Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp

Cool cat

Berichten: 61
April 15, 2007, 02:42:56
edit2Rapporteer  
http://www.vliegerforum.nl/index.php?showtopic=32483

Aangezien hier nogal wat kitesurfers zitten  :Smiley.

Citaat
Nederlands:
Beste Buggy'rs, Kitesurfers, Flyboarders, Trick vliegeraars, Powerkiters, Een lijners, Blowkarters en alle andere vlieger / wind / strand gerelateerde sporten.

Bij velen van jullie is bekend dat er problemen zijn geweest met de locatie's Ouddorp en Brouwersdam. Mede door gesprekken van de BCH is dit tot een goed einde gekomen en zijn er goede ontwikkelingen gaande voor beide locaties. Helaas is niet iedereen het ermee eens en zijn er bewoners een handtekeningen aktie gestart om ons toch van de stranden weg te krijgen of ons te laten verhuizen naar locaties die in onze ogen minder geschikt zijn. Deze personen proberen handtekeningen te winnen bij iedereen en staan zelfs te posten bij Port Zelande om daar dagjes mensen te laten ondertekenen.

Wij als BCH willen dit toch niet ongemerkt voorbij laten gaan en willen een tegen aktie doen.
Dit houdt dus in dat ook wij een handtekeningen aktie starten.

Onder de Nederlands text staat een PDF die je kan uit printen en invullen. We verzoeken jullie dan deze terug te sturen naar het adres wat in die PDF staat. De BCH zal deze petitie dan aanbieden aan de Burgemeester zo rond begin Juli 2007. Dit houdt in dat jullie de tijd hebben om iedereen die passie voor onze sport hebben op de hoogte te brengen en hun het document te overhandigen.

Met vriendelijke groet,

Jerome Grimminck - Voorzitter
Alwin Brandt - Penningmeester
Bertil Voogd - Secretaris
Buggy Club Holland

  handtekeningenactie_Goedereede_NL.pdf ( 65.72k )
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #1 April 15, 2007, 02:45:38
edit2Rapporteer  
Het gaat hier om het behoud van Brouwersdam/Ouddorp als kiteplek!

Misschien ook iets voor de NKV om contact te zoeken met de BCH?
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #2 April 15, 2007, 17:24:07
edit2Rapporteer  
Hij gaat vanmiddag op de post. ThumpsUp

Kom op mannen hulp nodig daar dus tekenen. InLove

Straks kunnen we nergens meer terecht.. (angry_kitesmiley)
Vinni

Berichten: 5944
Antwoord #3 April 15, 2007, 19:24:18
edit2Rapporteer  
Gisteren op de bus gedaan ThumpsUp
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #4 April 15, 2007, 21:16:33
edit2Rapporteer  
Wat is het probleem van die bewoners dan? We zitten er toch niet elke dag? Er zijn meer dagen geen wind dan wind, en als het is lekker warm en zonnig is is er meestal geen wind. Een beetje sociaal gedrag van die mensen is welkom, een strand is er voor iedereen. Qua veiligheid is er niets te klagen, je vind nergens een groter strand. Dat zou de enige goede reden zijn maar nu? Waar gaat dit naartoe.. erg.. tekenen maar!
Cool cat

Berichten: 61
Antwoord #5 April 16, 2007, 00:38:05
edit2Rapporteer  
http://video.flakkeenieuws.nl/videos.html  Dan de bovenste video, het gaat hier vooral dan om het buggyen.
Gwensio

Berichten: 728
Antwoord #6 April 16, 2007, 00:58:07
edit2Rapporteer  
respect voor die dude op die video ThumpsUp
hij snapt ut  ThumpsUp
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #7 April 16, 2007, 01:44:30
edit2Rapporteer  
http://album.zoom.nl/user/Corn%E9/Buggen/2602678/full/

http://album.zoom.nl/user/Corn%E9/Buggen/2602677/full/

Hier voor de mensen die het verhaal willen lezen hoe het tot dit gekomen is.
xray

Berichten: 3688
Antwoord #8 April 16, 2007, 04:27:41
edit2Rapporteer  
Typisch zo'n geval van: "overal prima als het maar niet bij mij in de buurt is!"
Wat een verscrhikkelijk dom wijf, te dom om te poepen zeg ik dan maar dat is weer niet netjes....

