ongeluk brouwersdam

Kitemaster

Berichten: 365
Antwoord #25 April 14, 2008, 01:10:39
edit2Rapporteer  
Dwarslaesie lijkt me wat overdreven..... een nekbreuk is niet ook meteen een Dwarslaesie ej.

heb zelf mn nek gebroken eind januari met snowboarden en heb (gelukkig) geen Dwarslaesie eraan overgehouden.

Hoop voor deze gast dat het goed afloopt voor m!
beterschap dus!
sjorsmaster

Berichten: 596
Antwoord #26 April 14, 2008, 01:24:23
edit2Rapporteer  
lijkt me daarom altijd wel handig als je op een vreemde spot gaat kiten om eerst even om je heen te kijken en de ruimte op te zoeken.

sterkte!
horstie

Berichten: 62
Antwoord #27 April 14, 2008, 01:48:50
edit2Rapporteer  
wow. wat een verhaal.
je zal t maar hebben , of t zal je kind wezen.
wat in en in triest,
STERKE!!
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #28 April 14, 2008, 02:07:38
edit2Rapporteer  
Lips Sealed ...
Denice

Berichten: 186
Antwoord #29 April 14, 2008, 02:31:29
edit2Rapporteer  
Shit man! Sterkte voor deze jongen.
Zet iedereen weer met beide beentjes op de grond!
Ongeluk zit in een klein hoekje, blijf elkaar helpen en corrigeren!!!
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #30 April 14, 2008, 03:18:23
edit2Rapporteer  
damn dat had ik kunnen wezen een tijdje geleden..

eerst dacht ik bij dit soort ongelukken: hoe meer kiters, hoe meer ongelukken en het zal nog veel meer gaan voorkomen, maar toch is het maar luguber. En we kunnen echt, zoals marc ook al zegt, op elkaar letten en stomme dingen voorkomen!

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,30504.0.html

sterkte voor die goser en zn naasten
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #31 April 14, 2008, 03:44:04
edit2Rapporteer  
Wat er zaterdag met deze jongen gebeurt is blijft nu nog gissen. Maar feit is dat de wind veel harder was als de meeste voorspellingen hadden opgegeven. Zelfs het actuele weerbericht had niet gerekend op een dikke 7Bfrt op een gegeven moment.

Gezien de ongelukken van de afgelopen jaren kun je helaas je klok erop gelijk zetten dat op zulke dagen er ernstige ongelukken gebeuren. Dat is zeer betreurenswaardig. Deze jongen heeft nog een heel leven voor zich... Lips Sealed (vul zelf maar in)

Ook op het autostrand waren er een aantal beginners die een te grote kite wilden opzetten. Gelukkig dat vele medekiters de meesten hebben aangesproken en behoed voor ongelukken ThumpsUp
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #32 April 14, 2008, 04:00:35
edit2Rapporteer  
Jammer heel triest verhaal, lees net op oase.com dat ze elkaar een beetje aan het afkraken zijn in  de tarnd van: hat ie moeten weten, beginnersfout etc. jammer jammer, maar zo zijn  ze onze oosterburen, weten het altijd een beetje beter.

Lieber Verunfallter vom Brouwersdam: Die Geschichten die hier geschrieben werden, lesen sich ziemlich unangenehm. Ich hoffe, dass Du durchkommst und wir Dich bald wieder auf dem Wasser begrüssen dürfen, ich wünsche Dir sehr, sehr gute Besserung und bin traurig, dass es Dich erwischen musste.

Grüsse, Jörg alias Scoot, alisas rocket man
crahsdummie
Gast
Antwoord #33 April 14, 2008, 04:08:43
edit2Rapporteer  
fakkin sjit man dat zuigt egt,
ik mag dus niet egt klagen met me 2 verrotte poten

sterkte aan die dude
Frank77

Berichten: 690
Antwoord #34 April 14, 2008, 04:56:15
edit2Rapporteer  
Sterkte
chico

