Wat is nu gesponsord??

Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #25 Februari 13, 2008, 21:38:17
edit2Rapporteer  
In mijn verleden ( als zelfstandig ondernemer) heb ik een vereniging "ondersteund" d.m.v. sponsoring.
Het valt mij iedere keer weer op dat er heel veel mensen zijn die het begrip sponsoring en de daaraan gekoppelde zaken erg slecht kennen. ( zowel de ondernemers als de "doelgroep")
Een goede sponsor overeenkomst kan voor beide partijen zeer aantrekkelijk zijn!!
als eerste natuurlijk de opmerking dat "sponsoring"een heel breed begrip is. Het kan gaan om ondersteuning van iemand die sport bedrijft, een event, een vereniging, zelfs een locatie / spot ( het plaatsen van een info board bijvoorbeeld).
Sponsoring kan uiteenlopen van het beschikbaar stellen van materiaal ( in de breedste zin van het woord: vliegers, een boardje, kleding, transport, voeding, drank ( red bull  ThumpsUp ) enz.) tot en met een rechtstreekse financiële bijdrage.
Hoofdzaak is dat de gesponsorde persoon / event een bijdrage levert aan het verwezenlijken van de doelstellingen van de onderneming. Ook hoeft de sponsor geen rechtstreekse binding te hebben, als er maar een "link" gelegd kan worden naar de activiteit.
Voor ondernemers kan sponsoring ZEER lucratief zijn: Kosten gemoeid met "sponsoring" kunnen op veel manieren boekhoudkundig verwerkt worden ThumpsUp Ikzelf heb er destijds ( als ondernemer) zelfs geld aan verdiend!!!!
Wil je gesponsord worden dan moet je één ding goed voor ogen houden: Je moet als gesponsorde persoon de doelstellingen en vooral de goede naam van de onderneming op een positieve manier uitdragen. Zowel in gedrag als bijv. uitlatingen op het internet.
Bij het zoeken naar een sponsor moet je ook verder kijken dan de directe omgeving van je sport. Een voorbeeld: ikzelf ben druk bezig met het organiseren van een event voor oudere kitesurfers ( het ouwe lullen event) ik heb hiervoor dus o.a. contact opgenomen met een uitzendbureau voor 40 plussers. Een uitzendbureau heeft geen directe binding met het kitesurfen maar gezien de doelgroep is die binding er ineens wel!
Kitesurfen wordt bijv gezien als een jonge dynamische sport. Er zijn veel ondernemers die hun naam graag verbonden zien met de termen "jong en dynamisch". Zelfs de positieve uitstraling van jouw activiteit kunnen door een ondernemer gebruikt worden om een negatieve uitstraling te beperken/ verzachten. Ook weer een voorbeeld uit de praktijk: in lelystad wil het vliegveld enorm uitbreiden. Veel mensen van de plaatselijke bevolking zijn daar zwaar op tegen. Door een eventuele sponsoring van de plaatselijke ( kitesurfende jeugd  Grin) laat de ondernemer zien dat deze wel degelijk bezig is met maatschappelijke doelstellingen /aspecten.
Een mooi voorbeeld van sponsoring zonder directe binding is bijv de trainingsfiets die Randy ter revalidatie beschikbaar heeft gekregen van Giant fietsen.
Gebruik dus bij het zoeken van een sponsor je fantasie! Wat is de doelgroep van een onderneming, bij welke uitstraling / welk beeld heeft een ondernemer baat?
Wat zijn de eigenschappen, kenmerken van jouw activiteit en welke onderneming past daarbij?
Bij het benaderen van een eventuele sponsor is er één belangrijk feit: de eerste klap is een daalder waard! Maak een goed plan, ga niet "zomaar even een verzoek tot sponsoring" indienen. Als je eenmaal nee hebt blijft dat een nee en ben je dus die eventuele sponsor kwijt.
Het gaat mij te ver om hier een uitvoerige financiële handleiding te plaatsen.
Een goede tip: ga naar de Bieb, daar vind je zeer bruikbare boekjes over sponsoring in alle vormen. Ben je zelf ondernemer: in deze boekjes vind je handleidingen hoe je met "sponsorkosten" kunt omgaan. 
have fun  ThumpsUp

