Kitesurfers toevoegen aan beschermde vogellijst

Spoon

Berichten: 1864
Augustus 12, 2008, 16:18:45
edit2Rapporteer  
aangezien we merendeel van de tijd of op het water zijn of in de lucht hangen kunnen we dan niet de kitesurfer toevoegen aan het grote vogelenboek?


De kitesurfer,(kiter)


Kenmerken
De kitesurfer is een rechtopstaande vreemde vogel. Alhoewel ze veel te zien zijn in de zee gebieden worden ze ook wel diep in het land gevonden. Hij dankt zijn naam aan zijn "transportmiddel", een groot doek, waarbij in het begin dit middel vaak op het water i.p.v in de lucht te vinden is.

Deze "vogel" komt in verschillende mate voor en heeft een zwarte onderlaag. Onderzoek heeft aangetoond dat deze onderlaag warmte vast houd. In de warmere gebieden worden ze gevonden zonder zwarte onderlaag.

Bovendien valt op dat deze vogel maar één zwemvlies heeft aan beide poten. Deze kan de vogel in geval van gevaar dumpen. Met de tijd komt deze zwemvlies dan terug. Dit geld ook voor het transportmiddel.

Voedsel
De kitesurfer is een echte alles eter. Qua eetgedrag is het een kruising tussen een meeuw en een duif.

Voortplanting
Ongeveer de helft van de soorten zullen na het leggen van hun eieren voorlopig niet meer in de buurt van het water te vinden zijn. De kleintjes zijn vooral te herkennen aan het feit dat ze geboren worden zonder "transportmiddel", "ijzeren snavel" en "zwemvlies".

Verspreiding
De meeste zijn in de buurt van de zee te vinden maar sommige zitten verder landinwaarts. Daarnaast is er geen duidelijk patroon te vinden in hun verspreiding. Sommige gaan naar het warme zuiden, sommige blijven hier en weer anderen verdwijnen in de wintertijd van de aardbodem om begin mei zich weer plotseling te begeven tussen de rest van de kiters.


ps: sorry Mods...mag hier zeker niet geplaatsd worden? Huh Kiss Roll Eyes
edde

Berichten: 20
Antwoord #1 Augustus 12, 2008, 17:01:44
edit2Rapporteer  
Als dit nog geen duidelijke omschrijving is dan weet ik het ook niet meer.

En is dit al voorgedragen aan de leden van NATURA 2000
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #2 Augustus 13, 2008, 09:14:08
edit2Rapporteer  
Ik vind hem leuk.. Grin
Spoon

Berichten: 1864
Antwoord #3 Augustus 13, 2008, 10:03:29
edit2Rapporteer  
En is dit al voorgedragen aan de leden van NATURA 2000

nog niet, maar wat niet is kan nog komen Grin
timmie-to-himmie

Berichten: 105
Antwoord #4 Augustus 13, 2008, 10:41:10
edit2Rapporteer  
grappig  schater schater schater schater
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.