Dan maar een strandwacht?

Wimt

Berichten: 2498
September 07, 2006, 01:00:30
edit2Rapporteer  
Niet mijn idee, maar wel een goed idee.

Regels opstellen is leuk, maar als er geen `check`is , worden ze niet nageleefd. Iedereen denkt wel na over hoe men zou moeten kiten, maar de uitvoering zal altijd achterwege blijven als er geen controle op is.

En verwacht die controle niet van de overheid, de overheid zal zich in dat opzicht in de toekomst steeds meer terugtrekken, net zoals  in America.

Dus moeten we het zelf regelen.

Misschien denk je; komt ie weer met ideeen over hoe we met kiten om moeten gaan, maar zoals iemand al zei; met de R in maand, komen de problemen; we hebben er nu al 3.

Dus hoe gaan we het regelen?

Strandwacht in toebeurt, of tegen betaling.
Wat zijn zijn privileges, rechten.
Waar moet ie op letten, enz.
Harry Vogelezang
Gast
Antwoord #1 September 07, 2006, 01:05:06
edit2Rapporteer  
Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii :Smiley

Ciao
Harry

Ps:bij het windsurfen gaat ook goed en wij zullen zien gaat bij het kiten ook "meer sociale controlle" meer niet!
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #2 September 07, 2006, 01:17:06
edit2Rapporteer  
Harry, kiten is en blijft iets gevaarlijker... En vooral een jonge sport.. met veel kinderen.. 13 t/m 17. Er zitten hier heel verantwoorde tussen zoals Kees waar ik zaterdag mee in Mirns was. Maar er zitten veel posers tussen. Die hele domme dingen doen, zoals over anderen heen springen... Het gaat vanzelf een keer fout, en de getroffene kite waarschijnlijk nooit meer.

Ik denk niet dat het haalbaar is om er controle op te zetten, of er moeten speciale wachten/aanspreekpunten komen per kitespot. Maar wie dat zal moeten gaan betalen...
Mark1970

Berichten: 194
Antwoord #3 September 07, 2006, 01:25:55
edit2Rapporteer  
Is er nou ECHT iemand die denkt dat er een jaar zal komen dat er 0 ongelukken vallen te betreuren??
Kiten is een sport waarbij je een risico accepteerd wanneer je eraan begint.
Het is voornameljk aan de beoefenaar en in veel mindere mate aan zijn omgeving om deze risico's te beperken.

Kunstgrepen zoals hierboven of localisme waar ergens anders van werd gesproken is belachelijk, laat mensen ZELF nadenken over waar ze mee bezig zijn,, adviseer ze waar nodig en THAT'S IT!!!
Hoe meer je mensen gaat leiden in hun gedachten, des te minder ze zelf na zullen denken...
Meer is er niet aan te doen..

Waarom trouwens al deze discussie?
Ik zie geen pistes sluiten in de alpen wanneer er iemand zich dood in skied, of in een lawine omkomt...ook genoeg voorbeelden van.
Fietsers in het verkeer??? Automobilisten?? Voetgangers??? Schilders op ladders???

Allemaal heel vervelend wanneer het gebeurd maar alleen bij kiten staat iedereen altijd op z'n achterste benen en moeten er oplossingen komen die NOOIT zullen werken..
Accepteer de risico's of stop met kiten...
Passie

Berichten: 3397
Antwoord #4 September 07, 2006, 01:52:15
edit2Rapporteer  
zijn de ''Kinderen'' tussen  de 13/17 jaar altijd de degene die de dingen veroorzaken.
Ik denk dat je daar gewoon iedereen mee moet rekenen.. Ik zie meer dan genoeg 40+ die er niks van bakken. Een ''kind'' leert sneller van zijn fouten.. en heeft het eerder onder controle..
dus
VincentC

Berichten: 2608
Antwoord #5 September 07, 2006, 02:29:04
edit2Rapporteer  
Jajoh, schuif het maar op de jongere generatie af! 15 jaar maar durf te wedden dat ik meer ervaring heb en beter situaties in kan schatten dan 50% van de kitesurfen, als het niet meer is....
wesley
Gast
Antwoord #6 September 07, 2006, 02:30:32
edit2Rapporteer  
Wimt spaar jij berichten ofzo of verveel je je gewoon?
Chop S(t)ick

Berichten: 151
Antwoord #7 September 07, 2006, 02:30:50
edit2Rapporteer  
Het lijkt me wel een goed idee dat kiters met zelf gefreubelde kites (van c naar bow) niet meer het water op mogen. Immers die kites zijn niet professioneel getest en daarmee een gevaar voor de kite gemeenschap. Maar hoe gaat de strandwacht dat soort kites herkennen? Wellicht een linkje naar het zelfbouw forum of een foto van WimT verstrekken?

