Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk de Slufter | Traume helicopter kan niet landen Gepost op: Oktober 21, 2014, 11:49:19
Even wat achtergrondinformatie mbt de inzet van een traumaheli.

Op basis van de beschikbare informatie wordt er door er door de meldkamer ambulance een traumaheli aangevraagd.

Indien er een traumaheli beschikbaar is en ingezet kan worden zal deze naar het plaats ongeval vliegen. Vervolgens zal de piloot een aantal rondjes vliegen om de meest geschikte landingsplaats te bepalen en daar te gaan landen.
Er vindt geen directe communicatie plaats tussen hulpverleners en de heli  pas nadat de heli is geland geeft deze door waar zij zijn geland .

Omdat de piloot geheel zelfstandig beslist waar hij/zij zal gaan landen is het voor de hulpverleners, lees politie, nutteloos om ee landingsplaats in te richten. Ook zijn er bij de hulpverleners geen opgeleide en getrainde marshallers.

Nadat de heli is geland wordt het medisch personeel meestal door een politieauto opgehaald. Zelf heb ik ze ook wel per fiets of op een motor zien arriveren.....

De verpleegkundige maakt ter plaatse een inschatting of de komst van het mmt nodig is en of deze kan worden afgewacht. Ik ben op geen enkele wijze bij dit incident betrokken geweest en ben ook niet op de hoogte van de feiten en omstandigheden. Ik kan mij echter nauwelijks voorstellen dat het slachtoffer 45 minuten onnodig op het strand heeft gelegen omdat de heli niet op het strand KON landen.

Als er tussen Hoek van Holland en Katwijk een ongeval plaatsvindt op het strand stuurt de politie daar iig één jeep naartoe. Afhankelijk van de aard van de melding en de beschikbaarheid zullen er ook jeeps gaan rijden van de knrm en de reddingsbrigade. Deze voertuigen zijn dusdanig ingericht dat zij een brancard met patient kunnen vervoeren. Hoe dit in het gebied van de Maasvlakte is geregeld weet ik niet.

Over het algemeen hebben de hulpverleners meer last dan profijt van omstanders....dus als je niet betrokken bent bij een ongeval en je ook geen hulp kunt bieden houdt gewoon wat afstand......de hulpverleners en het slachtoffer zullen je dankbaar zijn.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.