Kite oplaten in Mirns

JER
Gast
Antwoord #25 September 10, 2006, 16:04:16
edit2Rapporteer  
Themplar.... jij bent echt van het stokkie gevallen zeg.

Zoals jezelf recht probeer te praten man, echt ongelofelijk! loser

Mirns staat niet ter discussie en is het nog nooit geweest ook, ik weet niet uit welke duim je dat zuigt! ListenToMe

Feit is dat er een zwemmers en kitesurf gedeelte is, als het weer bagger is zie je totaal geen enkele badgast op Mirns dan is het totaal geen probleem om in dat gedeelte je kite op te laten (een groter probleem is wanneer je je kite juist op het grasveldje op laat richting de dijk!!)

En sorry pik, ik heb idd heel hard moeten lachen, maar dat weet jezelf ook wel! schater

Lees het nog ff goed voordat je jezelf weer gaat tegen spreken, of lees anders je eigen stukkie tekst nog ff goed door vordat je het post.
peter.

Berichten: 1145
Antwoord #26 September 10, 2006, 18:23:56
edit2Rapporteer  
Ik ben peter en soms voel ik me een echte skater

hahoutwurm

Geen avatar

Berichten: 20
Antwoord #27 September 10, 2006, 21:55:43
edit2Rapporteer  
He! ongeloofelijke Fer.
 loser
Ga lekker op je duim zuigen.
Dus jij gaat zelf bepalen wanneer je wel en niet in het zwemmersgedeelte je kite op gaat laten?
JER
Gast
Antwoord #28 September 11, 2006, 02:15:06
edit2Rapporteer  
Uiteraardt bepaal ik dat zelf Henry!

Wanneer er geen badgasten zijn of zwemmers dan doe ik niets verkeerdt, als er badgsten zijn dan zie je mij ook niet in het zwemmers gedeelte de kite oplaten of terugrijden door het zwemmers gedeelte. ThumpsUp

En idd ik bepaal alles zelf,Henry loser
sjef

Berichten: 599
Antwoord #29 September 11, 2006, 03:40:25
edit2Rapporteer  
J.P.B normen en waarden en heb repect voor elkaar loser
hahoutwurm

Geen avatar

Berichten: 20
Antwoord #30 September 11, 2006, 04:27:50
edit2Rapporteer  
Toch vind ik het geen goed idee Fer.
Anderen zien jouw daar varen, en denken dat het ook met mooi weer geen probleem is.

Het zelfde geld voor het natuurgebied.
Één kiter vaart het natuurgebied in, hetzelfde moment zie 3  4 man het zelfde doen.
Mak

Berichten: 159
Antwoord #31 September 11, 2006, 04:46:55
edit2Rapporteer  
JER, ik ben het voor de volle 100% met je eens. Ik was ook al bezig het uit te leggen aan die gasten, maar jij verwoord het net ffies wat beter dan mij  (grinnik_kitesmiley) .
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #32 September 11, 2006, 18:52:45
edit2Rapporteer  
Ik heb een keertje op Mirns met 2 mensen van Rijkswaterstaat gesproken. Op dat moment waren er een paar mensen in de zwemmerszone met een kite bezig. De mannen van Rijkswaterstaat maakten onderling opmerkingen in trend van "dichtgooien die handel" . Op Mirns staat een webcam de hele dag alles online te knallen. Ook al zijn er geen zwemmers: je moet gewoon met je kite uit de zwemmerszone blijven. Ik ben met de bewuste heren van RWS een gesprekje aangegaan en maakte de opmerking "er zijn toch geen zwemmers? " Antwoord van één van de heren van Rijkswaterstaat :" iedere keer laten kitesurfers zien dat ze zich niet aan de regels willen / kunnen houden. Voor ons het overduidelijke bewijs dat het verbod met betrekking tot in het BPR een goede zaak is.... " 
Toch goed werk van die jongens die "schijt hebben aan..." "hun eigen regels bepalen...."  enz. enz.
Jer
Gast
Antwoord #33 September 11, 2006, 22:14:29
edit2Rapporteer  
Ach kom Idefixie, die gasten van rijkswaterstaat die lopen al te zeiken als een windsurfer het water van Mirns op gaat, die gasten van rijkswaterstaat zijn net zi irrie als de gewone politie van NL, die gasten lappen alle regels aan hun broek als je het over regeltjes hebt.

