Kiters omgeving strand Horst opgelet!

Jambo

Berichten: 208
Mei 30, 2007, 01:01:59
edit2Rapporteer  
Verbod houdt surfers niet weg
door Lo van der Wal

HARDERWIJK - De gezamenlijke natuurbeschermingswerkgroep (NBW) blijft kitesurfers nauwlettend in de gaten houden. Ondanks dat het surfen achter een grote vlieger aan met uitzondering van Strand Horst verboden is op de Randmeren, gebeurt het af en toe toch.
 
De rust van vogelpopulaties wordt daardoor verstoord.

Dat sommige kitesurfers het verbod aan hun laars lappen is geregistreerd door de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe en de NBW. Leden van deze organisaties hebben er op gelet sinds het eind van vorig jaar. Dat gebeurde in het Veluwemeer en Wolderwijd. Ze hebben vastgesteld dat een toenemend aantal kitesurfers kiest voor de Randmeren. Ze zitten daarmee vogels in het vaarwater, waarvoor de Randmeren zeer belangrijk zijn. Zo verbleven begin november zo'n 3000 exemplaren van de kleine zwaan op het Veluwemeer. Dat is vijftien procent van de Europese populatie.

De gezamenlijke natuurbeschermingswerkgroep heeft aan de bel getrokken bij de provincie en Rijkswaterstaat. Sindsdien zijn de teugels aangetrokken. De provincie heeft een brief aan de Nederlandse kitesurfvereniging gestuurd waarin staat dat kitesurfen alleen is toegestaan bij Strand Horst. Volgens de NBW heeft de vereniging zich dat aangetrokken.

Linkje:  http://www.destentor.nl/veluwewest/article1344032.ece
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #1 Mei 30, 2007, 01:15:11
edit2Rapporteer  
oei...kolere...

Wat als ze je zien? Boete?
Wij kiten nog wel eens op strand hulckenstijn bij nijkerk, dit is officeel een windsurf strand.
Maar zitten ook rete veel vogels.
arjanschip

Berichten: 311
Antwoord #2 Mei 30, 2007, 01:36:57
edit2Rapporteer  
als je er mag windsurfen zal je er toch ook wel mogen kiten????
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #3 Mei 30, 2007, 01:52:46
edit2Rapporteer  
    Ik snap de klopjacht op de kiters niet helemaal en begrijp ook niet waar dat gedrag vandaan komt...Je zou haast denken dat ze een stok zoeken om mee te slaan zodat ze een legitieme reden hebben om de kiters te weren en daarmee dus een situatie creëren dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de kiters wanneer ze gaan beginnen met het plan tot verbreding van de vaargeul...
Die klootzakken zijn vergeten dat wij, de watersporters in het algemeen, de gemeentes (Harderwijk, Zeewolde en de rest) groot gemaakt hebben en op de kaart hebben gezet.
Ik woon zelf in Zeewolde en ken elk gedeelte van het Wolderwijd..
Vanuit mijn woning kan ik op het Worderwijd kijken en loop dagelijks, minimaal 3x per dag, met mijn honden langs het Wolderwijd...
Ik zwem, zeil, windsuf en kitesurf al minimaal 22 jaar op die plas.
Ten 1e zijn er geen vogels te vinden op de plekken waar wij gaan kiten omdat de vogels altijd de luwte opzoeken en dus niet op de plekken zitten waar wij aan het kiten zijn.
Ten 2e.... Als zij zo bezogd zijn over de vogels waarom sluiten ze dan de dijk tussen Zeewolde/Harderwijk niet tijdens het broed seizoen. Op dit moment kun je er met de fiets/brommer of auto bijna niet rijden want het stikt er van de "wilde" ganzen met hun jonkies.
Per dag worden er minimaal 2 ganzen aan stront gereden door een auto.
Ik rij, om me aan de afspraak te houden, al om vanuit Zeewolde naar Strand Horst om te kunnen kiten en dan beginnen ze daar ook al over te zeiken.
Blijf lekker van Horst af en ga lekker vlinders ipv kites tellen....

Als de NBW nog vragen heeft over het Wolderwijd dan mogen ze mij altijd bellen..
diederik

Berichten: 908
Antwoord #4 Mei 30, 2007, 02:02:09
edit2Rapporteer  
als ze nou eens wetenschappelijk aan kunnen tonen dat kiten een negatief effect op de populatie heeft dan hebben ze een punt....maar dat zie ik echter nergens, dus tot die tijd hebben ze geen poot om op te staan. Zeker niet als nooit bewezen wordt dat kiten al dan niet een negatief effect op bepaalde vogelsoorten heeft...Tot die tijd...lekker kiten waar je zin in hebt!!!
emieck

Berichten: 503
Antwoord #5 Mei 30, 2007, 02:03:55
edit2Rapporteer  
haha mooi zegje;)
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #6 Mei 30, 2007, 02:14:31
edit2Rapporteer  
als ze nou eens wetenschappelijk aan kunnen tonen dat kiten een negatief effect op de populatie heeft dan hebben ze een punt....maar dat zie ik echter nergens, dus tot die tijd hebben ze geen poot om op te staan. Zeker niet als nooit bewezen wordt dat kiten al dan niet een negatief effect op bepaalde vogelsoorten heeft...Tot die tijd...lekker kiten waar je zin in hebt!!!

Sterker nog. loser.......

In gebieden waar veel overlast is daar broeden vaak veel vogels....Kijk maar naar Schiphol, TT-assen, Zandvoort enz..... Op die plekken hebben ze zelfs mensen ingehuurd om de vogels te verjagen want anders kan er niet geracet worden..

