Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: crossbow IDS invert?? Gepost op: Oktober 28, 2008, 06:27:57
de bardruk ben ik nu wel gewend dat vind ik ook helemaal niet belangrijk meer. als ik na een hele lange tijd weer ga kiten dan baal ik weer even van die bardruk, je krijgt gewoon kramp in je armen na een uur. maar ja na een paar sessie weet je niet meer beter.

inverten gebeurt bij mij meestal tijdens een mislukte sprong. nu gaat het een stuk beter omdat de sprongen beter lukken waardoor de lijnen niet meer slap komen te hangen.
toch blijft de angst dat bij een mislukte sprong de cb1 weer invert, omdat dat mijn kite plezier een paar keer vroegtijdig heeft doen eindigen:(
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / crossbow IDS invert?? Gepost op: Oktober 27, 2008, 03:19:40
Heeft iemand al ervaringen met de nieuwe Crossbow IDS? Ik ben eigenlijk het meest benieuwd of de Crossbow IDS ook invert als de lijnen slap komen te hangen? Net als dat het geval is bij de crossbow 2006. Want dat houd mij nog het meest tegen om weer voor een crossbow te gaan.

Alvast bedankt



3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: crossbow ontploft Gepost op: Juli 08, 2007, 21:50:46
bedankt voor je reactie, ik heb het zelf nog nooit gedaan maar, moet te doen zijn lijkt me om je bladder er in en uit te krijgen. nu het toch stuk is kan ik er mooi mee oefenen (hangloose_kitesmiley)

maar ook onder links zie ik niks staan over kitereparaties. Ik weet dat er een kiterepair bestaat in kamperland maar kan er niks over vinden. misschien dat iemand het me zo kan vertellen.

4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / crossbow ontploft Gepost op: Juli 08, 2007, 20:17:28
Hallo, afgelopen zaterdag is mijn crossbow letterlijk ontploft bij het oppompen. De linker helft leek bij het oppompen op een stel worstjes die je wel eens in tekenfilms ziet. je zag duidelijk dat er 3 compartimenten waren aan de linkerkant van de vleugel. Nu dacht ik altijd dat de tube die erin zit uit een stuk bestond, maar dat is dus niet zo. Ik ben toen gewoon doorgegaan met oppompen omdat ik dacht dat het vanzelf wel weer goed zou komen, maar integendeel het ontplofte gewoon.

nu heb ik hier een aantal vragen over, wat kan ik de volgende keer doen om te voorkomen dat dit niet meer gebeurt. en wat is eigenlijk de oorzaak hiervan, want nooit eerder heb ik opgemerkt dat de tube uit compartimenten bestond.

waar kan ik hem het beste laten repareren, ik woon in bergen op zoom, en ben vaak in zeeland aan het surfen. weet iemand een goed adres voor me.

alvast bedankt.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: crossbow langzaam leeg, oorzaak ventiel Gepost op: Juli 05, 2007, 02:50:07
het zit niet op een plek waar je zand kan zien, dus je vinger door de ventiel opening helpt niet, dat is gewoon schoon daar. het zit eigenlijk onder het mechanisme waar de echte ventiel op vast is gemaakt.

ik heb al geprobeerd dat rubbertje uit te trekken. maar er gebeurde niets. ik wou er ook niet teveel kracht op zetten, omdat ik niet zeker weet of ik wel goed deed.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / crossbow langzaam leeg, oorzaak ventiel Gepost op: Juli 05, 2007, 01:58:34
Ik heb een crossbow die langzaam leegloopt, waarschijnlijk zit er weer zand tussen de ventiel.  Ik heb dit al een keer eerder meegemaakt met mijn andere crossbow. dat was in Egypte en daar hadden ze dat binnen een paar minuten gefixt.
Ik was er zelf bij, maar heb toen helaas niet goed opgelet:( kan iemand mij vertellen hoe ik dat ventiel loskoppel zonder iets kapot te maken.