Berichten: 1112
Antwoord #35 April 14, 2008, 05:15:23
edit2Rapporteer  
Of ie nou fout was of niet dat vind ik niet zo belangrijk. Zijn leven en dat van naaste anderen is vanaf gisteren ingrijpend verandert (afgaande wat in de media geschreven wordt). Ik hoop voor hem dat ie zijn weg in kwaliteit van leven weet te vinden en wens hem heel veel sterkte toe.
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #36 April 14, 2008, 14:46:29
edit2Rapporteer  
even van een Duitse site gekopiedingest :

Der junge war ein absolut ahnungsloser Anfänger der mit seinem Kumpel mal Kiten ausprobieren wollte.

oftewel: 

De jongen was een absolute onwetende beginner die met zijn maatje het kiten eens wilde proberen.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #37 April 14, 2008, 14:50:52
edit2Rapporteer  
Ik zag je post al op Oase.com Idefixe! Goed dat je het erop hebt gezet ThumpsUp

Het lijkt me ook goed vanaf nu (hopelijk hoeft dat niet meer) dit iedere keer te doen. Ze hebben totaal geen besef wat hier af en toe gebeurd Undecided


Wat verschrikkelijk is dit nieuws als het waar is natuurlijk (altijd bron checken, doen kranten ook nooit), zie mijn betoog hier elders over onverwachte windsterkte vs. beginners.

Ik heb hier letterlijk geen woorden voor, iemands leven vernietigd door zo´n simpele fout.... Lips Sealed Angry
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #38 April 14, 2008, 15:21:23
edit2Rapporteer  
Die jongen heeft ook ongelofelijke pech dat er niet iemand met ervaring op 'm af is gestapt om het één en ander uit z'n bolletje te praten.
Laten we alert zijn en blijven met z'n allen. Kennis is de sleutel.
Jarno

Geen avatar

Berichten: 2272
Antwoord #39 April 14, 2008, 15:47:56
edit2Rapporteer  
Die jongen heeft ook ongelofelijke pech dat er niet iemand met ervaring op 'm af is gestapt om het één en ander uit z'n bolletje te praten.
Laten we alert zijn en blijven met z'n allen. Kennis is de sleutel.

Ik geef je gelijk dat we alert moeten blijven met z'n allen, maar een ongeluk als deze is totaal niet te wijten aan het falen van de alertheid van overige kiters. En we moeten er ook niet vanuit gaan dat we, als we iets verkeerd zouden doen, wel daarop gewezen worden door anderen, daar zijn lessen voor toch?

Als ik goed begrijp wat hier boven verder staat was de wind harder dan verwacht en voorspeld en was dit een jongen die het kiten wel eens wilde proberen. Dan denk ik: eigen stomme schuld!

Neemt natuurlijk niet weg dat ik het erg rot voor hem en zijn naasten vindt!
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #40 April 14, 2008, 16:06:40
edit2Rapporteer  
Hey Jarno, ik zeg ook niet dat er iemand stond die niks deed, dus er zit geen enkel verwijt in tav de ervaren kiters daar, die waren kennelijk niet in de buurt of whatev.
"Eigen stomme schuld" klopt technisch gezien wel, ik betwijfel het nut van deze toevoeging op dit forum. Ik ben lang geleden ook 15 en 17 geweest en toen de meest domme shit uitgehaald.
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #41 April 14, 2008, 17:01:40
edit2Rapporteer  
Heeft er iemand eigenlijk een idee wat er precies is gebeurd? Welke kite, direct na het launchen, kite 12u,...?
Stanley

Berichten: 1039
Antwoord #42 April 14, 2008, 17:37:42
edit2Rapporteer  

En we moeten er ook niet vanuit gaan dat we, als we iets verkeerd zouden doen, wel daarop gewezen worden door anderen, daar zijn lessen voor toch?


Jarno snap deze toevoeging voor geen meter.

Dus als iemand les heeft gehad maakt deze geen fouten meer? Dus hoef je ook niet meer aan te spreken in het geval diegene wel een fout maakt.

Dit noodlottige voorval zal de roep om verdere reguliering alleen maar aanwakkeren en in mijn ogen terecht. Ben absoluut geen voorstander voor een kitevaardigheidsbewijs maar neig steeds meer hier naar toe. Er gebeuren helaas te veel zaken die onze sport een negatief imago opleveren.
Wat tot zwaardere reguliering vanuit de overheid zal gaan leiden.