Lex

Berichten: 4827
Antwoord #8 September 07, 2006, 02:35:41
edit2Rapporteer  
Het lijkt me wel een goed idee dat kiters met zelf gefreubelde kites (van c naar bow) niet meer het water op mogen. Immers die kites zijn niet professioneel getest en daarmee een gevaar voor de kite gemeenschap. Maar hoe gaat de strandwacht dat soort kites herkennen? Wellicht een linkje naar het zelfbouw forum of een foto van WimT verstrekken?



 ThumpsUp
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #9 September 07, 2006, 02:39:35
edit2Rapporteer  
G-dam rider...
Je hebt wel gelijk hoor, maar er van uitgaant dat de gemiddelde "persoon' tussen 13/17 jaar wat wilder is, wat roekelozer, wat minder verantwoordingsgevoel heeft. Gemiddeld gezien. Natuurlijk zijn er ook oudere kiters die zo zijn, maar dit zijn in de regel de aso's. Mensen zonder sociaal geweten. maar je hebt idd gelijk.. ik kijk alleen gemiddeld gezien.

mark...
Als pistes meer ongelukken vertonen dan andere zullen ze gesloten worden, of aangepast.
Lawines komen niet zomaar op een piste, als dit wel gebeurd dan worden er speciale hekken boven de pistes geplaats... Dus ja er word wat aan gedaan. In america heb je slopepatrol... In oostenrijk zijn dit de leraren, de bergredding en het liftpersoneel. Als jij onverantwoord bezig bent op de piste heb ik als leraar het recht je skipas van 300 euro te verknippen.. Mits dit in overleg is met het liftpersoneel. En ik heb dit al een paar keer moeten doen.. En geloof me dit is voor geen van de partijen leuk.

En ik ken dat linkse gezeik ondertussen wel, help onze vrijheden van denken bla bla bla..
Gezien niet iedereen de mogelijkheid heeft goed en verstandig na te denken is dit dus soms nodig. Het is tot daar aan toe dat jij bereid bent te verongelukken voor je sport, maar het gaat hier niet alleen om jou. Het gaat ook om het image van kiten, deze is al niet goed in de ambtenaren wereld... Neem ze redenen weg en het word langzaam beter. En dit zou heel goed zijn voor de sport en de spots waar we kunnen kiten.

Ik ben het met je eens, sociale controlle zou genoeg moeten zijn maar in praktijk is dit helaas niet genoeg. Vooral door zulke mongolen die denken dat het stoer is om over iemand heen te springen.. of even een leuk geintje uithalen met alle gevolgen van dien.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #10 September 07, 2006, 02:45:00
edit2Rapporteer  
ehh vincent ik geloof overigens helemaal dat jij alles duizend keer beter kan inschatten dan ik. Maar daar ging het mij niet om. Het gaat om bv even over iemand heen springen..
Hoe groot is de kans dat dit één keer fout gaat? Ooit gaat het fout, misschien na 10 sprongen misschien na 1000 sprongen.. Maar ooit gaat het fout, bv door een windvlaag.. Je hebt het niet volledig onder controlle en je speelt met iemands zijn gezondheid. of zelfs leven.

Veiligheid gaat voor en als daar een kitewacht voor nodig is dan moet dat eerst maar zijn.

