Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurfen @ Grevelingen? Let even op! Gepost op: Mei 07, 2014, 19:06:39
Op deze locatie wordt sinds jaar en dag gekite (inclusief kitescholen). Er wordt alleen gehandhaafd als er problemen zijn, bv mensen die door de hangculturen varen en dan gaat iedereen op de bon omdat vissers er (terecht) over klagen bij de waterpolitie .

Is niet mijn bedoeling om erover te zeuren maar ik weet uit ervaring dat duikers soms her en der boven water komen ploppen omdat ze zich onder water soms erg moeilijk kunnen oriënteren.

Mocht er die dag goede wind staan en 80% van de kiters is niet op de hoogte is het wachten op problemen. Met wat boeien weten de duikers waar ze boven water moeten komen en kiters waar ze weg moeten blijven.

2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurfen @ Grevelingen? Let even op! Gepost op: Mei 06, 2014, 23:04:31
Als er een corridor wordt aangegeven is dat voor iedereen duidelijk. Is overigens ook volgens BPR verplicht maar wordt niet altijd gedaan door duikers. Scheepvaart dient dan minimaal 50m afstand te houden.
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kitesurfen @ Grevelingen? Let even op! Gepost op: Mei 06, 2014, 19:41:50
Ton, weet jij of er markeringen of boeien (blauw/witte alpha vlaggen) geplaatst worden?
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Officiële surfspot aan de Oesterdam? Creatieve ideeën gevraagd Gepost op: Oktober 28, 2013, 18:13:10
Rapport van Bureau Waardenburg iov RWS:
http://www.natura2000deltawateren.nl/files/12-414-kitesurflocaties-delta-20130124-verkleind.pdf
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Neopreen sokken icm boots Gepost op: Oktober 07, 2013, 19:01:24
Gewoon goede boots kopen, 5mm kun je doorvaren tot onder 0, heb zelf Xcel drylock, zelfs met een pak sneeuw gekite en die sokjes vergeten.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Afstellen kite lijnen North Evo 2010 Gepost op: Augustus 05, 2013, 00:43:17
Safety lijn hoort ook iets langer te zijn en een beetje slap te hangen. Als je de drijvers van je stuurlijnen omhoog schuift kun je met een aantal knoopjes eea corrigeren (zie ook de manual) maar dat is niet zo snel nodig.

Als je kite in weinig wind terug zakt (back stallen) bar ver van je af duwen (depoweren), dat is waarschijnlijk je probleem.
Vaak is de eerste reactie de bar aantrekken en dat werkt dus averrechts.
7  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: bar verloren grevelingendam restaurant Gepost op: Augustus 03, 2013, 21:07:04
Is terecht, ik heb je een PM gestuurd
8  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Condoleanceregister verongelukte kiter Grevelingendam 22 jun 2013 Gepost op: Juni 24, 2013, 22:59:01
Gecondoleerd
9  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Grevelingenmeer 22 juni Gepost op: Juni 22, 2013, 15:48:33
Was de schoonzoon van een man die vorige week zondag samen met zijn vrouw bij minimale wind een kite op wilde laten. Was een absolute beginner, hij zei toen dat hij vandaag les zou krijgen (wat er denk ik niet meer van gekomen is).  Kite was veel te zacht en bar was erg smal voor een 10m, ik heb hem gezegd dat het verstandig was dat even uit te zoeken en uiteraard de les te volgen. Daarna zijn ze gestopt.

Over de skills van de betreffende schoonzoon kan ik niks zeggen want die was er toen niet bij. Ik kwam vandaag net aan toen het was gebeurd. Was overigens wel dezelfde 10m Bandit en bar.

Verder was het strand groot genoeg om een ""foutje" te maken en een 10m te groot voor de omstandigheden.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ION B2 of Dakine Nitrous HD shorts trapeze Gepost op: Mei 27, 2013, 17:45:19
Niemand die er een keer mee gevaren heeft?

