Nieuw snowboard

R.B.

Berichten: 951
December 11, 2007, 01:25:16
edit2Rapporteer  
Okeej het is een kite forum maar ik weet dat er hier ook genoeg snowboarders rond zweven dus vandaar mijn volgende vraag:

Ik heb voor het eerst een eigen snowboard gekocht en over 1,5 weken ga ik op wintersport maar moet ik dit board nu nog laten behandelen of niet?

Bvd.
spoetnik

Berichten: 762
Antwoord #1 December 11, 2007, 02:24:07
edit2Rapporteer  
mmm, zijn de meningen over verdeeld. Ik haal de fabriekswas er helemaal af, en wax mijn boardje dan zelf. euk klusje voor een windstille dag. Is een beetje voorpret.
JTP_Joost

Berichten: 366
Antwoord #2 December 11, 2007, 07:05:20
edit2Rapporteer  
JA! ik raad je aan het board vrij snel een beurt te laten geven of gewoon zelf even te waxen met hardwax!

de fabriekswax die op een board zit is weer vrij snel van je board af... echter is deze wax heus wel goed genoeg om even mee vooruit te kunnen.

maar het is ZEKER beter voor je boardje om hem gewoon even met andere wax te behandelen!
globe

Berichten: 1143
Antwoord #3 December 11, 2007, 19:01:11
edit2Rapporteer  
is het een sintered of extruded base? Als het een extruded is helemaal niets aan doen. Sintered base meteen na de 2e dag laten waxen.

JTP_Joost

Berichten: 366
Antwoord #4 December 14, 2007, 16:47:29
edit2Rapporteer  
extruded base zou ik toch zeker wel behandelen! alleen heeft het MINDER onderhoudt nodig...

alleen wanneer je constant op een indoor baan rijdt zou ik gewoon stoppen met waxen. maar in t buitenland is t geen overbodige luxe
R.B.

Berichten: 951
Antwoord #5 December 15, 2007, 01:07:47
edit2Rapporteer  
thnx gasten

ik ga morgen is kijken wat voor soort het is beiden zgt mij niet zo veel, dus als iemand uit kan leggen wat het betekend graag.
LOEN

Berichten: 767
Antwoord #6 December 16, 2007, 08:13:11
edit2Rapporteer  
Extruded Base
De extruded base is de goedkoopste en daarom ook de langzaamste base. Hij is vrij zacht en dus gevoelig voor beschadigingen, maar wel makkelijk te repareren. Een extruded base absorbeert de wax minder goed dan de duurdere sintered base maar droogt wel minder snel uit. De naam komt uit het productieproces: lamina van polyethyleen worden door een hete "extruder" gehaald zodat ze smelten en in de vorm van de base gegoten worden. Je vindt een extruded base onder de goedkopere en/of beginners-boards omdat hij minder onderhoud vergt.

Sintered Base
Een sintered base is harder en sneller dan de extruded base. Omdat hij harder is beschadigt hij minder snel maar hij is ook iets lastiger te repareren. Een sintered base absorbeert ook meer wax: In het productieproces worden hete polyethyleen stukken tegen elkaar aan geperst, doordat de stukken verharden als ze opelkaar geduwd worden, ontstaan er heel kleine holtes (porien) die de wax goed opnemen tijdens een wax-beurt en weer afgeven als je aan het boarden bent. Een sintered base droogt veel sneller uit dan een extruded base, tijdens een week in de sneeuw moet je hem dan ook twee a drie keer waxen, afhangend van de omstandigheden. Een uitgedroogde sintered base glijdt echt een stuk minder goed, dus regelmatig waxen is essentieel.

Maareuh was dat niet een goede vraag voor aan de verkoper???
raar dat het sowieso niet is uitgelegd eigenlijk, is toch wel een verschil!

Sintered base dus zoals globe zegt na een dagje ff laten waxen
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.