Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / NKV / Re: Bestuur NKV Gepost op: Oktober 17, 2015, 12:18:14
Hey Arend, binnenkort bijpraten met een biertje?
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 17, 2014, 08:59:11
Wim, waarom was je vermomd als boekhouder bij PenW?

Morgen gelukkig weer wind, mag hier een slotje op?
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Voordelta, voorlopige tussenstand kitesurfen op de Brouwersdam, Oostvoorne, MV2 Gepost op: Februari 03, 2014, 12:20:38
Het verhaal is simpel.

We hebben afgesproken dat de boeienrij wordt doorgetrokken vanaf de bestaande palenrij.
Hierdoor ontstaat er geen 'knik' en dus geen verwarring. De boeienrij vanaf de bestaande palenrij is vanaf het strand voor iedereen zichtbaar.

Dit was de afspraak die gemaakt is welke bevestigd kan worden door locals die erbij waren.
Mijn verbazing is groot. Heb betrokkenen ondertussen mail gestuurd met het verzoek zich te houden aan de gemaakte afspraken en het voorstel aan te passen.

Ik overweeg een oproep voor een verrassingsactie waarbij we de toegangsweg naar de maasvlakte2 ff dichtgooien. Misschien wordt het dan duidelijk voor de politiek, toekomstige investeerders en betrokkenen dat we ons zo niet laten behandelen.

Later meer.

Dree
Regiovertegewoordiger

@Ton Wil je mij informeren wat je allemaal aan het doen bent, want ik hoor nix van je en kan wat ondersteuning gebruiken van het NKV
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Overtredende kiter slaat vertegenwoordiger natuurgebied Oostvoorne Gepost op: December 22, 2013, 17:44:28
Dit verhaal is niet van mij afkomstig en weet niet meer dan wat hier staat.

Maandag 13 januari staat een afspraak met GZH over de nieuwe invulling van Natura 2000 beheersplan Voordelta voor de komende 6 jaar. Uit evaluatie blijkt dat de steltlopers worden bedreigd.
Het helpt niet echt indien  buiten vogels nu ook toezichthouders worden bedreigd.

Zodra meer bekend zal ik het hier melden, ondertussen ben ik benieuwd naar het verhaal van deze persoon. Hoor en wederhoor graag.

Dree
Regiovertegenwoordiger NKV
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte-Slufter blijft open! Gepost op: Augustus 15, 2013, 18:45:13
Beste Kiters,

Tijdens het laatste overleg is afgesproken dat op korte termijn informatie-borden geplaatst worden en een beter aanduiding via boeien wordt aangelegd.

Nu maak ik me ernst zorgen daar vele kiters nog steeds in het natuurgebied komen.
Vandaag heb ik zes kiters eruit moeten halen, die vervolgens weer terug het gebied in gingen.
Misschien hebben jullie de nodige woordenwisseling aan de kant gehoord, emoties liepen hoog op.

Ik kan niet meer doen dan afspraken maken met de Gemeente en toezichthouders en uiteraard hebben ze gelijk betreft het natuurgebied.

'We' hebben een jaar de tijd om te laten zien dat de kiters zich houden aan de regels, anders wordt het gebied verboden voor kitesurfers. Om die reden doe ik  een laatste poging om iedereen te verzoeken kiters aan te spreken op hun gedrag, anders is het afgelopen met deze mooie spot.

Groet,

Dree

Regiovertegenwoordiger NKV






6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 tijdelijke kitespot - HELP Gepost op: Juni 18, 2013, 13:49:22
Een ieder bedankt voor de input en betrokkenheid.
Morgenochtend weer een afspraak met de gemeente, havenbedrijf en de provincie ( het bevoegd gezag mbt het kitesurfen). Mijn insteek is iets anders. De discussie rondom het sportstrand is ontstaan door de aanleg van Maasvlakte2 en het verdwijnen van onze oude spot. Echter, de spot bestaat nog steeds en is nog mooier geworden. Dus wat mij betreft geen enkele aanleiding voor een nieuwe spot. Zeker niet waar maar 50 parkeerplaatsen zijn en een stroming van twee kanten.

Met wat informatieborden ( banner geniaal!) en het elkaar aanspreken moet het volgens mij wel lukken om het geheel beheersbaar te houden. Eventueel aanleggen van wat extra boeien en ergens volgend jaar onderzoeken of er animo is voor een surfclub (clubhuis, douches, koud bier).

