Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 35
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Zanzibar Gepost op: April 04, 2013, 07:53:56
Deze stop is er waarschijnlijk omdat er niet veel animo is onder "normale" toeristen om naar Zanzibar te gaan. Misschien omdat ze denken dat het regenseizoen is. Juni is echt geen regenseizoen meer.
Sterker nog, we zitten nu midden in het regenseizoen hier op Zanzibar, maar de vogels fluiten, het is 30 graden en volop zon! Af en toe hebben we wat regen in de nacht of ochtend en tot nu toe maar 2 dagen gehad die helemaal bewolkt waren.

Het windseizoen begint echt weer in juni dus om te kiten is dat een prima maand om naar Zanzibar te komen. Condor vliegt ook rechtstreeks op Zanzibar vanaf Frankfurt. Anders kun je ook kiezen om naar Dar es Salaam te vliegen en daar een binnenlandse vlucht te pakken. Precision Air heeft degelijke nieuwe vliegtuigen :-)

Mocht je nog op zoek zijn naar accommodatie, dan kan ik www.bellevuezanzibar.com aanbevelen. Een erg gezellig guesthouse, lekker onegedwongen en met erg goed eten! Dit guesthouse ligt 5 km vanaf de kitespot, maar met een dagelijkse taxiservice naar de kitespot of downwinderservice (!) is dit geen enkel probleem.
En ja, ik werk momenteel bij Bellevue, maar als dat niet zo was dan zou ik het ook aanbevelen!

Groeten,

Jan
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen voor beginners in Denemarken Gepost op: Juni 18, 2012, 20:32:06
Zou kunnen dat de kiteschool in Bork Havn zit inderdaad.

Bij Skaven heb je een mooier strand dan bij Hvide Sande en bovendien een mooi vakantiepark. Maar in Hvide Sande zou je ook les kunnen nemen. Anders even een mail sturen naar Westwind.
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen voor beginners in Denemarken Gepost op: Juni 18, 2012, 11:10:53
Ringkobing ford is inderdaad the place to be. Wij zaten bij Hvide Sande omdat je daar ook mooi op zee kan kiten. daar zitten 2 surfcentra waar je ook kunt lessen. voor jou is het denk beter om naar Skaven  te gaan. daar zit een groot vakantiepark en is het mooi ondiep. Volgens mij zit daar ook een Westland centre. Even google dus.

Maar waarom neem je niet eerst les in Nederland?
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Lekkere loopsessie op Makkum Gepost op: December 14, 2011, 19:41:29
Die gek met dat witte pak die voor de camera langs komt waaien is zelfs op blote voeten......... Dus ja, het lijkt inderdaad warm.
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Lekkere loopsessie op Makkum Gepost op: December 14, 2011, 14:11:02
Vorige week mijn Gopro op de kant gezet in Makkum en 2 lekkere loopsessies gefilmd:


http://www.youtube.com/watch?v=aHDp1lpHvd0


6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfen een dure hobby? Wat heb jij allemaal gevaren? Gepost op: Augustus 26, 2011, 00:29:03
Heel wat spullen gehad als windsurfert vanaf 1990 tot 2005 (zo'n 11 surfplanken, 20 zeilen, tig masten en gieken, etc.).
In 2003 verstandig geworden en later helemaal gestopt met windsurfen. Ondertussen heel wat kitespullen versleten en duizenden liters benzine en diesel verbrand.

