Beginners en Katwijk?

rEwd

Berichten: 341
Mei 31, 2006, 02:39:51
edit2Rapporteer  
Ik zou donderdag graag richting Katwijk gaan om verder te gaan waar de les ophield. Ik heb op internet eigenlijk maar één mening gevonden over Katwijk en die ging specifiek over de uitmonding van de Rijn. Hier zou een grote zandbank liggen waar weinig stroming staat, het lang ondiep is en weinig golven zijn, kortom goed geschikt voor een veilige oefening!

Is Katwijk aan te raden voor een beginner of is Oostvoorne eigenlijk de enige goede spot langs de Noordzee-kust?
FunkyoneNL

Berichten: 834
Antwoord #1 Mei 31, 2006, 06:02:47
edit2Rapporteer  
ik denk oostvoorne maar ben nog nooit op katwijk gegaan dus helemaal zeker weet ik het niet.....
storm

Berichten: 349
Antwoord #2 Mei 31, 2006, 15:47:41
edit2Rapporteer  
Waarom reageer je dan.
Oostvoorne, hele veilige spot
rEwd

Berichten: 341
Antwoord #3 Mei 31, 2006, 15:51:25
edit2Rapporteer  
ja dat klopt maar vanuit Den Haag is t niet te doen met t OV Wink been there done that!
Merc
Gast
Antwoord #4 Mei 31, 2006, 16:17:21
edit2Rapporteer  
De golven zijn er net zo als anders!

Maar eh... check this:

http://www.airtimekatwijk.nl/

http://www.kbs.nl/

http://www.skuytevaert.nl/

Mijn advies:  ListenToMe wordt lid. Heb je meteen een veilige spot gezellig en je wordt goed in de gaten gehouden. Geen gelseep meer met je spullen als je een stallings plek neemt. Enne de bus. Die gaat rechtstreeks en maar een klein stukkie lopen.




Ligging   
 
Kitesurfclub Airtime Katwijk bevindt zich ten noorden van strandtent "Het Wandveld". Te bereiken via de strandopgang bij de "grote parkeerplaats" van de noordduinen. Parkeren is niet meer gratis.   
 
Contributie   
Lidmaatschap per jaar: € 50,-
Stallingsplek per jaar: € 50,-
Lidmaatschap per week (compressor, douche, reddingsboot) inclusief stalling: € 20,- (geen entreegeld)
Lidmaatschap per dag (compressor, douche, reddingsboot): € 2,- (geen entreegeld)
Entreegeld: € 25,- 
FLOF

Berichten: 879
Antwoord #5 Mei 31, 2006, 23:49:50
edit2Rapporteer  
rEwd, Katwijk is niet de allermakkelijkste stek om het te leren, Oostvoorne is veel relaxter. Maar ja, als je met vervoer zit....
Je maakt het jezelf al een stuk makkelijker wanneer je het tij en de windrichting in de gaten houdt. Stroming langs de kust kan namelijk nogal sterk zijn en als je ZW hebt en opkomend tij, dan drijf je snel richting Noordwijk (en verder) en moet je steeds weer hele stukken lopen (ervan uitgaande dat je nog niet in staat bent om hoogte te lopen). Beste is dood tij. Daarnaast is ZW aan te bevelen boven NW vanwege de golfslag en BFT4 weer beter dan BFT5 of 6, ook weer vanwege de golven....

Als ik jou was, zou ik lekker gaan oefenen op Oostvoorne. Stukkie verder, maar wel veel relaxter.

