Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 4
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kitesurfer vaart op paalhoofd Gepost op: Mei 26, 2014, 10:15:53
Yow Tim,

Wat een verhaal kerel. Niet normaal. Echt super dat je er zonder blijvende lichamelijke schade vanaf gaat komen. En wat is je verhaal helder. Het blijkt maar weer dat een ongeluk vaak een aaneenschakeling van hele kleine foutjes (en soms iets grotere fouten) is. En daarin maakt het nog niet eens uit hoe veel kitejaren je er inmiddels op hebt zitten.

Zelf controleer ik voor ik het water op ga vrijwel altijd mijn QR op de bar en op mijn leash. Routine bij het releasen is een van de zaken die je in noodgevallen echt nodig hebt. Maar ik vaar al een poosje zonder mesje, omdat die van mij uit mijn trapeze is gevallen. Ik hou er geen rekening mee die ooit nodig te hebben, maar ontneem mezelf daarmee dus eigenlijk bewust de kans mezelf los te krijgen mochten de safety systemen onverhoopt niet het gewenste effect hebben.

En hoe vaak heb ik niet het idee gehad "als er nu iets mis gaat, dan heb ik een probleem" bij het maken van een sprong net voor de kant, bij het pakken van een dikke golf dicht bij de pier in IJmuiden, bij het varen met depower lijnen die redelijk versleten zijn, bij het varen met 7+ Bft en dikke vlagen. En toch vertel ik mezelf vaak dat deze risico's ingecalculeerd zijn, en ik dus zeker niet roekeloos ben. Wat dus niet betekent dat er niets mis kan gaan. Dus als er iets mis gaat, dan moeten alle safety maatregelen voor handen zijn. En ook ik ben daar niet 100% op voorbereid.

Dus, je verhaal is ook voor mij opnieuw een eye-opener. Zeker omdat we al vaak met elkaar op het water hebben gestaan, en ik weet wat voor soort kiter je bent. Ik hoop dat je weer snel in staat bent om te kiten, zodat we weer snel met de hele groep een lekkere downwinder kunnen maken. En ik hoop dat je veel mensen raakt met je verhaal, en aan het denken zet, zoals je bij mij hebt gedaan.

Groet,
Bart
2  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Ongeluk kitesurfster (tijdens les?) zaterdag 17 september Scheveningne Gepost op: September 26, 2011, 12:37:15
@ appelsappen

Thanks voor je reactie.

Het blijkt inderdaad te gaan om hetzelfde incident als waar jij het over hebt. De dame in kwestie was aan het powerkiten; haar tweede keer met een evenementenbureautje.

Ze is gelift door de kite en toen hard neer gekomen. Gelukkig herstelt ze goed, heeft ze geen operatie nodig gehad en zal ze er zonder blijvend letsel vanaf komen.

Groet,
Bart
3  Army of KiteLounge / KiteLounge / Ongeluk powerkiter ipv kitesurfster, zaterdag 17 september Scheveningen ( Gepost op: September 23, 2011, 12:20:51
Hi all,

Afgelopen zaterdag was ik met wat collega's aan het eten, toen een van hen werd gebeld met de mededeling dat een van haar beste vriendinnen op de Intensive Care lag na een kite-ongeluk. Bij een klap op het strand bleek haar lever te zijn gescheurd.

Zaterdag was een erg vlagerige dag met rare uitschieters en veel Zuid in de wind, dus absoluut niet ideaal voor Scheveningen.

Voor zover mijn collega wist te vertellen had haar vriendin nog nooit eerder gekite, en kreeg ze die dag les.

Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met het slachtoffer, maar zijn vrienden en familie benieuwd naar de omstandigheden/ aanleiding waardoor dit heeft kunnen gebeuren.

Is er daarom iemand die iets heeft gezien/ gehoord, dan verneem ik het graag.

Thanks!
Bart
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ervaring OR diablo 08 Gepost op: Juli 24, 2009, 11:10:20
Hi Bart,

Ik vaar zelf (al sinds 2007) met de Diablo 07... niet precies de kite waarnaar je vraagt, maar ik zal je desondanks wat over de kite vertellen.

Ik heb naast de 8 ook een 10 en een 14. De 10 is de maat die ik (80kg) veruit het meest gebruik. Ik vind het (nog steeds) een heerlijke kite. Wat ik destijds heb begrepen van de importeur is dat de range van de 08 ietsje minder is dan de 07, maar dat de kite verder wat uitgebalanceerder is.

De kites hebben geen hele goede low-end, maar de high-end van de 8 ligt voor mij echt tegen de 35 knopen. De 8m kan ik pakken vanaf 25 knopen, maar meestel vaar ik de 10 dan nog...