Ik hoop dat iemand een antwoord heeft.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / 1 bar, 2 kites Gepost op: Maart 18, 2007, 21:03:34
ik heb een crossbow 9 en 12m, en de daarbij behorende barren. nu wil ik eigenlijk maar 1 bar voor beide kites gebruiken, de bar van de 12m is wat langer (5cm) dan die van de 9m.

maakt t uit welke bar ik bij welke vlieger gebruik. is het verschil in lengte van 5cm wel op te merken. kan ik dan beter de kortere bar voor beide kites gebruiken of juist de langere bar.

natuurlijk is het zelf testen beter, maar misschien hebben andere mensen daar al ervaring mee.

alvast bedankt voor de reacties
8  Algemeen / Buitenland & Travel / grevelingendam met NNW wind?? Gepost op: November 01, 2006, 01:55:55
weet iemand hoe t is om te kiten op grevelingendam met een NNW wind, net als die van morgen. is de wind dan vlagerig of juist goed. 
ik ga t liefst naar brouwersdam, maar daar waait t toch te hard denk ik.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Woensdag brouwersdam?? Gepost op: November 01, 2006, 01:33:59
is t daar ook goed te doen met NNW wind??
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Woensdag brouwersdam?? Gepost op: Oktober 31, 2006, 23:55:59
nog kiters die woensdag naar de brouwersdam gaan. ik weet dat t hard waait, maar in de loop van de dag zou t gaan afnemen.
wil van t jaar nog een keer goed gaan..
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Wie gaat er vrijdag a.s. bij Bergen op Zoom (binnenschelde) kiten? Gepost op: Oktober 17, 2006, 07:17:03
IK:)
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Hurghada Colona Watersports Egypte -- king of the winds-- Gepost op: Juni 17, 2006, 23:18:09
wij zijn pas n week terug. 8 dagen geweest naar colona watersports. goede plek maar niet ideaal. van de 8 dagen waren er 2 dagen te weinig wind, 3 dagen goed (enkel een paar uurtjes per dag), en de rest veel te veel. niet alleen te veel maar bijzonder vlagerig. het kon varieren van 12 tot 30 knopen.

had veel te veel bagage bij, waaronder 2 planken. transavia heeft daar geen probleem van gemaakt. had veel te veel gewicht bij.
mijn advies, ga pas als je behoorlijk kan kiten. dan haal je t meeste rendement uit je vakantie.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2e board maar hoe groot? Gepost op: Mei 26, 2006, 20:53:47
allereerst bedankt voor de reacties

Ik ben ca 71 kg, als ik dit lees ben ik eigenlijk heel verkeerd bezig geweest. Ik ga meestal alleen maar kiten bij een stevig windje. daarom komt t dan ook regelmatig voor dat anderen met een 7 of 8m t water in gaan en ik met mijn enige kite 12m crossbow. neem daarbij  dan dat bord van 145m. heeft t dan ook hiermee te maken dat ik best moeilijk hoogte kan kan winnen of moet t dan juist makkelijker gaan??
en maakt een paar cm verschil tussen de boarden echt zo'n verschil??
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / 2e board maar hoe groot? Gepost op: Mei 26, 2006, 06:51:32
Hallo,

Ik ben op zoek naar een 2e board, zodat ik eens van board kan wisselen bij wisselend windsterkte. Ik heb al n board van 1.45 (Naish haze TT), en kan al aardig kiten.
Welke maat board kan ik er volgens jullie het beste bij nemen? Maakt t ook nog uit van welk jaar die is, ik wil er namelijk niet al teveel geld voor uitgeven.