Ik ben het ermee eens dat je de zwemmers gedeelte moet omzeilen, maar om het nogmaals te zeggen, met bagger weer en 15 graden zie je totaal geen zwemmers laat staan badgasten op of aan het water, iig de rijkswaterstaat kan hoe dan ook opzouthu in dat geval....dit is echt weer puur Nederlands....regeltjes hier...........wetjes daar.........GET A LIFE.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #34 September 11, 2006, 22:42:52
edit2Rapporteer  
Kijk Fer, het probleem is dat het mij ook geen bal uitmaakt of dat er 's nachts iemand 200 km/uur over de snelweg knalt, dat jongeren van 15 lekker een biertje pakken, dat er iemand als er geen zwemmers zijn in het zwemmersgebied gaat kiten.. Allemaal zaken waarvan ik vind dat het een beetje pietlullig/zeikerig is. Maar dat geeft mij als persoontje nog niet het recht om dan te gaan lopen klooien en al helemaal niet als ik het dan voor een grote groep mensen ( die de regels ook best wel vervelend vinden) eventueel verkloot. Dus Fer ga jij ff bij Rijkswaterstaat roepen dat ze motte "opzouthu" dat komt kitesurfend Nederland wel ten goede.
JER
Gast
Antwoord #35 September 11, 2006, 23:21:10
edit2Rapporteer  
Idefix, bij deze dan.......OPZOUTHU, hehehe.

Ach ik denk dat er al genoeg over gezegd is, ik start mijn kite iig bij bagger weer en 15 graden gewoon in het zwemmers gedeelte wanneer dit nodig mocht zijn.

Nog 1 ding, voor de plisie daar kan ik geen enkel respect voor op brengen, of krijgen we hierover ook een dscussie, hehehe!
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #36 September 11, 2006, 23:42:02
edit2Rapporteer  
Dus als ik het goed begrijp JER/FER
Jij hebt schijt aan regels als jij van mening bent dat deze regels nergens over gaan? Als jij persoonlijk iets vindt dat het moet kunnen dan doe je dat dus.........( ook al zijn er andere regels / afspraken)

keessie

Berichten: 260
Antwoord #37 September 11, 2006, 23:51:19
edit2Rapporteer  
Wat een hevige discussie,
volgens mij bedoeld JER de kwestie heel anders:
Als het hardstikkevol is in de kitezone van Mirns op een regenachtige dag met niemand anders daar dan kiters. Dan is het toch slimmer (veiliger om ff upwind je kite op te laten om te voorkomen dat je in iemands anders lijnen zit?!
Je mag toch ook ff 130 rijden wanneer je een auto inhaalt.

Zelfde geldt voor Workum, als de kitezone zo vol ligt dat er geen kite meer inpast kan je beter een beetje uitwijken wanneer er toch geen badgast is. Anders loop je alleen maar onnodig gevaar met al die spaghetti lijnen door elkaar etc. Vanwege die reden zijn er toch ook regels bedacht; om de veiligheid te vergroten!


gr Kees
JER
Gast
Antwoord #38 September 12, 2006, 00:37:57
edit2Rapporteer  
Idefix.....idd ik heb schijt aan de regels als die nergens over gaan, idd waar!

Voorbeeldje,....Strand Horst: Alle kiters willen ze bij het kitesurfstrandje hebben terwijl er echt genoeg plaats is???

