Ongeluk Kite surfer slufter

Leon aero2
Gast
Antwoord #25 Mei 13, 2007, 04:41:54
edit2Rapporteer  
We kunnen wel weer gaan lopen zeiken over beginners, maar sommige "gevorderde" en "volleerden" kunnen er ook wat van!!!
Is het eigenlijk wel zeker dat het dit keer om een beginner ging? Ennuh om even terug te komen op een ander topic BERICHT VOOR BEGINNERS; ligt de schuld niet ook een beetje bij de kitescholen? Deze horen je te vertellen wat de risico's zijn van de diverse weersomstandigheden en bepaalde andere situaties zoals stuwing van de wind ed. Bij het leren kiten hoort namelijk ook een stuk theorie en dan heb ik het niet alleen over het windvenster en de waterstarttheorie!!!

Het merendeels wat bij de slufter vaart, dus met name de locals "ZIJN" ervaren gasten stuk voor stuk.
Enkel is het de laatste tijd nogal behoorlijk in dat als iemand met ervaring zijn gerichte mening geeft, er gelijk op ingegaan wordt natuurlijk!

Bij het Autostrand stond iemand vanochtend met een 12m2????  En wilde een Duitser les gaan geven met een groep van 5 man??? Zeg er wat van en je krijgt de meest quasi antwoorden.
En er vond er 1 dat ie llekker moest springen op land, terwijl ie het water niet op is geweest omdat ie niet kon varen? Ben natuurlijk ook niet heilig, maar wat heb je een rare lui die de condities niet kennen

Deze schuld ligt zekers niet altijd aan de kitescholen, maar ook groot gedeelte aan jezelf.
Nickless

Geen avatar

Berichten: 94
Antwoord #26 Mei 13, 2007, 05:51:06
edit2Rapporteer  
Is het eigenlijk wel zeker dat het dit keer om een beginner ging?

Ik heb even met zijn vriendin staan praten (die overigens ontzettend geschrokken was en met tranen in haar ogen stond) en deze jongen bleek al een tijdje vliegerervaring te hebben, maar zeker geen ervaren kiter te zijn... hij ging volgens zijn vriendin voor het eerst sinds een hele tijd weer eens proberen te kiten...

kortom; beginner...

NIELZZZZ

Berichten: 1344
Antwoord #27 Mei 13, 2007, 06:19:25
edit2Rapporteer  
ikas bij oostvoorne enzag al een trauma hele overvliegen gelkkig dat die niet nodig is geweest en het is afgeopen met een sisser
hij heb echt geluk gehad
LEAF

Berichten: 826
Antwoord #28 Mei 13, 2007, 07:31:49
edit2Rapporteer  
Ik word hier doodziek van het is zo voorspelbaar allemaal.  Waarom lopen er mensen rond die menen dat kiten cool is op dagen als vandaag, het was gewoon een vlagerige K.U.T wind dus hou lekker op met je verhalen dat 'het   relatief veilig was'  gebruik je verstand en laat je kite niet op met dit soort weer en  ook al ben je zogenaamd ervaren! ThumpDown  ThumpDown
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #29 Mei 13, 2007, 08:13:52
edit2Rapporteer  
Iedereen is zelf verantwoordelijk voor wat ie doet. Als je gaat varen met het weer van vandaag, weet je wat de risico's zijn. Die risico's kun je zelf inperken door goed je kop erbij te houden en de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Altijd zorgen dat er geen obstakels downwind zijn. Oplaten met je hand bij de safety. Weten hoe je materiaal werkt. Niet gaan als je het niet vertrouwt. Kite oplaten/ landen in het water. Enzovoorts. Doe gewoon geen domme dingen.
Springen op het strand is sowieso al niet geoorloofd. Kitesurfen doe je op het water. Het land gebruik je hooguit om te starten of te landen.

Je kan de verantwoordelijkheid niet bij de kitescholen neerleggen. Er zijn ook automobilisten die verongelukken op de eerste dag dat ze hun rijbewijs hebben. Daar kun je de rijschool ook niet verantwoordelijk voor stellen.