Ik zoek echt een trapeze die laag zit, hoeft niet perse een shorts te zijn maar wel met meer bewegingsvrijheid dan een normale zit.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / ION B2 of Dakine Nitrous HD shorts trapeze Gepost op: Mei 24, 2013, 19:25:00
Wie heeft ervaring met een shorts trapeze?

Ik overweeg om de Ion B2 aan te schaffen omdat ik een gevoelige rug/ribben heb en wat meer bewegingsvrijheid wil dan een een zittrapeze (Dakine Fusion)

Graag wil ik weten of zo'n short goed zit over een 5/3 pak (Psycho 3) tijdens het varen (nat, plakken, stropen etc.) of dat deze misschien toch geschikter zijn voor gebruik zonder pak of met een shorty.

En of dit werkelijk meer bewegingsvrijheid geeft
12  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Self rescue, kite omdraaien Gepost op: Maart 03, 2013, 17:16:31
Tot nu 2x meegemaakt bij een self rescue dat het heel moeilijk is de kite om te draaien in diep water.

Na het oprollen van de lijnen, ligt de kite met de leading edge op het water,
Het omdraaien zoals je dat op het land doet gaat niet en ook het naar een van de tips zwemmen zodat de TE in de wind komt te liggen en dan om laten klappen werkt niet. De kite plakt  als het ware aan het water en het lijkt wel of de lijnen op de bodem rond stenen zitten (wat niet zo was).

Wie kan mij vertellen wat ik verkeerd deed. Kite: North Rebel 9m
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ongeduldige beginner Gepost op: December 28, 2012, 21:02:15
NIET DOEN! handschoenen en dikke schoenen beperken waardoor het kiten een stuk lastiger wordt. Een cap beperkt dan ook nog je gehoor. Als je een tijdje in het water ligt en je vingers worden steenkoud kun je bijna niets meer.
Als je kunt varen zonder te vallen (met 2 vingers in je neus), razendsnel kan waterstarten en goed hoogte kan lopen kun je het wagen als je de juiste spullen hebt, anders is het onverantwoord.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke tube set voor hangtime, big air en low end? Gepost op: December 05, 2012, 20:43:45
Heb zelf een Speed 3, 15m. Met een door kom ik al weg met 6 knopen (is dan niet leuk varen), kan ik houden tot dik 20 knopen (best spannend) en boven de 15 knopen wordt springen echt machtig. Zeker in de lage range is een door echt een aanrader.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke tube set voor hangtime, big air en low end? Gepost op: December 05, 2012, 19:01:38
Zou eigenlijk willen zeggen Flysurfer Speed. Valt me trouwens wel op dat je een erg klein board hebt. Lijkt me geen goede combi met de Speed. Als ik deze met een klein board vaar, wordt de low end slecht omdat het even duurt voordat de kite voldoende kracht ontwikkeld en een klein board dan snel wegzinkt.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: fysio hernia info Gepost op: November 25, 2012, 23:51:23
Heb zelf goede ervaring met Mc Kenzie therapie, dat kun je zelf doen (boekje aanschaffen) of bij een fysio. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat de rug goed soepel is of wordt. Elke dag een half uurtje aan besteden. Daarbij is kiten de ultieme therapie, chop vermijden, zacht landen en niet te harde wind en dat snap je als je jezelf verdiept in de therapie.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Mogelijk om een North 5th line trust bar te veranderen naar 4lijns? Gepost op: November 24, 2012, 14:33:39
Gewoon 5th line gebruiken, wordt ook door North aangeraden voor optimale veiligheid. Nooit meegemaakt dat de lijn om de kite draait. Wel een keer binnenstebuiten gedraaid maar toen kon ik nog gewoon terugvaren.
Als je de bar zelf aanpast is het maar de vraag of dit onder alle omstandigheden goed werkt.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oproep beboete kiters Bruinisse/Grevelingendam Gepost op: November 18, 2012, 15:44:14
Er was nog een Duitser bezig met een Flysufer Psycho 4 8 toen de agent wegging en daar was nog een discussie over waarom die geen bon kreeg.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oproep beboete kiters Bruinisse/Grevelingendam Gepost op: November 17, 2012, 19:58:47
Kiteschool = Soul XL. NKV is ook op de hoogte, als je lid bent of wordt kunnen zij wellicht nog iets doen. Er zijn meer mensen mee bezig, weet alleen de namen niet. Heb er vandaag iig nog even gekite.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Rebel 5m 2012 een goede keuze? Gepost op: Oktober 30, 2012, 20:34:40
Waarschijnlijk ga je de 9 al een veel fijnere/stabieler kite vinden dan een 7. Een 7 is al behoorlijk zenuwachtig en met luwtes zal je goed je best moeten doen om snelheid te houden. Als je wat verder bent zul je merken dat je de 9 belachelijk lang kan houden en ook de low-end wel heel goed is.
Een 5 of 6 raad ik zeker af, ook gezien je gewicht en met een 7 zou ik ook nog maar niet teveel haast maken.
Gewoon veel oefenen met de 9 en langzaam opbouwen naar wat hardere wind.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Inzameling voor Grieken en Spanjaarden aan de Grevelingendam Gepost op: Augustus 07, 2012, 22:01:33
Grevelingenmeer is aan de noordzijde van de N59 (dus gedoogd/toegestaan) maar het gaat om het strand .ten zuiden van de N59 en ten noorden van st Philipsland (en NW van het Krammer sluizencomplex).
Is misschien niet bij iedereen bekend dat dit ook nog een stukje Oosterschelde is.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Inzameling voor Grieken en Spanjaarden aan de Grevelingendam Gepost op: Augustus 07, 2012, 21:06:57
Ze kwamen net aanrijden toen ik aan het omkleden was, dus niets gezien (was met vrouw en dochter dus bekeuring x3 in het slechtste geval). Tip: vraag in een dergelijk geval gelijk wat ze wel en niet gezien hebben.

