Ocean Rodeo bar op Waroo

Zwaantje80

Geen avatar

Berichten: 2
Maart 02, 2014, 17:42:30
edit2Rapporteer  
Mijn naam is Niels en ik ben nieuw hier op het forum. Sinds vorig jaar ben ik na een paar lessen begonnen met kitesurfen, althans een poging daar toe. Ik ben dus nog veel aan het oefenen en qua materiaal weet ik nog lang niet alles natuurlijk.

Ik had in al mijn enthousiasme een set van Best gekocht. Een Waroo van 9m en 13m uit 2006. Om een lang verhaal kort te maken, dit was niet de beste kwaliteit. De bar miste een safetylijn. Ik heb de 9m met bar verkocht en de 13m gehouden. Op advies van mijn instructeur heb ik een nieuwe Ocean Rodeo Prodigy 9.5 gekocht. Een prima kite naar mijn mening war ik als beginner wel lekker mee uit de voeten kan.

Ik heb begrepen dat het mogelijk is om de bar van mijn OR te gebruiken met de Waroo. Alleen zijn de bevestigingen iets anders. Mijn vraag is dus of iemand mij kan vertellen hoe dit werkt. Ik heb op deze site wel gelezen over pigtails en verschillende lengtes van de lijnen. Eerlijk gezegd heb ik het (nog) niet helemaal duidelijk gekregen. Zou iemand mij kunnen vertellen of dit kan en zo ja, hoe dit dan precies werkt? Ik ben 87 kg en het is wel lekker om ook met wat lichtere wind te oefenen met de Waroo.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

R1ch@rd675

Berichten: 8
Antwoord #1 Maart 02, 2014, 18:10:41
edit2Rapporteer  
Hoi Niels,

Zou je anders een foto kunnen uploaden van de bevestigingen aan je lijnen en de waroo? Is namelijk lastig om zo een antwoord op je vraag te geven.
Kun je de lijnen niet monteren omdat je op het einde 2 lusjes hebt, ipv een lusje en een knoopje? Vraag me ook af welke safetylijn je miste bij je oude bar? (toch niet een 5e lijn hé?).

Greets
Zwaantje80

Geen avatar

Berichten: 2
Antwoord #2 Maart 02, 2014, 18:20:17
edit2Rapporteer  
Hai,

Ik zit momenteel op mijn werk en kan even niet snel een foto uploaden. Dit zal ik later doen.

De bar van die Waroo had geen bevestiging meer voor je leash zeg maar. Dus niet echt veilig, daarom heb ik deze ook niet meer.

De OR is nieuw gekocht in 2013. De Waroo is ook een 4 lijnsvlieger, alleen gaat het inderdaad om het knoopjes en lusjes verhaal. Dus aan de stuurlijnen van mijn OR bar zitten knoopjes en die zitten ook aan de Waroo. De vraag is of ik dit kan oplossen door losse pigtails hier tussen te zetten of moet dit op een andere manier worden gedaan? En is het wel mogelijk om de bar uberhaupt te gebruiken op de Waroo?

Gr.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.