Hier kan ik dus zeker niet tegen. Net alsof er zoveel andere goede plekken zijn in NL om te buggyen. BS! Daarentegen zijn er zat andere plekken om te lopen maar dat zal wel weer niet dicht genoeg bij haar huisje zijn! PFFFF egoist!
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #9 April 16, 2007, 05:52:45
edit2Rapporteer  
Dank je xray,
Verder is het de bedoeling om zo veel mogelijk handtekeningen in te zamelen. Dit is ook al op de meeste duitse Fora's gepost.
Verder onderteken je hier een verhaal wat gebracht wordt. Die vrouw met haar mede bewoonsters kunnen gewoon een verhaal erbij vertellen. Dan weet ik toch wel wat het meeste te vertrouwen is.
Ze hadden evengoed een petitie kunnen beginnen tegen de lastige zeemeeuwen die over opsch**ten. En om de vraag om hier iets aan te doen. Dus waar ben je dan zeker van?

We moeten er gewoon voor zorgen dat het gedaan met zijn met al dat gezever. En dan is de moment nu toch wel gekomen.
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #10 April 16, 2007, 14:44:09
edit2Rapporteer  
Even ter info,
de gemeente is zeker nog niet van plan het te verbieden. Het gaat meer om de handtekeningen aktie van mevrouw. Als zei die aanbiedt zal de gemeente mogelijk moeten reageren. Dus waarom wij dan ook niet. Overigens heeft de BCH ook zeer goede gesprekken met de gemeente en is het zeker dat het nog niet verboden wordt.
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #11 April 16, 2007, 16:51:57
edit2Rapporteer  
Het hele probleem ziit hem dus gewoon in, dat mensen niet rustig het strandt op kunnen lopen omdat ze meteen tussen de langs rijdende buggiers lopen. Maar dit komt omdat ze eigenlijk dus de verkeerde opgang hebben. Dit is alleen niet duidelijk genoeg aangegeven. Maak van deze opgang gewoon alleen een extreme sporten opgang (duidelijk aangeven). En 300 m verder op palen en daar achter een opgang voor wandelaars.
Mevr. zeurkous aanklagende huppelaar, heeft gewoon haar huis verkeerd gekocht nl. in de extreme zone. het is dus gewoon haar eigen domme fout. En had dit gewoon beter moeten bekijken.

Ik was niet van plan mijn petitie op de bus te doen maar doe het nu toch alleen maar om dat nare mens te naaien!!!!!   (angry_kitesmiley) (angry_kitesmiley)

Doei, (grinnik_kitesmiley)
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #12 April 16, 2007, 17:21:26
edit2Rapporteer  
Matjas,
De burgemeest er is 2 maanden geleden op het strand geweest voor een goed gesprek. En ze wil investeren in nieuwe bebording maar ze wilt eerst weten waar de nieuwe zone moet komen. Dit kwam goed op gang tot de buurtbewoonster kwam klagen.

Citaat
Het hele probleem ziit hem dus gewoon in, dat mensen niet rustig het strandt op kunnen lopen omdat ze meteen tussen de langs rijdende buggiers lopen.