Vincent ik zeg niet dat 13 / 17 jarige slechte kiters zijn, sterker nog 99,9% zullen beter zijn dan ik, maar veel hiervan zijn ook roekelozer dan ik. Niet allemaal dus.
EL AL
Gast
Antwoord #11 September 07, 2006, 03:09:14
edit2Rapporteer  
Tjonge, zo'n dertig jaar geleden gebeurde al hetzelfde met windsurfers die toen ineens masaal het water opgingen. Ongelukken, doden gewonden en al vlug mocht er bijna nergens meer gewindsurft worden. Kijk nu eens hoeveel spots er zijn voor windsurfers. Het is gewoon een nieuwe sport en alle stenen moeten nog op hun plaats vallen bij zowel de kiters, niet kiters overheids instellingen en natuurlijk het publiek. Wacht maar eens af hoe het er over een jaar of tien voor staat. Vele wanabies zijn dan afgevallen het nieuwtje is er vanaf en de goeie zijn over gebleven. Vele spots weer gewoon open  en hopelijk niet zoveel ongelukken meer
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #12 September 07, 2006, 03:24:51
edit2Rapporteer  
EL AL.... ?? is dat niet zo'n rampenmaatschappij?

over 10 jaar is leuk en aardig.. Maar de eerst komende jaren word het niet veel beter. Eerder minder, uiteindelijk wel weer meer. Maar wat is er mis mee het direct goed aan te pakken ter veiligheid van de kiter en ter bescherming van het image kiten? Is toch alleen maar een goed iets. Extra veiligheid. Niemand die je verder beperkt.

Mij lijkt het geen slecht idee, maar wederom, of het haalbaar is...?? Dat laten we aan het NKV over, en als ze nog iemand zoeken om dit soort standpunten aan te dragen en bespreekbaar te maken... HERE I AM!!
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #13 September 07, 2006, 03:55:14
edit2Rapporteer  
@Mark

vergelijking met skipistes gaat niet op. Als het echt te gortig is gaan de liften dicht.
Maar ben abosluut tegen regulering door wie dan ook. Ben zelf heel goed in staat te bepalen
of ik wel of niet mijn sport kan beoefenen.

Helaas is het gehalte wanabees nu nog te groot waar door er nog geregelgd ongelukken zullen
gebeuren. Dat is een feit waar we mee moeten leren omgaan.
Kunnen alleen maar hopen dat dit er zo min mogelijk met ernstige gevolgen voor de betrokkenen zullen zijn.

Kite safe of kite niet

Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #14 September 07, 2006, 03:59:21
edit2Rapporteer  
Klinkt erg verstandig Stanley.

Maar wat sturing aan die wannabees zou niet slecht zijn, stel je voor dat zij jou verwonden door ongein. Misschien kan een kitewacht het veiliger maken. En gezien jij verstandig genoeg bent, zou dat voor jouzelf geen verandering met zich mee brengen.
hifly
Gast
Antwoord #15 September 07, 2006, 04:06:59
edit2Rapporteer  
als we dan toch over het item skipistes hebben ...is het niet in Aùerika dat indien je té snel een afdaling neemt dat je op je vingers getikt word en kans maakt da je je skipas mag inleveren ?
litewave

Berichten: 607
Antwoord #16 September 07, 2006, 04:21:33
edit2Rapporteer  
Wimt spaar jij berichten ofzo of verveel je je gewoon?

wimt  je moet echt tijd over hebben om steeds weer onderwerpen te verzinnen.
Of je barst van de centen, of je werkt bij de overheid
Frank77

Berichten: 690
Antwoord #17 September 07, 2006, 05:55:15
edit2Rapporteer  
De gedachte gang vind ik interessant;

Het verbaasd me nl. elke keer dat er 1000 regels zijn voor autorijden, motorrijden, brommerrijden (met 40 km/h???) en varen met een motorboot, maar zodra het op skien aankomt en kiten (met 50 km/h op ijsplaten of het keiharde water) mag iedereen wild zijn gang gaan zonder ook maar enige bescherming (lees helm!). Ik vind dat de regelgever (overheid) dan wel verzekeraars een steek laten varen want uiteindelijk is het wel maatschappelijk geld dat er voor zorgt dat hij/zij weer wordt opgelapt (en dan heb je als regelgever het recht om in te grijpen!).

En dan heb ik het alleen maar over financieel leed; nog geeneens het persoonlijk drama (respect aan alle ongelukkigen) en het drama voor de omgeving!

[ Misschien een idee: zonder helm ben je niet meer verzekerd voor bv ziektekosten of WAO. Eens kijiken wie er dan geen helm meer draagt ;-) Overigens niet dat ik er voorstander voor ben/draag, maar het is wel een leuk discussiepunt. In de tour rijden ze nu ook al enkele jaren met een helm ]

chico

Berichten: 1112
Antwoord #18 September 07, 2006, 06:21:17
edit2Rapporteer  
"Goed idee. Ik wil Pammy als strandwacht".

