GRRRRRRRRR weer negatief in het nieuws

Braddyx

Berichten: 104
Antwoord #25 Juli 22, 2008, 20:35:19
edit2Rapporteer  
Kitesurfers bedreiging voor vogels
 
HARDERWIJK - Er hebben vorig jaar bijna geen vogels op het Wolderwijd  in Harderwijk overwinterd door de overlast van kitesurfers. Dat stelt de Vogelbescherming dinsdag in een rapport over 'wetlands'.

Kitesurfers zijn steeds vaker te vinden bij rustgebieden voor vogels. In de surfvergunning staat dat surfers 500 meter afstand van de vogels moeten houden, maar dat gebeurt zelden, zegt de Vogelbescherming.

In het rapport wordt ook gesteld dat de komst van een recreatieterrein op Strand Horst in Ermelo nadelig is voor de vogels in het gebied.
 
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #26 Juli 22, 2008, 22:01:45
edit2Rapporteer  
Het heeft weinig zin om met de vinger te gaan wijzen naar wat andere wel mogen en kunnen veroorloven. Dan heb ik nog wel 101 voorbeelden van sporten die met soortgelijke gevallen wegkomen. Het gaat er om dat wij zelf de zaakjes op orde hebben.
Lang leven politiek Nederland.... Als er één persoon tegen is dan gaat het feest niet door...

Persoonlijk snap ik ook niet dat er maar zo weinig spots rond het IJsselmeer zijn gelegaliseerd. Nu dwing je dus dat alle beginners naar de Noordzee moeten om te gaan oefenen met alle gevolgen die daar weer bij komen kijken. De reddingsbrigade kan dan ...tig x per dag uitrukken om beginners terug te gaan halen..

Alfred J Kwak - Vandaag ben ik zo vrolijk
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #27 Juli 22, 2008, 22:07:54
edit2Rapporteer  
Iemand vroeg waar de kitelobby is.
Als we hecht georganiseerd en gedisciiplineerd waren, zouden er geen kiters in de natuurgebieden komen.

Hoe lang duurt het om een paar kiters aan te spreken op het overtreden van de regels?
Het lezen en schrijven van deze topic kost je veel meer tijd.

Op IJmuiden was zondag te zien dat we een stel domme koeien zijn. Direct bij de P gaan grazen. Geen enkele kite in zone 1, iedereen in de verboden zone. Te beroerd om 100 m te lopen!
Dan gaat het niet over vogels die er eigenlijk geen last van hebben, maar om wandelaars en kinderen die kitelijnen om hun oren krijgen.

Als we zo dom zijn, hoeven we niet over vogelbeschermers te zeuren.
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #28 Juli 23, 2008, 08:11:55
edit2Rapporteer  
Hoorde vanochtend tijdens het RTL4 ochtend journaal dat er nu een artikel in de TROUW zou staan...
Dit naar aanleiding van het bericht van gisteren.
Kunnen we gelijk kijken wie de bron is  loser
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #29 Juli 23, 2008, 08:19:13
edit2Rapporteer  
Klopt, hier het stukje uit de Trouw

Hier een tweede stukje.
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #30 Juli 23, 2008, 08:36:07
edit2Rapporteer  
Citaat
Iemand vroeg waar de kitelobby is.
Als we hecht georganiseerd en gedisciiplineerd waren, zouden er geen kiters in de natuurgebieden komen.

Dat was ik die dat riep.

Beetje kip en ei verhaal.
Ik denk zodra een belangenvereniging als het NKV een lobby opstart voor het behouden en verkrijgen van spots, je minder klachten zal krijgen over mensen die zich buiten de spots bevinden.
100% uitdrijven is natuurlijk een utopie, maar dat geldt met alle reguleringen die er zijn.
Het gaat erom dat er duidelijke beleidslijnen zijn met wat wel/niet acceptabel is, en die breed worden gedragen en geaccepteerd. Dat mis je nu, en het is hoog tijd dat hier aandacht aan wordt besteed.

Vooralsnog is het 1-0 zo niet 2-0 in de 'strijd' Natuurbeschemers vs Kitesurfers.
Tijd om een punt te scoren lijkt me, anders wordt je gedwongen vanuit een verdedigende postitie te handelen, en dat is kost meer tijd en energie dan als je enigzins gelijk opgaat in de discussie.
vissie

Berichten: 757
Antwoord #31 Juli 23, 2008, 08:44:40
edit2Rapporteer  
gezamenlijke natuurbeschermingswerkgroep (NBW) blijft kitesurfers nauwlettend in de gaten houden. Ondanks dat het surfen achter een grote vlieger aan met uitzondering van Strand Horst verboden is op de Randmeren, gebeurt het af en toe toch.
De rust van vogelpopulaties wordt daardoor verstoord.

Dat sommige kitesurfers het verbod aan hun laars lappen is geregistreerd door de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe en de NBW. Leden van deze organisaties hebben er op gelet sinds het eind van vorig jaar. Dat gebeurde in het Veluwemeer en Wolderwijd. Ze hebben vastgesteld dat een toenemend aantal kitesurfers kiest voor de Randmeren. Ze zitten daarmee vogels in het vaarwater, waarvoor de Randmeren zeer belangrijk zijn. Zo verbleven begin november zo'n 3000 exemplaren van de kleine zwaan op het Veluwemeer. Dat is vijftien procent van de Europese populatie.

De gezamenlijke natuurbeschermingswerkgroep heeft aan de bel getrokken bij de provincie en Rijkswaterstaat. Sindsdien zijn de teugels aangetrokken. De provincie heeft een brief aan de Nederlandse kitesurfvereniging gestuurd waarin staat dat kitesurfen alleen is toegestaan bij Strand Horst. Volgens de NBW heeft de vereniging zich dat aangetrokken.