De buggy'ers kijken wel uit hoor waar ze rijden en we rijden zeker niet langs mensen die het strand op lopen.
spice

Geen avatar

Berichten: 39
Antwoord #13 April 16, 2007, 21:48:48
edit2Rapporteer  
 ListenToMe kijk dit is nu zo een typisch voorbeeld van "ik heb niets meer te doen dus ik ga maar janken tegen alles wat mij stoort in mijn ongelukkige leven" ik heb helaas zulke buren en vind het helemaal top dat we op dit forum 1 zijn tegen de jankerds van de nl samenleving. Door een hantekeningen actie vechten we ze aan met hun eigen wapens. iedereen die dit leest moet het ondertekenen en opsturen. die oudjes kunnen nog zo veel gaan posten maar tegen internet kunnen ze toch niet op. goed idee van de buggyboys om de kiters erbij te halen want samen sta je sterk dat heeft de groene maffia ons wel geleerd de afgelopen jaren.succes met de actie
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #14 April 16, 2007, 23:34:25
edit2Rapporteer  
Citaat
Matjas,
De burgemeest er is 2 maanden geleden op het strand geweest voor een goed gesprek. En ze wil investeren in nieuwe bebording maar ze wilt eerst weten waar de nieuwe zone moet komen. Dit kwam goed op gang tot de buurtbewoonster kwam klagen.


Citaat
Het hele probleem ziit hem dus gewoon in, dat mensen niet rustig het strandt op kunnen lopen omdat ze meteen tussen de langs rijdende buggiers lopen.

De buggy'ers kijken wel uit hoor waar ze rijden en we rijden zeker niet langs mensen die het strand op lopen.

Oftewel ze moeten dat mens dus gewoon )(@^)(&$^)(*&^(  ThumpDown
Buggien mag dan wel hard gaan, maar ze kunnen net als wat die man aangeeft snel stoppen.
Dus wat is nou precies de klacht van die vrouw...dat ze niet lekker kan wandelen, omdat die gasten langs rijden? wat doen ze dan? zee meeuwen pesten?
als ze er zo'n last van heeft dan blijft ze toch in het mulle zand...daar komen ze echt niet.
Ik heb zo'n hekel aan mensen die het ''vliegeren'' afkraken zonder er een hol ervaring mee te hebben.
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #15 April 16, 2007, 23:58:42
edit2Rapporteer  
Ten eerste allen bedankt voor jullie steun!

Zoals al gezegd juist dit gaat de hele kite community aan. Juist ook omdat ook veel kitesurfers ook op Ouddorp buiten de locatie varen kan dit strubbelingen opleveren. natuurlijk de locatie waar jullie nu varen is gewoon beter als de zone die er nu is. En natuurlijk die zone waar jullie nu varen zit in het nieuwe bestemmingsplan zodat daar legaal gevaren kan worden.

De gesprekken tussen de BCH en de gemeente lopen zeer goed en men luisterd ook naar ons zelfs de gemeente raad en burgemeester zijn positief over onze sport. Waar het een enkele bewoners omgaat is dat wij de rust in het algemene verstoren. We jagen de zeehonden weg (gut die beesten liggen er nog steeds), we jagen vogels weg en het weidse gezicht is er niet meer door de vliegers. En ja natuurlijk de buggy'rs zouden een gevaar zijn want we rijden altijd wel 90 kilometer per uur en zijn ongeleide projectielen ...... right NOT.

Dit al dit gedonder van onze Don Quichotte gaat niet zozeer om de buggy'rs alleen het gaat om de gehele extreme sporten zone!. Ook proberen ze heil te halen via de natuur organisaties enzo het via een toetsing Natura 2000 of een ander MER besluit het alsnog te laten verbieden. Deels gelukkig geldt dat alleen voor de nieuwe voorgestelde zone maar zou dan inhouden als dat niet doorgaat dat de extreme sport zone niet uitgebreid zou worden tot net voor het Flauwe werk.

Deze aktie van de BCH is ook niet zozeer om de gemeente te overtuigen want dat zit wel ok. Het gaat meer om te laten zien hoeveel mensen met onze sport(en) verwant zijn en deze sport(en) een warm hart toe dragen.

Overigens kleine noot .... ook de tegenstanders van onze sport(en) lezen diverse fora dus let gewoon op je uitspraken!