North Toro 16 2002 (eerste kite)
North Toro 12 2002
Kiteloose Patriot 10 2005
Kiteloose Patriot 14 2005
Kiteloose Patriot 18 Undecided 2005
Caution Spitfire 8 2006
Caution Spitfire 12 2006
Caution Spitfire 16 2006
Caution Answer2 9 2007
Caution Answer2 12 2007
Caution Answer2 16 2007
Caution Mayhem 9 2008
Caution Mayhem 12 2008
Caution Mayhem 16 2008
Caution MayhemX 9 2009
Caution MayhemX 11 2009
Caution MayhemX 14 2009
Caution MayhemX 7 2010
Caution MayhemX 9 2010
Caution MayhemX 11 2010

De laatste 4 heb ik nog in gebruik. Binnenkort kijken wat Caution voor 2012 in petto heeft ThumpsUp

Kwa boardjes ben ik echt de tel kwijt (zie zelfbouw sectie van kitehigh). Er staat nog een rijtje van een stuk of 10 in de schuur te verstoffen, er staat wat in de woonkamer en er hangt buiten nog wat aan de schutting.................. Ik vaar tegenwoordig op een Ocean Rodeo Zen.
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Welke maat kite Australie Gepost op: Juli 27, 2011, 23:07:20
In november 2009 ben ik van Sydney naar Cairns gereisd. Ik heb in Australie alleen 9 en 11 gebruikt. Een kite neemt weinig ruimte, dus zou er lekker 2 meenemen. Je moet toch een travelbag mee, dus die extra kite merk je niet. Ik had zelfs nog een 14 in mijn gewone bagage gepropt. 2 x 20 kilo bagage gratis de wereld rond gesleept.

Vanuit Cairns kun je het best eerst een stukje naar het noorden gaan. Kiten kan daar niet, maar het schijnt daar heel mooi te zijn in de buurt van Port Douglas. Ik ben daar zelf niet geweest omdat we daar geen tijd meer voor hadden, maar hoorde dit van vrienden. Duiken kan het best vanuit Cairns. Neem geen catamaranboot, want bij de minste golfslag hangt iedereen over de reling......
Kiten is pas veilig ten zuiden van Rockhampton, in verband met zoutwater crocs. Nu vond ik het noorden verder ook niet zo spannend, behalve dat zo'n beetje alles daar in de fik stond............
De mooiste kitespots vond Coff's Harbour en hervey bay. Coff's is echt een topspot. Heb daar super gevaren met 9. Mooie golven, maar ook een soort schiereiland waarachter het mooi vlak is.

Nog een aanrader: Blue Mountains, Fraser Island en natuurlijk Sydney. Verder moet je lekker zelf alles onderweg ontdekken en zeker niet alleen voor het kiten gaan. Er is zoveel moois te zien en te beleven daar.

Have fun!
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Tutorial: Learn to SUK...... Gepost op: Maart 30, 2011, 21:02:48

http://www.youtube.com/watch?v=LmXagmcIvZ0
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Caution Spitfire 2011 Gepost op: December 31, 2010, 13:18:09
Barry, dat ziet er weer top uit hoor! Caution quality standards! ThumpsUp
Ik ben heel erg benieuwd hoe hij presteert ten opzichte van de MayhemX. Vooral de low-end van de 11 ben ik heel erg benieuwd naar. Zijn er nog veranderingen aan het bar systeem?

Ik zeg testen die meuk! (als het water weer vloeibaar is........)
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 24, 2010, 20:09:54
Hey Henk,

Ziet er een stuk netter uit dan de mijne haha. Echt supermooi gemaakt. Die van mij is ook loeizwaar, maar dat maakt op het ijs niks uit. Ik hoop- alleen wel dat je de zijkanten van je ijzers nog even scherp hebt geslepen voor je bent gaan testen.

Even een verslagje van vandaag: (niet super positief)

Ik was vroeg in de middag op het ijs. lekker windje, 9 meter gepompt en knallen maar. Het ging eigenlijk best lekker en steeds snellere runs. Tot ik op mijn bek ging. Een 720 op mijn rug en toen vloog mijn board af. Echt dikke mazzel dat het niet druk was met schaatsers, want het board vloog als een ongeleid projectiel richting de kant. Net als ik eigenlijk. Had mijn kite gecrashed en had dus helemaal geen houvast meer. Het was dus 200 meter met 20 per uur op mijn reet doorglijden tot aan de kant en wonder boven wonder was dat precies waar ik was opgestapt, tussen de schaatsers door, totdat mijn kite in een sneeuwbank kwam. Niet dat ik direct verongelukt zou zijn, maar ik vond het niet verantwoord meer omdat het board echt een gevaar voor anderen is als het met 60 per uurzonder sturing doorglijdt. Voor de veiligheid van anderen had ik tijdens de glijpartij dus al bedacht dat ik er weer snowboardbindingen op zou zetten. Ondertussen wel mijn PR opgekrikt naar 62,08 km/ uur (2 sec max) Smiley

