Ice Rocket 2.0

Lord of the Boards

Berichten: 869
November 26, 2010, 19:58:21
edit2Rapporteer  
Het vriest weer. Tijd om de schaatsen weer uit het vet te halen, de snowboards te waxen en de kites op te bergen

Kites opbergen doe ik in ieder geval niet. Kiten op ijs kan ook. Zo ging het vorig jaar:

http://www.youtube.com/watch?v=tJpC3Exvnbs


Inmiddels ben ik begonnen aan Ice Rocket 2.0. Deze keer met kantelbare ijzers, zodat ik er met gewone voetbanden op kan, ipv bindingen. De ijzers kantelen evenwijdig zodat ze toch grip geven, terwijl ze beide op het ijs blijven. De grip is dus variabel te regelen. Hoe meer je kant, hoe meer grip.
Hopelijk gaat dit sneller en is het nog beter bestuurbaar. Dit zijn de eerste foto's. Hij is dus nog niet af maar het principe is zo wel goed te zien.





Mocht je niet zoveel tijd hebben maar toch snel iets in elkaar willen zetten. Dit werkt dus ook:
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=37229.100
Ik hou jullie hier up to date en als alles meezit misschien volgende week de eerste actiefoto's/ film.....................

Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #1 November 26, 2010, 20:18:48
edit2Rapporteer  
 Tongue de eerste sloot is nog niet dichtgevroren en je bent al weer lekker bezig.  ThumpsUp
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #2 November 26, 2010, 20:22:07
edit2Rapporteer  
Ja, mijn vijver ligt al dicht met een mooie halve cm ijs, dus het zit er wel weer aan te komen. Als het dan zover is wil ik er alvast klaar voor zijn!
LeonB

Berichten: 2087
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #3 November 26, 2010, 20:41:01
edit2Rapporteer  
Wow man,  wat heb je toch een waanzinnig "ice aparatus" gefreubeld! ThumpsUp

Ik zou gaan voor een patent... Wink
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #4 November 26, 2010, 22:04:08
edit2Rapporteer  
zien we elkaar weer op ;'t houw als de boel dicht is!?

http://www.youtube.com/watch?v=gSXm4IWgQVs

Undergrounder

Berichten: 150
Antwoord #5 November 26, 2010, 23:54:47
edit2Rapporteer  
Heb er ook een gemaakt, ben benieuwd hoe dat gaat.
Aan de heelside zit een schaats, aan de toe side een strip. Als je minder edged kun je sturen is het idee. De schaats zit 7 cm van de rand thv het drukpunt van je voet zodat voetbanden voldoende zijn, hoop ik.
Aan de randen loopt het boardje op om makkelijker over sneeuwbanken te glijden.

Er moet alleen nog wel een grabhandle op  Joepie
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #6 November 27, 2010, 19:31:37
edit2Rapporteer  
ik zit te denken(gaat het al mis, hoor ik je zeggen), schaatsen is met starten en crashen eigenlijk vele handiger, lijkt me? want je kan altijd schaatsend terug, en uit een wat klauteren :+
Undergrounder

Berichten: 150
Antwoord #7 November 27, 2010, 21:05:12
edit2Rapporteer  
Op schaatsen kan ook prima natuurlijk maar omdat je gedraaid staat voelt het onnatuurlijk ivv gewoon kiten. En schaatsen kun je niet snel even uitdoen, wat vaak lastig is bij (her)starten.
Maar misschien valt hetw el tegen zo'n boardje, we zullen zien. Maar op een snowboard gaat ook goed en als het goed is is het daar goed mee te vergelijken. Ze doen het zelfs met een snowboard op het ijs met een speciaal ijzertje aan de heelside rail. Gaat als een speer. Maar je zit dan altijd weer in de bindingen omdat je kantelpunt, de heelside rand van je snowboard naast je drukpunt zit. Dan heb je extra steun nodig op je kuiten. Als je het ijzer eronder zet heb je dat misschien niet meer nodig. Dat is het idee iig.
Volgend weekend misschien los
 YeSS
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #8 November 28, 2010, 23:04:10
edit2Rapporteer  
Morres, als het ijs weer zo mooi wordt bij de houw, ben ik er zeker bij. Wat een mooie vlakte daar op het filmpje. Kun je nog eens een goede speedrun maken tenminste.