Misschien is het wel beter als er meer kiters bij komen op het Wolderwijd... OF misschien is het wel dankzij de kiters dat er zoveel zeldzame vogels zitten... Gefeliciteerd wij zijn op de goede weg en we doen het ook nog voor het milieu schater
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #7 Mei 30, 2007, 02:14:59
edit2Rapporteer  
Citaat
als je er mag windsurfen zal je er toch ook wel mogen kiten????

Dat is dan nu ook onze smoes als ze ooit wel komen  ThumpsUp ThumpsUp Joepie

Citaat
Zeker niet als nooit bewezen wordt dat kiten al dan niet een negatief effect op bepaalde vogelsoorten heeft...Tot die tijd...lekker kiten waar je zin in hebt!!!

AMEN  ThumpsUp
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #8 Mei 30, 2007, 02:18:05
edit2Rapporteer  
Citaat
als je er mag windsurfen zal je er toch ook wel mogen kiten????

Dat is dan nu ook onze smoes als ze ooit wel komen ThumpsUp ThumpsUp Joepie


Dat gaat niet op omdat een surfplank wel een aangewezen vaartuig is en een kite niet en daarom is het in beginsel verboden om te kiten op binnenwater  ThumpDown
xray

Berichten: 3688
Antwoord #9 Mei 30, 2007, 02:27:31
edit2Rapporteer  
Laat die wat ik overdreven natuurrukkers vindt gewoon oprotten met hun overdreven vogel geneuzel. We maken geen lawaai, we vervuilen de lucht niet en de zwaluwen vinden het prachtig om met de kite mee te vliegen. Vrijwel alle vogels zitten bij de kant en niet op het water, daar zitten wij wel, dit stoort elkaar niet. Ik ben de macht van de grootste schreeuwer met drogredenaties zoals van dit soort bewegingen meer dan zat! Kom nou eens met goed onderbouwde en onafhankelijk verkregen argumenten man!
xray

Berichten: 3688
Antwoord #10 Mei 30, 2007, 02:34:52
edit2Rapporteer  
http://vbwnoordveluwe1.wyger.nl/pagina29.html
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #11 Mei 30, 2007, 02:36:52
edit2Rapporteer  

Misschien moesten wij die gasten maar eens een mailtje sturen  schater
xray

Berichten: 3688
Antwoord #12 Mei 30, 2007, 03:05:43
edit2Rapporteer  
Zal averechts werken. Biedt wel een mogelijkheid om in contact te treden en standpunten uit te wisselen.
Belasting van de natuur op jaarbasis is als ie er al is minimaal.
Ik denk dat als ik 20 dagen op een jaar daar vaar dat het veel is. Vaak maximaal 4 uur. 80 uur op jaarbasis terwijl een jaar 365x24=8760 uur heeft. Dus nog geen 1% van de tijd!!! Waar hebben we het over. Bovendien zijn wij er in de rustperiodes nooit....

Het vreemde is overigens ook dat er wel zeilboten en motorboten langs mogen varen....

3000 zwanen overigens, is dat nog zeldzaam dan?
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #13 Mei 30, 2007, 03:08:58
edit2Rapporteer  
Citaat
Dat gaat niet op omdat een surfplank wel een aangewezen vaartuig is en een kite niet en daarom is het in beginsel verboden om te kiten op binnenwater 


Hmmm...nja dat weten die  niet  (grinnik_kitesmiley) (tong_kitesmiley)
maar ze moeten die irri water scooters verbieden...die jagen wel vogels weg, maken herrie, en stinken....todat er geen wind staat dan zijn ze cool  ThumpsUp loser ThumpsUp Joepie
hahoutwurm

Geen avatar

Berichten: 20
Antwoord #14 Mei 30, 2007, 03:35:52
edit2Rapporteer  
Typisch een verhaal van de Stentor. Er staat minimaal 2 keer per week z'n soortgelijk lulverhaal  over de natuur in.
Wat alleen maar neer komt op stemmingmakerij.
Vinni

Berichten: 5944
Antwoord #15 Mei 30, 2007, 04:14:25
edit2Rapporteer  
Ja, dat is net zoiets.
Waarom jagen ze nu op ons, als die fucking waterscooters echt overal op het randmeer te vinden zijn waar ze niet mogen komen. Bovendien maken die dingen zo'n tering herrie dat je ze van kilometers afstand kan horen, om maar niet te beginnen over de snelheid, die ver boven de toegestaande snelheid ligt, waarmee ze over het water jagen.
globe

Berichten: 1143
Antwoord #16 Mei 30, 2007, 16:49:20
edit2Rapporteer  
Waarom blijven die klotezwanen dan gewoon komen bij RGV de HOge Bijssel in Nunspeet. Mijn hele kite zit onder de zwanenstront. Die beesten schijten net zoveel als een gemiddelde Labrador. Dat mag allemaal wel.  Hoge Bijssel is trouwens een officiele windsurfstek, er zit een zeilvereniging, 3 campings op rij, een veerpont naar de overkant en er loopt een fietspad langs.

Zwanen hebben zeker alleen een hekel aan kiters? Niet aan andere toeristen. Straks gaan ze het strand nog voor allochtonen verbieden, omdat zwanen daar ook van kunnen schrikken. Of je mag geen rose kleding meer aan, omdat de zwanen je dan als Flamingo kunnen aanzien.

Flikker lekker op met je k*t vogelbescherming. Ze gebruiken het gewoon als argument om de kiters (die lastig zijn volgens sommige instanties) te weren.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.