Ik heb heerlijk gevaren met mijn Answer 9. Dit zijn DE dagen om te pakken (mijn mening). Overigens heb ik deze week al 4 van zulke dagen gehad nu, alleen 3 daarvan zonder waarschuwing op de site (zondag, dinsdag en donderdag). Alle respect voor iedereen die niet gaat omdat je het niet veilig genoeg vindt. Als je twijfelt is de enige juiste beslissing om niet te gaan.

Ik ben in ieder geval blij dat het allemaal goed is afgelopen op de slufter. Hij heeft in ieder geval heel veel geluk gehad als ik het zo lees. Het rare aan het verhaal vind ik alleen dat ie zijn kite alleen opliet (tenminste zo heb ik het begrepen) Was er na de eerste poging dan niemand die hem aanbood om even te helpen?

Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #30 Mei 13, 2007, 14:50:20
edit2Rapporteer  
Ik zat van de week even naar een of ander programma te kijken. Daar was een neuroloog / hersenspecialist aan het woord. Het verhaal ging over oa de onverantwoordelijkheid bij de jeugd. Deze man vertelde dat een gedeelte van de hersenen de vortex oid bij mensen tot 21 jaar nog niet of niet goed werkt(ontwikkeld). Dus deze jonge mensen hebben nog geen inzicht in bijvoorbeeld oorzaak en gevolg.
Dus wat wij oudere moeten doen is gewoon tegen die gasten zeggen niet kiten met dit weer.
Dusz aanspreken die gasten die niet bekend zijn op de spot en waarschijnlijk dus beginner zijn.
Je ziet het vaak snel genoeg als ze al bezig zijn met hun spullen klaar te maken.
Nickless

Geen avatar

Berichten: 94
Antwoord #31 Mei 13, 2007, 17:14:33
edit2Rapporteer  
Ik word hier doodziek van het is zo voorspelbaar allemaal.  Waarom lopen er mensen rond die menen dat kiten cool is op dagen als vandaag, het was gewoon een vlagerige K.U.T wind dus hou lekker op met je verhalen dat 'het   relatief veilig was'  gebruik je verstand en laat je kite niet op met dit soort weer en  ook al ben je zogenaamd ervaren! ThumpDown  ThumpDown

Sorry, maar ik, en velen op de Slufter met mij, heb heerlijk gevaren! De wind was vlagerig maar niet overdreven, het water heerlijk vlak, het zonnetje scheen, nauwelijks wolken te bekennen, het was niet overdreven druk (na 3-en in ieder geval niet) kortom, alle ingredienten voor een heerlijke dag.

De situatie waarin de kiter is belandt heeft te maken met een opeenstapeling van fouten, waardoor het bijna heel vervelend is afgelopen, dit had m.i. ook op een dag met minder harde wind kunnen gebeuren...
crahsdummie
Gast
Antwoord #32 Mei 13, 2007, 17:50:58
edit2Rapporteer  
dan istie er beter afgekomen dan ik de mazzelaar.gebroken poten zijn niks
Leander

Berichten: 4171
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #33 Mei 13, 2007, 17:54:22
edit2Rapporteer  
Dus wat wij oudere moeten doen is gewoon tegen die gasten zeggen niet kiten met dit weer.

Volgens mij was op de slufter toch zeker 90 % boven de 21 jaar. Dus zouden ze goed de risico's in moeten schatten.

En het waaide idd hard, maar het was zeker niet onverantwoord om te kiten.
Powered_by_north

Berichten: 117
Antwoord #34 Mei 13, 2007, 17:59:39
edit2Rapporteer  
Ik zag hem eerst al zijn peterLynn kite midden in het windvenster oplaten, terwijl zijn kite nog niet helemaal met wind was gevuld.
Kite ging wokkelen en hij werd erachteraangetrokken om in de duinen tot stilstand te komen. loser
Daarna probeerde meneer het nog maar eens, weer werd hij de duinen ingetrokken en wist net te ontsnappen aan de windmolens, het hek, de paaltjes en het prikkeldraad. Huh

Wat ik niet begrijp is waarom er niemand naar deze kerel is toegestapt toen men zag dat hij de eerste keer zijn kite recht voor de wind probeerde te starten. Daaruit kon iedereen toch duidelijk opmaken dat dit geen ervaren kiter was, of niet?

