Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / F-one Surfboard met straps gevonden op de maasvlakte Gepost op: Maart 25, 2019, 21:22:17


EDIT:    Eigenaar terecht.



Hoe onfijn is het dat er weer iemand is die en geen nummer op zn board zet en de kustwacht niet belt dat ie iets kwijt is.

Zojuist weer een half uur aan lijn gehangen met de kustwacht...  hoop dat we de eigenaar snel (en in goede gezondheid) vinden.
Stuur maar een appje +31681041444 als je iets weet.

2  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Ozone Reo Bar Gepost op: Oktober 13, 2017, 10:37:48
Thanks, dat zal hem niet zijn (is in Groningen).
En mijn shit-handels waren al gescheurd en gefixed met ducktape ;-)
3  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Ozone Reo Bar Gepost op: Oktober 10, 2017, 12:49:57
Woensdag 30 augustus deze Ozone bar waarschijnlijk vergeten op de maasvlakte P5. Beetje laat met posten maar ik had maandenlang het idee dat ik hem nog wel ergens zou vinden thuis.   Thanks,   tobias   (adje)   surfweer .  nl   





4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: December 08, 2016, 21:37:36
Ik deed vandaag een downwinder van Bloemendaal naar IJmuiden. Voor IJmuiden werd mn surfboard gespoeld en is denk ik iemand er overheen gevaren vlakbij de kant. Zou anders niet weten hoe dit gat uit mijn board komt. Ik kwam er net pas achter bij het uitpakken thuis.

Moet rond 16u zijn gebeurd. Iemand toevallig een rood board die er bovenop is gevaren? PB of even appje naar +31653477587
Thanks, Tobias




5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Ongeluk de Slufter | Traume helicopter kan niet landen Gepost op: Oktober 19, 2014, 22:33:44
Trauma heli vandaag bij de Slufter (2e maasvlakte) omdat een kitesurfer na een hoge sprong met zn hoofd op het zand is geklapt. Toen de heli aankwam, kon je merken dat het de bedoeling om de heli op het strand neer te zetten.

Een aantal kiters daar in de buurt snapten blijkbaar niet het signaal van de hulpverleners om met de kites uit te buurt te houden en verderop te gaan!!! Achteraf vonden ze het feit dat "wij" als medesporters (een aantal iig) duidelijk de hulpverlening belemmerden door bij het zien van de heli en de handgebaren van hulpverleners niet ver genoeg uit de buurt te gaan. Deze ongelukkige had dus drie kwartier eerder en ook minder afgekoeld in het ziekenhuis kunnen liggen. Er waren ook een hoop buitenlanders (voornamelijk Duitsers), maar de taal zal geen barrière kunnen zijn bij handgebaren. Het onderwerp "Wat te doen bij de komst van een heli" oid wordt iig niet uitgelegd bij de kitelessen of kitesafety.

Uiteindelijk is de heli dus bovenaan de dijk geland en is de trauma arts dus niet bij de gewonde gekomen. De gewonde heeft hierdoor (volgens een van de hulpverleners) ongeveer 45 minuten onnodig in de wind moeten wachten met kans op onderkoeling etc.

De heli is niet bedoeld om gewonden mee te nemen, maar vooral om de arts snel ter plaatse te krijgen. Dit keer hebben ze daar toch maar een uitzondering voor gemaakt. Misschien moet hier even een aparte post voor komen zodat iedereen dit weet voor de volgende keer dat een Heli aan komt vliegen.


6  Algemeen / Trefpunt / Re: Waar snowkiten Nederland Gepost op: Februari 11, 2013, 12:15:53
Brikweg bij Pampus was place to be. Was daar kouder geweest dan aan de overkant, ook tijdens het sneeuwen. En meer sneeuw. Ondergrond klei, maar geen probleem. Wind vol aan met 12-17 knopen.
Andere optie was Muiderslot, meer sneeuw nog (20 cm) en ondergrond gras. Nat gras, dus je moest niet stil gaan staan anders moest krabben (of verse wax gebruiken).

Zie foto's http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151241222962411
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lage rugklachten? Gepost op: Augustus 24, 2011, 11:08:54


Bij een hernia kan je lage rugpijn hebben alleen moeten er daarnaast wel andere symptomen zijn zoals bv. houdingsafhankelijkheid, pijn onder de knie of spieruitval. Lage rugpijn is eigenlijk meestal spierpijn en dat is waar de meeste mensen last van hebben en wat ook vaak een hernia genoemd wordt.



Dat dachten de doktoren dus bij mij ook. Na een gedegen MRI scan bleek het toch om een joekel van een hernia te gaan die precies in het midden zat. Daardoor drukte deze niet genoeg op de zenuw en had ik dus knetterharde rugpijn en geen andere symptonen in een van de benen.

