Zeereservaat verboden terrein voor watersport..Telegraaf Zondag 13/04

R.B.

Berichten: 951
Antwoord #25 April 14, 2008, 03:27:29
edit2Rapporteer  
Chico die 25 % van alle Co2 uitstoot in rijnmond is natuurlijk ook makkelijk te verklaren.
Drie grote economische bronnen in NL:
1 Haven (rijnmond, Rotterdam)
2 schiphol (a'dam wat is het amstelland)
3 bloemenveiling (haaglanden, naaldwijk)
dankzij punt 1 en 3 is rijnmond o.a. ook het dichtsbevolkte en meest bevolkte gebied in NL.



eddybass

Berichten: 3
Antwoord #26 April 14, 2008, 04:16:07
edit2Rapporteer  
Je hebt milieu beschermers en milieutaliban. Je moet de grote lijnen niet uit het oog verliezen van wat je er mee wilt bereiken en dat doet de milieu taliban wel. Kite surfen geeft mensen een besef van hoe je de kracht van de natuur nuttig kunt gebruiken, zonder dat het schadelijke gevolgen heeft. Greenpeace bijvoorbeeld streeft naar bewustwording van duurzaam energiegebruik en een ecologisch evenwicht in de oceanen. Ik zou wel eens willen weten hoe zij er over denken. Komt het idee van een zeereservaat ook niet  bij hen vandaan misschien ? Misschien moeten we eens met die gasten gaan praten ofzo...
Snackyman

Berichten: 802
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #27 April 14, 2008, 04:39:59
edit2Rapporteer  
Nou dan eens kijken of we met Greenpeace kunnen praten. Wie weet wil Gordon wat doen aangezien hij het ook tof vond om kitesurfers te zien.

Misschien met ze allen even handtekeningen verzamelen. Ja dat wordt op zaterdag een aantal steden intrekken met kitesurfers om handtekeningen te verzamelen om kamervragen te stellen.

Verder misschien demonstratie bij de binnenhof doen!
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #28 April 14, 2008, 05:12:54
edit2Rapporteer  
Hallo.. Greenpeace??? dat zijn ook een stelletje terroristen..
En denk jij dat ze zullen zeggen van ooww zielige kitertjes.. dat natuurgebied is veel onbelangrijker... kom op zeg.

Hoop dat het NKV nog iets kan gaan betekenen. Maar ook al staan alle kiters achter het nkv, dat soort groene volk kan altijd iets harder zeuren.
Dree

Berichten: 48
Antwoord #29 April 14, 2008, 05:41:57
edit2Rapporteer  
Geen paniek!!!

Beste mensen,

Van een totaal verbod is geen sprake, het beheerplan bevat de gebruiksbepalingen voor vijf   
kleinere rustgebieden binnen het bodembeschermingsgebied. Voor deze gebieden zijn verschillende bepalingen. Recreatie op de meeste plekken blijven bestaan, in het beheersplan is o.a te lezen:


http://slufterhufters.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=584&p=3900#p3900
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #30 April 14, 2008, 14:34:36
edit2Rapporteer  
Okay dat klinkt al een stuk realistischer. Daarom: Als je ooit wat in de Televaag leest, deel het door  5 en probeer daarna eens een kwaliteitskrant (die hoef je maar door 2 te delen).
thx Dree!
flarip

Berichten: 12
Antwoord #31 April 14, 2008, 15:50:02
edit2Rapporteer  
Inderdaad. De telegraaf maakt het allemaal veel erger dan het is door alles te arceren, maar alleen de gebieden die geel gemaakt zijn op het plaatje van de slufterhufters zijn niet meer toegankelijk.
Die stukken zijn  compensatiegebied voor de dieren vanwege de aanleg van de tweede maasvlakte. Dat valt dus best mee en vanuit het oogpunt van de milieumensen en natuurliefhebbers gezien is het ook niet meer dan logisch dat ze hiervoor strijden.
Wij willen graag voor onze hobby strijden en dat doen zij ook. Dus ik vind de term groene taliban niet echt van toepassing hier. Natuurlijk heb je echte fanaten, maar die heb je overal. De meeste mensen zijn gewoon vrijwilligers die zich voor de dieren in willen zetten en dat ook wel genuanceerd kunnen doen. En wees nou eerlijk er is toch nauwelijks ruimte voor de beesten in Nederland tegenwoordig!
Maar door dat plaatje in de telegraaf wordt het allemaal veel te overdreven.Het stuk van de sluferhufters.com  is de realiteit en niet de Telegraaf!
Dus we kunnen gewoon onze mooie hobby blijven doen, alleen moeten we iets meer rekening houden met het feit dat we niet overal meer mogen komen.

