Oproep beboete kiters Bruinisse/Grevelingendam

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
November 17, 2012, 18:49:46
edit2Rapporteer  
Van onze "concurrent"  geplukt: http://www.hanglos.nl/forum/298959/kiteforum-oproep-beboete-kitesurfers-bruinisse.html

Lijkt er dus op dat iedereen die in augustus beboet is door die solo-actie van de agent ook daadwerkelijk een boete ontvangt!

Gasten,

Tot mijn grote verbazing viel er vandaag een strafbeschikking op mijn deurmat vanwege het ongeoorloofd kiten bij Bruinisse (aan de restaurantkant) op 7 augustus 2012. Het boetebedrag is niet echt van een hangloose niveau: 220,- euro. Uiteraard ga ik protest aantekenen, maar ik wil bij deze graag diegene oproepen die die dag ook een proces verbaal hebben ontvangen. Samen staan we sterker zeg maar. Er was die dag zelfs een kitesurfschool actief, graag wil ik met deze in contact komen maar ik weet de naam niet meer.

Voor aanvang heb ik nog gevraagd of er een gedoogbeleid geldt daar, het was de 1e keer dat ik daar ging kiten! Duur dagje...

Verder zou de dienstdoende agent (Jan van Westrik als ik het goed heb onthouden) onderzoeken of er inderdaad een gedoogbeleid geldt daar, omdat hij het zelf niet wist! De uitslag zou hij mij telefonisch melden, wat natuurlijk niet gebeurd is. Nee, in plaats daarvan krijg je 3 1/2 maand later een boete van 220,- pleuros in je brievenbus! Heel jammer dit...

Dus. komt dit verhaal je bekend voor, mail me even zodat we samen actie kunnen ondernemen!

Cheers, Ruby van Deursen

r.deursen75 a.t. chello punt nl"
RV

Geen avatar

Berichten: 23
Antwoord #1 November 17, 2012, 19:58:47
edit2Rapporteer  
Kiteschool = Soul XL. NKV is ook op de hoogte, als je lid bent of wordt kunnen zij wellicht nog iets doen. Er zijn meer mensen mee bezig, weet alleen de namen niet. Heb er vandaag iig nog even gekite.
Iw@n

Berichten: 200
Antwoord #2 November 18, 2012, 01:40:12
edit2Rapporteer  
Heb zelf daar ook boete gehad. Deze was alleen veel eerder binnen zo,n 2 maanden geleden. Ben nu in afwachting van bezwaarschrift. Dit is ook al weer maand geleden. Agent heet jan v westen, en was inderdaad soloactie .

Bedrag is inderdaad absurd hoog. Rare is dat er willekeur was in het uitdelen van boetes.niet iedereen heeft er een gekregen. De dagen weken, maanden erna is er niet meer gehandhaafd...dit is ook wel raar..
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #3 November 18, 2012, 11:15:05
edit2Rapporteer  
om je een klein beetje op weg te helpen bij een eventueel verweerschrift:

Op  xx-xx-2012 ben ik verbaliseerd voor het kitesurfen op de locatie Grevelingendam. Graag ga ik hiertegen in verweer. Ik beroep mij op de volgende punten:

Ikzelf ben een enthousiaste kitesurfer. Bij het kiezen van een locatie houd ik rekening met mijn omgeving, andere watergebruikers / recreanten en de mij bekende natuurwaarden. Ik beschouw mijzelf als een kitesurfer met respect voor mijn omgeving en gedraag mij volgens de gangbare normen en waarden.

In Nederland kent men veel kitesurflocaties waar het kitesurfen officieel niet is toegestaan. Echter, op veel van deze locaties wordt door de bevoegde autoriteiten niet handhavend opgetreden. Tijdens het kitesurfen op de genoemde locatie ben ik nooit geconfronteerd met handhavende maatregelen. Tevens is er vanuit de handhavende instanties geen enkele communicatie geweest dat dit in de nabije toekomst ook zou gaan gebeuren. Was deze communicatie er wel geweest dan had ik zeker niet op deze locatie gevaren.

De diverse kitesurflocaties in Zeeland zijn de afgelopen periode door diverse betrokken partijen  beoordeeld op mogelijkheden voor  de status van  een officiele kitesurflocatie. Navraag bij de Nederlandse Kitesurf Vereniging ( nauw betrokken in dit proces) leert mij dat de betreffende locatie zal worden opgenomen in het Natura 2000 beheerplan als zijnde locatie voor het kitesurfen.