Ik ben er zelf niet bij geweest natuurlijk, dus kan de situatie misschien niet goed beoordelen, maar bovenstaande citaat roept wel wat vragen op....


Ten tweede: ben het absoluut eens dat het gisteren geen beginnersweer was, maar m.i. is het onzin om te zeggen dat je met dit weer niet moet gaan kiten. Als je enige jaren ervaring hebt en niet vreemd bent met harde-wind omstandigheden, was het gisteren echt een perfecte dag! Zelf heb ik heerlijk een paar uur gevaren met een 7 meter Ozone Instinct bij de Brouwersdam/Oudorp.  Echt een sessie om bij te schrijven in de boeken!
north_ceasar

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #35 Mei 13, 2007, 18:04:34
edit2Rapporteer  
EN WAAR WAREN DE MENSEN  KITE AWARE TEAM ?????????????????????????? loser
www.surfensoul.nl

Berichten: 1086
Antwoord #36 Mei 13, 2007, 19:15:14
edit2Rapporteer  
Stijgwinden en versnelling van wind tegen duinen en dijken zorgen voor veel lift ongevallen met kitesurfkites.
Als je dat weet sta je niet met harde wind je kite tegen een duin te starten waar de wind opstaat. In combinatie met teveel voor de wind oplaten van de kite (hoe je daartoe komt in 7/8 bft is mij een raadsel, mischien zo zonder les overgestapt van vliegeren met matrassen die je vaak start vol in de wind naar kitesurfen, maar dat is speculeren...) is dit een opeenstapeling van fouten die leidde tot het ongeval.

Dit gebeurd veel sneller met harde wind dan met minder harde en een grote kite in de lucht.Het gebeurd ook alleen als je je kite hoog in het windraam hebt staan.Bijvoorbeeld recht boven je. Dat is de laatste plek waar je hem wilt hebben bij lift gevaar.

In mijn ogen iets waar in de les door een school aandacht aan wordt besteed, het liefts via een duidelijk veiligheidsmanual. Met de NKV commissie veiligheid willen we werken we aan een landelijke invoering van een theoriemanual over veiligheid en veiligheidsles als onderdeel van de kitesurfopleiding. Dat voorkomt niet alles maar wel zal hopelijk het aantal de ongelukken uit onwetendheid verminderen.

Dat houdt verder geen verband met dit specifieke ongeval, maar is meer een algemene opmerking.

Om meteen naar de scholen te wijzen zoals sommigen doen is niet helemaal terecht, je hebt scholen die aan veiligheid wel (ruim) aandacht besteden en andere doen er minder aan. Had de persoon les gehad en waar , was er aandacht besteed aan veilighied was het hem verteld over stijgwinden, het likt me niet, als je een kite vol in de wind start heb je geen les gehad of je hebt erg slecht opgelet.
Maar dat ligt ook gedeeltelijk aan de klanten die willen het liefste binnen 1 les alles kunnen en leren en dat is onmogelijk. Kitesurfen is gewoon een sport met een veiligheidsaspect en daar moet in de lessen aandacht aan besteed worden.
Maar als je geen les neemt en geen fora leest, bereikt die info je niet, dus ongelukken uit onwetendheid en onkunde zullen altijd blijven. Het enige wat hem mischien had kunnen helpen waren andere kiters die hem aanspraken toen ze zijn gestuntel zagen, sociale controle zeg maar, maar dat is een net met grote gaten....