Mijn fysio zij dat lage rugpijn voor 98% door discus mankementen wordt veroorzaakt. Je kan inderdaad niet altijd meteen spreken van een hernia, maar het gaat wel om hetzelfde weefsel die de inhoud van de tussenwervel bij elkaar probeert te houden. Dit weefsel schijnt een halfwaarde tijd te hebben van meer dan 8 maanden. Dus het kan lang duren voordat zoiets helemaal geneest.

Zorgen voor een goede doorbloeding is daarbij helend en dat kan door de rug onbelast zoveel mogelijk te gebruiken. Rusten werkt dus niet direct positief. Beter is veel bewegen zonder de wervel weer een klap te laten moeten opvangen. Varen op vlak water en niet al te veel tricks doen is dan ook goed te doen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lage rugklachten? Gepost op: Augustus 23, 2011, 13:07:42
Bedankt Mischa, dit had ik nog niet eerder gehoord. Ga zeker op zoek naar een zittrapeze na het lezen van je uitleg. Het zijn de rotaties in combinatie met druk van buigen of strekken waardoor je onderrug last krijgt en dat vererger je dus eigenlijk alleen maar met een heuptrapeze als ik het goed begrijp!
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lage rugklachten? Gepost op: Augustus 23, 2011, 09:41:06
Onder topatleten komen opvallend vaak hernia's voor. Meestal wordt 3 maanden aangehouden om door middel van rust en therapie te laten genezen. Maar daarna gaat men in de regel over tot een operatie. Die van Pieter van den Hoogenband was nog op de klassieke manier, niet eenvoudig. Hij liep er al langer mee rond. Was dus zeker geen quik fix. Zie http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2698/Sport/article/detail/671661/2005/05/28/VdH-mist-WK-door-getob-met-hernia.dhtml

Andere voorbeelden van afgelopen tijd: Buffon (keeper Italie),  Higuain (spits Madrid), Drogba (Chelsea). Niet alleen voetballers, ook veel schaatsers, zwemmers etc. Ik geloof dat Sven Kramer zijn beenpijnen eigenlijk vanuit de rug kwamen en ook een hernia-achtige oorzaak hadden.

Soms zijn er meerdere Mri's nodig om de hernia te constateren. Ik begrijp niet uit je verhaal of die scan met radioactieve vloeistof een mri was? Ik zou er in ieder geval zeker nog een doen.

In 2010 heb ik bijna het hele jaar niet kunnen surfen door een hernia op L4-L5, wat pas na 8 maanden werd ondekt door verkeerde diagnoses van uiteenlopende professies. Een MRI bood uitkomst. Ben toen door Nedspine in Ede een uurtje onder narcose geweest en via een buisje is de boosdoener weggeknipt. Een uur later kon ik alweer lopen zonder uitstraling. Na 2 weken weer sporten in de fitness en nog 6 weken later het water op. Het eerst met een SUP op zeer(!) vlak water met een breed stabiel board (minstens 28 breed). Ik had nog nooit geSUPt, maar het was superfun natuurlijk! Honderden kilomters later ben ik ook weer gaan windsurfen, golfsurfen en kitesurfen etc. Kitesurfen gaat de ene keer wel en de andere keer niet goed. Ben dus ook aan het zoeken naar manieren om het beter te krijgen. Wellicht ook een zit-trapeze aanschaffen. En nooit te groot varen, daar ben ik ook al achter gekomen!

Wat betreft een operatie moet je je laten adviseren door de neuroloog/chirug. Al is het een twijfelgeval dan moet je jezelf afvragen: is surfen je leven? Voor mij was dit wel het geval dus was de keuze snel gemaakt. Ik heb er geen spijt van achteraf hoewel het met 0,05 % de operatie ook anders had kunnen aflopen. Maar dat is met een kiteloop bij 35 knopen ook..
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lage rugklachten? Gepost op: Augustus 22, 2011, 19:38:43
Iedereen kan het krijgen, als een lot in de loterij. Maar het ligt wel aan de genen. 
Pieter van den Hoogenband heeft het ook gehad en heeft zich natuurlijk snel laten opereren http://www.nu.nl/sport/523756/van-den-hoogenband-geopereerd-aan-hernia.html

Daarma werd ie gewoon weer kampioen!
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Dodelijk ongeluk in Zeeland Gepost op: November 22, 2009, 17:42:37
Werd net wakker na een tukkie op de bank, teletekst aan en dat dit:



Zeer treurig en bijna niet in te beelden voor mij.

[edit mod] Laten we de commerciele berichten maar even achterwege laten in dot soort topics.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.