Tips kitevakantie rond Kerst: familie moet ook gestald....

feddomw
Gast
Oktober 25, 2010, 16:43:07
edit2Rapporteer  
Jongens, alle tips welkom, ik kom er niet echt meer uit.

Ik wil z.s.m. op reis met vrouw en 2 kleine kids. Kerst, eerste weken Januari, allemaal prima. Ik kan zelf de tijd indelen.

Beetje normaal weer en zon, niet te ver vliegen (want 2 kleine kids  Grin), en ik wil kite(lesse)n. Net klaar met lessen in NL, twee keer zelf in de Noordzee zitten stoeien. Schiet niet op met dit weer en deze temperaturen en wind. Met name ook omdat ik natuurlijk veel IN het water lig.

Het lijkt mij dat de beste manier om zo snel mogelijk lekker vol zelfvertrouwen te kunnen varen en hoogte winnen/houden is om ergens elke dag het water op te kunnen, desnoods met les erbij. Ik heb eigen spullen overigens.

Kitespot moet echt AAN het hotel/resort/appartement liggen. Schiet niet op om mijn vrouw met de kids achter te laten ergens en zelf de hele dag pleite te zijn.

Ik dacht aan iets van Club Med El Gouna of zo.
Het lijkt mij dat de Algarve in die periode te koud is.
Canarische Eilanden? Marokko?

Nogmaals, kitespot aan het resort/hotel is echt wel zo handig denk ik. Beetje kwaliteit ook, ik ga niet met de familie in een cheapo oord zitten zoals ik alleen of "met de mannen" prima zou doen. Ik weet uit (duik)ervaring dat je in oorden zoals de Sinai beter "duur" kan zitten omdat je anders eerder gezeik met je voedsel/darmen krijgt. Hygiene kost geld, punt. En ik ga met de kids geen risico nemen in bepaalde gebieden.


Geen budget, geld speelt bij wijze van spreken geen rol, het mag echt wel wat kosten, het is immers een familie vakantie.

Kitepilami

Berichten: 169
Antwoord #1 Oktober 25, 2010, 19:00:15
edit2Rapporteer  
Ik dacht ook dat duurkoop buikproblemen zou besparen, maar dat bleek afgelopen vakantie in Egypte niet zo te zijn. 5 sterren hotel met 8,7 op Zoover, maar alsnog besmet.

Volgens mij zijn de meeste vakantielocaties op korte vliegafstand is rond die tijd toch best wel koud.

Als geld geen/weinig rol speelt zou richting de Carribean gaan. Is wel verder vliegen, maar algehele vakantiekwaliteit is daar naar mijn idee beter. 9 uur vliegen (+ transfer van naar vliegveld) is lang voor kinderen, maar video on demand en PSP's helpen een boel.

Staat tegenover dat jij zonder wetsuit kan varen en je gezin lekker in de zon kan liggen.  Grin

feddomw
Gast
Antwoord #2 Oktober 25, 2010, 19:28:03
edit2Rapporteer  
Je bent natuurlijk nergens 100% veilig zolang het niet de 1e wereld is.

Florida/Caribbean heb ik ook zitten denken. Maar dan moet ik alsnog een locatie hebben die ik inderdaad in een keer kan bereiken. Dan zit ik dus eigenlijk vast aan Martinair. Maar we hebben het nog wel over 10uur (!) vliegen. Helaas is een kind van anderhalf nog niet echt geinteresseerd in VOD, en al zou dat zo zijn is dat geen 10 uur. PSP is ook nog niks met een van 3.... (ik had nog geen leeftijden genoemd).

Lastig, lastig. Dan zou ik nog het beste voor dezelfde reistijd naar Zuid Afrika of zo kunnen gaan. Geen tijdverschil en net zo lang vliegen. En daar is het zomer. Echt zomer.

Kaap Verdische? Iemand nog verder tips?
Ozzie Wright fan

Berichten: 657
Antwoord #3 Oktober 25, 2010, 19:32:14
edit2Rapporteer  
als je nou eerst eens zelf op je gemak gaat zoeken dan kom je genoeg leuke dingen tegen voor beginners in de winter. lijkt er echt op dat je zelf niet de moeite doet om een beetje creatief te zoeken. of boek jij altijd op deze manier je vakantie. vind het leuk om anderen advies te geven maar op zo'n manier loop ik een beetje leeg...
feddomw
Gast
Antwoord #4 Oktober 25, 2010, 20:01:25
edit2Rapporteer  
Dank voor deze reactie, Anti-Hero  Roll Eyes

Ik ben op mijn gemak aan het zoeken, en ben al veel leuke dingen tegengekomen. Maar er gaat niets boven insider tips, of local knowledge, of relevante ervaring.

