(af) Remmen

Kondor 11

Berichten: 611
Antwoord #25 Mei 02, 2007, 03:57:48
edit2Rapporteer  
De beste manier om te remmen is nog altijd om gewoon je kont in het water te zetten(gewoon gaan zitten) dan sta je zo stil.

Precies gewoon ff  je sterretje wassen
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #26 Mei 02, 2007, 04:47:08
edit2Rapporteer  
het oostvoornse meer is het daar eigenlijk diep?
Valt mee, een collega die duikt zegt dat het in het midden maar 34 meter diep is  (grinnik_kitesmiley). achter de strekdammen kun je bijna nergens meer staan. Kanten gaan steil naar beneden de groene diepte in.

toen ik aan kwam was het vloed. je best een groot stuk waar je kon staan.
liever inderdaad met deze windrichting ergens anders.

Als er wat gebeurt ben je echt zuur. Met een kite drijf je sneller af dan Pieter van den Hoogenband ooit zal kunnen zwemmen. Zeker in de wind van afgelopen maandag!

Ik heb het een keer gezien dat iemand met een flysurfer toch bij Oostvoorne met Oost het water opging. Die heeft ternauwernood de slufter kunnen bereiken downwind (wel in het verboden vogelgebied, maar de nood was natuurlijk hoog)

Rij lekker door naar bijvoorbeeld Vrouwenpolder (kan het daar voor beginners met Oost? ken die windrichting daar niet). Check anders ff Hanglos voor de kitespots bij Oost. Die hebben dit pas aan hun site toegevoegd. Staat ook bij welk niveau je moet hebben om er veilig te kunnen kiten.

Aan het einde van de week/weekend is nu een weersomslag voorspeld. Waarschijnlijk ZW, dus lekkere wind uit de goede richting op Oostvoorne. Maarja, met voorspellingen is het altijd afwachten!
Myzrael
Gast
Antwoord #27 Mei 02, 2007, 05:00:24
edit2Rapporteer  
Kite omhoog = BIG AIR als je te hard gaat!!!
Gewoon je kite rustig naar de rand van je windvenster laten lopen. En wat ook wel helpt, flink door je knieen en je achterste in het water drukken.
Maar vooral niet als een gek aan je bar gaan lopen trekken. Rustig bar van je af en goed upwind aankanten. Komt het vanzelf goed.

Hehe. Dat van BIG AIR klopt wel ja. De eerste keer dat ik vaarde en te hard ging was dat het eerste dat ik probeerde omdat ik niet beter wist. Rustig naarboven sturen. Helaas.....mijn board bleef beneden en ik ging omhoog. Dat werd een mooie duikboot.
Joystick

Berichten: 251
Antwoord #28 Mei 02, 2007, 05:51:35
edit2Rapporteer  
weet niet met wat voor board je vaart maar als dat een enorme beginnersplank is dan is het ook lastig remmen. Had daar ook eerst last van. die lange planken willen namelijk enorm planeren. Als je een kortere plank hebt krijg je makkelijker de achterkant van je booard erin met je achterste been.
Joystick

Berichten: 251
Antwoord #29 Mei 02, 2007, 05:54:11
edit2Rapporteer  
Kortom met hardere wind is het makkelijker remmen met een wat kleiner (korter) board. Anders ga je vooral tong tong stuiter stuiter over het water en krijg je dat achterste been er nooit in.

succes!
HelldogBE

Berichten: 94
Antwoord #30 Mei 02, 2007, 13:17:53
edit2Rapporteer  
wat ik dus ook bedoelde is idd je achterste been richting het water drukken hierdoor gaat je kite naar de rand van het windvenster als je kite daar is dan weer rustig naar 12 uur sturen en weer opnieuwe beginnen om de andere kant op te gaan.

misschien beetje verkeerd omschreven daarnet

of in het geval dattie gewoon de gust wil overleven, kite rustig lager zenden (zodat je niet meer krachten opwekt) maar wel extra goed op dat achterste been kunt staan. Als je voelt dat de windstoot voorbij is kite terug op z vaste plekkie.

Hoge kite + gusts = niet goed, ben er gisteren zelf afgeript geweest. Zat een stuk of 2km in zee op me wave en een 9metertje (kon niet meer terug naar wal aangezien er daar geen wind was door lichtjes offshore) toen ik in 1ruk percies een kiteloop kreeg *wham* in de lucht en plets op me buik

misschien was het gewoon te gusty voor een beginner gister bij jullie, hier alleszinds wel!
Mark-Fizzer

Berichten: 6057
Antwoord #31 Mei 02, 2007, 13:19:47
edit2Rapporteer  
@Lucas, jepps, schellinkwood is ook heel lang ondiep.
Wel je kite laag hè, bij het wandelen
Lucas-link7
Gast
Antwoord #32 Mei 02, 2007, 14:06:59
edit2Rapporteer  
maar is dat ook te doen als beginner? want elke keer naar enkhuizen etc lukt mij gewoon niet..

Greetz Lucas
Merc
Gast
Antwoord #33 Mei 02, 2007, 14:24:54
edit2Rapporteer  
Je moet nooit gaan kiten met aflandige wind!
Dat is regel #1 bij 't kitesurfen...

Tenzij je natuurlijk een bemande personal-rescue-boat hebt klaarliggen.

Dan over remmen: dat doe je door heel hard op je achterste been te leunen, hard remmen doe je dus door vol je achterste been het water in te duwen en daarmee je kite naar de rand v/h venster te trekken.

 ListenToMe Hier sluit ik mij volledig bij aan!!
De kite naar 12 uur sturen doet ook wonderen! Als je je board al afgeremd hebt.

MUIDERBERG lekker ondiep en minder ver dan Enkhuizen!
Ernestoo

Berichten: 22
Antwoord #34 Mei 02, 2007, 18:48:51
edit2Rapporteer  
Iman, als ik je reacties lees heb ik helaas niet het idee dat je de ernst inziet van het wijze advies dat ervaren kiters je geven  ThumpDown

GA NIET VAREN MET AFLANDIGE WIND!


Jij denkt dat je terug kunt lopen maar als je net in de geul zit kan je dus niet meer staan en heb je niets te vertellen waar je heen gaat. Natuurlijk kan je de kite weer starten echter moet je er ook rekening mee houden dat je materiaal pech hebt of dat je de kite niet meer kunt herstarten om wat voor reden dan ook.
Er zijn spots waar je met oost prima kunt kiten maar daar hoort playa niet bij.

PS: Bij een 14 sluit een 10 prima aan.
Iman

Geen avatar

Berichten: 179
Antwoord #35 Mei 03, 2007, 20:40:57
edit2Rapporteer  
Bedankt voor alle wijze tips. ik begrijp absoluut de gevaren van de aflandige wind!!
maar bij oostvoorne, als er echt nood was geweest, had ik mijn kite kunnen ditchen, en (vanaf het water af gezien) naar rechts zwemmen, en was je zo weer bij het strand.
omdat ik nu die kite moest meeslepen deed ik er wat langer over Smiley

op de eerste pagina werd nog iets gezegd over duitsers, volgens mij heb ik niks over duitsers geschreven maar goed.

in muiderberg ben ik eens geweest (was alleen toen windstil :S) maar waar word er dan gekite? dat stuk vlak naast de snelweg? klein strandje parkeerterrein en wat bomen?



« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.