Op de kant zag ik dat 2 kleine scharnieren (voor het kantelen van de ijzers, dus niet die grote schuurdeur scharnieren) aan gort waren. Oorzaak - gevolg? Anyway, dat ging hem niet meer worden dus. Het was nog vroeg, dus heb ik maar besloten om mijn oude boardje weer in elkaar te schroeven. FF een uurtje sleutelen, snowboard bindingen erop en knallen maar weer! En de oude doet het nog steeds super. Heb op mijn oude board nog een uurtje gekite en mijn PR nog verder verbeterd naar 67,64 km/ uur (2 sec max).  Grin

Ik zit nu dus ernstig te twijfelen wat ik ga doen. De nieuwe verbeteren, of gewoon blijven knallen met de oude. Het principe van de 2.0 werkt in ieder geval wel erg goed maar het is een hoop werk om hem weer op te lappen, en dat terwijl de oude ook als de brandweer gaat. Voorlopig dus nog maar even lekker op mijn originele Ice Rocket (met nog slechts 1 ijzer..............)







11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 22, 2010, 18:43:25
Donderdag wordt niks Morres. Vrijdag heb ik vrij genomen, dus dan ga ik weer los. Windverwachting lijkt erg goed in ieder geval!
12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 20, 2010, 20:34:26
Ik hoop dat het vo9lgend weekend nog een beetje te doen is. Het schijnt aardig te gaan sneeuwen deze week en eind van de week dooi. Afwachten dus.

De bijdrage van dat mechaniek is erg positief. Kanten gaat gewoon makkelijk met gewone voetbanden en ik heb het gevoel dat het ook makkelijker glijdt. De druk is nu verdeeld over 2 ijzers, dus ik snij minder ver in het ijs. Ik hoop dat ik nu ook gewoon toeside kan gaan, maar om dat te testen moet het eerst wat meer waaien. Tot zo ver ben ik in ieder geval erg tevreden over de prestaties. Nu nog testen met echte wind.
13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 20, 2010, 00:36:57
Doordeweek heb iki jammergenoeg geen tijd om naar de Houw te rijden. Wordt het gewoon te laat (en te donker). Misschien kan ik deze week nog wel een keer een uurtje op de Wielen, maar dan moet ik eerder weg kunnen van mijn werk.
Hier in ieder geval een filmpje van de afgelopen dagen. En ja, het klopt dat hier bijna geen sneeuw ligt..........


http://www.youtube.com/watch?v=aNucmBWlL28
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 19, 2010, 20:32:45
Waar ben je geweest Undergrounder?