Afijn .... ik ga maar eens een nieuwe brievenbus bouwen want ik ben bang dat ze met postzakken voor de deur gaan staan Wink

Groeten,

Jerome Grimminck
Voorzitter Buggy Club Holland
hollandkiter

Berichten: 298
Antwoord #16 April 17, 2007, 01:39:04
edit2Rapporteer  
Ook mijn brief komt eraan !!!
amorw

Berichten: 67
Antwoord #17 April 17, 2007, 02:16:28
edit2Rapporteer  
Mijn brief komt er ook nog aan!

Maar toch een opmerkinkje, dat ik ook al eens op andere fora gelucht heb.

Haal uit het begrip "extreme sport zone" het woord "extreme" uit.
(Er zij al kiteverenigingen die het woord vermijden al in hun communicatie naar mede-strandgebruikers, lokale en andere besturen.)

Dit woord heeft, in combinatie met onze sport, zowiezo een negative bijklank.
Mischien te vervangen door een ander, minder "schrikbarend" woord.
Een wedstrijdje of een polletje kan hier mischien wel een ander begrip opleveren.
Dit woord of begrip moet ervoor zorgen dat op langere termijn mensen niet automatisch aan gevaar denken als ze een kite of buggy zone aangeduid zien, maar moet er tegelijk ook voor zorgen dat mensen niet onbesuisd de zone betreden.
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #18 April 17, 2007, 02:29:36
edit2Rapporteer  
Tja helaas noemt de gemeente het een extreme sport zone ....
Beter gewoon sport zone of wind sport zone ....
JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #19 April 17, 2007, 03:29:03
edit2Rapporteer  
Waarom geen email handtekenlijst? kost veel minder moeite.,
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #20 April 17, 2007, 05:37:13
edit2Rapporteer  
Omdat met een mail tekenlijst er veel gefaked kan zijn .... tevens via de PDF is het vrij zeker dat men het leest en komt gewoon netter over als ipv een usb stickje overhandigen.
Wilco
Gast
Antwoord #21 April 17, 2007, 20:43:41
edit2Rapporteer  
Iedereen ff ondertekenen!, en laat meteen mensen in je omgeving ondertekenen, veel handtekeningen zullen nodig zijn. Plaats dit ook ff op hanglos, dat gaat je ook veel extra handtekeningen op leveren. En bugyers let wel een beetje op de wandelaars svp, van de kiters op het water heeft vrijwel geen wandelaar last, maar omdat ze alles als een pot nat zien, zou ook het kitesurfen wel is verboden kunnen worden op deze spot wat eeuwig zonde zou zijn.
Johan herrewijn

Berichten: 1
Antwoord #22 April 18, 2007, 00:28:34
edit2Rapporteer  
 (down_kitesmiley)Hebben die mensen niks anders te doen dan?! De meeste mensen komen niet eens uit de buurt en hebben er eigenlijk niks mee te maken. En dan durven zulke mensen nog te zeggen dat ze niet iemand anders zijn plezier wil ontnemen. Maar wel mensen van buitenaf erbij betrekken
Ik ga echt iedereen die ik ken z'n handtekening laten zetten en zo'n papier laten opsturen. Mijn famillie,werk,vrienden name it.
 Huh Huh
Snappen mensen dan niet dat door al die opleggingen en verboden eigenlijk ZELF de kite/vlieger sport gevaarlijker maken. De ruimte om onze sport uit te oefenen word steeds kleiner en we worden steeds meer/weer bij elkaar gestopt op een steeds kleinere ruimte. Huh
OF BEN IK GEK?

Mijn steun zal er zeker zijn
 
wies

Berichten: 35
Antwoord #23 April 18, 2007, 03:52:35
edit2Rapporteer  
mijn handtekening komt er ook aan, dit strand moet echt open blijven!!
BCH

Geen avatar

Berichten: 14
Antwoord #24 April 18, 2007, 19:13:55
edit2Rapporteer  
Ps extra aanvulling aangaande Ouddorp: http://www.vliegerforum.nl/index.php?showtopic=32523&hl=

Oftwel de eerdere gesprekken hebben zin gehad en de gemeente luistert naar de kitesporters.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.