Morgenochtend om 10.30 heb ik de afspraak in Rotterdam, indien iemand wenst aan te sluiten hoor ik het wel.

Dree
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Maasvlakte2 tijdelijke kitespot - HELP Gepost op: Juni 04, 2013, 21:08:40
Het afgelopen seizoen hebben we gebruik kunnen maken van de tijdelijke opstapplek, of wel de oude vertrouwde spot op de Slufter. Vanaf seizoen 2013 is de bedoeling dat het kitesurfen uitsluitend plaatsvindt op het extensieve strand. Dit is vastgelegd in de APV van de Gemeente Rotterdam.

Ook na de aanleg van Maasvlakte2 blijft de oude spot favoriet en dreigde deze als aangewezen kitespot te verdwijnen. Vanuit Gemeenteraadslid de heer De Jong, NKV, Eurofun, en locale kiters is de wens uitgesproken deze tijdelijke sport te behouden als een van de beste locaties op Maasvlakte2.

Een aantal weken geleden heb ik hierover een gesprek gehad bij Gemeente Rotterdam. Het probleem met het 'definitief' toewijzen van deze mooie locatie is dat met enige regelmaat kiters in het verboden Natuur- en stiltegebied aanwezig zijn. Dit brengt alles in gevaar.

Tijdens dit gesprek in bijzijn van het Havenbedrijf Rotterdam, Eurofun en collega local zijn de verschillende mogelijkheden besproken hoe we dit kunnen beperken. Indien de locale kiters hiervoor geen oplossing kan bieden komt deze spot in gevaar en zijn we aangewezen op het extensieve strand.Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze niet ideaal is.

Graag verneem ik van jullie suggesties hoe we de situatie kunnen handhaven en voorkomen dat kiters in het verboden gebied komen. Een suggestie van de Gemeente is een vereniging te starten zodat een instantie aanspreekbaar is en daarmee de sociale controle wordt vergroot.

Ik hoor het graag!

Groet,
Dree
Regiovertegenwoordiger NKV

8  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Sleutels verloren Oudorp Gepost op: Juni 01, 2013, 09:55:18
Afgeslopen vrijdag sleutels verloren op de parkeerplaats bij Oudorp.
Dus mocht iemand vandaag gaan, kijk even op de grond.
Bedankt en veel plezier vandaag
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: Maart 01, 2012, 13:21:30
Voor badgasten zeker weten, voor kiters is er nog geen bevestiging en kun je er vanuit gaan dat we nog wat langer moeten wachten. Totdat het havenbedrijf groen licht geeft ben ik bang.

Tijdens de laatste bijeenkomst vorige maand  met Jeannette Baljeu
(Wethouder haven, verkeer en regionale economie
gemeente Rotterdam) wordt Maasvlakte2 gewoon volgens planning geopend kunnen we daar kiten.
Het sportstrand wordt later dit jaar geopend. Verder loopt er nog een discussie over het aantal parkeerplaatsen op het sportstrand.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 24, 2011, 17:18:36
Ondertussen contact gehad met het Havenbedrijf en de datum voor het openen van het sportstrand blijft staan op november 2012. Uiteraard moet het onderzoek uitwijzen of het sportstrand gelijk geopend kan worden met het Badgastenstrand zoals opgenomen in de motie van Renier de Jong.

Voor zover allemaal fijne Kerstdagen.
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 18, 2011, 15:57:06
De soapserie 'Maasvlakte2' heeft weer een nieuwe aflevering gekregen dankzij de oplettendheid van Markus (thanks). Het Havenbedrijf heeft nog geen reactie gegeven maar wethouder Renier de Jong wel, die heeft overige  wethouders en  commissieleden geïnformeerd. Later meer tekst en uitleg.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 16, 2011, 12:11:55
Tijdens de presentatie van het Havenbedrijf op 30 november stond opening sportstrand november 2012.
Nog geen week later lees ik inderdaad ook mei 2013. Havenbedrijf heb ik zonet om opheldering gevraagd. Markus, bedankt voor de scherpte.
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte 2 wordt een goed gefaciliteerde surfspot Gepost op: December 01, 2011, 21:36:44
@morres Had je berichtje niet gelezen. Heb hem veel aan de telefoon en zal groeten doen. Gaan mooie dingen gebeuren.
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 01, 2011, 21:07:23
@powerzone Gisteren na de bijeenkomst met het Havenbedrijf hebben we een rondleiding gekregen en een bezoek gebracht aan Maasvlakte2. Wees gerust, er is voldoende plek voor iedereen. Binnenkort vervolggesprek met de gemeente, iets met plannen voor een ontmoetingsplaats maar daarover later mee.
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012......... bijna dan. Gepost op: December 01, 2011, 10:22:11
@geloof 68 Bedankt voor de scherpte
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Maasvlakte2 geopend op 27 mei 2012 Gepost op: November 30, 2011, 19:15:47
Beste Kiters,