alvast bedankt.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / hoogte lopen kleinere of grotere board?? Gepost op: Mei 24, 2006, 05:59:33
kost t nou meer moeite om hoogte te lopen met een kleinere of met n grotere board. of heeft t daar helemaal niks mee te maken. ik vaar nu een 1.45m naish haze, en ik denk eraan een wat kleinere board aan te schaffen nu ik wat beter kan kiten. alleen hoogte lopen gaat nog niet zo makkelijk.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: nog 1 maal bow Gepost op: November 07, 2005, 05:58:19
ik heb zelf ook de crossbow. bij mij is dit ook gebeurt, het kan zelfs regelmatig gebeuren. je krijgt dit vooral met vlagerig wind. om dit te voorkomen moeten de lijnen altijd strak staan.
ook als die met zijn LE in het water ligt, gebeurt het gewoon. de crossbow drijft niet op z'n LE net als bij de c-kites. de crossbow draait direct om zijn eigen as. de touwen draaien dan om de kite heen.
het is even wennen en altijd opletten en de lijnen strak houden. dan is er niets aan de hand.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nederlandse Shop brengt prijzen op Duits niveau Gepost op: November 04, 2005, 10:31:35
ze komen niet eens in de buurt
18  Army of KiteLounge / KiteLounge / geen olie, geen wind Gepost op: Oktober 13, 2005, 09:24:09
Net als de olie is de wind ook aan t opraken.
heb ik net de crossbow, kan ik m ni gebruiken. snik snik
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / iemand de chickenloop van de cabrinha crossbow gevonden op de bergse plaat?? Gepost op: Oktober 01, 2005, 02:38:41
heb pas een paar dagen de cabrinha crossbow in bezit en ben nu al de chickenloop kwijt. deze moet ergens op bergse plaat kwijt zijn gegaan.

ze kosten niets,  maar omdat de vliegers nog maar mondjesmaat verkrijgbaar zijn heeft niemand ze in voorraad en dan duurt het even voordat je weer nwe heb.
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Bergen Op Zoom Gepost op: September 19, 2005, 22:47:48
het is inderdaad veel te vlagerig. dat je er kan staan is ook het enige positieve. doe het nu ergens anders en het leren gaat een stuk sneller
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Volgende kite Bow concept of niet? Gepost op: Augustus 28, 2005, 21:31:22
mijn crossbow 12 is al onderweg. ik ben echt overtuigd, de v4 (12) heb ik verkocht omdat dat een zeer zenuwachtig kite is. zodra het een beetje vlagerig word moet je er van alles aan doen om m onder controle te houden. de ene keer is ie niet te houden en het volgende moment valt het uit de lucht. terwijl kites van andere mensen zeer stabiel op een hoogte blijven. dacht eerst dat het aan mij lag, maar toen ik de co2 gebruikte was er gewoon niks aan de hand. en het gebeurt alleen maar zodra ik in het vlagerig gedeelte van de bergse plaat komt (veel gebouwen). als ik de bar ook maar heel even niet vasthoud zie je de leading edge al richting het water wijzen. vandaar de crossbow voor mij...
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: devi Gepost op: Augustus 27, 2005, 19:09:11
ik heb geprobeerd wat korting afte dingen op de crossbow maar dat is me niet gelukt. dan maar bestellen via duitsland. en dat scheelt enorm.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / devi Gepost op: Augustus 27, 2005, 16:49:06
heeft iemand ervaring met windsurf.de.
ik wou graag weten hoelang het na je bestelling duurt om de kite thuis te krijgen (even vanuitgaande dat de kite ook in voorraad is). en hoe het met de betaling gaat, is dat onder rembours of bij vooruitbetaling of kan je alleen met creditcard betalen?
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: rolleash Gepost op: Augustus 22, 2005, 03:30:23
heb nu eindelijk een rolleash in mijn bezit. ik heb er al zeker een heleboel keer gretig gebruik van gemaakt. nog nooit  heb ik zo vaak en zo snel weer op mijn plank gestaan. van al die keren dat ik ben gaan kitesurfen is minsten 75 procent van mijn tijd en energie opgegaan aan het terughalen van mijn plank. ben zelfs een paar keer mijn plank kwijtgeraakt op een stukje afgesloten meertje. heb het danwel weer terug kunnen vinden, maar toch. hoe snel moet het danwel niet op zee gaan. ik hoef nu ook niet constant mijn plank in de gaten te houden. het leren gaat gaat gewoon een stuk sneller nu.

ik ben al vaak en met grote snelheid van me plank afgevallen, en er zijn absoluut geen gevaarlijke situaties ontstaan (effe afkloppen).

daarom voor mij liever met ROLleash dan zonder.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: cabrinha recon2 en kite binnenhalen, hoe?? Gepost op: Augustus 15, 2005, 22:47:34
zijn die traditionele kties "nog" niet te verkrijgen in NL of komen ze helemaal niet. vind het wel vreemd dat ze met verschillende soorten werken.
ben dus eigenlijk net iets te snel geweest met kopen.

binnenkort zien we de recon dus helemaal verdwijnen.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.