schouderoperatie

rudeger

Geen avatar

Berichten: 9
September 03, 2005, 14:48:39
edit2Rapporteer  
beste mensen na vorige zomer goeie wakeboardcrasch een schouder die steedsuit de kom gaat in maart laten opereren, nu twee keer gevaren en hij is er weer uitgeklapt, oftwel alles voor jan lul laten doen (angry_kitesmiley)
iemand hier ervaring mee?
en is het slim om weer onder het mes te gaan, vaar zelf liever gewoon door dit jaar
b.v.o

Berichten: 570
Antwoord #1 September 03, 2005, 14:53:08
edit2Rapporteer  
Die schouder zal je altijd wel problemen mee houden.


EDIT..... Probeer zeker in zulke onderwerpen gemotiveerd te antwoorden. Heb je er zelf ervaring mee? Deel die dan!

Team kitehigh 5
Rudolf

Berichten: 391
Antwoord #2 September 03, 2005, 15:00:11
edit2Rapporteer  
He, ik heb in precies dezelfde situatie gezeten. Ik ben in oktober vorig jaar geopereerd, na een lange periode van fysiotherapie wat niet hielp. Heb nu eigenlijk nergens meer last van (afkloppen).
Er zijn bepaalde artsen in Nederland die een hele goede reputatie hebben op het gebied van schouderoperaties. Als je wilt kan ik je wel wat namen geven.
Hoe ben jij geopereerd? Ik via een kijkoperatie, ik meen een Bankart-herstel operatie.
reinout

Berichten: 554
Antwoord #3 September 03, 2005, 15:23:23
edit2Rapporteer  
Ey,
een meisje uit me klas heeft het snel met haar knie ze wil zelf geopereerd zodat het niet meer kan gebeuren. Ze mag niet sporten en ze doet ook fysotherapie en ze zegt zelf dat het niet helpt. Ze mag nog niet geopereerd worden omdat ze nog niet is uitgegroeid. Ik denk dat het bij jou scker wel zal helpen.
Veel sterkte Reinout.
franko
Gast
Antwoord #4 September 03, 2005, 16:45:21
edit2Rapporteer  
mijn arm vliegt ook al jaren uit de kom. Heb fisio gehad, wat WEL hielp (zolang je maar fanatiek door blijft trainen) . En verder helpt het om als je crasht de arm stijf tegen je lichaam aan te houden. Enuh handlepasses zijn misschien een wat minder goed idee
zagy

Berichten: 804
Antwoord #5 September 03, 2005, 16:45:37
edit2Rapporteer  
ik zou daar toch echt is met een goede arts, desnoods een privekliniek, over praten in plaats van het op een internet forum te vragen.

opereren is alles behalve goed voor je, het maakt veel kapot, en je geeft zelf aan dat het niet heeft geholpen.
Rudolf

Berichten: 391
Antwoord #6 September 03, 2005, 17:01:54
edit2Rapporteer  
Nou, ik vind dit eigenlijk juist een goede manier om hulp te vragen. Zo krijg je een goed beeld hoe   mensen die deze sport beoefenen het hebben opgelost.
Mijn fysio heeft altijd gezegd dat het op te lossen zou zijn met fysiotherapie. Ik heb echt intensief getraind, maar het mocht niet baten. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie wat nou helpt.
Ik ben al drie jaar met deze blessure bezig en uiteindelijk gaat het zeer goed. De arts door wie ik ben geopereerd bleek na rondvraag in heel Nederland bekend te zijn als een schouderspecialist met goede reputatie.
dkite

Berichten: 109
Antwoord #7 September 03, 2005, 17:28:19
edit2Rapporteer  
He rudeger...ik heb zelf gelukkig nog nooit last van mijn schouder gehad. Maar wel iets vergelijkbaars met mijn enkel (als ik nu ontspan dan duw ik het gewricht zo uit positie).

Destijds veel op internet gelezen en besloten geen operaties te laten doen. Je kan beter veel trainnen en de spieren die rond het gewricht zitten trainnen. Die trekken de banden rond het gewricht strak en zorgen dat alles op zijn plek blijft. Dit kostte voor mijn enkel bijna 2 jaar en nu doe ik alles weer (inclusief squash en hardlopen). Dus geef de moed niet op en neem de tijd...sterkte.

ps. Fysiotherapeuten zijn goed voor herstel...maar voor dit soort dingen kan je beter naar een sportschool of fysio die gespecialiseerd zijn in sport blessures en volledig herstel voor topsporters (kitesurfen is een zware sport)
rudeger

Geen avatar

Berichten: 9
Antwoord #8 September 03, 2005, 17:42:19
edit2Rapporteer  
thnx mensen

rudolf ja inderdaad precies dezelfde ingreep gehad. ben al weer bij die arts geweest voor oa mri, maar ben ook al weer aan het trainen gegaan. ga het denk ikeerst maar een tijdje met harder en vaker trainen proberen.
rutger
rudeger

Geen avatar

Berichten: 9
Antwoord #9 September 03, 2005, 17:53:02
edit2Rapporteer  
volgens mij had ik vooral net wat meer geduld moeten hebben als ik het zo hoor, en die artsen en fio maar zeggen dat als je geen last heb alles gewoon mag doen
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.