Vandaag was er een bijeenkomst tussen het Havenbedrijf en de verschillende belangen groepen.
Concreet wordt het intensief strand 27 mei 2012 open gesteld voor het publiek en het extensief strand (het sportstrand) in november van dat jaar.

Dit anders dan vermeld staat. Het argument is dat de veiligheid op het extensief strand niet gewaarborgd kan worden volgens de aannemer. In de motie staat dat beide stranden geopend moeten worden. Uiteraard staat veiligheid voorop, maar onafhankelijk onderzoek moet aantonen of het argument van de aannemer gegrond is. Hier wachten wij op.

Er is toegezegd, anders dan vermeld in het APV, dat voor deze periode op het intensief strand  gekite mag worden. De kiters krijgen dan een plek aangewezen waar gestart kan worden.

Verder bestaat er nog verschil van inzicht over de risicocontouren van de verschillende stranden wat invloed heeft op het bestemmingsplan. Uiteraard kan het Havenbedrijf niet weglopen voor de motie van vorige week wat ondertekend is door alle partijen. Daar zitten wij achteraan en hebben hierover contact met de Gemeente en Havenbedrijf.

Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.

Dree
NKV


P.S    
Tijdens de rondleiding heb ik gezien dat we een prachtig strand krijgen! Ik kan iedereen aanraden een bezoek te brengen aan Futureland en met het treintje het strand op te gaan.


17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Maasvlakte 2 wordt een goed gefaciliteerde surfspot Gepost op: November 25, 2011, 12:02:16
Beste medekiters,

Goed om te zien dat een aantal van jullie gisteren aanwezig waren.

Zoals jullie weten ik ben bezig om de belangen te behartigen met betrekking tot Maasvlakte2 en gesprekken gehad met het Havenbedrijf en andere instellingen. Veel toezeggingen zijn gedaan maar niets op papier.

Toen kwam ik raadslid Renier de Jong tegen. Ik heb meerdere gesprekken met Renier gehad en inzicht gekregen in dokumenten die niet goed voor ons zouden uitpakken.

7 km strand zonder plaats voor onderdak, toilet, of versnapering, te weinig parkeerplaatsen en duinovergangen zodat we kilometers zouden moesten lopen om onze sport te beoefenen. En onzekerheid over de terugkomst van een reddingsbrigade.
Maar Hans Smits, President-Directeur van het Havenbedrijf, met zijn hobby wel even 450.000 euro belastingpoet uitgeven aan kunst. Moderne Kunst op de Maasvlakte.......

In de motie van Renier is te lezen dat we 5 duinovergangen krijgen om de kilometer met minimaal 50 parkeerplaatsen per overgang en dat het Havenbedrijf zorg moet dragen voor minstens aansluitingen van elektriciteit, schoon water en voldoende robuuste douches voor badgasten op het intensieve strand. Ook kunnen we rekenen op een Reddingsbrigade en wordt in het bestemmingsplan vierkante meters opgenomen voor een watersport onderneming (iemand nog een clubhuis over?).

Deze motie is aangenomen door alle politieke partijen wat al bijzonder is, maar geeft wel de urgentie aan. Het is nu aan het Havenbedrijf deze motie uit te voeren. De Gemeente is immers opdrachtgever en Hans Smits mag zijn huiswerk gaan maken.
Het Havenbedrijf zal 'not amused' zijn en een tegen geluid zullen we zeker horen. Argumenten als dwingende risicocontouren zullen opgeworpen worden. Het Havenbedrijf gaat er prat op voor te lopen op de planning, ik hoop dat Hans zo sportief is zijn verlies te pakken en niet de boel gaat traineren door het sportstrand later open te stellen.

We mogen Renier de Jong dankbaar zijn voor zijn inzet, anders had de situatie er heel anders uitgezien. Alle credits voor hem. Goed om te zien dat er politici zijn die wel luisteren naar de belangen van de burger en niet angstig alles slikken op de hoop op een baantje bij bijvoorbeeld het Havenbedrijf.

