Aanschaf depower kite

flybar

Geen avatar

Berichten: 3
September 04, 2012, 21:14:49
edit2Rapporteer  
Ik ben wat kiten aanga een rasechte beginner. Eigenlijk zelfs dat nog niet. Op dit moment ga ik regelmatig met mijn Peter Lynn Hornet lekker sleuren over het strand. Nu raak ik steeds meer geïnteresseerd in het kiten en wil dat ook wel gaan proberen. Uiteraard ga ik eerst wat lessen volgen voordat we daar zelf aan gaan beginnen. Waar ik aan zat te denken is om de toepassing breed te houden b.v. een HQ NEOII 6.0 of HQ NEOII 8.0 type kite aan te schaven.\De rede van dit soort kites is doordat je ze zowel op het water als op het land kan gebruiken.
Mijn vraag is of dit voor een beginner een goede keuze is.
Het merk staat niet vast want ik hoop dat ik een aantal tijdens een evenement een aantal kan proberen.

Tevens voor een deponeer kite moet je daar een andere soort les hebben dat kite les?

Àlvast bedankt voor jullie advies.
jantjuuh

Berichten: 570
Logs: 0 | 586 uur
Antwoord #1 September 04, 2012, 21:45:40
edit2Rapporteer  
Deponeer kites kennen we hier niet Tongue
Goed om te horen dat je al wat powerkite ervaring hebt. Jij weet in elk geval wat een kite doet in de 'powerzone' en je weet hoe je hem moet besturen. Les nemen is zeker aan te raden, krijg je uitleg over de 'depower kites'. Daarna kun je hoogst waarschijnlijk zelf aan de gang.

Staar je overigens niet blind op foils. Als je echt wil gaan kitesurfen moet je aan de tubes of Flysurfers.
Ik flyboard nog regelmatig op het strand met tubes en heb er nog nooit 1 lek gehad. Moet hier wel bij zeggen, ben op het land voorzichtiger dan op het water Wink

Voor meer informatie over de tubekites kun je rustig het forum af struinen.
flybar

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #2 September 05, 2012, 11:58:37
edit2Rapporteer  
jantjuuh

Bedank voor de reactie. Inderdaad deponeer kites bestaan niet tenzij het kites het een type is dat eenmalig wordt gebruik en dan gedeponeerd wordt in de vuilnisbak. Grin.
Nu is jou reactie van staar je niet blind op de foils als je echt will kite surfen moet je aan de tubes of Flysurfers.

Wat is het verschil tussen een foil en de flysurfers? tevens wat zijn de nadelen van een foil?
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #3 September 05, 2012, 12:08:05
edit2Rapporteer  
Met foil kites het water opgaan is no fun. een keer crashen en je foil loopt vol water via de kamers. herstart is onmogelijk. zijn dus niet geschikt voor watersport.
Fly surfers... niet ideaal voor beginners en traag in draai. ook lastig herstarten maar niet onmogelijk. en erg duur! Nieuwprijs in aanschaf V.A. 1500€
Tube kites zeer makkelijk herstart medemogelijk door de tubes en vorm van de vlieger. ook niet onbelangerijk: geen geniks met toming/bridles.
dunkel

Geen avatar

Berichten: 89
Antwoord #4 September 05, 2012, 12:18:30
edit2Rapporteer  
Ik heb de HQ neo gehad en ben er ook wel eens mee op het water geweest. Ik kan je het niet aanraden, herstarten is echt gedoe (niet onmogelijk zoals hierboven beweerd wordt, de neo is een semi closed cell foil) en qua vlieggedrag zijn ze ook niet geweldig. Als je eenmaal zeker weet dat je het water op wil: tubes! Zeker in het begin maak je veel crashes en dan is makkelijk herstarten wel fijn...
PieterK

Berichten: 264
Logs: 0 | 241 uur
Antwoord #5 September 05, 2012, 12:24:52
edit2Rapporteer  
Je kunt het ook omdraaien: je kunt je tubes ook op het strand gebruiken. Doe ik ook, landboard eronder en gaan.

Nadeel van tubekites- beter niet alleen oplaten en landen - is ook een voordeel: samen kiten is leuker. Oftewel, als ik op het land aan de slag ga en ik ben alleen, pak ik m'n Ozone Flow matras en niet m'n OR tube. Ga ik samen met iemand, dan komt de tube uit de tas.

NB: ook al kun je goed met een powerkite overweg, neem les voordat je met tubes van 10m2 en groter op het water aan de slag gaat.
flybar

Geen avatar

Berichten: 3
Antwoord #6 September 05, 2012, 13:47:23
edit2Rapporteer  
Dit is heel wat info bedankt.
Ik probeerde een compromi te vinden tussen land en water en daar leek mij de foil een goed alternatief zodoende. Uit de opmerking maak ik op dat zeker als beginner je beter met een tube op het water aan de slag kan gaan dan een foil of een flysurfer.
Ik zal eens kijken of het mogelijk tijdens de lessen die ik nog moet volgen beide types kan proberen en anders dit tijdens 1 van de vliegerdagen die georganiseerd worden.
Blijven nederlander dus we kijken naar alternatieven zolang goedkoop maar geen duurkoop word.

Bedankt zover voor alle input van jullie. het maakt het wel moeilijk met al die mooie verkoop praatjes die er zijn.
gelukkig staat er ook op het forum informatie voor beginners over aanschaf van de spullen. Joepie
SnaaK

Berichten: 137
Antwoord #7 September 05, 2012, 15:41:00
edit2Rapporteer  
flysurfer v.a. 1500 euro :S hmmm dan heb je een verkeerde dealer want een normale Unity 10.0 compleet staat een verkoop prijs van 1350 euro voor.. Is nie anders dan de meeste tubes van 10m..

Ga je groter wordt het duurder ja, maar dat is bij tubes ook zo. Ga je high-end (speed3) wordt het ook duurder, maar kijk eens naar de prijzen van een andere high-end kite zoals de ozone edge...

Maar om on-topic te blijven; denk ik ook niet dat het verstandig is om als beginner te beginnen met flysurfer, tubes zijn dan makkelijker want die techniek kennen de meeste.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.