Nee, wat willen die sukkels van de gemeenteraad dat alle kiters op hetzelfde stukje water bezig zijn, als je deze regels moet opvolgen dan is er binnen de kortste keren een ongeval die ik niet zou willen meemaken, ik niet en ook jij niet helemaal niemand eigenlijk.

Maar oke verschil moet er zijn, blijf jij maar wachten voor een voetgangers oversteek plaats s'nachts om 3:00 totdat het groen wordt en je al een uur lang geen auto hebt voorbij zien komen.

Regels zijn er om overtreden te worden, zonder regels geen overtredingen, straks krijg je nog een lijn in het water voor de eenden en zwanen die aan het pendelen zijn of voor de vissen die toevallig iets te ver aan de kant zwemmen.

Zoals ik al heb gezegd....NL is regeltjesland van de onzinnigen regels die je maar kan dromen.
Mak

Berichten: 159
Antwoord #39 September 12, 2006, 00:39:00
edit2Rapporteer  
kijk keessie, jij begrijpt hem helemaal, nu idefixje nog.
JER
Gast
Antwoord #40 September 12, 2006, 00:41:17
edit2Rapporteer  
Wat echt heeeeel dom is, is je kite kite oplaten richting dijk op Mirns, laten ze daar maar een bord voor neer zetten als deze discussie dom te vervolgen.
big_ben_lair

Berichten: 795
Antwoord #41 September 12, 2006, 00:45:25
edit2Rapporteer  
Nee, wat willen die sukkels van de gemeenteraad dat alle kiters op hetzelfde stukje water bezig zijn,

jammer dat die zelfde sukkels wel beslissen of JIJ daar nog MAG kiten! (oja en of de rest van de mensen er mag kiten)
JER
Gast
Antwoord #42 September 12, 2006, 01:01:51
edit2Rapporteer  
dat zijn voor mij geen sukkels, in de gemeenteraad heb je voorstander en tegenstanders.....iemand die voor behoud van een spot is noem ik geen sukkels....wel diegene die het nodig vinden die het gevaar niet kunnen onderscheiden van velen op een stukje water.

Zoiets heet onderscheidingsvermogen, wil je tot goede oplissingen komen dan moet je alles los van elkaar gaan inzien, jammer dat er nog teveel in hokjes denken en die vind je vooral in regeringsfunctie's gemeenteraden.

Als je in een file staat van 10 km en je moet de 1e afslag hebben waar je nog 2 km van vandaan ben dan rijd je toch voorzichtig over de pechstrook, alles onder beleid om maar op te noemen.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #43 September 12, 2006, 01:42:52
edit2Rapporteer  
Ik ben dus voor het behoud van een spot. Sterker nog: ik ben een voorstander van meer spots in NL. Daarom ben ik er een voorstander van om ons aan de regels te houden. Als je een file over de vluchtstrook inhaalt, mij best. Als je 's nachts ff stiekum door rood rijdt, geen probleem mee ( als je tenminste niet met een bezopen kop iemand anders in de kreukels rijdt) Als je echter in de verte ( bij die file) een politieauto ziet staan en toch over die vluchtstrook gaat rijden weet je dat je een bon krijgt. Als je voor de ogen van ome agent door rood licht rijdt weet je ook dat je een bon krijgt en als je op een spot waar alles door de webcam live online wordt geknalt in de zwemmerszone gaat kiten weet je ook dat dat tegen de kitesurfspot gebruikt gaat worden. Als in Mirns kiters direct na het starten ( in het toegestane gebied ) wegvaren of (beginners) een eind verderop lopen is er altijd plaats genoeg om je gewoon aan de regels te houden. Beter is het dan om er naar te streven om het start/landingsgebied vrij te houden want dan is het gewoon niet nodig om de regels aan je laars te lappen. Hierdoor sta je bij een eventueel overleg met officiële instanties ook sterker en is de kans groter dat we meer spots in NL kunnen realiseren waardoor er op de bestaande spots ook weer meer ruimte ontstaat. Laat door je eigen ( verantwoordelijke) gedrag aan je omgeving zien dat kitesurfers zuinig zijn op hun spots en op een verantwoordelijke manier omgaan met hun omgeving. Voor Mrins komt dat globaal op het volgende neer: zolang de zwemmerslijn in het water ligt: NIET in de zwemmerszone. ( in het najaar wordt deze lijn trouwens altijd weggehaald...) NIET je kite opstarten tegen de dijk op => gewoon naar het water dus. Op het water wegvaren en als je beginner bent een eind weglopen en daar gaan klooien ( is ook zo veilig voor jezelf...) Op die manier kan niemand de spot Mirns dichtgooien en wordt de diskussie voor het openen van een nieuwe spot een stuk makkelijker want we kunnen dan o.a. verwijzen naar Mirns waar iedereen zich duidelijk aan de regels houdt. Is hier wat mis mee?
eennuhh, wat denk je wat er met Mirns gebeurt als je in de zwemmerzone je kite crasht en je raakt een kwaadwillende toeschouwer........................
JER
Gast
Antwoord #44 September 12, 2006, 02:03:02
edit2Rapporteer  
Pfffffffffff, Idefix,.....lees het nou ff goed ( ALS ER GEEN ZWEMMERS OF BADGASTEN)!!!