Geen paniek!!!

Beste mensen,

Van een totaal verbod is geen sprake, het beheerplan bevat de gebruiksbepalingen voor vijf   
kleinere rustgebieden binnen het bodembeschermingsgebied. Voor deze gebieden zijn verschillende bepalingen. Recreatie op de meeste plekken blijven bestaan, in het beheersplan is o.a te lezen:


http://slufterhufters.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=584&p=3900#p3900
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #32 April 14, 2008, 16:01:57
edit2Rapporteer  
goed gesproken Flarip,
even voor de nuance, Dree is NKV regiovertegenwoordiger en actief op de huftersite, ik denk dat de credits vooral bij Dree van de NKV (ik voel een carnavalskraker aankomen) horen.
Lauw
Administrator

Berichten: 3580
Logs: 0 | 6 uur
Antwoord #33 April 15, 2008, 18:15:44
edit2Rapporteer  
inderdaad, respect voor dree dat hij zich zo hard inzet voor ons kitesurfers!!
[Pepper]

Berichten: 1015
Antwoord #34 April 15, 2008, 19:07:07
edit2Rapporteer  
....Dree van de NKV (ik voel een carnavalskraker aankomen) horen.....

 schater

WaZuP

Berichten: 1458
Antwoord #35 April 16, 2008, 21:19:32
edit2Rapporteer  
LAAT ZE ALSTUBLIEFT KITEN IN DIT HELE land verbieden

dan ben ik zp [ppissed dat ik lekker overal weer ga kiten:) en als je popo ziet als een speer weg knallen
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #36 April 17, 2008, 06:34:28
edit2Rapporteer  
Hallo.. Greenpeace??? dat zijn ook een stelletje terroristen..

Wat een inflatie van de term "terroristen" ....  weet je wel wat terroristen doen?
Ik steun Greenpeace al jaren, goeie club.

Wat een vreselijk zielig gezeur over milieutalibaan. Inderdaad, Chico, het is de regering die iets moet compenseren.

Kitesurfen is een nieuwe, relatief onbekende sport. Nog niet breed geworteld in de maatschappij, verenigingsleven, sportprogramma's enz.
En die antimilieuzeikerds zeuren dat niet meteen iedereen in dit overbevolkte landje er aan denkt om een plekje voor ze te reserveren om te kitesurfen.

Nee verwende zeur, die plaats moet je eerst verwerven, ervoor knokken, door mensen geduldig uit te leggen dat we niet vervuilen (behalve die pubers die hun chipszakken en bulblikjes laten slingeren) dat we gezond bezig zijn (super inspanning) en in de wereldtop zitten.
Als je dat 10 jaar gedaan hebt, en inmiddels enkele (ex-)kiters in bestuurlijke regionen zijn doorgedrongen, dan krijg je langzamerhand een plek.

Denk je dat bij de eerste voetballers de gemeente meteen een stadion ging bouwen?

Daar zat meer dan 40 jaar tussen!
En dat waren geen 40 jaar van verongelijkt zeuren, maar van bouwen.

- Jelle
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #37 April 17, 2008, 08:21:19
edit2Rapporteer  
ja bla bla bla...

Wat die eco trutten op zee doen en dat vastgeknup aan een hekje das totaal onzinnig..  Ik heb het niet over het politieke gedeelte.. die doen goed werk.. maar dat overdreven anarchistische tuig wat op die boot zit. En wat zich zelf aan de treinrails knupt als er een nuclear transport langs moet..  greenpeace nuttig.. nee.. money well wasted.

Heb je enig idee hoe bekrompen de meeste van dat eco spul is? ooooeeewww mijn vogeltje...
De roofvogelaars hebben ruzie met de mussencolonievogelaars.. etc..  Die kite laat die musjes schrikken... en dat kan niet.. stel je voor.. als et aan die gasten ligt dan is er echt geen kitesurfen.. of het nou vervuilend is of niet.. want die vogeltjes vliegen wel eens weg ja als iemand in de buurt komt en jah dan kunnen ze niet vanuit hun tentje koekeloeren..