De mogelijkheden zijn oneindig, en ik geef enkele parameters waaraan mijn reis moet voldoen.

Wat moet ik dan zeggen? "Ik wil naar Islamorada, heeft iemand nog tips?" Ik hoop nou juist dat iemand mij helpt door een beetje "out of the box" te denken. Ik heb de wijsheid niet in pacht, misschien dat er iemand creatiever is dan ik of zelfs (durf ik het te zeggen) meer ervaren.

Precies zoals hierboven door Kitepilami is gezegd, leuk dat een vakantiebestemming relatief duur is en goede recensies heeft, het kan toch tegenvallen in de praktijk. En zo lees ik dat Dakhla Adventure erg leuk is gevonden door sommige kiters, maar hun site is RUK en geeft geen enkel beeld van hoe het daar nou is. En zo gaat een van mijn beste maten altijd met een vaste groep kiten in Brazilie, op een verlaten strand waar letterlijk 2 hutten zijn. Die hebben geen site en ga je niet op internet vinden. Dat moet je gewoon weten en willen delen met andere mensen. Op elke site van elke kiteschool of kite-reis organisator waar dan ook ter wereld staat dat het bij hun altijd vlakwater is met altijd harde wind en altijd totaal verlaten. Laat mij nou denken dat dat in de praktijk wel eens anders zou kunnen zijn...

Dus vraag ik TIPS van mensen die misschien wat recente ervaring ergens hebben of ook eens met hetzelfde vraagstuk als ik nu heb hebben gezeten. Ik vraag niemand om mijn reis voor me te boeken. Ik heb slechts 12 jaar van mijn leven in het buitenland gewoond, en toch ben ik niet te belazerd om hulp te vragen van mensen die meer van een (eventuele) bestemming weten dan ik.
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #5 Oktober 25, 2010, 21:35:38
edit2Rapporteer  
Citaat
Ik dacht ook dat duurkoop buikproblemen zou besparen, maar dat bleek afgelopen vakantie in Egypte niet zo te zijn. 5 sterren hotel met 8,7 op Zoover, maar alsnog besmet.

Waar zat je ????
hijo del viento

Berichten: 2061
Logs: 0 | 777 uur
Antwoord #6 Oktober 25, 2010, 22:30:19
edit2Rapporteer  
@feddomw
Ik ben ook op zoek naar een lekkere vakantie met vriendin en kleinemuppet van 5 maanden. Het zelfde laken een pak dus mocht je intussen wat gevonden hebben......keep me informed.....thanks
Merijnhe

Berichten: 263
Logs: 0 | 12 uur
Antwoord #7 Oktober 25, 2010, 23:11:15
edit2Rapporteer  
Lekker naar Egypte, het Rihana resort in El Gouna is prima, redelijk eten, niet heel luxe maar wel voldoende gedoe voor je kids, klein strandje uit de wind voor je vrouw en natuurlijk het kite strand en de strandtent die is gelieerd aan het resort is direct naast een prima kite club waar het voor kids en vrouw trouwens ook prima is, en waar je inclusief pakket geldig is voor een (eenvoudige) hamburger/spaghetti lunch.

Wind garantie bestaat niet dus als het niet waait doe je toch gewoon een duikcursus, is ook erg mooi!

In het dorpje El Gouna kun je 's avonds chillen, waterpijp roken, rondlopen of iets anders dan de resort maaltijden eten.

Volgens mij doen ze van alles rond kerst.
feddomw
Gast
Antwoord #8 Oktober 26, 2010, 07:20:30
edit2Rapporteer  
Ik denk inderdaad dat het Egypte moet worden. Warmer dan Tarifa of Canarische.

Ik ben vaker in Sharm geweest (duiken), maar nooit in de wintermaanden. Kan iemand voor mij (en de kids, en voor hijo del viento) vertellen hoe warm het in de winter is. Ik heb naar de gemiddelde temperatuur tabellen gekeken, maar dat zegt onweg niets. Net zomin als de gemiddelde wind tabellen.

Kan je in de winter met de kids op het warmste punt van de dag even zwemmen>

Ik neem gemakshalve aan dat de temperatuur in El Gouna hetzelfde zal zijn als Dahab, Taba, Sharm, Hurghada, Marsa Alam, Ras Sudr,, enz.....