Hopelijk komt er nu dan weer beweging in KAT en de veiligheidscommsie vanuit het NKV.
Jongens ga eens samenwerken en stel onze sport veilig.
Geen ongelukken zal nooit bewaardheid worden maar dit was er een die mogelijk voorkomen had kunnen worden.

Hopelijk komt alles goed met deze onfortuinlijke jongen
naishdude
Gast
Antwoord #43 April 14, 2008, 19:52:01
edit2Rapporteer  
ik ben helemaal geen ervaren kiter, ik heb die jongens smorgens zien naar het strand gaan, tentje opgezet net naast de duin, op een 30 meter van het strandpaviljoen, je kent het,, gezellig eerste zon, tafeltje stoeltjes, hondje derbij, het had een mooie dag kunnen zijn.

Wind was zeer vlagerig die dag, de ene keer stoof het witte zand over het harde zand (laag tij) dan weer niet, wind shifte ook steeds weer van zzw naar zw.

Ze zaten net tegen de duin aan, en wat ik hier nu schrijf is maar een veronderstelling, mocht deze jongen de kite hebben opgelaten waar hun tentje ongeveer stond, en de wind op zzw, dan had hij daar minder wind, tot de kite boven de duin uitkwam en dan de volle lading op 12u ....

Voor de strandtent staan er grote zandzakken, op hoogte van die zandzakken zit er een gat in de planken wand (volgens de eigenaar van de strandtent waar ik toen met sprak), hing er aan de andere kant van de impact een wcpot die gewoon van de wand is afgebroken, kan je voorstellen wat een impact het op de jongeman heeft gehad.
Ik ben er de hele dag niet goed van geweest , het spookte door men hoofd, ik wist pas dat er wat aan de hand was nadat de ziekenwagens aankwamen, we stonden op 10m van hun , maar zij zaten een beetje in de inham van de duin, wij stonden op de dam voor die duin.

Ik ben beginnend/ leskrijgend kiter op latere leeftijd, het grijpt je wel aan...
veel sterkte voor de jongen en zijn familie...en toch nog eens een waarschuwing dat het een extreemsport is waar je in al jullie jeugdige euforie toch bij iedere detail moet kunnen stilstaan en op letten...

Ik begrijp ook dat je elkaar kan/moet in de gaten houden en als je ziet dat iemand iets verkeerd doet, hem daarop wijzen, maar het wijzen op iets kan je op een beleefde vriendelijk manier doen, dit zal iedereen accepteren, ga je beginnen brullen tegen iemand, dan werkt dit als een rode lap op een stier bij sommigen, en wat we kunnen missen is dat kiters met elkaar bijna op de vuist gaan...er is nog niemand doodgegaan met zich te verontschuldigen mocht hij iemand gehinderd hebben of een fout gemaakt hebben...

Meiden, jongens hou jullie hoofd erbij, let op de details, het is een vliegsport die heel mooi kan zijn, als we ons allemaal een beetje aan de regels houden, veel plezier nog, en laat ons even de jongen in gedachte zijn
Nog veel kite en hangloose in a safe way!!
Frank
FunkyoneNL

Berichten: 834
Antwoord #44 April 14, 2008, 20:03:25
edit2Rapporteer  
Hej Frank,

Bedankt voor je toelichting op dit hele gebeuren. Geloof graag dat dit je niet in de koude kleren gaat zitten. Laat indd iedereen zich bewust zijn van de risico's bij twijffel NO GO en bij vragen raadpleeg een andere kiter en kijk naar de maten van de andere kites en schat de ervaring en gewicht van de kiter eronder en trek dan je conclusie als je deze factoren tegen jezelf afweegt.
pipco

Berichten: 14
Antwoord #45 April 14, 2008, 21:13:14
edit2Rapporteer  
Ik ben van mening dat de gemeente hier ook zijn/haar verantwoordelijk zou moeten nemen. Los van het feit dat er in het zomerseizoen boeien liggen en er welgeteld één bord staat is het NIET duidelijk genoeg waar zich een kitezone gevindt en welke risico's het betreden ervan met zich meebrengt. Er zullen altijd mensen zijn die minder ervaring hebben en dus bepaalde risico's niet kunnen inschatten. Een rol voor de meer ervaren kiters zoals meerdere van jullie aangeven is zeker belangrijk, maar ik denk dat een gemeente hier een grotere rol in zou moeten spelen.