Wij weten dat kiten geen overlast veroorzaakt. Dat het niet vervuilend is.. dat snappen zij ook best wel.. maar het maakt ze gewoon geen moer uit.
Verwende zeur??? wie is hier godsamme verwend? heb je dat mokkel gezien over dat grevelingen gedoe... sjeesus das pas een verwende zeur.. en omdat al die eco malloten zo ontzettend goed kunnen zeuren, winnen ze dat soort conflicten altijd. en we zitten in de wereldtop.. NOU EN??? wie behalve wij kiters interesseert dat nou een moer? kitesurfen zal NOOIT een breed geworteld iets worden.. et is voor een hoop mensen gewoon niet te doen. of te extreem. (ook al is et dat niet) en sportprogrammas, joh.. al die heinos kijken naar voetbal.. Pot bier dr bie...  kiten zal niets worden op tv.. jah de jongerenzenders als Extreme en YOZ. verder niet. We zullen het nog heeeeeeel lang moeten doen met die gasten die achter een balletje aan rennen.. en het tuig wat zich zelf "hooligan" noemt.

En anti milleu zeikerds?? pfff jah et is allemaal zooooow slecht gesteld met het milleu... jah we moeten er aan denken en jah een paar maatregelen nemen zal handig zijn.. en voordat je begint over broeikas en word warmer en kappen smelten.. dat is vrij normaal. verscheiden onderzoeken gezien die dit als een "versneld" normaal proces benoemen.  en een kitespot meer of minder zal echt niet direct een korenwolfje doen uitsterven. (wat die eco terroristen dus idd doen.. ff korenwolfje uitzetten bij projecten zodat het direct natuurgebied is)

Wacht jij maar rustig die 10 tot 40 jaar af. Vroegah was het allemaal anders etc.. mensen waren beter jada jada jada..  heel simpel dat eco gedoe van tegewoordig slaat nergens meer op. Het gaat niet om het milleu het gaat om het zeuren..
Een soort verplicht lidmaatschap bij het NKV zou misschien nog het beste werken.. dan sta je wat sterker. Helaas is er verder weinig wat je rechtmatig mag doen.. maar afwachte is wel het laatste wat gaat helpen. misschien zou een hele helehoop herrie schoppen meer gaan helpen.

en jah om het millieu talibaan te noemen.. jah das wat zwakjes..  beetje trend gevoelig..

zow frustraties weer weg geschreven.. niet erg genuanceerd ik weet het.. NOU EN.

Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #38 April 17, 2008, 14:14:45
edit2Rapporteer  
Citaat van: www.kitesurfschool.org op April 17, 2008, 06:34:28
+
Hallo.. Greenpeace??? dat zijn ook een stelletje terroristen..


Wat een inflatie van de term "terroristen" ....  weet je wel wat terroristen doen?
Ik steun Greenpeace al jaren, goeie club.


Sorry, maar Greanpeace heeft zijn credits al jaren geleden verspeelt, sinds ze geen organisatie meer zijn maar een bedrijf ThumpDown
Ze hebben bijvoorbeeld afspraken gemaakt met Shell dat ze bij de ene raffinaderij wel gingen protesteren, en daarvoor andere "duistere' zaken van Shell links lieten liggen. Uiteraard voor geld.

Ander voorbeeld is dat gedoe met de Brent Spar, een van de laatste grote acties. Achteraf blijkt het zeer belastend voor het milieu te zijn wat Greanpeace nu heeft afgedwongen (verwerkt in stukken in een kade). Nu lekt er tientallen jaren troep in het oppervlakte water, terwijl afzinken in de diepzee veel minder schade zou opleveren. Tevens hebben ze het publiek gemanipuleerd met verkeerde informatie ten gunste van zichzelf.

Dus ik zou maar een kritisch gaan kijken waar je je zure geld aan spendeert. Dit is een goede documentaire geweest in 2000:

http://home.wanadoo.nl/nipkow/televisie1.htm


Ik vind dat het milieu beschermd moet worden, maar zolang er ook geen controle is op dit soort organisaties kun je niet blind varen op hun bevindingen.
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #39 April 17, 2008, 15:34:54
edit2Rapporteer  
gasten waarom verzanden deze topics altijd in een kansloos gehak op de milieubroeders. Laten we vooral ingaan op de werkelijke consequenties voor onze sport.