Schei ff uit met regelgeving. Eigen verantwoordelijkheid daar gaat het om. Daar hoort dus bij, bewust omgaan met risico's en deze proberen in te schatten. Maak je als een mens een fout, en dat is dus menselijk, dan moet je zorgen dat de schadeloosstelling goed geregeld is. Dat heet verzekeren en dat is dus wel 'n goede regelgeving.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #19 September 07, 2006, 06:23:06
edit2Rapporteer  
Idd hifly... in amerika kun je je pas verliezen.. maar niet zomaar. Als je te snel gaat krijg je een waarschuwing maar als je te snel gaat en je bent een gevaar voor alles en iedereen dan word het minder..

En zeker geen grote bek hebben heh... dat helpt nooit. Daarom heb ik de liftpassen ook weggenomen bij die gasten.. Eerst een levensbedreigende situatie veroorzaken en dan nog bijna vechten omdat je er op aangesproken word.... Knip...

Maar goed we waren bij het kiten. Laten we het hopen dat die helm geen plicht word, maar zou me niet verbazen. In duitsland moet je verplicht een helm op met fietsen.. dus word steeds erger.
Maar voor we die stap hebben, zou een kitewacht een hoop kunnen schelen. Een goed begin waarschijnlijk.
Tom Kite

Berichten: 480
Antwoord #20 September 07, 2006, 15:32:35
edit2Rapporteer  
Ik vind het ook wel een goed idee, maar tegen betalking lijkt me weer niet werkelijk. Eigenlijk zouden kiters onder elkaar gewoon moeten zeggen tegen anderen dat ze gevaarlijk of onverantwoordelijk bezig zijn. Jammer genoeg blijven er altijd types over die denken dat ze te goed zijn voor advies van anderen  ThumpDown
plaaggeest

Berichten: 1209
Antwoord #21 September 07, 2006, 15:55:50
edit2Rapporteer  
Grootste bullshit die je verzinnen kan!

Is de mens nou echt zo lomp dat is geen eens op zichzelf kan passen?

Sorry hoor gaat mij toch echt iets te ver!
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #22 September 07, 2006, 16:46:31
edit2Rapporteer  
De mens is zo stom ja... helaas.

Tom, ben het met je eens dat het onderling zou moeten geregeld kunnen worden. Maar praktijk werkt dit niet. bv door die aso's die niet luisteren. En als het een tijdje zo zou gebeuren zou het toch alleen maar verwateren. Dus op den duur werkt het niet.
Daarbij komt iemand die betaald is, (geen idee hoe dit praktisch gedaan zou moeten worden, denk overheid) word betaald om alles te weten. De regels te kennen, en misschien met goede oplossingen te komen. Hij dient dan ook up to date te blijven met evt. discussies en veranderingen met wetgeving.
Lijkt mij wel zo veilig. Maar wederom of het haalbaar is...
justkitehigh

Berichten: 152
Antwoord #23 September 07, 2006, 17:33:10
edit2Rapporteer  
reddingsbrigade tikt je al op je vingers mocht er iets zijn dat hun niet bevalt moet je al1 wel bij hun voor de deur varen , dus wimt jou strandwacht staat altijd klaar je moet hem alleen opzoeken bij zijn thuishonk. En dat de kiters tussen de 15/17 roekelozer zijn is absoluut niet zo ik ken genoeg jongens die beter weten waar ze mee bezig zijn dan de iets oudere generatie die loopt te klungelen.
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #24 September 07, 2006, 19:46:57
edit2Rapporteer  
Tot nu toe nog nooit de reddingsbrigade op binnnenwater gezen dus vanuit die hoek geen commentaar. Denk niet dat een kitewacht ooit rond komt. Wat betreft kiters 15/17 trek die leeftijd grens maar rustig op tot 24. Ja er zullen best jongens in die leeftijdsgroep zitten die verantwoord bezig zijn. Maar ben bang dat het gros toch nog altijd meer bravour heeft dan hun gezond verstand gebruikt. Verzekeringpremies zijn niets voor niets zo hoog in deze leeftijdsgroep.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.