Toy
Berichten: 16
|
Beste medekiters,
Zoals julie vast wel weten worden er nog steeds spots gesloten en is onze spot op texel ook nog steeds verboden het gaat OM de spots op de wadden zee. Volgens de grote mannen. Storen wij de natuur met onze reuzen vliegers. en verjagen wij Vogeltjes... Allemaal leuk en aardig maar na vanmiddag ben ik er helemaal klaar mee.
ik lig in me bed na een avondje stappen en wordt rond 13:00 uur ineens wakker door een paar MEGA KNALLEN dacht echt even WTF is dit. De ramen trilden in de sponningen.ik heb er een melding van gemaakt,Op het gemeentehuis was een aantal tele-foontjes met klachten binnen gekomen.
Even een telefoontje met de Luchtmacht.
“Wij weten van niets”, zo laat een woord- voerster van de staf voorlichting van de Koninlijke Luchtmacht weten.
“Deze week wordt er op de basis van Vlieland niet met bommen gegooid.” Maar het was de landmacht die op de zuipunt van texel aan het kloten was. en wat zo erg was dat de ramen 18 km verder op trilde!!!!!!
DUS VANDAAR DAT IK VINDT DAT ER WAT MOET GEBEUREN,
WANT WIJ MOGEN NIET KITESURFEN OMDAT WE VOGELS VERJAGEN ETC... MAAR DEFENSIE,LANDMACHT LUCHTMACHT. MAG CKER WEL LANG LEVEN DE LOL BOMMEN GOOIEN. EN LEKKER SCHIETEN MET radioactief materiaal DAAR BLIJVEN DE VOGELTJES NATUURLIJK WEL GEWOON BIJ ZITTEN.
Wat gaan we hier aan doen dudes ????????????????? samen staan we sterk
hier even wat opmerkingen die in de krant stonden.
Jutter Cor Ellen: Het leek wel even oorlog door Edo Kooiman
Tijdens zijn middagdutje omstreeks één uur schrok hij wakker.
Jutter Cor Ellen hoorde in zijn woning aan Oosterend diverse knallen. “Het leken wel ontploffingen, wat een kabaal”, zegt hij.
“De ramen trilden. Ik her- kende het geluid, want in de oorlog waren het dezelfde knallen.” “Dit was precies hetzelfde geluid, maar ik weet niet waar het vandaan kwam.”
“Het was zelfs zo erg, dat ik wakker schrok. Ik vond toch dat ik er nu maar melding van moest maken”, zegt de Texelse jutter.
Op het gemeentehuis was een aantal tele- foontjes met klachten binnen gekomen.
“We weten wel dat de Landmacht aan het oefenen is op de Breezanddijk. Dat zal wel op Texel te horen zijn”, zegt ze.
P. Verscheur, Eindhoven (13-2-2008) overal wordt er moeilijk gedaan over milieu regeltjes en soms terecht en soms minder te recht maar de overheid blijft hier de ene regel na de andere overtreden. Ben een periode geleden nog op de vliehors geweest met wat meet apparatuur, waaronder een geiger teller (radioactieve straling) op sommige plaatsen en bij sommige voorwerpen sloeg de geier teller helemaal uit, dit wil dus zeggen dat er dus radioactief materiaal verwerkt zit in het materiaal dat de overheid gebruikt .... is dat geen gevaar voor het mileu of onze volksgezondheid en waarom weet de normale burger niet dat daar radioactief materiaal in verwerkt zit ..... leg dat maar is naast als het geluidsoverlast dat ze in vele kilometers veroorzaken of kan ik voor dit probleem mijn grote vriend 'de politie' hier ook voor bellen ???
Simon Daalder, Oudeschild (12-2-2008) wij liggen nabij medemblik op t ijsselmeer te laden met de linsi en af en toe dreunen de ramen bijna uit de stuurhut wij moeten hier voldoen aan de geluidsnorm voor de vogels op t kreupel eiland maar defensie mag alles de bommen slaan hier gewoon op 3 km in en inderdaad t lijkt net oorlog !!!!
Als gevolg van militaire oefeningen komen granaathulzen en kogels in het milieu terecht. Daar zitten nogal wat zware metalen in die de bodem vervuilen. Een ander probleem vormen explosieven (mijnen, bommen, torpedo's) die tijdens oorlogen op de zeebodem terecht zijn gekomen en nog regelmatig worden opgevist. Ook afgedankte munitie is soms bewust in zee gedumpt.
Bij Texel eb Vlieland houdt de luchtmacht al bijna 40 jaar oefeningen. In de buurt van de schietlocatie op de mokbaai en Vliehors vonden onderzoekers in slibmonsters dan ook een 2 keer zo'n grote concentratie van koper dan elders. Ze vonden tevens van de andere metalen (chroom, nikkel, zink, aluminium, magnesium en vanadium) een hogere waarde dan op locaties in het Waddengebied waar geen schietoefeningen plaats hebben. Het gehalte aan cadmium in de bodem is niet gemeten. De vervuiling van het water door de kogels was te verwaarlozen. Dit is wellicht te verklaren door de getijden. Door de vloed wordt het water rond de schietterreinen immers twee maal per dag ververst, zodat de watervervuiling zich in het zeemilieu verspreidt. Zouden de oefeningen gehouden worden in een stilstaand vennetje worden gehouden, dan zou het beeld er heel anders uit zien. Aldus het rapport "het Wad en munitie" van Rijkswaterstaat.
De militairen die in de Marnewaard komen oefenen moeten het schieten waarschijnlijk nog leren. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheden kogels die over de dijk vliegen, de zogenaamde 'afzwaaiers'. Deze missers, zo'n 40% van het totaal aantal afgevuurde kogels, komen terecht op het wad. De kogels zijn langwerpig, ongeveer zo groot als een vulpen. Ze zijn veelal afkomstig uit 25 millimeter boordkanonnen van infanterievoertuigen. Anders dan de grote hulzen van granaten en geleidewapens die op de Vliehors opgeraapt kunnen worden, zijn de kogels van de Marnewaard iets minder makkelijk te ontdekken. Maar daarom zijn ze niet minder schadelijk. Kogels zijn van metaal gemaakt, voor een deel uit zware metalen zoals koper, nikkel en lood. Door het zeewater gaan de kogels zeer gemakkelijk roesten: metaal "loogt uit" in zout. De metaaldeeltjes komen in de wadbodem terecht. Al jaren staat het vast dat de zogenaamde "zware metalen" het milieu vergiftigen. Ze kunnen in de voedselketen terechtkomen en zo een afname van de weerstand veroorzaken bij hogere diersoorten als vogels en zeehonden.
|