Succes!
huib

Berichten: 453
Antwoord #6 Juni 01, 2006, 18:12:04
edit2Rapporteer  
Oostvoorne is een stuk makkelijker om te leren maar er zijn genoeg mensen die het op zee met golven geleerd hebben. Zelf vaar ik vaak op Noordwijk en ik vind de govlen wel mooier op Noordwijk. Ik ben alleen nog maar aan de zuidkant van de boulevard geweest in Katwijk maar daar vond ik de golven wat rommelig/choppy. Reken er wel op dat je in het begin veel moet lopen. Hoogte lopen met de stroming is daar niet altijd even makkelijk.
MrRippey

Berichten: 524
Antwoord #7 Juni 01, 2006, 18:25:06
edit2Rapporteer  
De golfslag is elk jaar weer anders aangezien de zeebodem veranderd, maken regelmatig downwinders langs katwijk naar noordwijk. Maar leren op vlak water is makkelijker op zee zal het iets langer duren. Maar als je op zee kan varen dan kan je overal varen, gisteren met een stevige Noordwester stonden er weer aardige hoge bakken!!

Succes
Merc
Gast
Antwoord #8 Juni 02, 2006, 16:52:38
edit2Rapporteer  
Ik heb gisteren gekite bij airtime in Katwijk.  ThumpsUp
Ik ben geginner. Ik ben blij als ik door de branding kom Joepie. Is me tot nu toe maar 3 keer gelukt.

Gisteren stond er een behoorlijke branding (tong_kitesmiley). Maar het was goed te doen ik zou zeggen beginners ListenToMe kom op laat je niet kennen gewoon ervoor gaan!!

succes YeSS
rEwd

Berichten: 341
Antwoord #9 Juni 02, 2006, 16:56:21
edit2Rapporteer  
Het is ook niet zo dat ik t niet durf of wat dan ook, een onbestuurbare kite wordt alleen zo snel een gevaar voor anderen.... En DAT ga ik niet op mijn geweten hebben Smiley. Kan ik ergens de branding bekijken van Katwijk? Op de bekende windsites staat natuurlijk wel de golfhoogte etc maar is dat representatief?
robin..

Berichten: 1511
Antwoord #10 September 21, 2007, 02:04:53
edit2Rapporteer  
kan wel hoor ik heb het ook geleerd in katwijk
duurt wel wat langer maarja het is wel veel leuker
R@bert

Berichten: 2472
Antwoord #11 September 21, 2007, 03:11:22
edit2Rapporteer  
Ben begonnen in Oostvoorne, maar na een tijdje toch naar zee gegaan (Katwijk..). Op zich is Oostvoorne relaxed om te leren,  rustig (let wel, ben in oktober begonnen en de heb de hele winter doorgevaren)...maar als je de stap maakt naar zee, wil je niks lievers Joepie.En het is te doen om t op zee te leren... Af en toe ga ik nog naar Oostvoorne...zoals vandaag. Was lekker, zon (hangloose_kitesmiley) en gem 26 knopen ThumpsUp en ong met 6 a 7 kiters. Maar dat klote eind lopen altijd ThumpDown, zomer een drukte om gek te worden, en die fuck files terug (angry_kitesmiley)...
rocket man

Berichten: 1330
Antwoord #12 September 21, 2007, 19:54:28
edit2Rapporteer  
t'is te doen maar duurt wel langer dan bv oostvoorne. (Trouwens Ijsselmeer is ook een alternatief voor vlakwater). Neem in ieder geval een board leach want in het begin verlies je board best wel vaak en dat meestal in de branding, als je dan pech hebt wordt je board met één golf terug aan wal gespoeld, moet je er achteraan boddy draggen en opniuew beginnen.
DELI

Geen avatar

Berichten: 17
Antwoord #13 September 21, 2007, 21:42:31
edit2Rapporteer  
lees dat je in den haag woont; waarom dan niet gewoon naar scheveningen?

ik heb btw mijn eerste lessen in noordwijk en op fuerte gehad, maar begon het pas echt door te krijgen toen ik nog een vervolgles deed in oostvoorne. zoveel relaxter dat je gewoon de tijd kunt nemen zonder dat er weer (kuch kuch) een golf over je heen spoelt.

Ik woon zelf ook in den haag en vindt het tot nu toe de investering wel waard (maar baal ook vaak van de files!!)
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.