Kitetrip Australië

Thierry

Berichten: 119
Logs: 0 | 28 uur
Maart 27, 2013, 15:25:01
edit2Rapporteer  
Yoo!!

De maanden mei en juni zit in in Australië om rond te reizen en zoveel mogelijk te kiten Joepie Joepie Joepie.

Nu las ik op www.seabreeze.com dat het seizoen in West Australie al over is en dat het daar nu winter aan het worden is.  Dit baart mij toch enige zorgen omdat ik bang ben dat de goede kitelocaties koud worden en er nauwelijks wind zal zijn.

Hebben jullie tips wat tijdens de maanden mei en juni de beste kitelocaties zijn in Australie en waar het ook nog lekker warm is.  Ik kan redelijk goed kiten en heb de meest tricks onder controle, echter heb ik geen enkele ervaring met wave kiten. Hele hoge golven zal dus een probleem worden.

ps. als er nog meer mensen tijdens deze periode daar zijn hoor ik dat graag!

Alvast bedankt!!!
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #1 Maart 27, 2013, 16:02:23
edit2Rapporteer  
beste tip aller tijden... weet wanner het waar waait! en wat het seizoen is voor dat je boekt. ofwel verdieppen in het land. dus check wind guru/finder en koop de lonelyplanet.

ofwel weet waar je heengaat.
Thierry

Berichten: 119
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #2 Maart 27, 2013, 16:32:34
edit2Rapporteer  
Er ligt nog niks definitief vast, vandaar mijn vraag.
/-||_( )|-|/-|
Moderator

Berichten: 3902
Antwoord #3 Maart 27, 2013, 18:49:27
edit2Rapporteer  
Zoals Arend al eerder aangaf: schater eggi slim aangepakt.. eerst boeken en dan vragen stellen over t kiten, terwijl dat je main task is...

Oostkust en westkust hebben beide golven (natuurlijk ook afhankelijk van de getijde en wind) Als je echt vlak warm water zoekt zit je gewoon verkeerd in Australië op dat moment want waar t warm is (Queensland) heb je mss ook andere problemen (sea wasps, saltwater crocs ea spannende diertjes)... Noordkust (Darwin eo) is warm, maar zal mi weinig wind te bieden hebben

Mss ff omboeken, steamertje meenemen en gewoon naar NZ (Noordelijke eiland) gaan  Joepie

Veel plezier  ThumpsUp... mss kiten op een 2e plek zetten


Thierry

Berichten: 119
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #4 Maart 27, 2013, 19:35:21
edit2Rapporteer  
Okee, thanks. Voor de duidelijkheid er is nog niks vastgelegd. [Wat mijn eerste post overigens wel doet vermoeden] Wink  Dus ik kan nog alles boeken.

Ik ben van plan 2 mnd australie te pakken 2 mnd azie en 1 mnd zuid afrika. Ik weet dat het niet perfect valt met de wind, maar ik heb alleen deze periode de kans om te gaan.

Ik wil proberen zoveel mogelijk te kiten in Australië. Ik vraag me af of het ondanks het seizoen alsnog mogelijk is, of zou je je gear thuis laten?
jasperjazzman

Geen avatar

Berichten: 41
Antwoord #5 Maart 27, 2013, 21:50:02
edit2Rapporteer  
kijk ook eens op www.need2kite.com. Daar kun je mooi selecteren op periode en je criteria op gebied van wind, golven of juist niet, temperatuur etc. Is wereldwijd.

En gewoon google "wind statistics [plaats]" dan kom je bij de wind statistics van Windfinder.

Als je goede wind wilt in mei-juni zijn in elk geval de Canarische eilanden en Dakhla zeer geschikt.

Je kan ook de app van Stoked kopen, daar staat veel meer info in.
Thierry

Berichten: 119
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #6 Maart 27, 2013, 23:06:23
edit2Rapporteer  
Top bedankt voor de info!
dr511

Berichten: 135
Antwoord #7 Maart 28, 2013, 03:03:14
edit2Rapporteer  
Dan zit je er in de winter dus neem je snowboard mee en va snowkiten. Of hop ff naar het zuidereiland. Epic conditions. Overigens heeft west australie alleen maar super vlak water spots dus daar hoef je voor golven niet heen. In de winter heb je golven maar moeg je geluk hebben met de wind. En als er wind is dan is het pal aanlandig. Wel weer lekker voor strapless air:)
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #8 Maart 28, 2013, 06:17:09
edit2Rapporteer  
als je richting ozzie, azië en S.A. wilt gaan dan is december tot en met maart jou reis seizoen. btw skip de rest van azië... Go Philippines!!!  het enige windzekere land van azië... beter dan mu nei vietnam.   en als vakantie bestemming mooier, leuker... gewoon veel beter. wind is dan ergens tussen de 20kts en 45kts. in het noorden heb je 2 tot 6m RH on reef tubes in sideshore condities... en verder talloze bounty eiland achtige idillische vlakwater spots... (niet zo gek als je een land kiest met 7100 eilanden waarvan er maar 2100 bewoond zijn. verder goed en goekoop overnachten, binnenlands vliegen met gear, ov is super goed geregeld, super vriendelijk, uber gastvrij en hartelijk volk. And last but not least Everybody speaks English!!!! de wet is zelfs in het engels geschreven. over ozzie en S.A.: daar is zo veel over geschreven.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.