In dit topic is gehak op de kansloze bagger journalistiek van de telegraaf meer op z'n plaats! Deze krant (ik lees 'm wel eens online) is met rechtstendentieuze onderbuikjournalistiek bezig ons prima landje zwart te schilderen. Alles wat met ambtenaren, overheid, allochtonen en geitenwollen sokken te maken heeft wordt voortdurend op een totaal ongenuanceerde, stigmatiserende, onfeitelijke en suggestieve manier de grond in getrapt onder het vaandel van de gezond verstand verstand krant. Onderhavig artikel is hier weer een goed voorbeeld van.

Het blijkt iedere keer opnieuw, als je ergens enigzins iets vanaf weet en je leest er iets over in deze krant, dan het in hoofdlijnen gewoon onjuist gepresenteerd te worden. Met alle onderbuikdrukte en onrust veroorzaakt in dit artikel wordt met 1 duidelijke reactie van het NKV korte metten gemaakt. Conclusie:

 Het artikel echoot een paar jaar oud nieuws en brengt geen nieuwe inzichten
 Het artikel incl. grafiek is feitelijk onjuist
 Het artikel speelt voornamelijk op de emoties
 Het artikel is manipulatief

Niet iets om je door op te laten naaien dus, en zeker geen grond om andere groeperingen (milieutaliban, weer zo'n achterlijke vondst!) de oorlog te verklaren. Helaas kan je vaststellen dat het de Telegraaf hier nou juist om te doen is.

Persoonlijk ben ik overigens geen voorstander van alles wat zich groen noemt, maar een beetje gezond tegenwicht tegen ons door ondernemers geregeerde land kan zeker geen kwaad.
Ik vertoef nog wel eens in andere landen, en daar is het, afgezien van het weer, in de regel een veel grotere puinzooi op milieu, sociaal en economisch gebied dan bij ons. NL prijkt niet voor niets jaar in jaar uit in de top 5 van de beste landen om in te wonen!

Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #40 April 17, 2008, 16:07:42
edit2Rapporteer  
Dat de journalistiek in het algemeen, maar de telegraaf in het bijzonder getrouwe berichtgeving totaal niet in het vaandel heeft staan is duidelijk.

Ook organisaties zoals Greenpeace zien de mogelijkheden van het 'manipuleren' van de media om het eigen belang op te dringen, zonder de juiste nuance. Zeer ergerlijk is dat ze argumenten als feitelijke, wetenschappelijk onderbouwde waarheden verkopen terwijl dit meestal niet het geval is (of de wetenschap komt er zelf nog niet eens uit). Zo stuur je een eventuele discussie al compleet de verkeerde kant op.

Ons land wordt niet geregeerd door de ondernemers, maar meer door de grote multinationals en de afhankelijkheid van de Europese Unie. Vooral aan de laatste hebben we Natura2000 te danken, en niet aan de inzet van de groene broeders!


Zeker is het in het buitenland niet beter. Zelfs al binnen Europa niet gek ver van onze landsgrenzen worden milieuregels op veel grotere schaal overtreden. Neem Belgie als voorbeeld, daar staat milieuregelgeving nog in de kinderschoenen.

Mijn persoonlijke ervaring met de groene garde is hetzelfde als met de telegraaf: het eigen belang is zo belangrijk dat de belangen van anderen totaal ondergeschikt zijn.
Een perfecte instelling in een zeer dichtbevolkt land als Nederland waar we met z'n allen moeten samenleven!

Vaak zijn het ook fanatici, waar ik uberhaupt al een allergie voor heb. Die mensen kunnen niet helder nadenken, omdat ze hun emphatische vermogen hebben verdrongen voor hun zog. idealen! Angry
Ook bespeur ik dit gedrag onder kiters, wat even kwalijk genoemd mag worden ThumpDown

Zolang dat niet verandert blijf ik uiterst beducht en kritisch tegenover elke organisatie!
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #41 April 17, 2008, 17:12:08
edit2Rapporteer  
Ons land wordt niet geregeerd door de ondernemers, maar meer door de grote multinationals (...)