Undergrounder, Ziet er mooi uit. Ik ben alleen bang dat de zijkanten teveel uitsteken van de ijzers. Dan kun je op een gegeven moment niet verder aankanten, omdat de rand van je board op het ijs komt. Verder ben ik erg benieuwd hoe het gaat met gewone voetbanden. Ik zou dat op mijn boardje van vorig jaar niet kunnen in ieder geval. Daar heb ik echt wel de stevigheid van bindingen en snowboardschoenen nodig om goed te kunnen kanten en dat plankje is maar 23 cm breed (ijzer onder mijn hak).
Dopperd

Geen avatar

Berichten: 264
Antwoord #9 December 03, 2010, 20:26:31
edit2Rapporteer  
@ Lord of the boards

Ik vind je ontwerp echt heel erg mooi maar ik vraag me het volgende af..zoals ik het bekijk moet je bij jou als je wil aankantenje hakken omhoog en je tenen omlaag doen. Precies omgekeerd zeg maar. Dat komt door het scharnier wat je erin hebt zitten.

Ik ben zelf ook bezig met het maken van een board. De ijzers worden prof computergestuurd uitgesneden. 6mm dik met allemaal driehoekjes uitgesneden voor gewicht besparing. Ik maak als het ware twee hele lange ijzer ala ijshockey schaats. Zie foto. Plaatsing onder board moet ik nog even bekijken. Ik denk net onder de hak. De ijzers zijn 1.20 lang
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #10 December 03, 2010, 21:00:39
edit2Rapporteer  
Ja, dat lijkt op de foto's wel zo, maar dat komt omdat het frame de andere kant op kantelt. Het board waarop ik sta komt tussen het frame en beweegt gelijk met de ijzers, dus niet met het frame. Het board wordt met draadeind verbonden aan de ijzers, waardoor de ijzers dus de goede kant op kantelen als ik het board aankant. Komt helemaal goed dus. Ik heb hem bijna af. Ik zal morgen wel even een fotootje maken waarop het systeem ook duidelijk te zien is.

Je ijzer ziet er wel goed uit, alleen ben ik er zelf heilig van overtuigd dat een strip toch het beste werkt. De sporing zal nooit krom worden, de ronding is in te stellen en tijdens het kiten kun je je grip loslaten zonder dat hij aan de andere kant hapt als je een hobbeltje raakt.
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #11 December 03, 2010, 21:02:16
edit2Rapporteer  
Hoe is het ijs eigenlijk bij de Houw Morres? Er zal wel sneeuw op liggen, maar is het al betrouwbaar?
Dopperd

Geen avatar

Berichten: 264
Antwoord #12 December 03, 2010, 23:47:41
edit2Rapporteer  
Ik ben heel benieuwd..Vind het er zoals ik al zei super uit zien.. Maar de bedoeling is dus dat je met 2 ijzers altijd contact hebt met het ijs? Zou dat sneller gaan..? Ik zat net ineens aan één hoog ijzer te denken midden onder je voeten wél met een soort van board met als breedte de lengte van je voeten of iets meer.. Misschien kan je dan heel makkelijk super strakke en vette bochten curven (carven) op het ijs.. Je kantelt dan zo naar de andere "snij" kant van het ijzer.(toeside) Zou dat werken????. Nou ja.. ontwikkel mogelijkheden genoeg.. Eerst maar even aan mijn eerste idee vasthouden.

Dopperd

Geen avatar

Berichten: 264
Antwoord #13 December 03, 2010, 23:53:28
edit2Rapporteer  
O wacht ff..Nu snap ik wat je bedoeld met "als hij aan de andere kant hapt..." Ja dat zou idd kunnen..hhmm. Maar in princiepe ben je altijd óf aangekantg of niet..Ik ben benieuwd en wie weet kunnen we in de loop van de winter een keer met alle ijsboardbouwers een testdagje doen..

Idee?

Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #14 December 04, 2010, 00:08:46
edit2Rapporteer  
Aan 1 ijzer in het midden heb ik ook gedacht. Nadeel daarvan is dat je uiteindelijk met je hakken op het ijs terecht komt als je teveel aankant. Dan moet je hem dus al heel hoog maken om dit te voorkomen.
Het uitgangspunt van Ice Rocket 2.0 is dat je er met gewone voetbanden op kunt staan en toch normaal kunt aankanten. Mijn ijzers hyebben zich vorig jaar al bewezen, dus die zet ik er weer onder. Zolang je op 1 ijzer balanceert, kun je niet zonder snowboard bindingen en schoenen.
Nu ik geen snowboardbindingen meer nodig heb, hoop ik wat vrijer op mijn board te staan en ook lekkere bochten te kunnen carven. Gewoon makkelijker van kant wisselen zegmaar. En met de druk verdeeld over 2 ijzers ipv 1, hoop ik dat er wat minder weerstand is maar wel genoeg grip. Als het niet blijkt te werken, kan ik altijd mijn board van vorig jaar weer pakken.