Mijn vriendin vaart over het algemeen met de 8, die weegt nog geen 60 kilo. Ze vaart dan vanaf ca. 19 tot ca. 28 knopen.

Verder zijn Diablo´s erg sterk, mooi afgewerkt, degelijk, snel en hebben ze een flinke bak power in loops. De kites zijn erg stabiel en je voelt erg gemakkelijk waar hij hangt. Bardruk is gemiddeld. Springen kan knetterhoog als je aggressief stuurt, maar je zweefmoment is niet zo lang als bij een SLE. Je wordt letterlijk uit het water gerukt en weer neergepleurt, wat ik erg lekker vind...

Hoop dat je hier iets mee kan...

Groet,
Bart


5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Natura 2000: Workum , Mirns, Noordholland .................. Gepost op: Juli 12, 2009, 13:28:14
XRay...

Uitbreiding van bestaande spots is uiteraard iets wat we allemaal willen. Helaas hebben we te maken met allerlei partijen die ruimte eisen en kitesurfen willen beperken of verbieden. Wil je als kitesurfers sterk staan tegenover dat soort partijen, dan is het noodzakelijk dat je laat zien dat je je aan regels kunt houden. Laat je dit zien, dan kan er gesproken worden over versoepeling of uitbreiding (zie Mirns!).

Ga je regels aan je laars lappen, dan geef je andere partijen een stok om mee te slaan, dat is waar Tom naar refereert. Het wordt dan voor de overheid veel makkelijker om te zeggen; 'vanaf nu verboden!' dan zijn ze in 1 klap van al het gezeur af. Ik heb dit persoonlijk door personen die verantwoordelijk zijn voor verleende vergunningen horen zeggen.

Dit betekent dus niet dat je het met regels eens hoeft te zijn en dat je je ergens bij neer wil leggen! Als NKV zijn we mijns inziens dus helemaal niet van 'regels zijn regels' ... de ervaring leert echter dat we dankzij het overtreden van regels ook niet over een verruiming van de regels kunnen praten.

In ieder geval, ik heb het volste vertrouwen in de manier waarop Tom zich inzet, en Tom kennende laat hij echt niet zomaar spots sluiten.. als iemand daarin een stevige opstelling heeft, is hij het wel. Overigens heeft hij dit mijns inziens wel bewezen met de (overwegend succesvolle) aanpak van Natura 2000 tot nu toe. Dat een aantal spots moeilijk te behouden zou worden wist volgens mij iedereen al lang, dat er zo veel nu al zo goed als veilig zijn gesteld hadden zelfs wij niet kunnen hopen.

Bart
Bestuur NKV

 
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 4 lijn setup v/d 2009 OR Diablo Pro Gepost op: April 15, 2009, 16:27:47
Poeh wat een mooi apparaatje...
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Fotoinzendingen voor NKV Kalender gesloten Gepost op: November 26, 2008, 14:36:32
ja, hoe weet je of je erin staat ja of nee?

Als je foto is uitgekozen dan ontvang je een gratis exemplaar...


Hoe kom je aan de kalender

Via Hanglos, meer info daarover volgt nog...
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Verbinding NL - Cumbuco/Guajiru Gepost op: Oktober 10, 2008, 00:48:59
Hey Jelle,

Wind in Guajiru is inderdaad een flinke stuk harder dan in Cumbuco, waait wel eerder en langer door, dat is dan wel weer een voordeel. Maar geloof niet dat je daar vlak water a la Cauipe (lagune bij Cumbuco) zult vinden.

Guajiru is echt niets te doen, ik zou daar echt niet langer dan een paar dagen willen zitten, sterker nog, ik was blij dat ik terug mocht naar Cumbuco na 3 dagen. Tussen Jeri en Cumbuco in heb je veel mooie spots, maar om daar nu langer dan een dag of twee te blijven lijkt mij persoonlijk niets; daar is echt geen ruk te doen en is erg weinig gezelligheid. Maar goed, smaken verschillen.

Cauipe is inderdaad erg druk, maar goed, wij maken de meeste dagen gewoon een lekkere downwinder.... als je per se vlak water wil moet je een kijkje nemen bij Paracuru met laag water... Je kunt ook een downwinder maken vanaf Cumbuco of Taiba naar Paracuru, allemaal top, mooie golven en vlakke stukken tussen de golven. Ik snap in ieder geval niet dat mensen kunnen zeiken over Cumbuco... ik vind het top, ben maar 1x echt los gegaan op de lagune, voor de rest lekker knallen op zee!
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Verbinding NL - Cumbuco/Guajiru Gepost op: Oktober 07, 2008, 16:02:49
Met Cabo Verde Airlines via Sal (korte stop van ca. 2 uur) is prima te doen!
Vlieg zelf (helaas) komende zaterdag alweer terug uit Cumbuco...