ehhmmm die bedoel ik ook maat, vergeet niet dat achter multinationals ook mensen zitten die je als ondernemer kan aanmerken, denk aan aandeelhouders. Als je het zo bekijkt is iedereen met een pensioen al ondernemer...
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #42 April 17, 2008, 18:16:22
edit2Rapporteer  
Ik dacht aan jou als ondernemer loser
Ik was net een hele lijst met op en aanmerkingen aan het maken voor, die je aan Balkie mag overhandigen als je weer eens in het torentje mag verschijnen Tongue Grin

schater idd. iedereen met pensioen is aandeelhouder, maar ze verschijnen nooit op de vergaderingen loser
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #43 April 17, 2008, 18:53:50
edit2Rapporteer  
schater idd. iedereen met pensioen is aandeelhouder, maar ze verschijnen nooit op de vergaderingen loser

Daar heb je de koei bij de hoorns dude, onze fondsen worden op die vergaderingen vertegenwoordigd door on-ethische jonge honden die worden gedreven door porsches, hoeren en grote huizen, het liefts binnen een paar maanden te vergaren.
flarip

Berichten: 12
Antwoord #44 April 18, 2008, 01:24:00
edit2Rapporteer  
Mijn Pa, lid van de vereniging voor natuur- en landschapbehoud op Goeree Overflakkee, heeft contact gehad met degene die het stuk in de Telegraaf heeft laten zetten. Deze meneer kwam na het gesprek met mijn vader tot de conclusie dat hij toch wel wat eenzijdig inlichtingen had gewonnen, naar mijn mening zachtjes uitgedrukt. Dat de reporter(s) van de Telegraaf zijn gegevens niet geverifieerd hebben zegt genoeg over deze krant.
als het goed is komt er een rectificatie in Ons Eiland, de krant van G-O en misschien ook in de Telegraaf, maar dat is afwachten.
Mijn Pa is voorvechter van de natuur in nederland, maar heeft zeker begrip voor andere zaken die er spelen.
Ook hij ziet graag dat er plaats is voor iedereen en voor alle hobbies of werk.
In het kleine Nederland met vele mensen komt dat erop neer dat er veel overleg moet zijn en geen verkeerde dingen het land ingestuurd worden. Vandaar dat hij ook de bron opgezocht heeft. En in dit kleine land met veel mensen moeten allemaal soms wat moeten inschikken. Dat is niet leuk, maar is helaas niet anders.
maar om in ieder geval te zorgen open te staan voor andermans, construcieve, mening kunnen we er meestal op een goede manier uitkomen.
Het probleem is alleen dat niet iedereen dat kan of wil, er zijn teveel mensen alleen met hun eigen visie bezig (heilige huisjes) en staan niet open voor anderen en dat levert dan conflicten op die in dit geval onnodig zijn vanwege de foute info.
Ik hoop dat de rectificatie in de Telegraaf komt en dat we op zoveel mogelijk plaatsen kunnen blijven varen. Wij willen tenslotte de dieren geen kwaad doen en als we dat doen niet met opzet.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #45 April 18, 2008, 03:45:34
edit2Rapporteer  
@ Rudo, helemaal gelijk. Ik heb ze trouwens ook in Maserati GT's zien rijden Grin

@ flarip: goeie gozer je pa!  ThumpsUp
Het is absoluut waar dat we allemaal moeten inschikken om het leefbaar te houden hier. In principe alle mensen die radicaal zijn, maakt niet uit waarin sluiten hun ogen juist voor de mening van die andere. Vaak is het onbegrip die een goed idee in de weg staat. Nederland stond bekend om zijn bruggenbouw mentaliteit. Jou pa is er nog zo een!
Kunnnen we op hem stemmen? Grin
Jay

Geen avatar

Berichten: 236
Antwoord #46 April 18, 2008, 05:57:14
edit2Rapporteer  
Ik heb vorige zomer al van een strandtent eignaar op de Brouwersdam gehoord dat er hele maffe plannen waren wat betreft een natuurreservaat voor de Zeeuwse kust. Het liijkt er op dat ie gelijk had... Het kan toch niet zo zijn dat zo'n grote groep milieu vriendelijke sporters in de zeik gezet wordt? Waar moeten die duizenden liefhebbers per jaar dan blijven? Ik zal zeker blijven kiten daar, als we maar met velen zijn...  Hopelijk komt er binnenkort goed nieuws over deze zaak, anders ga ik imigreren, en kan Nederland het zonder mij doen. 
flarip

Berichten: 12
Antwoord #47 April 18, 2008, 06:08:13
edit2Rapporteer  
@Bandit; Ik geloof niet dat je op hem kan stemmen Wink  hoeft ook niet hoor hij zit niet in de gemeenteraad.
maar bedankt voor't kompliment ik zal het doorgeven.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.