Wat mij betreft krijgen we de Renier-de-Jong-boulevard in plaats van Kunst op de maasvlakte.
Virtuele bloemen en bedankkaartjes kunnen jullie sturen naar r.dejong@raad.rotterdam.nl


Wordt verolgd.

Dree
NKV regiovertegenwoordiger


18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Knulst Gepost op: December 20, 2010, 13:04:44
Ik ben hier, stuur even PM
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Update Oostvoorne (autostrand) Gepost op: Augustus 26, 2010, 01:07:26
El Rudo en andere,

Natuurlijk zijn de palen daar niet ideaal, het maximale wat wij hebben kunnen bereiken is het verwijderen van de zuidelijke rij palen en palen die onder het wateroppervlakte stonden. De palen tussen de wegvaarzone en vogelgebied blijven helaas staan.

Zoals eerder geschreven is elke kiter zelf verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en is het van belang om uit de buurt te blijven van obstakels in het water of op de kant. Vroeger stonden er auto's maar daar hoorde je niemand over. Zeker beginners hebben in de buurt van de palen niets te zoeken. Ook de scholen behoren ver weg te blijven van de palen en wegvaarzone.

De laatste dagen ben ik veel op het Autostrand geweest. Opvallend dat veel les wordt gegeven in de wegvaarzone, wat niet is toegestaan. Hier zal ik de scholen op aanspreken want dit is niet conform de gemaakte afspraken (let wel, de wegvaarzone is een gedooggebied!)

Verder vind ik het behoorlijk chaotisch, beginners die niet kijken, geen rekening houden met de voorrangsregels, lessers die niet als een groep bij elkaar blijven, lessen in de wegvaarzone, veel kiters in het vogelgebied.

De palen zijn het probleem niet maar meer de mentaliteit van een aantal kiters en instructeurs. Het is een individualistische sport wat soms gepaard gaat met
egoistisch en onbeschoft gedrag.

Zelf geloof ik niet in flyers en infoborden of klagen op dit forum, maar wel in het aanspreken van je medekiters op hun gedrag.

Doe je mee?

Dree
NKV

20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Update Oostvoorne (autostrand) Gepost op: Augustus 24, 2010, 19:55:49
Waarom is mijn post verwijderd?
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Update Oostvoorne (autostrand) Gepost op: Augustus 20, 2010, 00:52:35
Beste medekiters,

Er is geen sprake van dat een dossier wordt gemaakt met de intentie het 'Autostrand' te sluiten. Wel wordt gekeken in hoeverre een ieder zich aan de regels houdt. Het is mij opgevallen dat veel in het vogelgebied wordt gevaren. Iedereen is op de hoogte, geen excuus. Ik ondersteun de toezichthouders want we hebben duidelijke afspraken gemaakt.

Gewoon jezelf gedragen en aan de regels houden dan hebben we de komende jaren nog veel plezier van deze spot.

NKV
Dree

P.S   Troep van andere mag ook meegenomen worden, gewoon in een tasje
        doen en weggooien bij de parkeerplaats. Pak je invloed.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slufter condoleance register geopend Gepost op: April 26, 2010, 09:58:25
Dit krijgen we niet meer terug


http://www.youtube.com/watch?v=vLqFkrNHcUg&feature=player_embedded
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / PERSBERICHT HAVENBEDRIJF ROTTERDAM Gepost op: April 25, 2010, 15:09:53
PERSBERICHT HAVENBEDRIJF ROTTERDAM
 
Nieuw strand open in 2012
 
Slufterstrand Maasvlakte afgesloten
Het Slufterstrand bij de huidige Maasvlakte is sinds afgelopen week niet meer toegankelijk voor publiek. Vanaf de start van de aanleg van Maasvlakte 2 is zo lang mogelijk een deel van het strand open gehouden, maar het strand is inmiddels werkterrein geworden. Sinds vorige week is de Noordzeeboulevard (de weg rond de Slufter) daarom afgesloten voor alle verkeer. Het vogeluitkijkpunt ‘Lloyd’ is hierdoor ook niet meer bereikbaar. De 'Bonte Piet' aan het einde van de Scholeksterroute blijft wel gewoon in gebruik.