Sterkte aan de kiter in kwestie, hoop dat alles goed gaat en je je les geleerd hebt. Je hebt wel 2000 engeltjes op je schouders gehad. Je zal hopelijk de enige zijn die even tussen de slufterwindmolens doorvliegt....


gr,
Bart
www.surfensoul.nl
lid NKV veiligheidscommissie

KITE ANGEL

Berichten: 293
Antwoord #37 Mei 13, 2007, 19:41:38
edit2Rapporteer  
Zo heb toch echt wel een lekkere sessie gehad vanaf een uur of 18:30 tot een uurtje of 20;30
en hij was wel vlagerig maar inderdaad als je vertrouwd ben met je safety systeem dan is het naar
mijn idee wel goed te doen hahahahaha LEKKAH LEKKAH

en wat loopt iedereen mekaar weer lekker af te zeiken beginner geen beginner iedereen
maakt zelf zijn keuze KNALLEN of NIET KNALLEN

Alleen weet ik dat beginners nogal overmoedig worden doordat ze andere
kiters in deze omstandigheden bezig zien en denken het is echt wel te doen waar ligt
de grens dat is wel klote want door overmoedige acties kunnen we spots sluiten en dat
wilt niemand.

Maar soms hebben ze ook gewoon schijt aan tips van kitedudes die wel weten waar ze over
praten dus mensen wees gewoon wat minder koppig en neem tips serieus, dat scheelt gewoon
in het totale plaatje: de verzekeringen woorden goedkoper als er wat meer verantwoordt gekite
word, de ziekenhuizen krijgen het wat rustiger, minder ziekteverzuim voor de loonslaven, en je hersenen
kunnen zich op een normale manier ontwikkelen als je natuurlijk in het weekend of op feestjes
van de coke, ghb, extasie, pep af kan blijven, waarom laten we geen kiters kerk bouwen op het
puntje van de slufter dan kunnen we gewoon een kite sekte beginnen met een vroom leven!
dikkedulle nooit meer vloeken, alleen nog maar het technies gelul nakomen van de helft van
kiteinstructerend nederland die eerst de IKO halen 2 rakken varen en de eigen schooltje beginnen
en alles over hebben om zoveel mogelijk geld binnen te halen en de kitesport verzieken, en dan scheer
ik natuurlijk niet iedereen over één kam omdat er ook wel degelijk goede scholen zijn  (grinnik_kitesmiley)

zo dat is er even uit als je nou volgende x niet weet moet ik knallen of zuigen aan die ballen ?

PAK ELKAAR BIJ DE HEUPEN EN CHANSÉÉ

ZO BLIJFT HET HELE STRAND IN BEWEGING   loser loser

GOOD WINDS Eddy
Vlaardingen

Berichten: 726
Antwoord #38 Mei 14, 2007, 02:05:36
edit2Rapporteer  
Zo Eddy, ben je wakker? Hoest eigenlijk met die gast afgelopen? Vandaag niet gezien op de Slufter............ Dusse laat ff wat van je horen.
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #39 Mei 14, 2007, 14:54:34
edit2Rapporteer  
al dat gezeik, van verantwoord, risicos, onderontwikkelde hersenen etc. man man.
Als je het ff voor ogen haalt: duin opgelift, langs paaltjes, over een
hek met prikkeldraad, over de parkeerplaats langs de autos, tussen de molens door weer over een hek, en vervolgens belandt in de plas daarachter.

Dit is gewoon een griezelverhaal van jewelste, en die gozer de grootste mazelaar van Nederland.
ErikB

Berichten: 876
Antwoord #40 Mei 14, 2007, 16:21:58
edit2Rapporteer  

Die gozer de grootste mazelaar van Nederland.

Nou zeg dat wat een verhaal en een afloop.

fonz
Gast
Antwoord #41 Mei 14, 2007, 17:35:30
edit2Rapporteer  
Ik heb er van het begin tot het eind bij gestaan, die gozer was levens gevaarlijk bezig en weigerde zijn kite los te kopelen desondanks hij gewoon tegen de dijk opliep en daar lang de tijd voor had. Veel mensen stopte toen al met kiten omdat de wind vlagerig en toe nam.