Meeste kiters hier komen uit de omgeving (tot ca 50 km rijden), er komen regelmatig 3 kitescholen af en toe wat Belgen en in de vakantieperiode wat Duitsers. Is vooral bij hoogwater een mooie spot.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Inzameling voor Grieken en Spanjaarden aan de Grevelingendam Gepost op: Augustus 07, 2012, 20:06:22
Vandaag, nadat ik net aan de kant kwam, werd ik aangesproken door een KLPDer  van de waterpolitie en een soort van "boswachter" (volgens de popo een BOA), kwamen aangereden in een donkergrijze vijfdeurs Golf.
Waarschuwing gehad, het is hier verboden te kiten. Andere kiters welke ze zagen kiten, kregen een bekeuring. 
Bij de meesten staat deze spot bekend als een gedoogspot, het gaat hier dus om het grote strand bij het Grevelingen restaurant aan de Oosterschelde/zuidkant. Volgens de agent was het aan de noordkant van de dam wel toegstaan.

De agent was in burgerkleding en de boswachter had rubberlaarzen, een groene broek en een groene blouse aan, Saillant detail: vereniging voor sportvisserij op zijn borstzakje. Al heel snel kwamen na de vogels eventuele schade aan de mosselhangculturen ter sprake. Deze man was daar ook echt boos over. Toen ik hem daar op aansprak wilde hij niet meer met mij praten.
Ik heb zelf het idee dat de boswachter iets met de hangculturen te maken had.

Regelmatig zie ik kiters tussen de hangculturen. Vind ik niet slim, het toebrengen van schade zal echt wel meevallen, maar als je daar je kite laat vallen heb je echt een probleem. Ook verderop in of nabij het vaarwater waar de sluis op uitkijkt is natuurlijk niet wijs.

Maar hopen dat dit een eenmalige actie was en dat dit overwaait.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.