[Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand

wspek

Berichten: 14
Mei 08, 2014, 22:38:29
edit2Rapporteer  
Hey allen,

Ik heb het probleem dat mijn trim strap (Best bar, van geloof ik 2011) na het depoweren langzaam terugglijdt naar een volledige gepowerde stand. Dit gebeurt al na twee rakjes.

Heeft iemand ervaring met dit probleem of de oorzaak?

Als ik het zo bekijk dan komt het omdat de tandjes van het gespje (lijkt op een gesp als bij de straps van een normale rugtas) niet genoeg weerstand bieden om de strap in een depowered stand te houden. Zie de bijlages.

Bijlage1: hier zie je een close up. De strap is hier feitelijk in een powered stand. Buiten beeld bevindt zich een ringetje, daaraan weer het touw dat doorloopt tot de chicken loop. Op dat touw staat de spanning van mijn kite. De groene pijl wijst naar de tandjes.
Bijlage2: Volledig powered.
Bijlage3: Volledig depowered.

Het lijkt dus alsof de spanning op "het touw" het ringetje dus uit de gesp trekt naar een powered stand. Dus de tandjes van de gesp houden de strap niet op zijn depowered plek.

Of doe ik iets fout? Heb de strap wel zelf vervangen vorig jaar...Hoe kan ik dit oplossen? Of heb ik simpelweg te maken met een kinderachtig systeem?
Faxie

Berichten: 3330
Logs: 0 | 7 uur
Antwoord #1 Mei 08, 2014, 23:36:05
edit2Rapporteer  
Ziet er prima uit eigenlijk....

Zou inderdaad slijtage kunnen zijn... de tandjes zien er ook versleten uit of niet?

Repete

Berichten: 123
Antwoord #2 Mei 08, 2014, 23:53:28
edit2Rapporteer  
Ik heb dezelfde bar en het ziet er  niet vreemd uit zo op de foto. De gesp moet goed grip hebben anders blijft die niet goed zitten op de ingestelde stand. Volgens mij kun je bij het vervangen ook niet veel verkeerd doen. Mail Best anders even, misschien hebben ze een oplossing.
wspek

Berichten: 14
Antwoord #3 Mei 09, 2014, 09:17:19
edit2Rapporteer  
De tandjes zijn niet versleten. Bovendien heb ik nog geen 10 sessies gevaren met deze (nieuwe) strap.

Een andere tip die ik kreeg is de strap bewerken met sex wax Wink Dat zou de strap stroefer maken. Ik zoek inderdaad een manier om meer weerstand te creeeren.

Ik zal Best ook eens mailen!
Nature

Berichten: 1295
Antwoord #4 Mei 09, 2014, 09:47:25
edit2Rapporteer  
Ff inspuiten met haarlak  of met  een waxine lichtje overheen wrijven.  Smiley
wspek

Berichten: 14
Antwoord #5 Mei 09, 2014, 23:49:38
edit2Rapporteer  
Antwoord van Best:

Thank you for contacting us here at Best! We appreciate your patience regarding this matter. Have you had the chance to give your bar a good rinse off? The ocean residue can cause premature slippage and the bar will always like a good cleaning as frequently as possible. Even a scrub down by hand where you run your hands over the straps to get everything out. Please let us know if this works for you.
JB - On The Edge

Berichten: 2731
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #6 Mei 10, 2014, 09:43:44
edit2Rapporteer  
Hmm...heb geloof ik in al die jaren nooit langer dan 2 rakjes gevaren in gedepowerde stand...

Je hebt hem net vervangen? Zit alles goed in elkaar?
ctddekke

Geen avatar

Berichten: 27
Logs: 35 | 797 uur
Antwoord #7 Mei 10, 2014, 10:30:24
edit2Rapporteer  
Ik vaar zelf met 2008 en 2009 Best barren met hetzelfde principe en heb nog nooit meegemaakt dat de gesp verschuift. Ik weet niet hoe het er precies uit moet zien bij deze bar, van welk jaar is hij?
wspek

Berichten: 14
Antwoord #8 Mei 10, 2014, 12:09:16
edit2Rapporteer  
@Nature: Ik ben bang dat kaarsvet de boel alleen maar gladder maakt?
@JB: Ja, volgens mij zit het gewoon goed in elkaar. Het mechanisme an sich werkt, maar blijft niet goed zitten.
@ctdekke: Bar weet ik niet zeker. Niet ouder dan 2011 geloof ik. De strap is echter gloednieuw...
aksl

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #9 Mei 10, 2014, 21:59:24
edit2Rapporteer  
@wspek: Mijn naam had zo onder jouw tekst kunnen staan, ik heb namelijk precies hetzelfde probleem.