Jammer dat hij niet z'n benen heeft gebroken, had een goede les geweest.


Jeks one

Berichten: 883
Antwoord #42 Mei 14, 2007, 19:30:25
edit2Rapporteer  

Jammer dat hij niet z'n benen heeft gebroken, had een goede les geweest.



het is een harde tekst, maar je hebt zekers gelijk. zo iemand moet met z'n neus op de feiten worden gedrukt !

En wat betreft alleen op laten in de power zone, dat heb je met een PL kite...... altijd gevaarlijk die dingen
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #43 Mei 14, 2007, 19:36:34
edit2Rapporteer  
Ik heb er van het begin tot het eind bij gestaan, die gozer was levens gevaarlijk bezig en weigerde zijn kite los te kopelen desondanks hij gewoon tegen de dijk opliep en daar lang de tijd voor had. Veel mensen stopte toen al met kiten omdat de wind vlagerig en toe nam.

Jammer dat hij niet z'n benen heeft gebroken, had een goede les geweest.




Ik kan je frustratie / boosheid maar al te goed begrijpen. Wees echter blij dat het zo goed is afgelopen! Nu blijft de schade beperkt tot een paar kleine berichtjes in de media en komt dit onderwerp weer uitvoerig ter sprake op de diverse fora. In geval van (ernstig) letsel hadden we misschien wel een heel andere situatie gehad....
fonz
Gast
Antwoord #44 Mei 14, 2007, 21:39:29
edit2Rapporteer  
Hoi,

Misschien lijkt het maar de schade is absoluut niet beperkt reddingsbrigade , poltie, abulance, traumaheli. Verwacht maar niet dat tegenstanders van het kiten dit nooit zullen gebruiken tijdens disicusies , hellaas is de realiteit anders.

Het is te hopen dat hij zich maar niet meer laat zien op de slufter, en voorlopig nog veel gaat oefeen op het autostrand met het starten en landen van z'n vliegerd.

jaapd

Berichten: 609
Antwoord #45 Mei 14, 2007, 22:13:44
edit2Rapporteer  
... dat heb je met een PL kite...... altijd gevaarlijk die dingen

Ik ben net van PL overgestapt naar Best. Een PL is echt veel veiliger!
Met een tubekite was het misschien veel slechter afgelopen.

Wie wil zijn 2006 PL maat 10-12 ruilen met mijn 2006 Yarga Pro 9?
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #46 Mei 14, 2007, 23:43:16
edit2Rapporteer  
Waarom is een PL veiliger dan een Best?
fonz
Gast
Antwoord #47 Mei 15, 2007, 00:04:46
edit2Rapporteer  
Hij wokkeld beter bij het starten
KiteDemon

Berichten: 6806
Antwoord #48 Mei 15, 2007, 00:38:21
edit2Rapporteer  
In dit geval heeft de veiligheid niks met het materiaal te maken maar met de kiter die gebruik maakt van het materiaal. Het is altijd makkelijk de schuld op het materiaal of de condities af te schuiven.
Veiligheid begint bij jezelf. Maar het zal wel weer een gevalletje onwetendheid en onkunde zijn. Is ook niet zo gek met alle onervaren beginnende kiters die er de afgelopen jaren zijn bij gekomen. Helaas zitten er weer erg veel figuren tussen die minder bewust met het kiten bezig zijn, en hun koppie ook niet kunnen gebruiken.
jaapd

Berichten: 609
Antwoord #49 Mei 15, 2007, 00:39:28
edit2Rapporteer  
Waarom is een PL veiliger dan een Best?
Zie de zoekfunctie voor de standaard discussie maar voor mij is het dit:

Afgelopen zaterdag was er keiharde vlagerige wind. Met een PL hoef ik dan niet op de kite te letten en kan ik mijn aandacht houden bij de andere kiters, de golven enz.
Met die Yarga die ik nu heb moet ik wel steeds op de kite letten.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.