rolleash

Marcel~

Berichten: 2657
Logs: 0 | 281 uur
Antwoord #50 Augustus 18, 2005, 19:53:03
edit2Rapporteer  
Aan meningen van mensen die nooit een rolleash hebben gebruikt hecht ik geen waarde. Ik gebruik het ding al jaren zonder ook maar enig probleem. enige nadeel wat ik kan verzinnen is dat het koord af en toe aan de verkeerde kant van je been terecht komt...
Joris

Berichten: 1631
Antwoord #51 Augustus 18, 2005, 20:08:40
edit2Rapporteer  
Rolleash is voor een beginner zeer zekers handig. tis alleen belangrijk dat je hem op de goede plek vast maakt (bij 1 van de vinnen, zeker niet aan je strap of handle), die bijgeleverde rubbere lus gebruikt, en dat je hem niet gebruikt als je erg overpowered bent (dan trek je je board stuk).

harryCab

Berichten: 316
Antwoord #52 Augustus 18, 2005, 21:51:39
edit2Rapporteer  
Prima ding zo'n rolleash, mede door dit apparaat maak ik momenteel effectief gebruik van de tijd dat ik op het water sta! Ff aan de leash trekken en gaan....... Tot op heden geen problemen, zelfs niet als ik er snoeihard af ga. loser
kiteripper
Gast
Antwoord #53 Augustus 18, 2005, 22:28:50
edit2Rapporteer  
Ik heb zelf ook een rolleash maar het bronzen haakje is na een vette crash gelijk uitgebogen.
Heeft iemand anders hier ook al last van gehad??
maarten_schepers

Berichten: 236
Antwoord #54 Augustus 19, 2005, 08:42:56
edit2Rapporteer  
Ik heb 1 keer met zo'n leash gevaren, nooit weer. ListenToMe Levensgevaarlijk zo'n ding
LeonB

Berichten: 2087
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #55 Augustus 19, 2005, 09:37:54
edit2Rapporteer  
Laatst gevaren op Cabarete met zo'n ding.... Na een hoge sprong verloor ik m'n board met als resultaat dat het board toch tegen m'n hoofd aan zwiepte....  (angry_kitesmiley)
En na een vette crash is de leash gebroken.....het "inwendige" behoorlijk verbogen en niet meer te repareren. Dus in de hoek met dat ding!!!!!! (angry_kitesmiley)

Tip: gewoon upwind bodydraggen!!!!!!!  ThumpsUp
Ian

Berichten: 219
Antwoord #56 Augustus 19, 2005, 11:32:07
edit2Rapporteer  
Ik kocht een rolleash voor dagen met veel stroming op zee. Ik vaar ook met sterke stroming toch liever zonder, kan inmiddels heel aardig bodydraggen. Voor beginners is een rolleash wel fijn, het scheelt veel tijd als je vaak valt en je board moet lopen zoeken.
Ik heb nog een nauwelijks gebruikte complete échte rolleash in mijn kofferbak liggen, voor 40 euro mag je hem hebben.
gaastra kiter

Berichten: 233
Antwoord #57 Augustus 19, 2005, 11:48:45
edit2Rapporteer  
iki heb ook een leash maar het is onhandig.
ik heb me board al een paar x tegen me aan gehad met best harde wind.
en me broertje b.v.o die heeft het board met windkracht 4 ofzo tegen zijn kop aan gehad weken last van.
er zat een hele dikke bult en hij had alleen maar koppijn, al die weken.  (hangloose_kitesmiley)
devi

Berichten: 46
Antwoord #58 Augustus 22, 2005, 03:30:23
edit2Rapporteer  
heb nu eindelijk een rolleash in mijn bezit. ik heb er al zeker een heleboel keer gretig gebruik van gemaakt. nog nooit  heb ik zo vaak en zo snel weer op mijn plank gestaan. van al die keren dat ik ben gaan kitesurfen is minsten 75 procent van mijn tijd en energie opgegaan aan het terughalen van mijn plank. ben zelfs een paar keer mijn plank kwijtgeraakt op een stukje afgesloten meertje. heb het danwel weer terug kunnen vinden, maar toch. hoe snel moet het danwel niet op zee gaan. ik hoef nu ook niet constant mijn plank in de gaten te houden. het leren gaat gaat gewoon een stuk sneller nu.

ik ben al vaak en met grote snelheid van me plank afgevallen, en er zijn absoluut geen gevaarlijke situaties ontstaan (effe afkloppen).

daarom voor mij liever met ROLleash dan zonder.
naish23

Geen avatar

Berichten: 762
Antwoord #59 Augustus 22, 2005, 12:16:47
edit2Rapporteer  
Ik gebruik het ding al jaren zonder ook maar enig probleem.