P.S. als iemand roept dat hij/zij wordt gesponsord is dit dus ook een zeer breed begrip en hoeft helemaal niet  direct gekoppeld te zijn aan de vaardigheden van de betreffende persoon. Een heel simpel voorbeeld: ik koop een onbekend merk vlieger ( ik krijg korting in de vorm van sponsoring 20% ) De ondernemer schrijft deze kosten af ( krijgt zowiezo de btw = gelijk aan de korting terug / hoeft deze BTW niet af te dragen  Grin )  Alleen al het feit dat er een vlieger van dit nieuwe merk op het strandje aanwezig is levert in potentie al weer geïnteresseerden op. Overigens is dit wel een errug kort door de bocht voorbeeld.........
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #26 Februari 13, 2008, 21:43:35
edit2Rapporteer  
Beetje jammer dat sommige respectloos met elkaar omgaan.
We zien het tegenwoordig overal, in het openbaar vervoer op de weg, scholen noem maar op.
Ik denk dat hier ook een taak voor ons (ahum) oudere en evt de moderators weg gelegd is.
Gasten aanspreken over wat wel en niet kan. En wat niet kan gewoon weg halen.
Als iemand info ergens over wil hebben moet dat kunnen zolang het maar surfgerelateerd is.
Mensen afzeiken op een forum is wel het allermakkelijkste en veiligste wat er is. Wees dan een kerel en stap naar de persoon toe op de spot en ga met elkaar in gesprek zonder elkaar op de bek te rammen.
Praten met elkaar mensen dat is echt beter voor iedereen.
 I rest my case.. Amen.
                               Make Peache no war.   
greetsz Theo
Mark-Fizzer

Berichten: 6057
Antwoord #27 Februari 13, 2008, 21:45:54
edit2Rapporteer  
De laatste 2 posts zijn nu eindelijk van waarde...

Laten we daar wat mee doen.
^.^

Berichten: 18
Antwoord #28 Februari 13, 2008, 21:49:49
edit2Rapporteer  
jeee wat een lange verhalen zeg!! ongelofelijk, wedde dat als het zw6 was, dat de verhalen een heeeel stuk korter waren Grin
wat was de vraag nu eigenlijk? oh ja,.. wat is nu gesponsored?? ik word gesponsored door de gemeente den haag, telt dat ook?? ik ga namelijk onder werktijd kiten,.. dus krijg 'goed' betaald loser
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #29 Februari 13, 2008, 21:54:54
edit2Rapporteer  
Dus ik betaal mijn belasting aan iemand die van dat geld lekker gaat kiten  Grin !
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #30 Februari 13, 2008, 21:55:36
edit2Rapporteer  
Dat is volgens mij misbruik maken van gemeente centjes.
Of begrijp ik het verkeerd.. Huh
^.^

Berichten: 18
Antwoord #31 Februari 13, 2008, 21:59:14
edit2Rapporteer  
klopt ThumpsUp
maaaaaaaaaaaar, in windstille dagen werk ik dan ook wel weer wat extra,.. dus met wat creative boekhouding kom ik een heel eind! en maak ook nog eens reklame voor de gemeente den haag!! jaa win win situatie,...en ik mag nu dus zeggen dat ik gesponsored ben, toch?

dus ja, je begrijpt het verkeerd Grin

oh ja, bedankt Lex, voor de sponsoring van mij! Grin
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #32 Februari 13, 2008, 22:54:00
edit2Rapporteer  
Allemaal hard roepen dat het niveau daalt vind ik ook onzin. Als je dat maar hard genoeg roep, 3 man ofzo, dan geloof de rest dat ook..

Beetje negativo's zijn jullie heb ik het idee..

Vlak voordat ik moderator werd was het veel erger dan nu (ik ben na een heel pissige reactie van mijn kant op het forum over de reacties van sommige mensen gevraagd als mod, ik vind het nu eigenlijk wel goede sfeer hierzo. We hebben als moderatorteam best wel hard er aan moeten trekken om de geestesgesteldheid op het forum om te gooien.
Met de komst van andy en rauwepauwer erbij hebben we nog een extra impuls gekregen.

Ik denk ook dat het tekort aan wind en de winter zorgen voor extra irritante offtopic reacties op het forum.

Overigens wil ik wel even melden dat sommige mensen die hier eens hebben lopen roepen dat het forum naar de klote gaat mij bekritiseren als ik er wat aan deed (bv topcis dicht doen, of berichten verwijderen), dat vind ik ook een beetje dubbel..
^.^

Berichten: 18
Antwoord #33 Februari 13, 2008, 23:00:45
edit2Rapporteer  
stoor je niet aan de kleine mannetjes met grote praatjes! zijn vaak de mannetjes die met hp leash door het land trekken, met een waroo (of iets anders Grin) in de achterzak, en nog nooit uitgehaakt hebben. Wel loopen uiteraard,.. jaaaa,.. want dat is namelijk hiphiphip Grin (en makkelijk)

voor de rest een lache forum hiero hoor, niets te klagen ThumpsUp
(behalve de wind dan,.... maar ook dat komt goed, schijnt eind april weer te gaan poeieren loser)
andy
Moderator

Berichten: 1904
Logs: 0 | 33 uur
Antwoord #34 Februari 13, 2008, 23:37:28
edit2Rapporteer  
Trouwens ik zag ook al een topic op hanglos over de negatieve sfeer, dus het heeft denk ik met het weer te maken ofzo.
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #35 Februari 14, 2008, 00:24:20
edit2Rapporteer  
ik zag het ook op HL, dat is niet gezellig meer te noemen... Als je daar even iets post wat niet volgens de daar geldende pro-normen voldoet dan wordt je gelijk gevierendeeld-ik post daar bijna niet. Wel goed nieuwtjes daar. Maar het kan nog aggressierver, op KF en OASE lijkt het soms wel oorlog. We hebben hier wat dat betreft een rustig pruttelend forumpie de laatse tijd. Met KH de winter door!
Lex