Ondanks een verbod wordt er toch gekitesurfd op de Randmeren. De gezamenlijke natuurbeschermingswerkgroep wil dat er een eind aan komt.

Al wel wat ouder stukje maargoed..Regionale krant..
en vandaag stond er weer wat in
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #32 Juli 23, 2008, 08:51:10
edit2Rapporteer  
Tja, publiciteit... daarmee win je over het algemeen de publieke opinie, ongeacht of het verhaal inhoudelijk klopt of niet.

Zoek de media op: SBS, RTL4/5/7/8, publieke omroepen, de hele rimram.
Kom als vereniging met een verhaal, laat zien wat kitesurfen is, wat er wel/niet gebeurd, welke problemen je zelf ziet, welke oplossingen er zijn etc etc.`

En nog belangrijker: kom aan tafel met de natuurverenigingen en overheden.

Misschien wordt dit allemaal al gedaan, misschien niet. Maar niets doen=stilstaan=achteruitgang.
bignelis

Berichten: 315
Antwoord #33 Juli 23, 2008, 09:07:36
edit2Rapporteer  
Voordat je verder leest wil ik even het volgende voorop stellen; mijn handen gaan ook jeuken van dit soort media en helemaal van zo'n mevrouwtje dat dan zonder ECHT onderzoek met de beschuldigende vinger wijst.

Echter, volgens mij zijn er een aantal dingen die WIJ met zijn allen kunnen doen:

1) Houden aan regels die gesteld zijn, dit toont aan dat wij van positieve wil zijn.

2) Het NKV steunen en misschien ook onder druk zetten om meer de media op te zoeken en hierin misschien nog wat creatiever te zijn/worden. Laat bijvoorbeeld zien hoe milieuvriendelijk kiten is. (Kan je geen link leggen tussen het kiten en het experimenteren van gebruik van kites in de scheepvaart, en mss nog wat andere voorbeelden??) Je ziet het, het hoeft niet zo te zijn (niet wetenschappelijk onderbouwd) maar als de media het een interessant verhaal vindt schrijven ze wel.

3) Ik wil even een balletje opgooien, even de meningen peilen: Als we nou als kiters een "evenement" organiseren waarmee wij duidelijk aantonen dat wij begaan zijn met de natuur (het beste is in het bijzonder vogels), dan ga je op een positieve manier de confrontatie aan en weerleg je de stempel die we nu krijgen van milieu verstoorders. Te denken valt hierbij aan een soort sponsoractie waarbij geld ten goede komt aan de vogelbescherming ofzo.... Of iets basaals als een schoonmaak actie op het strand (iets waar ik me ook gruwelijk aan erger, kiters die afval achterlaten op het strand).

Uiteindelijk willen beide partijen in NL bestaan; de vogelliefhebbers (vogeltjes dus) en wij kitesurfers, dus zal er een compromis gevonden moeten worden. JA dat betekent van 2 kanten water bij de wijn doen, laten we dan aub met zijn allen zorgen dat wij er niet teveel water in moeten stoppen, door er constructief in te blijven zitten en ons aan gemaakte afspraken/ristricties te houden. Ik geloof dat we door een "positieve aanval" veel meer terrein winnen dan hun negatieve salvo's. (Wat dachten jullie van een gratis kiteclinic voor Marieke? :-p)
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #34 Juli 23, 2008, 09:12:33
edit2Rapporteer  
Eens met wat je zegt.

Iemand zal hierin het voortouw moeten nemen, en ik denk dat het NKV daar de gewezen instantie voor is.
Bij deze dus NKV: iets om op te pakken?
Mark1970

Berichten: 194
Antwoord #35 Juli 23, 2008, 09:51:51
edit2Rapporteer  

Waarom niet als NKV zijnde een wetenschapper/ instituut inhuren om onderzoek te doen naar de directe gevolgen van kitesurfen op vogel-broed gebieden?
Probeer feiten te verzamelen waarmee wij, de kiters, sterk staan op juridisch vlak.
Het helpt ECHT niet als we ons maar blijven profileren als aardige jongens met een sportieve hobby en constant 'in gesprek zijn' met de locale autoriteiten..
Met een aantal rapporten waarin onderzoekers gefundeerd stellen dat een kite de groene grutto NIET wegjaagd van zijn nest heb je een dikke stok om mee terug te slaaan..
Zal het iig goed doen in het Journaal...
bignelis

Berichten: 315
Antwoord #36 Juli 23, 2008, 10:04:10
edit2Rapporteer  
Misschien een medekiter afstudeeronderzoek doen? Iemand met een studie in Wageningen die hier wat voor voelt?
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #37 Juli 23, 2008, 12:30:38
edit2Rapporteer  
Dat kan jet het beste door een onafhankelijk instituut laten doen zoals Arcadis, Grontmij e.d.
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #38 Juli 23, 2008, 21:54:03
edit2Rapporteer  
Dat zet meer zoden aan de dijk dan dat geklaag en gescheld.
Right on, bignelis!
Tom

Berichten: 2890
Antwoord #39 Juli 24, 2008, 12:50:28
edit2Rapporteer  
Hahaha iedereen BEHALVE hem! Heeft inderdaad een naam
Als die persmevrouw van de vogelvereniging nou eens een dagje meedraait met Vogelenzang (hij heeft z'n naam immers al mee) dan kan ze zelf ervaren hoe ontzettend schadelijk het allemaal is.
En als ze dan nog niet geleerd heeft een vervolgcursus bij 45 knopen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.