Hoe trim ik mijn North rebel 2009

Sebas

Berichten: 65
Juli 18, 2010, 11:14:38
edit2Rapporteer  
Hee allen,
Ik vaar een North rebel (8 meter uit 2009). Gisteren was het behoorlijk gusty, dus ik trachte mijn kite wat beter af te stllen. Ik hbe nu het gevoel dat die de ene keer voelt als een grote zak dat veel luicht trekt en makkelijk uit de lucht valt. Nou heb ik de boekjes erbij gepakt, maar ik kan er niets over vinden. Bij de 5th element bar zit de depowerkoord door de ijzeren pal. De depowerafstelling zit op laagste stand en dat is het enigste wat me lukt om af te stellen, aan de rest kan ik sjorren wat ik wil, mara er zit geen beeging in. Iemand enig idee hoe het moet of een tip voor een website????

Thanks


[Edit] titel fix
PeeWee

Berichten: 1652
Antwoord #1 Juli 18, 2010, 12:57:39
edit2Rapporteer  
Hoi Sebas,

Ik vaar al een tijdje North, waaronder ook de rebel 2009.

Het enige wat je moet doen is kijken of alle lijnen even lang zijn.

Dus pin je bar vast en loop je lijnen uit.

Dit is de fabrieks afstelling.

De metalen clamcleat verplaats je alleen als je korte armpjes heb  Grin of als je een korte depower slag wil. Je moet dan weer de knoopjes onder je drijvers (stuurlijnen) op de goede plek vastmaken om weer lijnen van gelijke lengte te krijgen.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

See joes
Sebas

Berichten: 65
Antwoord #2 Juli 21, 2010, 16:31:43
edit2Rapporteer  
Thanks man
Zal het checken of stuurlijnen even lang zijn als 5th line en powerlijnen

jlbrockhoff

Geen avatar

Berichten: 8
Antwoord #3 September 29, 2010, 21:53:40
edit2Rapporteer  
Hey

Vanwege ik steeds super ver mijn arm moet strekken om bij de depower te komen van mijn rebel 2009 heb ik de metalen clam dichter bij gezet (verder nog niet getest) maar ik lees net dat ik de stuurlijnen ook moet nalopen en in korten met de knopen onder de drijvers! 

Nu mijn vraag: zijn er maten voor hoe ver je de depower naar je toe haalt moet je bijvoorbeeld 1 knoop van de stuurlijnen dichter of verder zetten?

Alvast bedankt!!

Jeff met de korte armpjes!!! Tongue
jer@en

Berichten: 64
Antwoord #4 September 29, 2010, 22:08:38
edit2Rapporteer  
ooit eens een keer een rebel afgesteld die hetzelfde probleem had. bleek juist teveel spanning op zijn stuurlijnen te hebben. onder je bar floaters zitten drie knoopjes. als deze niet op zijn langst zijn, kan dit een oorzaak. zijn. trek je bar floater van de bar af en je ziet of je de lijn nog langer kan maken.

succes,

jeroen
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.