Volgens mij heb ik het ticket destijds geboekt via Flybrazil...

ps. Hoop niet dat je van plan bent om je vakantie te vieren in Guajiru, prima voor een korte trip vanuit bv Cumbuco (ben er zelf vorige week geweest) maar er is echt niets te doen, wind is hard en vrij vlagerig en de spot is nogal choppy bij hoog water (bij laag water downwind wel een topspot te vinden!)
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stormchaser wordt importeur van Caution Santa Cruz Gepost op: Augustus 12, 2008, 14:34:06
Nice Wouter; goed bezig!
11  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Board gevonden autostrand 3/8 21.00 Gepost op: Augustus 05, 2008, 16:20:17
Briefje onder mijn ruit gevonden, maar niet de eigenaars van het board.

Toen ik vertrok lag er ook nog een pomp zonder eigenaar; dus als iemand nog een pomp mist, PM maar ff.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sneak peak Ocean Rodeo 2009 Gepost op: Juli 27, 2008, 10:16:25
Nice!!

Maar what's up met dat omgekeerde OR teken op de Rise...?!?
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GRRRRRRRRR weer negatief in het nieuws Gepost op: Juli 22, 2008, 15:45:15
@ Snowman:

Voor een kitesurflocatie op binnenwater heb je 3 dingen nodig:

1. een welwillende gemeente / beheerder van de locatie
2. geen problemen in het kader van de NB-wet; dit bepaalt de provincie
3. ontheffing BPR

Op welke van deze 3 het bij Nunspeet stuk loopt durf ik niet te zeggen, maar als je interesse hebt om het uit te zoeken zouden we samen aan de slag kunnen gaan.

Groeten,
Bart
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GRRRRRRRRR weer negatief in het nieuws Gepost op: Juli 22, 2008, 15:26:19
Als kiters weten we toch dat de 'groenen' niet bijzonder gesteld zijn op onze sport in de buurt van natuurgebieden?
We weten toch dat onze sport onder druk staat?
We weten toch ook dat er naast onze kitespots vaak vogelgebieden / natuurgebieden liggen waar we NIET kunnen kiten?

In plaats van dan te gaan mekkeren over een bericht van een natuurbeschermingsorganisatie dat, we geven het zelf toe, volkomen terecht is;

Waarom blijven we dan niet eens een keer UIT die natuurzones... dan hebben de natuurbeschermingsorganisaties niets te klagen.

Waarom begrijpen sommige kiters nou niet dat ze met hun acties het voor zichzelf en voor anderen kunnen verpesten en meteen de onderhandelingspositie voor ALLE andere spots ondermijnen. Hoe moeten we ooit meer spots krijgen als we bekend staan als een zooitje ongeregeld dat als 'scene' zichzelf niet kan reguleren en maar overal gaat varen waar het niet kan.

15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Surfclub Terschelling wint rechtzaak Gepost op: Juli 17, 2008, 18:47:43
Niet echt Wimt; alle eer gaat naar Surfclub Terschelling...

16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Betalen per spot Gepost op: Juli 15, 2008, 15:34:37
Braddyx, ik vind je uitspraken erg vreemd voor iemand die 5 dagen geleden geregistreerd is als user en zegt:

Gepost op: Juli 10, 2008, 19:59:01
Ey,...ik ben weer terug in NL,....paar jaartjes overal gekite, en heb mij gevestigd in Wijk aan Zee!

Heb je dankzij je internationale ervaring ineens een heel duidelijk beeld van wat er zich bij de NKV afspeelt?!?


de NKV daarin tegen staan niet achter de kiters, die slaan een duidelijke verkeerde weg in op dit moment.

17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Net terug uit Cumbuco Gepost op: Juli 08, 2008, 21:04:13
Kijk dat zijn lekkere berichten als je net hebt geboekt Smiley
21 sept t/m 11 okt zit ik er ook, kan niet wachten!!
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Slingshot, what's in a name Gepost op: Juli 05, 2008, 09:21:41
Mooi zo Tom!
Kun je tenminste mee als we binnenkort met Thijs, Rutger en Ben gaan kiten Wink

Groet,
Bart
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat kun JIJ doen om de Ijsselmeerspots open te houden? Gepost op: Juni 09, 2008, 15:16:07
Frank,

Dit heb ik ook al eens geopperd, maar hiervoor hebben we niet iemand nodig die bij de gemeente of provincie werkt. De provincie is degene die beslissingen neemt op basis van de NB-wet (Natura2000) en men gaat nu uit van een aantal onderzoeken dat is uitgevoerd door externe bureau's. Deze onderzoeken zijn niet al te positief voor het kiten, maar van een zeer bedenkelijk wetenschappelijk niveau.

