Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: check check dubbel check Gepost op: Juni 25, 2007, 16:28:51
Als je je eigen fouten niet kan toegeven heb je zekerssssssss geen recht om op de fouten van anderen te zeiken. Dus hulde  ThumpsUp en zeikse op de anderen (wel een beetje opbouwend dan he  schater)
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: overdreven of terecht? Gepost op: Juni 20, 2007, 17:05:22
De vraag overdreven of terecht?

Het is een artikel waar veel instaat. Voor mij is het dus een beetje gissen waar jou vraag precies op slaat.
Is het terecht dat hij die dag aan de kant bleef staan? Als iemand dat  besluit is dat ALTIJD terecht.
Is het terecht dat dit artikel is uitgebracht? In mijn ogen wel, veel mensen kunnen hiervan leren. Ook voor de ervaren kiters kan een reminder zo af en toe geen kwaad.
Is het terecht dat de auteur enkele gevaren/ risico's toelicht? In mijn ogen terecht, kan geen kwaad.


Maar het blijft bijzonder ongelukkig en klote wat er die dag is gebeurt en dat is NOOIT terecht!
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Herinrichting autostrand Gepost op: Juni 17, 2007, 17:49:48
Wie oh wie is de regio vertegenwoordiger van de NKV die playa onder zijn of haar hoede heeft? Wellicht kan hij/ zij een toelichting geven over het waarom en of er rekening is gehouden met veiligheidsaspecten.
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Herinrichting autostrand Gepost op: Juni 17, 2007, 04:13:46
Via de link kun je een verkorte versie van het plan bekijken inclusief luctfoto's waarin de zones zijn aangegeven. Volgens mij is paal 7.0 het einde van het pad. Dit betekent dat de zone waarin gekite mag worden volgens mij kleiner is dan nu. Nu mag je vanaf paal 7.0 een lijn naar de overkant trekken en daar varen. Vooral bij hoog water wordt het gebied waar je mag kiten dan kleiner.
Wat ook weer jammer is dat er palen en troep in het water komen om het gebied te markeren. Wat mij betreft hoe minder palen en boeien in het water hoe beter!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw board. Gepost op: Mei 15, 2007, 18:40:53
De Jaime van dit jaar lijkt me een super board maar is geen beginners board en een van de duurdere, denk aan E 575,--.

In geval van Fanatic zou ik voor de Mc Queen gaan, daar kan je wat langer mee vooruit dan de Bronson. Ik vaar zelf de McQueen van vorig jaar en vindt het een prima board.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: beginner!!! Gepost op: Mei 14, 2007, 15:40:49
Is inderdaad erg relevant uit welk jaar het spul is. Maar het klinkt mij niet als een goede deal in de oren of het moet een 2007 model zijn maar dat lijkt me sterk.....

quote author=Guus91 link=topic=24819.msg278585#msg278585 date=1179145570]
Dit moet je niet doen!, voor hetzelfde geld kan je in duitsland een bowkite kopen, en zelfs nog een boardje erbij nieuw!
vooral als beginner niet meteen teveel geld uitgeven, zal je later spijt van krijgen,

uit welk jaar is het kite en board?
Citaat
Dit moet je niet doen!, voor hetzelfde geld kan je in duitsland een bowkite kopen, en zelfs nog een boardje erbij nieuw!
vooral als beginner niet meteen teveel geld uitgeven, zal je later spijt van krijgen,

uit welk jaar is het kite en board?
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / druk opbouw in Boxer SLE Gepost op: Mei 08, 2007, 04:45:13
Ik heb tot voor kort altijd C-shape kites gevaren (North vegas 12m en 8m). Afgelopen vrijdag einde middag  in Muiderberg en zondag einde middag in Oostvoorne gevaren met mijn nieuwe Boxer SLE van 9m. Ik heb de kite in de 1 op 1 afstelling gevlogen. Hoe ik het ervaar is dat bij een vlaag de druk veel sneller opbouwd dan bij de C-shape kites die ik heb gevlogen. Hierdoor vind ik de kite rukkerig overkomen en minder rustig varen dan de north kites die ik gewend ben.
Ben benieuwd hoe jullie dat ervaren. Heeft dit te maken met trim of vaarstijl?