Ik heb gisteren en vandaag getest op mijn icekite homespot bij Leeuwarden. Gisteren was het helemaal niks. Veel te weinig wind en af en toe viel het helemaal weg. Was dus meer crashen dan kiten.
Vandaag ging het super. Wel weer erg weinig wind (knoopje of 8) waardoor het af en toe lastig was om rechtop te blijven, maar een betere richting en dus minder vlagerig. Als de wind er even was ging het lekker. Topspeed was 37,2 op mijn GPS, maar voor 8 knopen wind vond ik dat nog niet zo gek. Ik heb wat beelden gekregen van een ijssurfer die een GoPro op zijn helm had alleen kan mijn videoprogramma ze helaas niet lezen. Ben ze nu aan het converteren zodat ik er alsnog een filmpje van kan maken.
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 17, 2010, 14:10:25
Tsja, het hele land schijnt zo'n beetje ingesneeuwd te zijn. Hier in Leeuwarden kun je nog net zien dat het gesneeuwd heeft en daar houdt het dan mee op. Gisteren de hele dag regen en net toen de regen over ging in sneeuw, stopte het. Snowkiten kun je hier dus wel vergeten.
Hopelijk kunnen we een dezer dagen het ijs op!
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: waar is het ijs dik genoeg om te icekiten ?? Gepost op: December 17, 2010, 13:42:43
Weet iemand het ijs op de Houw erbij ligt? Wordt daar alweer geijssurfd en gezeild?
17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 17, 2010, 13:36:17
Ja, Switchblade werkt ook. Vooral als er sneeuw op het ijs ligt. Ik wil alleen mijn snowboard niet slopen, wil liever zonder snowboardbindingen en vind het leuk om dit soort dingen te bedenken. Maar met een switchblade principe kun je ook uit de voeten op het ijs.
18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 17, 2010, 13:08:15
Knap uitgevonden Jan.

Vraag me alleen af of je i.p.v een U-profiel met apparte schaats, niet gewoon een T- Profiel kunt nemen en deze dan hol slijpen net als een Hockeyschaats.
Je grip zal dan waarschijnlijk iets groter worden, omdat je hoek dan kleiner dan 90 graden wordt.

Of kun je op jouw manier ook op een besneeuwd weiland uit de voeten?

Is trouwens de kracht die je uit moet oefenen om hem op de kant te krijgen nier erg groot?

Denk dat ik zelf ook maar eens iets in elkaar freubel( om Leon's woorden te gebruiken Wink  )

Grtz Martin






Een T profiel ijzer kan ook. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik de rocker van het ijzer instelbaar wilde hebben. Ik wist nog helemaal niet wat het beste werkte, vandaar. Daarnaast is het lastig om een mooie rocker in een schaats te slijpen. Iedere keer dat je het ijzer slijpt, moet je hier weer rekening mee houden. Je hebt dan kans dat je voor en achter verschil krijgt, waardoor hij anders zal reageren. Bovendien heb je bij zo'n lang ijzer ook kans dat hij krom trekt.

De kracht om de ijzers op zijn kant te krijgen is een stuk minder dan met mijn vorige board. Daarom had ik daar snowboard bindingen op gezet. Als het goed is, is dat nu niet meer nodig. Maar goed, ik heb hem nog niet eens kunnen testen. Nog even afwachten hoe het gaat dus.

@ Rudo,

Zolang je niet met beide ijzers tegelijk op het ijs komt, moet het met snowboardbindingen wel werken. Als je met beide ijzers op het ijs komt, klopt de sporing volgens mij niet.
19  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 15, 2010, 18:02:31
Ja, dat heb ik ook al geprobeerd. Dit was echt geen succes. Als je een beetje snelheid opbouwt gaat het slingeren als een gek. Echt niet te controleren.

20  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 05, 2010, 13:14:16
Ik heb ook nagedacht over demping, maar zoals je ook al zegt zal de plank door de zijwaartse druk weer rechtop willen. Daar ga ik in ieder geval van uit.
Het verschil met een skateboard is dat ik niet stuur met het aankanten. Met een skateboard begin je dan uiteindelijk ongecontroleerd te slingeren, zoals ik op mijn mountainboard met ijzers heb gemerkt. Ik denk dus dat het wel wat meevalt. Eerst maar eens testen en dan zie ik wel verder wat ik eventueel nog moet aanpassen.
Vandaag wordt het in ieder geval geen testdag............. Dikke laag prut op het ijs.
21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 05, 2010, 01:33:12
Thanx Leon, Ik hoop dat ik hem snel kan gaan testen. Ben erg benieuwd. Maar de winter is inderdaad nog lang, dus nog alle kansen voor een goede test. Het is in ieder geval heel anders bouwen dan een normaal kiteboard en behoorlijk tijdrovend als je een hoop dingen tijdens de bouw nog moet uitvinden.

