sardinie

bart E
Gast
Juli 14, 2006, 21:40:46
edit2Rapporteer  
Hoi,
Iemand bekend met kiten op sardinie?

Horens
Bart
Nino

Berichten: 333
Antwoord #1 Juli 14, 2006, 21:57:35
edit2Rapporteer  
Ja zeker!

Zeer geschikt. Ik ga er zondag weer naar toe.
Met name het gebied in de buurt van Porto Pollo is behoorlijk windzeker in de zomermaanden. Als het te hard waait moet je afzakken naar Valledoria en omstreken. Als je meer info wil vraag je maar.

greetz.

Nino
Aurel

Berichten: 135
Antwoord #2 Juli 14, 2006, 22:18:34
edit2Rapporteer  
Ik wil ook meer info!!!!
xray

Berichten: 3688
Antwoord #3 Juli 14, 2006, 23:17:01
edit2Rapporteer  
Gebruik nou eens gewoon zoek......
http://www.kitehigh.nl/yabbse/index.php?topic=10264.0

en zet dit topic op de plek waar het hoort, het lokatie forum!
Mikeb

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #4 Juli 15, 2006, 00:40:47
edit2Rapporteer  
Sardinie is top, beste spot is in het noorden: Porto Pollo.
check de site:
 http://www.silvestri.it
ook kitebeaches.com heeft info.
Sardinie is top: Bij Porto Pollo komt de wind meestal uit het westen en wordt tussen Corsica en Sardinie versterkt waardoor er in het noorden van Sardinie altijd meer wind staat dan elders op Sardinie (of Corsica)

Bij westwind kun je ook naar de westkust gaan: Valledoria en Capo Testa hebben brede stranden (wel met rotsen) waar je lekker kunt golfrijden (let wel na een paar dagen Mistral is het dan daar volledig close out. (30 minuten rijden van Palau)

Bij Oostwind is er een goede spot onder Olbia: La Caletta (45 min rijden)

Wonen is het beste op de camping van Isola De Gabbiani, vandaar kun je lopen aar het kitestrand. Huisjes/appratementen kun je ook huren, dan is Palau de beste plaats, hier kun je 'savonds ook goed eten.

PortoPollo bestaat uit 2 bochten, gescheiden door een landtong (Op de landtong staan een paar strandtentjes, degene aan de westkant heeft de beste Beachburgers!!)
Aan de westbaai is in het midden een strand gereserveerd voor Kiters, Spiaggia della Saline, bij een kleine riviermonding. Hier is de wind optimaal sideshore van links, met kabbelgolven (beetje zoals op het Ijsselmeer).  Het water wordt wel meteen diep, je kunt niet staan.
Afdrijven gaat niet, doordat je altijd verderop in de baai weer aanspoelt.
De stemming is lekker losjes, wel met italiaanse sfeer, dus pas op want die Italianen leggen hun lijnen gewoon over iemand anders uit en er ontstaat nogal eens een chaos.

Wind: Als je 2 weken gaat kun je zeker 10 dagen varen, breng wel al je kites, ik vaar met 18, 14 en 10m en gebruik ze allemaal: Bij Mistral Wind kan de wind tot boven de 30knopen komen en is dan vlagerig.

Zoals gezegd: Sardinie is echt top!!!

Als je meer info nodig hebt mbt huisjes laat dan even weten dan stuur ik je meer info!


Mike
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.