Daarnaast had ik zondag het gevoel dat ik de kite amper kon houden. Ik moest de kite op een bepaald moment over de stopperbal heen varen. Heb nu het gevoel dat ik m'n North vegas van 8m langer kon houden bij hardere wind. Dat terwijl Naish het windbereik opgeeft tot 35 knoop. Wat is jullie ervaring?
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiten niet slecht voor vogels Gepost op: Mei 06, 2007, 19:10:50
Op de A13 bij Delft zit regelmatig een ooievaar op een lantaar paal tussen de rijbanen van de snelweg. Volgens onze natuurvrienden is de ooievaar zeldzaam en kwetsbaar in Nederland en moet worden geholpen, daar doen ze dan ook vanalles aan....en waar gaat dat beest zitten????? Preciezzzzzzzzz Waarom dan zo moeilijk doen over een kite in de buurt van een paar vogels?
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: (af) Remmen Gepost op: Mei 02, 2007, 18:48:51
Iman, als ik je reacties lees heb ik helaas niet het idee dat je de ernst inziet van het wijze advies dat ervaren kiters je geven  ThumpDown

GA NIET VAREN MET AFLANDIGE WIND!


Jij denkt dat je terug kunt lopen maar als je net in de geul zit kan je dus niet meer staan en heb je niets te vertellen waar je heen gaat. Natuurlijk kan je de kite weer starten echter moet je er ook rekening mee houden dat je materiaal pech hebt of dat je de kite niet meer kunt herstarten om wat voor reden dan ook.
Er zijn spots waar je met oost prima kunt kiten maar daar hoort playa niet bij.

PS: Bij een 14 sluit een 10 prima aan.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: online meter hvh Gepost op: April 16, 2007, 19:23:22
Op welke site staat de windmeter van muiderberg dan?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rolleash Gepost op: Oktober 27, 2006, 20:29:02
Zelf vaar ik ook regelmatig met een rolleash. Het werkt perfect zolang je niet al te gek doet.

Afgelopen zaterdag craste ik na een sprong die mislukte en had even een paar seconden nodig om m'n kite weer te controleren. Vloog even achter m'n kite aan, niet lang maar je maakt toch snel vaart. Toen ik weer stil in het water lag kreeg ik toch m'n board op m'n hoofd/ in m'n nek. Niet al te hard, maar precies op de aanhechting van m'n nekspieren op m'n schedel. Dit is geen drama maar ik heb er deze week toch een hoop last van, hoofdpijn en stijve nek  ThumpDown. Dit komt doordat je spieren een klap hebben gekregen en je gaat andere spieren dan weer verkeert gebruiken. Ik heb er genoeg last van om morgen nog niet te gaan varen   (cry_kitesmiley), hoop dat het zondag weer beter gaat!

Wijze les: met oefenen van tricks doe ik m'n rolleash niet vast, dan maar body draggen! Als je gewoon rustig heen en weer aan het varen bent werkt het prima.

12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongelukje autostrand Gepost op: Oktober 23, 2006, 16:27:46
Paar weken geleden was er idd ook brandweer & politie op het strand. Zij kwamen volgens mij gewoon via de normale route, langs de slagboom het strand op. De brandweer was op die zondag het eerste aanwezig. Wat mij toen opviel was dat brandweer en politie over het strand rondjes aan het rijden waren langs de mensen en overal aan het vragen waren wie er gebeld had en waar het probleem was. Als er gebeld wordt is het wel zo handig als er iemand bij het einde van het pad gaat staan om de hulpdiensten op te vangen en te wijzen waar ze op het strand moeten zijn. Als er een keer echt spoed is is dit voor het slachtoffer wel het minste wat we als collega's kunnen doen toch?

Ernest
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfer Workum in het nieuws. Gepost op: September 05, 2006, 01:18:19
Beetje....?????????

Iedereen heeft recht op een eigen mening maar dat heeft hier  NIETS meer mee te maken. Dit is lollig proberen te zijn over iemand anders z'n leed. Wat een verschrikkelijk triest stel daar zeg!
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bevestigen van leash aan board Gepost op: Maart 30, 2006, 04:37:35
Wil het wel horen, heb het ook al een paarxpaarxpaar (angry_kitesmiley) keer gelezen. Maar kies toch voor de roll-leash. Kan up wind body draggen maar een board kan snel onvindbaar zijn, kan ik helaas uit eigen ervaring vertellen....
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bevestigen van leash aan board Gepost op: Maart 28, 2006, 19:38:44
thanx voor reacties!

