ver in zee lag en de wind erg zwak was waren er weinig kiters om te helpen. Ik ben naar hem gevaren, en hij gaf aan het erg koud te hebben. Omdat hij ver uit de kust lag, ben ik naar de kust gegaan om hulp van de knrm te mobiliseren. Zijn kitemaatje heeft de knrm gebeld en ik ben naar hem teruggevaren. We hebben nog gewacht op de reddingsboot, maar het duurde te lang, hij kreeg het te koud. Hij kon niet meer wachten en toen besloten om hem naar de kant te slepen. Onderweg ben ik hem nog 2 x verloren doordat het slepen voor hem te inspannend was. Hij kreeg ook steeds koud water zijn wetsuit binnen.toen we in de branding kwamen was er inmiddels een reddingshelikopter en boot aan het zoeken, het was inmiddels donker en circa 17 uur. Reddingsploegen zagen ons niet. Een fietser is naar de pier gereden en heeft de reddingsploegen gewaarschuwd. De kiter is in de ambulance weer op temperatuur gebracht en daarna was alles weer OK met hem. Ik weet niet of zijn kite is gevonden.

Tips:
1. Ga niet kiten zonder cap , ook al schijnt het zonnetje en is het 9 graden. 40% van je lichaamhswarmte verlies je via je hoofd.
2. Ga onder de huidige omstandigheden niet te ver de zee op.
3. Schakel bijtijds de KNRM in, misschien is er nu ook te lang gewacht aan de kant, toen ik bij hem kwam lag hij volgens anderen al zeker 20 min in water.
4. Handig als er op je kitetrapeze een handvat zit, dan kun je een ander redden in nood.
5. Neem een droogpak, of een wetsuit dat geen/ weinig water schept als je gesleept wordt.

Groeten, Wim

15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wave Clinic door Kiteschool Element Gepost op: Juni 27, 2012, 09:24:12
Ik kom graag, kom met 2-3 en ! Gr Wim
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 14, 2012, 09:24:51
Tot zo op Schellinkhout loser
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Mei 11, 2012, 09:05:24
Tot straks bij bunker  loser, Wim

 
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 06, 2012, 19:09:08
Aloha, nog bedankt voor de mooie linkjes naar kitefilms, die storm in engeland was echt prachtig !!!
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 04, 2012, 20:58:31
Dennis, het  was weer top op schellie,  ThumpsUp lekker hard door de golfdalen en heerlijk springen, voordeel blijft dat je met harde wind meer risico's kan nemen dan op zee, daar kan je lekker op zoek naar je boardje als je het misgaat, en in heftige branding is dat toch niet so relaxed. Vrijdag weer naar schellie of wijk.
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 03, 2012, 21:32:07
Dennis, morgen naar wijk aloha of schwood, ik vertrek om 11 uur uit adam, gr wim
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Januari 02, 2012, 13:57:53
Dennis, ik ga naar wijk aan zee, Aloha, hopen dat het weer zo lekker is als afgelopen vrijdag IJmuidwen, tot zo WIm
22  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Board verloren Ijmuiden Gepost op: December 13, 2010, 16:48:19
Vandaag (12-12-'10) ben ik mijn kiteboard verloren op Ijmuiden .
Het gaat om een F-one TX III 134x39.

Het board drijft richting Zandvoort, Kijkduin/Hoek van Holland/Zeeland.

Mocht je het board vinden, kun je contact opnemen met het nummer dat op m'n board staat : 06-53251970
of via: wwtwaar17@gmail.com


De KNRM weet dat ik ongedeerd ben.

NB: Board is terug. Zaterdag 18-12, Zandvoort, board (liggend onder een pak sneeuw) gevonden  door een wandelaar. Had gelukkig tel nummer op board staan.

Groeten,
Wim
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.