Ik heb een 2012 TS met 2012 bar tweedehands gekocht en nu 3 keer gevaren. En net als bij jou schiet de strap terug naar de gepowered stand. Bij mij gebeurt dit direct al bij het waterstarten. Ik ben even met de bar bij Eurofun langs geweest en ze hadden daar geen 2012 bar meer liggen om mee te vergelijken maar we denken dat bij mij misschien de "gesp" met tandjes wellicht omgekeerd zit. Dat hij dus niet vastgrijpt wanneer het nodig is en de strap doorlaat wanneer hij juist moet vastgrijpen.

Zou dit bij jou ook het geval kunnen zijn? Dat je het bij je strap vervangen per ongeluk verkeerd hebt gemonteerd? Heb je dat trouwens aan de hand van een manual gedaan? Ik kon zo snel geen gedetailleerde manual online vinden van Best. In de manual die ik nu heb staat niets over het vervangen van de strap.

Ik weet overigens nog niet of het omdraaien van de gesp met tandjes het probleem gaat oplossen (of het überhaupt mogelijk is), ik heb helaas nog geen tijd gehad om die klus te ondernemen. En ik ben dus nog wel op zoek naar een duidelijk manual.

Laten we in ieder geval elkaar op de hoogte houden van onze bevindingen ;-)
wspek

Berichten: 14
Antwoord #10 Mei 11, 2014, 11:44:07
edit2Rapporteer  
Hallo Anne,

Ik heb onderstaande video gebruikt als manual om te vervangen. Een video die lijkt gemaakt te zijn door Best zelf:


http://vimeo.com/46711283


Het is best tricky en foutgevoelig. Ik heb dan ook foto's gemaakt van elke stap tijdens het demonteren (vooral van de knopen), zodat ik zeker wist dat ik m weer goed in elkaar zou zetten. Ik ben er (vrijwel) zeker van dat ik hem weer goed in elkaar heb gezet, mede omdat het systeem an sich in principe gewoon werkt. Poweren en depoweren werkt gewoon...voor een tijdje...

Ik heb even een snapshot gemaakt van de video (zie bijlage). Als je de strap bekijkt in vergelijking met mijn close-up (de gehele close-up als het ware even 180 graden om de verticale as draaien), dan zie je dat het hetzelfde is. De holle zijde van de gesp bevat de tandjes aan de onderkant; aan de andere kant zit alleen de grijze power strap. Vergelijk het ook even met jouw setup.

Ik heb tijdens het in elkaar zetten ook even goed bedacht hoe dit nu eigenlijk werkt en volgens mij kan het ook niet op een andere manier. Het hele systeem valt of staat echter wel met de grip van de tandjes.

Ik ken een andere kiter die precies hetzelfde probleem heeft met een Best strap. Het gaat (bij ons) beter als de strap nat (en dus stroefer) is. We moeten dus een manier zien te vinden om die strap stroefer te maken. Het schijnt dat Sex Wax daarvoor goed zou werken en...zoals Best aangeeft....misschien even goed schrobben en vetvrij maken...

http://www.sexwax.com/category/wax/

Marcel~

Berichten: 2657
Logs: 0 | 281 uur
Antwoord #11 Juni 08, 2014, 17:33:00
edit2Rapporteer  
Heb ik met mijn naish straps ook naar verloop van tijd... Vervangen door een andere...
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #12 Juni 09, 2014, 09:19:19
edit2Rapporteer  
heb echt de pest aan die straps, had ik in verleden ook steeds problemen mee, nu heb ik een North 5th met zijn klemding, werkt helemaal perfect nooit meer problemen meer
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.