Het bericht bezorgde me rillingen over m'n rug en heb er ook de gehele dag aan moeten denken. Ik wens alle betrokkenen heel veel sterkte. 
[Pepper]

Berichten: 1015
Antwoord #46 April 14, 2008, 21:19:52
edit2Rapporteer  
Ik ben van mening dat de gemeente hier ook zijn/haar verantwoordelijk zou moeten nemen.

Die snap ik niet helemaal. Leg eens uit?
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #47 April 14, 2008, 21:24:16
edit2Rapporteer  
Ik ben van mening dat de gemeente hier ook zijn/haar verantwoordelijk zou moeten nemen

Als je nog op de Brouwersdam wilt kiten moet je die vooral erbuiten laten. Die hebben een broertje dood aan gevaarlijke sporten.

Naar wat ik nu begrijp is het gekomen door onervarenheid waarbij een flink aantal "fouten" bij elkaar hebben gezorgd voor deze afloop. Heel hard roepen eigen schuld dikke bult is niet op zijn plaats helaas. Ook ik heb met flink wat ervaring weleens een maat te groot opgezet puur door domheid. Aangezien ik ervaren ben wist ik hoe te handelen om de foute inschatting tot een veilig eind te brengen. Deze jongen niet.

Ik put hoop uit het feit dat ik een aantal beginners op autostrand zaterdag heb gesproken met te grote kites die al door meerdere kiters waren aangesproken. Dat was een aantal jaren geleden wel anders. Echt top! Maar voorkomen kan nooit, je kunt niet overal bij zijn.
pipco

Berichten: 14
Antwoord #48 April 14, 2008, 21:52:20
edit2Rapporteer  
Wat ik bedoel bitey is dat de gemeente meer en betere be-bording zou kunnen plaatsen en risico's zou kunnen aangeven wanneer mensen (zowel kiters als andere strandgasten) het strand betreden. Nu word er zoals ik eerder schreef met één bord aangegeven waar de kitezone begint. Dit zou naar mijn mening duidelijker kunnen. Ik vraag me namelijk af hoeveel mensen dit bord wel eens hebben gelezen en weten wat erop staat. Misschien is het een idee om ook een duidelijk bord te plaatsen waar er GEEN kitezone is. Misschien kun je met vlaggen aangeven wat voor omstandigheden er zijn en welke gevaren dit met zich mee brengt.
(zit ook maar wat te brainstormen!!!)
De gemeente moet zich ervan bewust zijn dat het om een extreme sport gaat waar ze, ook voor de toekomst, een gebied voor hebben aangewezen. Goeie, duidelijke en zichtbare regels zijn dan denk ik noodzakelijk.

Ik denk dat het na zo'n incident onmogelijk is te denken dat de gemeente niet zal reageren.

naishdude
Gast
Antwoord #49 April 14, 2008, 22:25:25
edit2Rapporteer  
Mijn persoonlijke mening:

Be-bording en aanwijzigen zouden duidelijker kunnen, bvb ook paar keer in seizoen flyers met de zones onder de ruitenwissers steken, alsook flyers in de centra zoals portzelande en anderen.

Ik zie ook een gevaarlijke situatie in het feit dat de extreem sporten op een bepaalde plaats worden geconcentreerd, en er dan ook lustig de families met de kleine en spelende kinderen gaan tussen plaats nemen.

Ik begrijp het van die mensen ergens wel het is entertainement dit te aanschouwen en ze zien ze het gevaar niet omdat zij er niets van afweten, dit zou dus ook duidelijker door de plaatselijke diensten moeten worden overgebracht.

Het zou voor ieders veiligheid kunnen zijn, ik zie met bang hart het hoogseizoen komen...laat ons allen ons verstand gebruiken in die drukke periodes..
Thx
FRank
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.