Op het moment van verbaliseren waren er meerdere kitesurfers actief. Slechts enkelen zijn verbaliseerd.  Navraag bij handhavende instanties gaf als resultaat dat geen van deze instanties opdracht heeft gegeven tot (extra) handhaving en dat het verbaliseren geheel een eigen “initiatief” is geweest van 1 persoon.  Er is hier mijn inziens sprake van willekeur in het toepassen van wetgeving.

Ik ervaar deze vorm van “handhaving” als zeer onduidelijk. Plaatselijk zijn geen borden aanwezig waarop is aangegeven dat het kitesurfen verboden is.  Ook heb ik regelmatig tijdens het kitesurfen politie gezien  die niet verbaliserend , informerend optraden. Ik had dan ook duidelijk het idee , de beeldvorming dat het kitesurfen op deze locatie ( net als veel andere locaties in Nederland) werd gedoogd.

Met vriendelijke groet,
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #4 November 18, 2012, 11:54:47
edit2Rapporteer  
Dat is nog eens handig Tom!
nick1212

Berichten: 463
Logs: 0 | 74 uur
Antwoord #5 November 18, 2012, 14:22:18
edit2Rapporteer  
Moest ik een nederlander zijn, had ik ongetwijfeld lid geweest van het nkv. Nette brief en super acties altijd om de kitespots open te houden met al het nodige werk. Het zijn ook de spots waar ik kom, dus bedankt.
RV

Geen avatar

Berichten: 23
Antwoord #6 November 18, 2012, 15:44:14
edit2Rapporteer  
Er was nog een Duitser bezig met een Flysufer Psycho 4 8 toen de agent wegging en daar was nog een discussie over waarom die geen bon kreeg.
Rupart

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #7 November 18, 2012, 16:33:29
edit2Rapporteer  
Ook jullie bedankt voor de reacties.

Ik heb ondertussen een mail gekregen en wat uitgangsteksten waar ik een vet bezwaarschrift mee kan tikken, top!

Die Duitser was inderdaad als laatste bezig en ik denk dat de agent en de "boswachter" geen zin meer hadden te wachten tot die van het water kwam. Als ze wel even gewacht hadden waren ze nog getuige van een quad die besloot het strand helemaal om te gooien terwijl wij ervan beticht werden de flora en fauna ter plaatse verstoord te hebben. Goed verhaal man...

Wordt vervolgd, ik verwacht seponering maar het kost je weer de nodige moeite en irritaties, grrr...
JdBn

Geen avatar

Berichten: 44
Antwoord #8 November 26, 2012, 23:08:15
edit2Rapporteer  
Bij het uiteindelijk laten voorkomen van zoiets kun je degene die de bon heeft uitgeschreven ook oproepen toch? Inzamelingetje voor de kosten zodat meneer van Westen wat te doen heeft binnenkort? schater
feddomw
Gast
Antwoord #9 November 27, 2012, 11:43:17
edit2Rapporteer  
Tom,

Ik vind het super dat je een voorbeeld hebt, maar in mijn (juridische) ogen worden een aantal zaken door elkaar gehaald, althans er worden een aantal verschillende verweren in een bezwaar/beroep opgenomen.
Dat gezegd hebbende, ik bekijk het misschien te technisch en in jouw ervaring werkt dit wel degelijk in de praktijk.

Even to the point: "In Nederland kent men veel kitesurflocaties waar het kitesurfen officieel niet is toegestaan. Echter, op veel van deze locaties wordt door de bevoegde autoriteiten niet handhavend opgetreden."
M.a.w.: ik weet dat ik niet door rood licht mag rijden, maar er wordt zo weinig op gecontroleerd dat ik dacht dat het toch wel kon.
Deze zin zou ik als zodanig niet gebruiken. Echter, zoals gezegd, jij weet beter dan ik wat werkt, jij hebt ervaring hierin.

De rest is eigenlijk wel erg sterk: selectief boetes uitschrijven op locatie (verbod op willekeur), geen centrale opdracht tot handhaving (maverick gedrag van de BOA), anticiperende werking van de reeds aangekondigde aanwijzing als officiele locaties, geen bord ter plaatse.

Goed dat je zoiets opstelt, Tom.
Had ik al gezegd dat ik NKV lid ben?  Grin

Bij het uiteindelijk laten voorkomen van zoiets kun je degene die de bon heeft uitgeschreven ook oproepen toch? Inzamelingetje voor de kosten zodat meneer van Westen wat te doen heeft binnenkort? schater
Meestal wordt zo'n man opgeroepen of van te voren een verklaring van hem opgevraagd en ter zitting in behandeling genomen.
Iw@n

Berichten: 200
Antwoord #10 November 27, 2012, 20:46:52
edit2Rapporteer  
Ben benieuwd wanneer we bericht krijgen. Zijn nu al bijna weer 4 maanden verder
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.