Morgen nog even de ijzers eronder schroeven en het boardje uitzagen, dan is ie af. Ik zag net op www.ekkel.com dat het ijs op de Houw redelijk betrouwbaar is, dus misschien ga ik daar even testen. To be continued dus.
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #15 December 04, 2010, 00:10:35
edit2Rapporteer  
Dopperd, heb je dit gelezen? geen van de boards werkte. De enkele schaats was belachelijk instabiel, was niet mee weg te komen. De tweede had het probleem dat ie opzij gleed en af en toe hapte. Toen kwam Lord en die zette de benchmark, kijk goed naar de filmpjes hoe het bij hem wel werkt. Jan daar moet je ook even op letten, da opzij glijden.
Ik hoop nog wat tijd te kunnen maken voor een freeze mako III. Mss moet ik de ijzer anders slijpen, in een V vorm of zo.
Undergrounder

Berichten: 150
Antwoord #16 December 04, 2010, 17:38:35
edit2Rapporteer  
Vandaag helaas te veel wind maar heb me even door de wind mee laten blazen om het sturen te voelen. Eerste indruk is wel veel belovend, Met meer druk op de tenen slide het boardje goed en kun je sturen. Ook gaat het heel smooth over sneeuwbanken. Wel is met sneeuw de grip op de pads en in de voetbanden veel minder, met normale schoenen iig. Misschien moet ik m'n kiteschoentjes aan doen, die hebben meer grip.
Het voelt allemaal iig goed aan als een gewoon kiteboardje en dat was de bedoeling.
Had m'n 2 meter oefenmatrasje mee moeten nemen, dat was voldoende geweest Roll Eyes
Morgen minder wind maar dooi. Denk niet dat het dan wat wordt.
Nu al zin in de volgende vorstperiode  Joepie
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #17 December 04, 2010, 19:07:28
edit2Rapporteer  
2.0 is klaar om te testen. Alleen her en der nog wat afwerken, maar in principe is ie klaar voor het ijs. Nu nog een mooi stuk ijs........... Vandaag dus niet kunnen testen. Het ijs vertrouwde ik niet en er lag toch al teveel sneeuw op.

Filmpje is gemaakt met mijn mobiel, dus niet super. Maar het systeem is wel goed te zien denk ik.


http://www.youtube.com/watch?v=AvWZ4NhBQn4
HaPe
Moderator

Berichten: 2655
Logs: 0 | 273 uur
Antwoord #18 December 04, 2010, 19:30:31
edit2Rapporteer  
Ziet er goed uit, ben ook bezig Ice Rocket 1.0 te maken maar denk dat ik hem nog aanpas naar deze versie, ziet er veel te mooi uit Grin
Undergrounder

Berichten: 150
Antwoord #19 December 04, 2010, 19:57:57
edit2Rapporteer  
Het ijs is bij de Houw wel 10 cm oid. Ze waren er vandaag op aan het ijsspeedracen. Waar precies de windwakken hebben gezeten is wel lastig te zien.
Morgen  is het waarschijnlijk nog wel sterk genoeg maar het zal wel een drap worden, dat was het aan de kant vandaag ook al.
Lord of the Boards

Berichten: 869
Antwoord #20 December 04, 2010, 20:09:20
edit2Rapporteer  
Lag er erg veel sneeuw op, of is het eraf gewaaid? Misschien ga ik er morgen wel even naartoe als het niet te veel sneeuwt en ijzelt. Snowboardje ligt ook in de auto, dus die kan ik ook nog pakken eventueel.
Undergrounder

Berichten: 150
Antwoord #21 December 04, 2010, 20:21:48
edit2Rapporteer  
Het lag er in banken op, tussen de banken goed ijs en de banken waren niet al te dik. De meeste sneeuw is naar de kant gewaaid.
Maar er gaat vanavond veel bij vallen, het gaat waarschijnlijk ijzelen en morgen is het boven nul, denk niet dat het morgenochtend wat is maar mocht het meevallen ga ik er we even heen.
LeonB

Berichten: 2087
Logs: 0 | 28 uur
Antwoord #22 December 04, 2010, 22:53:18
edit2Rapporteer  
WOW Lord, wat een waanzinnige constructie!! ThumpsUp
Meebewegende ijzers, wat een vinding!
Ben benieuwd naar de testresultaten....de winter is nog jong!  Wink
HaPe
Moderator

Berichten: 2655
Logs: 0 | 273 uur
Antwoord #23 December 04, 2010, 23:36:47
edit2Rapporteer  
zou je ook wat foto's kunnen posten van de details ? (schanierpunten en die dingen waar je ijzers door draaien) enz. dan kan ik wat beter zien hoe ik dat ook kan maken
Morres

Berichten: 9427
Antwoord #24 December 04, 2010, 23:51:16
edit2Rapporteer  
HERE HET GAAT DOOIEN, bent u voorzichtig...!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.