Maasvlakte 2 sluit direct aan op de bestaande Maasvlakte. Daardoor verdwijnt het Slufterstrand grotendeels. “Hoewel nooit officieel bestemd voor recreatie, is deze locatie in de loop van de tijd erg populair geworden. Reden genoeg om bij de aanleg van Maasvlakte 2 het verdwijnende strand terug te brengen,” aldus Ronald Paul van het Havenbedrijf Rotterdam. Maasvlakte 2 krijgt in het zuidwesten een zachte zeewering met een nieuw strand. Dit is ongeveer twee keer zo lang als dat van de huidige Maasvlakte. Een verharde weg en circa 1.000 parkeerplaatsen zorgen straks voor een goede bereikbaarheid met auto en fiets.
 
De kuststrook langs Maasvlakte 2 wordt geen strand met boulevard, horeca en dergelijke. Intensieve recreatie past niet goed in het haven- en industriegebied. Wel wordt het nieuwe strand een plek waar mensen straks kunnen genieten van zon, zee, wind en rust. In 2012 gaat het eerste deel van het nieuwe strand van Maasvlakte 2 open. Naarmate de aanleg vordert nemen de mogelijkheden voor recreatie toe. Over een paar jaar hebben verschillende vormen van recreatie hun eigen plek: vogels kijken aan de kant van de Slikken van Voorne, een familiestrand ter hoogte van de Slufter, meer naar het noorden een strand voor (kite-)surfen en andere sportieve activiteiten, en bij de Maasmond een plek voor scheepspotters.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sluiting Maasvlakte Gepost op: Maart 24, 2010, 00:22:34
Beste Kiters,

Een exacte datum is niet afgegeven maar dat de toegang op korte termijn wordt afgesloten is een feit. Alle opties zijn besproken met de verschillende instanties, maar een gehele sluiting kunnen we niet voorkomen. Dus voor de komende twee  jaar zijn we genoodzaakt een andere locatie te vinden.

Met de bekende groet,


Dree
Regiovertegwoordiger NKV
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Sluiting Maasvlakte Gepost op: Maart 05, 2010, 18:09:50
Beste Kiters,

Zoals jullie weten hebben we het afgelopen jaar nog veel plezier mogen beleven op de Slufter.
In tegenstelling tot vorig jaar is men dit jaar helaas genoodzaakt het Slufterstrand te sluiten voor recreatie. Veel overleg heeft plaatsgevonden maar helaas wordt de Slufter nu echt gesloten. Hieronder de beargumentatie van de verantwoordelijke.

Citaat:

Hoewel altijd is gemeld dat het strand tijdens de bouw van Maasvlakte 2 tijdelijk afgesloten zou worden voor recreatie, heeft de projectorganisatie Maasvlakte2 zichzelf tot doel gesteld de periode van afsluiting zo kort als mogelijk te houden. Daarom is jaarlijks opnieuw zorgvuldig beoordeeld of het strand (deels) open kon blijven dan wel gesloten moest worden vanwege veiligheidsredenen.

In nauw overleg met de betrokkenen instanties waaronder de zeehavenpolitie, moest voor het komende strandseizoen geconcludeerd worden dat de veiligheid en de toegankelijkheid van het strand in het gedrang komen gezien de schaal van het werk. Er zullen op korte termijn dan ook maatregelen worden genomen om het strand af te sluiten voor het publiek. Via bebording, hekwerken en waarschijnlijk een slagboom op de Noordzeeboulevard wordt ter plekke de afsluiting zichtbaar. Uiteraard wordt de afsluiting van het Slufterstrand bekend gemaakt bij het brede publiek in de regio via diverse communicatiemiddelen. Echter, voordat het brede publiek wordt geinformeerd wilden wij jullie als nauw betrokkenen bij het Slufterstrand allereerst informeren.

In 2012 heropent het strand naar verwachting. Het nieuwe strand is ongeveer tweemaal zo lang als op het huidige en is geschikt voor intensieve recreatie. Naast een recreatie- en activiteitenstrand, dat onder andere is gericht op (kite)surfers, komt er een speciaal deel voor nudisten. Voor een spectaculair uitzicht op de Noordzee, de scheepvaart en het omliggende land zijn aan de noord- en zuidkant van Maasvlakte 2 uitkijkpunten gepland. Het aantal parkeerplaatsen langs het strand neemt dan toe tot 1000.

Einde citaat:


Met de bekende groet,

Dree
Regiovertegwoordiger NKV
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.