Ik heb een F-one style en er zitten schroeven voor vinnen (2 per vin) en schroeven om het opzet stuk te bevestigen (volgens mij zitten die schroeven in iedergeval niet echt stevig vast...) Ik kan geen bevestigingsplaats voor een leash vinden.

16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Bevestigen van leash aan board Gepost op: Maart 28, 2006, 17:32:10
Beste mensen,

Nadat ik vorig jaar een brand new board ben kwijt geraakt, heb ik besloten met een leash te gaan varen. Omdat ik niet graag het board om m'n oren krijg, ga ik een rol leash gebruiken. Ik vaar met een F-one style board. Mijn vraag is hoe en waar ik de leash het beste aan het board kan bevestigen. Wie heeft hier ervaring mee of weet wat de beste plaats en manier is.

thanx voor de input!

Ernest
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gaastra force 2005 kiteboards? Gepost op: Maart 22, 2006, 18:20:49
Geen website......das toch niet meer van deze tijd???? (grinnik_kitesmiley)

Heb je dan misschien een adres of telefoonnummer? Als ik ga rijden wil ik wel zeker weten dat ze mijn maat hebben. Ik weeg 68kg en ben vorig jaar begonnen. Denk aan een 137. Heb vorig jaar met een fanatic joyrider gevaren van 138x40 maar helaas kwijt geraakt op het water....
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gaastra force 2005 kiteboards? Gepost op: Maart 22, 2006, 17:46:53
Derk,

Waar bij onze duitse buren staan ze voor 250?


Ernest
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: AUW!!!! board verloren Gepost op: Oktober 31, 2005, 15:20:37
Helaas een harde les....
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Slufter - Gevonden kitebord 30 oktober 2005 Gepost op: Oktober 31, 2005, 12:02:38
Ik ben helaas kwijt:

Een fanatic joyrider 138x40
blauw en goud onder
wit met blauwe en gouden tekening boven

(heb je een mail gestuurd maar weet niet of je die nu kan lezen)

Ik hoor het graag!
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: AUW!!!! board verloren Gepost op: Oktober 30, 2005, 21:07:39
De wind is dan inderdaad schuin aflandig de kom in. Voor het een beginner als mij idd niet ideaal maar uiteindelijk beland je dan in de kom en moet je een eind terug lopen. Maar op zee zal je niet belanden. Dus helemaal gelijk, niet ideaal maar nog wel redelijk save. M'n kite kwam uit de lucht, het was erg vlaggerig en ik zal net in de geul. Ik kon dus niet staan. Het herstarten viel niet mee en het duurde dus erg lang. Op dat moment ben ik m'n board uit het oog verloren. Toen m'n kite eindelijk weer in de lucht stond naar plaats waar ik kon staan gegaan maar m'n board nergens meer te zien.
De stroming loopt vaak rond richting de slufter(vertelde de mannen van staatsbosbeheer mij, die kwam ik tegen toen ik langs het strand aan het zoeken was), dus misschien is m'n board daar terecht gekomen. Ben er nog wel wezen kijken en vragen.....maar ja nog geen succes.

22  Algemeen / Buitenland & Travel / AUW!!!! board verloren Gepost op: Oktober 30, 2005, 20:13:28
Vandaag (zondag) ben ik gaan kiten in Oostvoorne op het autostrand. Het is voor mij geen beste dag geworden (ondanks de strak blauwe lucht en top temperatuur) want ik ben mijn board verloren. Had er pas vijf keer op gevaren.
Nu hoop ik natuurlijk dat iemand het board nog heeft gevonden, misschien op het autostrand of misschien bij de slufter. Het gaat om een Fanatic Joyrider van 138x40. Het board is aan de onderkant blauw met goud en boven vooral wit met blauwe en goude tekening.

Als je het board hebt gevonden hoor ik het heeeeeel graag!!!!!!!!

Groeten van een beginnende kiter

Ernest
mail: ernest.van.klaarbergen@capgemini.com
tel 06 - 45 70 66 28

Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.