Het punt is in ieder geval dat iedereen een dergelijk onderzoek zou kunnen doen (in theorie), maar dat de onderzoeksmethode nogal lastig is wil je het een valide onderzoek maken. Je zou namelijk een longitudinaal onderzoek moeten doen op een spot waar al enige jaren gekite wordt en daar kijken naar de vogelpopulatie. Dat vogels van een kite schrikken als ze er voor het eerst een zien, daar is men het wel over eens, maar belangrijker is of vogels aan de kites wennen en op welke termijn dit gebeurt. Kortom; dergelijk onderzoek duurt minimaal een aantal jaar. (Ik ben zelf geen vogelkenner dus zou geen andere manier van valide onderzoek kunnen bedenken.)

Gelukkig is er op een groot aantal spots geen sprake van een vogelpopulatie van beschermde soorten en juist die spots waar eigenlijk geen  bezwaren zijn op basis van NB-wetten moeten zsm worden veiliggesteld, daar is de NKV nu mee bezig want dat hoeft geen jaren te duren.


20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 29, 2008, 00:56:54
Het is een juridisch traject.
Gelegaliseerde spots worden "gedeeltelijk" opgenomen in Natura2000
Gedoogspots krijgen het moeilijk.
Veel partijen zijn erbij betrokken, er spelen veel belangen mee.
Kitesurfers zijn maar "klein"
Wordt lid van de Nederlandse Kitesurf Vereniging.
Hoe groter het NKV, hoe groter de achterban,
hoe sterker de Vereniging is in dit juridisch geharrewar.


Amen!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 28, 2008, 23:27:33

Een gedegen wetenschappelijk onderzoek begint met een onafhankelijke partij die het onderzoek uitvoert. Dus dat een kiter dat doet wordt niks.

Verder heb je tegenwoordig ook elektronische petities. Welke je kan gewoon op de website kan zetten. Misschien is dit iets?



Haha, wat een onzin; iedere onderzoeker weet dat er ALTIJD enige mate van bias (vooroordeel) kan optreden, maar een onderzoek met een goed ontwerp (design) zorgt ervoor dat je de bias onder controle houdt. Oftewel, de methode is veel belangrijker dan wie het doet.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 28, 2008, 21:51:36
Het enige dat écht zou helpen is een gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de gevolgen van kitesurfen voor de natuurwaarden. Pas wanneer een dergelijk onderzoek zou uitwijzen dat kitesurfen inderdaad niet schadelijk is kunnen gebieden die te maken hebben met NB wetten toegewezen worden als kitezone.

Overigens kan iedereen zo'n onderzoek doen, als het maar op een wetenschappelijke manier gebeurt. Eigenlijk zouden er dus wat kiters met know-how op dat gebied een gedegen onderzoek moeten doen, met het risico dat blijkt dat we als kiters wel degelijk verstorend werken natuurlijk.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Stemming Topdoek fotocontest Week van de Zee geopend Gepost op: Mei 22, 2008, 20:25:34
No.2 natuurlijk omdat t Terschelling is
Die van Esther is ook mooi
Site is een chaos, kan de helft van de foto's niet eens fatsoenlijk vinden.

Heb er even over moeten nadenken, maar volgens mij bestaan foto's 19 t/m 49 niet.
Ik neem aan dat er in totaal 18 inzenders zijn, waarbij een aantal mensen meerdere foto's heeft opgestuurd; die vanaf nr. 50 te zien zijn...

24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Inschrijving Kitewedstrijd Week van de Zee geopend! Gepost op: Mei 16, 2008, 21:54:56
Is er nog een klasse voor krasse knarren  Grin Grin oftewel 45 plussers  ThumpsUp ThumpsUp, bijvoorbeeld de veteranen klasse  ThumpsUp

Zijn er volgens mij een heleboel van  ThumpsUp ThumpsUp en van die jonge gasten is het natuurlijk moeilijk winnen

Anders mot ik aankomende week nog aan de bak, om wat truukies te gaan leren  Grin Grin Grin


Gewoon meedoen, ook de krasse knarren!
Het is eigenlijk een demo-westrijd voor het grote publiek zodat ze kunnen zien dat kiten een mooie sport is waaraan jong en oud ontzettend veel lol hebben. Denk eraan; het is een samenwerking tussen een milieuorganisatie en de NKV: hele goeie promo voor de sport.

Nu hopen op wind!!
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kevin wint de doubles in Frankrijk! Gepost op: April 15, 2008, 15:28:46
doen Kevin en Aaron alleen in de laatste heats mee? ken de regels niet maar die andere gasten kiten de hele dag om tegen nr 1 en 2 te rammen en verliezen het dan alsnog?

Volgens mij rijden ze daarom eerst de singles... winnaar singles staat sowieso in de finale van de doubles...
Pagina's: [1] 2 3 4


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.