Week van de Zee Windfestival IJmuiden 25 mei reminder

Sock

Berichten: 100
Mei 21, 2008, 19:02:15
edit2Rapporteer  

Don't forget! Aankomende zondag is het windfestival "Op Volle Kracht Vooruit!" op IJmuiden. Dit is een festival in het kader van de Week van de Zee. Er zullen allerlei activiteiten zijn, maar ook een dikke wedstrijd! Er zullen verschillende diciplines zijn voor de mogelijke omstandigheden. Bij weinig wind varen we een kiterace, met gemiddelde wind een oldskool freestyle en met veel wind een mega big air! Smiley

Ook is het mogelijk voor lage prijzen clinics te volgen. Je kunt hierbij stunt- of powerkiten en ook blokarten op het strand! Ter plekke kun je jezelf aanmelden voor een clinic, maar wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal instructeurs en materiaal!  Bevalt het je? Dan kun je een goede deal krijgen voor een vervolg kitesurfles

De voorspellingen geven oostenwind maar we hebben bootjes om afdrijvers op te pikken dus maken wij ons daar absoluut geen zorgen over. Met oost wordt de race des te beter, want dan hebben we mooi vlak water Smiley Je hoeft geen potentieel PKRA rider zijn om mee te kunnen doen, de wedstrijd is voor elke ervaren kiter die zichzelf goed kan redden op zee. Deze wedstrijd is juist gericht op niet-gesponsorde riders! Dit is de kans voor de riders die niet op technisch hoog niveau zitten, maar juist op stijl. Deelname kost je €10. Voor de winnaar stellen stichting De Noordzee en Stormchaser een nieuwe Rodeo Rise 2008 10m ter beschikking!

Dus lijkt het je leuk om samen met andere kiters eens een echte wedstrijd te varen en daarbij gejureerd te worden door de jury van het Nederlands Kampioenschap: Schrijf je in!

We hopen je te zien op Zondag 25 mei! Inschrijving vanaf 9.30-10.00
Sock

Berichten: 100
Antwoord #1 Mei 21, 2008, 19:08:10
edit2Rapporteer  
En vergeet niet dat het oorspronkelijke doel van dit evenement is om het kitesurfen positief onder de aandacht te brengen. Het einddoel van de NKV is natuurlijk om zoveel mogelijk spots open te houden. Dit kunnen we niet zonder de samenwerking met de partijen die veel macht hebben op het politieke beleid. Denk aan de vogelbescherming, provincies, gemeentes en andere milieuorganisaties. Daarom hebben deze kans aangegrepen om met Stichting De Noordzee, een milieuorganisatie, samen te werken. Wordt dit een succes, dan pakken we het volgend jaar groter aan.

Zo hebben we de beleidsmakers van Rijkswaterstaat, de vogelbescherming, provincie enz. uitgenodigd om te jureren op dit evenement. Hoewel deze partijen dit op het moment zien als een verstrengeling van belangen, wordt de geste wel zeer positief ontvangen. En zien zij een dergelijke actie in de toekomst wel zitten. De eerste stappen op een betere samenwerking zijn dus gezet. Dit is ook jouw kans om te laten zien waar kitesurfers voor staan.
Wouter

Berichten: 603
Antwoord #2 Mei 22, 2008, 05:18:15
edit2Rapporteer  
Wordt te gek. Mooi weer + stevige aflandige wind=super vlak water en de bootjes de ervoor zorgen dat we niet naar engeland afdrijven.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.