Medicijnkit voor kitesurfreizen

dmartino

Berichten: 66
Juli 29, 2008, 14:04:20
edit2Rapporteer  
Er zijn vele ongelukken die een kitesurfer kunnen overkomen tijdens het reizen (niet dat kitesurfers OOIT over een rif slepen). Het is gemakkelijk om enkele eenvoudige zaken mee te nemen op uw reis voor het geval dat u een ongeval krijgt. Meestal geneest een klein wondje snel en zonder problemen. Echter een bacterie of schimmel kan zich in de wond handhaven en zich van daaruit verder verspreiden. Dit komt vooral voor bij een erg vieze wond, waarin bijvoorbeeld nog modder zit. Wonden waarbij dood materiaal, zoals afgestorven huid in de wond zit vormen een goede voedingsbodem voor bacteriën.
Artsen kennen de ziektes die in Nederland voorkomen, en een weekje niet kitesurfen in niet zo'n groot probleem. Aals je echter in het buitenland bent, dan kan een weekje niet kitesurfen aardig je vakantie verpesten. Tevens is bij verre bestemmingen het risico op ernstige ziektes veel groter. Voorkomen is beter dan genezen, dus voorkom dat je langer dan strikt noodzakelijk niet kan kitesurfen.
Hier een korte lijst van wat je voor de veiligheid mee zou moeten nemen.

1. Zwaluwstaartpleisters, sterile gaasjes en secondenlijm: Deze kunnen worden gebruikt voor een snee of scheur. Blijf uit het water om het niet los te trekken en te besmetten. Maak de wond goed schoon. Alle zepen, jodium enz., veroorzaken meer weefselschade dan zij goed doen. Neem een douche en was de wond goed, ook in de wond. Naderhand met een steriel gaasje het vocht en het achtergebleven vuil goed verwijderen door te deppen. Des te sneller het dicht is, de minder kans voor infecties, dus wees er voorzichtig mee. Sluit de wond met super schone handen. Plaats één eind van zwaluwstaartpleister op de huid dan breng de huidranden bij elkaar en plak het andere eind erop. Gebruik genoeg pleisters om de wond te dichten. Druppel superglue over de einden van zwaluwstaart, niet op de wond zelf, en het zal het 3-5 dagen op zijn plaats houden. Vervang de pleister indien nodig. Als een wond niet gesloten is in de eerste 6 uren, is het beter om het alsnog te laten hechten en infecties voor te zijn. Ook schaafwonden, schrammen en kleine sneetjes zijn in tropiche omgevingen erg vatbaar voor infecties. Maak wondjes altijd goed schoon, ontsmet ze en dek ze af.
Secondenlijm is goed voor het vullen van kleine huidbarsten en snijwonden. Het is niet giftig voor oppervlakkige wonden. Het sluiten van hen zal kan de pijn tegenhouden.
Kijk voor de reis of de houdbaarheidsdatum niet verstreken van de gaasjes en andere steriel verpakte middelen niet verstreken is. Ook open verpakkingen of een verpakking die nat is geweest zijn onbruikbaar want het materiaal is dan niet meer steriel.
2. Een potje Vaseline is even goed voor het helen en bescherming tegen infecties als een antibiotische zalf. Het is ook goedkoper en veroorzaakt minder allergieën. Aquaphor is ook een goede zalf en huidgenezer.
3. Pleisters en alcoholdoekjes: Pak een verscheidenheid van pleisters voor een kras en schaaf in. Een stuk band en een paar steriele gaasstootkussens kunnen altijd handig van pas komen. De alcoholdoekjes zijn voor het desinfecteren van wonden, maar kunnen ook gebruikt worden indien er een lek in de tube ontvet moet worden. Ze zijn klein, licht en goedkoop dus neem er ruim voldoende mee.
4. ORS, Immodium en Cipro: De diarree kan iedere reis ruïneren. Probeer te voorkomen dat je het krijgt door etenstijd en drinktijd scheiden. In de tropen moet je veel drinken, maar als je dat bij je maaltijd doet, wordt er te weinig speeksel gebruikt in de mond en maak je de vertering lastiger. Dus na je maaltijd minstens 2 uur wachten met veel drinken, dan maak je het niet nóg moeilijker voor je darmen om al die nieuwe beestjes aan te kunnen. Goed kauwen, weinig zoet, niet te veel eten, en als je bijzonder lief voor je darmen wilt zijn koop je een pakje miso bij de natuurvoedingswinkel en dat smeer je op brood. Lekker zout en vol melkzuurbacteriën. De eerste week volkoren zuurdesembrood meenemen. Hoe ouder het is, hoe beter je gaat kauwen. Wekenlang zonder diarrhee, zelfs in Egypte, dat scheelt een stuk. Je maag kan slecht tegen al te grote schokken van warm naar koud, probeer dit te voorkomen. Zet je airco op 25 graden i.p.v. 18, vermijd ijs en zeer koude dranken. Zeker tijdens of vlak na het eten en vooral als je al moe bent en enigzins oververhit. Meestal kan het koude biertje na een dag of twee na aankomst al geen kwaad meer. Dit alles uiteraard afhankelijk van hoe snel je lichaam zich aanpast.
Als je het dan toch diarree hebt, Immodium wordt bij iedere apotheek verkocht en zal helpen de krampen en de diarree verminderen. Cipro kan een redder zijn als u plotseling aanhoudende diarree en/of het braken hebt. Een voedselvergiftiging, e-coli en salmonella besmetting kan hiermee gewoonlijk worden bestreden binnen een dag, in plaats van de gebruikelijke 5 dagen tot een week. E-coli die diarree veroorzaakt kan door twee Cipro 500 mg 12 uur na elkaar worden bestreden. Als uw diarree niet in 3-4 dagen is verdwenen of u een koorts (teken van invasieve diarree) krijgt moet u zou een arts raadplegen. Cipro is beschikbaar in de meeste 3 de wereldlanden zonder een voorschrift.
ORS is om zouten en mineralen aan te vullen bij diarree of heftig braken. Vooral in warme landen is dit een absolute must.
5. Zonnebrand: Iedereen zal het wel gebruiken, maar ten overvloede: je moet je huid goed beschermen vooral terwijl op het water bent. Tijdens het kiten krijg je bijna twee keer zoveel zon. Doe onderzoek welke zonnebrand het best voor uw huid werkt. Altijd draag één of andere soort lippenbalsem (30+) tegen verbrande lippen.