henkp, alles is verkrijgbaar bij de Gamma, alleen de ijzers heb ik vorig jaar bij een metaalhandel gehaald. Scharnierpunten van de ijzers zijn gewoon scharnieren die normale mensen voor hun schuurdeur gebruiken. Verder heb ik nog wat andere scharnieren uitgezocht om het draadeind aan de ijzers te bevestigen.
De scharnierpunten waar het draadeind mee aan de plank vastzit, heb ik gemaakt van schroefogen (bout met een ring/ oog aan het uiteinde). het draadeind zit door het oog en is vastgedraaid met moeren.
De draaiende assen heb ik bevestigd met een soort van "lager" systeem. Gat boren, buisje erin, daarin weer een buisje en daarin de bout. Daardoor slijt de boel niet zo snel en draait het makkelijk.
Ik zal wel even kijken of ik binnenkort nog wat foto's kan plaatsen. Van die "lagers" gaat alleen niet lukken, want daarvoor moet ik alles uit elkaar schroeven.
Als je hieraan begint, zorg dan wel dat je genoeg tijd hebt om het af te maken. Het kost een hele hoop tijd (viel mij behoorlijk tegen) en je weet niet eens zeker of het echt gaat werken zoals je wilt. In ieder geval succes met bouwen en als je nog vragen hebt of andere ideeen!?

Groeten,

Jan
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 04, 2010, 20:09:20
Lag er erg veel sneeuw op, of is het eraf gewaaid? Misschien ga ik er morgen wel even naartoe als het niet te veel sneeuwt en ijzelt. Snowboardje ligt ook in de auto, dus die kan ik ook nog pakken eventueel.
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 04, 2010, 19:07:28
2.0 is klaar om te testen. Alleen her en der nog wat afwerken, maar in principe is ie klaar voor het ijs. Nu nog een mooi stuk ijs........... Vandaag dus niet kunnen testen. Het ijs vertrouwde ik niet en er lag toch al teveel sneeuw op.

Filmpje is gemaakt met mijn mobiel, dus niet super. Maar het systeem is wel goed te zien denk ik.


http://www.youtube.com/watch?v=AvWZ4NhBQn4
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 04, 2010, 00:08:46
Aan 1 ijzer in het midden heb ik ook gedacht. Nadeel daarvan is dat je uiteindelijk met je hakken op het ijs terecht komt als je teveel aankant. Dan moet je hem dus al heel hoog maken om dit te voorkomen.
Het uitgangspunt van Ice Rocket 2.0 is dat je er met gewone voetbanden op kunt staan en toch normaal kunt aankanten. Mijn ijzers hyebben zich vorig jaar al bewezen, dus die zet ik er weer onder. Zolang je op 1 ijzer balanceert, kun je niet zonder snowboard bindingen en schoenen.
Nu ik geen snowboardbindingen meer nodig heb, hoop ik wat vrijer op mijn board te staan en ook lekkere bochten te kunnen carven. Gewoon makkelijker van kant wisselen zegmaar. En met de druk verdeeld over 2 ijzers ipv 1, hoop ik dat er wat minder weerstand is maar wel genoeg grip. Als het niet blijkt te werken, kan ik altijd mijn board van vorig jaar weer pakken.

Morgen nog even de ijzers eronder schroeven en het boardje uitzagen, dan is ie af. Ik zag net op www.ekkel.com dat het ijs op de Houw redelijk betrouwbaar is, dus misschien ga ik daar even testen. To be continued dus.
25  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Ice Rocket 2.0 Gepost op: December 03, 2010, 21:02:16
Hoe is het ijs eigenlijk bij de Houw Morres? Er zal wel sneeuw op liggen, maar is het al betrouwbaar?
Pagina's: [1] 2 3 ... 35


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.