@ Hijo: met de kennis en ervaring die ik nu heb met de kids zou ik juist wel met een muppet van 5 maanden een lange trip aandurven. 5 maanden is twee vingers in je neus. Natuurlijk kan het kind wel krijsen, maar het "doet" verder niets en heeft minder "vermaak" nodig. Nachtvlucht naar Bonaire is dan goed te doen, kind zal echt wel veel slapen onderweg. Idem Florida, met als bijzaak dat je daar natuurlijk ook erg "veilig" met je kind bent qua gezondheid. En in de VS is er natuurlijk ECHT veel te doen naast kiten.

Iemand anders dan Merijnhe nog concrete info qua spot/resort, al dan niet in El Gouna?
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #9 Oktober 26, 2010, 11:56:12
edit2Rapporteer  
Onderstaande persoon gaat in november naar El Gouna scheelt een maandje

http://www.hanglos.nl/forum/255252/kiteforum-el-gouna-in-november(2010)jij-ook.html



feddomw
Gast
Antwoord #10 Oktober 26, 2010, 13:47:48
edit2Rapporteer  
Voor mij helaas een maandje te vroeg. Vuile Hangloser....  maar thanks for the tip  ThumpsUp

Het wordt toch wel Soma Bay (7BFT) of El Gouna (en dan KBC). Iemand constructieve tips over windzekerheid? Zal denk ik niet veel uitmaken, want beiden vaste land Egypte.

Als iemand denkt dat de Sinai "zekerder" is qua wind hoor ik het graag. Ik moet zeggen dat i.v.m. de kids de nieuwe Club Med in Taba mij ook wel aanspreekt, maar het lijkt alsof je daar niet kan kiten. Dat staat op diverse fora namelijk (want koraal), maar ik zie vreemd genoeg op de foto's mooi zandstrand....

Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #11 Oktober 26, 2010, 19:22:40
edit2Rapporteer  
Ga je naar El Gouna, hier moet je zijn  ThumpsUp

http://www.kiteboarding-club.de/eg-NL/kiteschule/webcam.html

En hier dan alvast 2 filmpies voor in de stemming te raken


http://www.vimeo.com/7308747



http://www.youtube.com/watch?v=0wk6LmglGuc


feddomw
Gast
Antwoord #12 Oktober 27, 2010, 11:08:23
edit2Rapporteer  
Ik begrijp het niet, Richard. Ik zie alleen een filmpje met een paar oude mannen ergens in de woestijn. ;-)
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #13 Oktober 27, 2010, 19:24:25
edit2Rapporteer  
Dan mankeert er dus niks aan je ogen  ThumpsUp  Grin Cool
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #14 November 01, 2010, 11:43:11
edit2Rapporteer  
Vorig jaar eind januari 2 weken in Cabarete Dominicaanse Republiek geweest. Vliegreis is idd wat langer maar je krijgt er lekker weer, goed eten, gunstige prijzen en met een beetje geluk redelijke wind voor terug (toen ik er zat helft van de dagen wind). Zeker voor je gezin prima te doen aangezien alle resorts aan het strand zitten. Op de dagen dat er geen wind is is er verder genoeg te doen naast kiten.
mbetz

Berichten: 576
Antwoord #15 April 23, 2012, 09:33:31
edit2Rapporteer  
als alternatief voor 7Bft in de Soma Bay kun je ook het Palm Royale in de Abu Soma checken.
Palm Royale heette vroeger Inter Continental, maar verder is alles hetzelfde, inclusief het personeel.
Voordeel van het Palm Royale tov 7Bft is dat het Kitecenter van Peter Müller, Surf Motion, direct naast het hotel ligt, bij het 7Bft house moet je met een busje van de hotels naar het kitecenter...
Tevens is de wind bij Surf Motion Sideshore, bij 7Bft house is de wind Offshore..
Ik was met Pasen in het Palm Royale, goed eten, en de steming bij Surf Motion is ook ok.

Het Palm Royale heeft goede infrastructuur, goed eten en heeft ook voor kinderen een goede infrastructuur (kinderzwembad, etc..).

http://www.palmroyaleresort.com/
http://www.surfmotion.com/cms/
Frank82

Berichten: 2539
Logs: 0 | 164 uur
Antwoord #16 April 23, 2012, 09:59:54
edit2Rapporteer  
Topic uit 2010 door spambot omhoog geschopt...
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.