Kortom:
1 Hydrofyl windsel
2 Steriele kompressen
10 Alcoholdoekjes
1 Hechtpleister, non-woven
1 Wondsnelverband
2 Veiligheidsspelden
1 Pincet
2 Wondpleister 6 x 10 cm
2 Wondpleister PE (19 x 72 mm)
2 Wondpleister PE (9 x 38 mm)
10 Zwaluwstaartpleisters
En Immodium, vaseline, zonnebrandcreme, Paracetamol, Ibuprofen of Tylenol voor behandeling van pijn.

Daarnaast is het natuulijk essentieel om de noodzakelijke inentingen te hebben als een kitesurfer. Met verwondingen ben je natuurlijk extra kwetsbaar voor Tetanus, Hepatitis, TBC en andere ziektes.
doyouwaroo

Geen avatar

Berichten: 74
Antwoord #1 Juli 29, 2008, 15:49:54
edit2Rapporteer  
Handige lijst martino paracetamol ipv Ibuprofen kan natuurlijk ook.

Voor mislukte Len10-style kiteloops is mischien ook 1,5 liter morfine handig  schater
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #2 Juli 29, 2008, 16:24:32
edit2Rapporteer  
FLINK STERKE ALCOHOLISCHE DRANK.

Voor het reinigen van binnenuit zulleh we maar zegguh. ThumpsUp
Ruurd A

Geen avatar

Berichten: 23
Antwoord #3 Juli 29, 2008, 16:27:28
edit2Rapporteer  
hey,

deze dingen zijn handig zijn om aan je standaard verbanddoosje toe te voegen. Waar wat meer dingen inzitten die bij ernstigere verwondingen belangrijk zijn, zoals snelverband, en sterile gaasjes, verband, tape, evt. kiss-of-life (of hoe je het hoord te schrijven).
kijk ook bij gaasjes en andere steriel verpakte middelen of de houdbaarheidsdatum niet verstreken is of dat de verpakking niet open is geweest of nat is geweest. is dit het geval, gooi het dan weg en koop nieuwe, het materiaal is dan niet meer steriel!!

een wond schrobben met een tandenborstel?  Huh  Dit lijkt mij onnodig pijnlijk en beschadigd het weefsel meer dan dat je er goed mee doet! gebruik hiervoor een sterielgaasje dit is zachter en waarschijnlijk net zo effectief. Bevochtig het gaasje met schoon water of onsmettend/steriel middel.
Diepe wonden die gehecht moeten worden, moeten (volgens mij) binnen 6 uur na verwonding worden gehecht, hierna is de kans op infectie te groot!

groeten ruurd
dmartino

Berichten: 66
Antwoord #4 Juli 30, 2008, 09:51:36
edit2Rapporteer  
Ruurd bedankt voor jouw nuttige toevoegingen. Ik heb het aangepast.
Jelle

Berichten: 1293
Antwoord #5 Juli 30, 2008, 21:27:09
edit2Rapporteer  
Diarrhee voorkomen:
Etenstijd en drinktijd scheiden. In de tropen moet je veel drinken, maar als je dat bij je maaltijd doet, verdun je je afweer (maagzuur en gal o.a.) en maak je de vertering lastiger. Dus na je maaltijd minstens 2 uur wachten met veel drinken, dan maak je het niet nóg moeilijker voor je darmen om al die nieuwe beestjes aan te kunnen.

Goed kauwen, weinig zoet, niet te veel eten, en als je bijzonder lief voor je darmen wilt zijn koop je een pakje miso bij de natuurvoedingswinkel en dat smeer je op brood. Lekker zout en vol melkzuurbacteriën. Ik neem altijd voor de eerste week volkoren zuurdesembrood mee. Hoe ouder het is, hoe beter je gaat kauwen.
Wekenlang zonder diarrhee, zelfs in Egypte, dat scheelt een stuk.
Remko

Berichten: 146
Antwoord #6 Juli 31, 2008, 10:06:41
edit2Rapporteer  
Oke, nog een tip.
De meeste diarree in warme landen wordt toegeschreven aan vet eten en of bacterien. Naast bovenstaande tip van het scheiden van eten en drinken, kan je je maag ook helpen door al te grote schokken van warm naar koud te voorkomen.
- Zet ja airco op 25 graden i.p.v. 18
- Vermijd ijs en zeer koude dranken. Zeker tijdens of vlak na het eten.
 Dit laatste vooral als je al moe bent en enigzins oververhit. Meestal kan het koude biertje na een dag of twee al geen kwaad meer. Dit alles uiteraard afhankelijk van hoe snel je lichaam zich aanpast.
 
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2025 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.