Voor de rest ben ik het wel met je eens, over door het rode rijden enzo.....dan moet je achteraf blablablablablablaba.

Dit is echt het laatste wat ik over kwijt wou.
e_surf

Berichten: 611
Antwoord #45 September 12, 2006, 02:50:22
edit2Rapporteer  
hehe, nu ophoue.
we weten het nu wel.

Maarre, waar is de wind.
Lijkt weer nergens op.
Zo valt er zowiezo niks op te laten in Mirns.
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #46 September 12, 2006, 03:53:09
edit2Rapporteer  
JER,

het blijft zolang de lijnen er liggen een zwemmersgebied.
Hoe vermoeiend is het om die 20 meter extra te lopen.

Idefixe wil gewoon de spot open houden net als jij  ThumpsUp mag ik toch aannemen.
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #47 September 12, 2006, 04:05:29
edit2Rapporteer  
Jer
trouwens nog even inhakend op lawine stube 4.
Vraag eens aan de gebroertjes Kiebert hoe het voelt om toch off piste te gaan en dan een van je maten te verliezen om dat jouw als semi pro toch niks overkomt.

Ben zelf ook fanatiek off-piste boarder maar met stube 4 zal je mij nooit off-piste vinden.
Is russisch roulette spelen dit zelfde geld voor het kiten met een te grote vlieger tijdens welke windsterkte dan ook.
JER
Gast
Antwoord #48 September 12, 2006, 11:30:50
edit2Rapporteer  
Stanley, met alle respect voor de Fam.Kiebert.

Denk je werkelijk dat ik hier alleen maar op een houtje zit te bijten??

Ik weet er alles van om kameraden te verliezen zowel bij het snowboarden als bij andere sporten, zelfs ik heb de dood in mjn eigen ogen mogen aanschouwen, dus ik weet er werkelijk alles van af, geloof mij maar!
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #49 September 12, 2006, 15:06:10
edit2Rapporteer  
JER,

dan snap ik je houding al helemaal niet meer.
Zou verwachten van iemand die de dood in de ogen heeft gekeken dat hij iets meer relativerend vermogen zou hebben. Dat is tenminste wat ik er zelf van heb over gehouden.

Geniet nu van elke dag en beoefen mijn sporten op een dusdanige manier dat ik een volgende keer nog steeds kan genieten. Als ik daar voor aan in mijn ogen aan onnozele regels moet houden " so be it" . Aan de andere kant die regels worden opgesteld ter verhoging van een ieders veiligheid. En als ik daar dan een positieve bijdrage ik kan leveren zal il dat ook zeker doen. van daar ook aangemeld voor het Kite Aware team. ThumpsUp
Misschien kan jij ook een positieve bijdrage leveren.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.