Je kan ook jarenlang probleemloos zonder gordel autorijden maar als het een keer fout gaat...

varen met een leash blijft gevaarlijk! Als je op zee vaart en je gaat in de branding op je plaat kan je leash zich om je benen wikkelen. En zoals al gezegd is, als je een crash maakt is de kans groot dat je je board tegen je achterhoofd krijgt, hoewel dit met een rol leash minder snel zal gebeuren. De laatste keer dat ik met een leash gevaren heb vloog mijn board 5 cm langs mijn oor tussen mijn powerlijnen door!

Mijn mening is dat als je nog niet goed genoeg/zelfverzekerd genoeg bent om zonder leash te varen je niet op plekken moet gaan surfen waar je niet kan staan, of waar je niet naar de kans drijft als je je board verliest.

Ik betaal liever een paar tientjes verzekeringspremie per jaar voor het geval ik mijn board verlies dan dat ik het risico op ernstig letsel aanzienlijk verhoog door met een leash te varen!
c0g

Geen avatar

Berichten: 157
Antwoord #60 Augustus 23, 2005, 22:38:56
edit2Rapporteer  
Wacko, hoe werkt dat precies met die verzekering? Dat klinkt wel interessant... Wink
Kunnen we bij deze stellen dat:
-Zonder leash het beste en veiligste is,
-Als je een leash wil de rolleash een betere oplossing is dan een gewone,
-En je met leash altijd een helm moet dragen?

Ik heb 2 jaar met een (gewone) leash gevaren op IJmuiden, en ondanks dat ik altijd last had van dat ding, heb ik toch wel veel profijt ervan gehad... Ik denk nu over een rolleash voor extreme klotsbakken, maar daarbij is de kans dat je hard op je plaat gaat juist ook weer groter...
Marcel~

Berichten: 2657
Logs: 0 | 281 uur
Antwoord #61 Augustus 23, 2005, 23:15:48
edit2Rapporteer  
Tja,

Die vergelijking met autorijden is geheel misplaatst...

Ik geef alleen maar aan dat ik nog nooit een probleem met de rolleash heb gehad en idd liever mijn tijd aan het varen besteed ipv zoeken naar een board. Ik praat dus uit eigen ervaring en begrijp uit de reacties dat er ook anderen zijn met negatieve ervaringen. Mij is alleen niet bij alle reacties duidelijk of het hier idd om de rolleash ging. Een elastische leash zoals golfsurfers gebruiken is idd risicovol, los van het gegeven dat ik er ooit twee heb gebroken wilde er af en toe wel eens een board om je oren vliegen. Met de rolleash heb ik dat nog nooit gehad. Maar nu haal ik geen halsbrekende toeren uit dus het kan ook aan de gebruiker liggen. Bovendien zit er een breekkoord tussen dus breekt de leash los wanneer ie klem komt te zitten of bij een enorme wipe out. Al met al beperk je met het varen zonder uiteraard het risico op langsvliegende boartds. Voor ieder individu is echter de afweging of dit opweegt tegen boardverlies en/of langer in het water liggen. Bij koud weer zeker...
naish23

Geen avatar

Berichten: 762
Antwoord #62 Augustus 24, 2005, 19:34:40
edit2Rapporteer  
@ c0g: je kan bij veel maatschappijen je kitespullen verzekeren... bij de mijne (de Europeesche) kost het 4% van de dagwaarde van je materiaal. Er is hier trouwens al veel over geschreven, gebruik even de zoekfunctie rechtsboven in beeld voor meer info.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.