Berichten: 4827
Antwoord #36 Februari 14, 2008, 00:36:59
edit2Rapporteer  
Dat is de spirit Rudo, als iedereen dat hier heeft komt alles goed  ThumpsUp Grin
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #37 Februari 14, 2008, 00:51:31
edit2Rapporteer  
ik ken mensen die 4x per jaar 'n setje van 3 kites mogen uitzoeken en door verkopen,en natuurlijk ook allerlij tegeile tripjes""moeten""maken!!!
mensen die 2kits per jaar krijgen en mogen door verkopen,
mensen die 2 kites kopen voor minder dan de helft van de verkoop waarde en dan na 'n jaar mogen omruilen voor 2 nieuwe gratis!
en mensen die elk jaar gewoon weer rond de helft van het """normale"""annkoop bedrag moeten betalen en zich dan gesponsort mogen noemen!!!
natuurlijk noem ik geen namen...maar dit zijn de verhalen die ik ken!
vaak zijn er bij die andere vormen van sponseren ook nog wel aardige tot hele geile reisjes die ze krijgen aangeboden!!!
en dan heb je natuurlijk ook nog kleding sponsoren...die geven meestal gewoon wat shit weg...ach ja...dat is ook allemaal minder duur dan 'n kite van 1400verkoop prijs!!!
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #38 Februari 14, 2008, 00:58:03
edit2Rapporteer  
ik zelf zou het niet voor minder dan de eerste sponsering doen...
ach ja...ik moet ze ook van me afslaan met al die board off's ,  one footers  en tail grabs die ik maak!!!
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #39 Februari 14, 2008, 01:16:39
edit2Rapporteer  
klop als een zwerende vinger, en al die mensen mogen zich gesponsordt noemen.
En ik vermoed dat onder de mensen die jij kent/kiekt de mensen die het best gepsonsord worden, er het minst over lullen...
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #40 Februari 14, 2008, 01:37:11
edit2Rapporteer  
klop als een zwerende vinger, en al die mensen mogen zich gesponsordt noemen.
En ik vermoed dat onder de mensen die jij kent/kiekt de mensen die het best gepsonsord worden, er het minst over lullen...
idd
is 'n btje het zelfde als met mensen met veel geld...die hoeven het niet te laten zien of horen!!!
voor hun boeid het niet!!!het is normaal en dus niet het gesprek waardig!!
Arctic_Monkey

Berichten: 338
Antwoord #41 Februari 14, 2008, 02:20:54
edit2Rapporteer  
of je schopt kont op je oude shit Wink
horstie

Berichten: 62
Antwoord #42 Februari 14, 2008, 02:27:38
edit2Rapporteer  
Hoi wie zoekt er nog een sponsor?????

ik heb nog een paar niet te verkopen kite`s liggen.
uit 2004 en 2005 haha i
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #43 Februari 14, 2008, 03:59:27
edit2Rapporteer  
ik d8 uit zijn vorrige posts op te maken dat melvin nog opzoek was ik zou hem eens contacteren
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #44 Februari 14, 2008, 04:52:41
edit2Rapporteer  
ik d8 uit zijn vorrige posts op te maken dat melvin nog opzoek was ik zou hem eens contacteren
jah right!!!

ps wat is ???contacteren???? 'n mengsel tussen contact op nemen en contracteren??
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #45 Februari 14, 2008, 05:01:11
edit2Rapporteer  
 Grin
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #46 Februari 14, 2008, 05:21:17
edit2Rapporteer  
ik d8 uit zijn vorrige posts op te maken dat melvin nog opzoek was ik zou hem eens contacteren
jah right!!!

ps wat is ???contacteren???? 'n mengsel tussen contact op nemen en contracteren??

contacteren betekend contact met iemand opnemen

ik de dikke van dale eens naast je toetsenboard knallen
WIMPIII

Berichten: 766
Antwoord #47 Februari 14, 2008, 05:51:56
edit2Rapporteer  
Burp(sorry), schater
Als je graag wilt weten wat sponsoring betekent vraag het gewoon eens aan een sponsor. Ik gok dat die niet zo heel moeilijk doen hoe de vork in de steel zit. Misschien kunnen gesponsorde riders je wel een pb sturen. Je idee zoals je het zelf schetst zit er niet veel naast in mijn ogen. En ja, wat Michiel van Geel zegt kan ik enigszins begrijpen dat mensen die gesponsord worden dit niet aan de grote klok hangen op een forum. De kans bestaat dat alles wat je op het forum over materiaal zegt in twijfel wordt getrokken.
Anyway, ff off-topic. Negatieve uitlatingen maar gewoon negeren, kan de discussie ook niet eindeloos verder gaan zonder dat iemand er mee op schiet.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.