vraagje aan de fone kenners

john do@work
Gast
Juli 24, 2006, 22:42:42
edit2Rapporteer  
ik zit een beetje te dubben wat ik nu zal doen of ik nu voor de tribels zal gaan of de impact ik kite nu zo,n 2 jaar fanatiek en weeg 75 kg en vaar een udergroud flx128 06 wat zijn nu de echte groote verschillen
ik heb de site van fone al bekeken en beide vlieger 1min vast kunnen houden op het strand
maar geen goede impressie der van kunnen krijgen
al vast bedankt
-jeroen

Berichten: 53
Antwoord #1 Juli 24, 2006, 23:36:15
edit2Rapporteer  
Smaken verschillen natuurlijk en hangt er van af wat je nivo is en wat je er mee wilt doen....

Tribal is perfect om mee te beginnen en geeft door de 100% depower veel vertrouwen en correctiemogelijkheid als het je net allemaal even te hard/ wild gaat.
Impact heeft erg goede low-end, lekker kleine kites varen goed voor unhooked etc. draait als een gek met goede gelijkmatige drukopbouw.

Persoonlijk vind IK de tribal niet lekker, heb vaak dat in overpowerede condities de kite inklapt. d.w.z. zijn vorm niet kan houden, vooral met inzetten sprongen (ondanks dat je hem retehard oppompt) Het 100% depower- verhaal vind ik ook niet lekker maar dat zal ongetwijfeld een kwestie van wennen zijn (handjes los van de bar en je valt als een bakstreen naar beneden....)
Impact daarentegen past dan beter bij mij en vind het dus ook een topkite.

Gewoon goed nadenken wat je er mee wilt doen en wat je nivo is.

Succes!
benjamin
Gast
Antwoord #2 Juli 25, 2006, 02:03:14
edit2Rapporteer  
he bedankt voor je snelle reactie hoe is de depower en de sweetspot van de impact.
ik vind het freestylen wel ok ik ben nu een beetje aan het unhooked varen. ik zoek een kite die soepel vaart en weinig drag heeft ik gaat eens kijken of ik die impact ergens kan testen
Tribal
Gast
Antwoord #3 Juli 25, 2006, 05:26:52
edit2Rapporteer  
Ik vaar de tribals en vaar nu ongeveer drie jaar. Ik vind het hele lekkere kites. Sweetspot om te springen is best groot en als je je bar aan trekt krijg je juist extra hoogte!! Het is echt niet zo dat als je de bar loslaat je als een baksteen naar beneden valt, maar je moet hem wel altijd een klein beetje aangetrokken houden. Ik ervaar dit juist als relax en meer het gevoel dat ik met deze kite juist extra controle heb.

Wat Jeroen zegt dat in overpowerde conditie de kite ze vorm niet houd. Heb ik nooit mee gemaakt en ook nog nooit eerder gehoord eigenlijk van andere tribal gebruikers. Ik denk dat deze kites juist uitermate geschikt zijn om in overpowerde condities te varen. Dan is die extra controle juist super en dan spring je echt wel makkelijk hoog.

Maar het is inderdaad wat het beste bij je past. Impact is meer voor new school en heeft minder hang time dan de tribal. Ik denk ook niet echt dat de keuze afhangt van je nivo, maar van wat je wilt.

Als ik jouw zo hoor denk ik inderdaad wel dat de impact beter bij jouw past.
Marz

Geen avatar

Berichten: 19
Antwoord #4 Juli 25, 2006, 17:47:40
edit2Rapporteer  
Keuze is naar mijn mening ook inderdaad wat je wilt. Ik vaar de 13 Impact en 8 Dream. Ik hou voornamelijk van golfrijden en daar heb ik mijn kites dan ook op aangepast. Wat hangtime vind ik de Impact ook zeer prima (in het hogere bereik), low end Impact is ook goed en dan kan je je focussen op de new school dingen (ook leuk). Impact (maar ook de tribal denk ik) loopt als een gek en zonder echte afstraffingen, wat ik lekker vind. Lekker snel, veel depower en sweetspot is makkelijk te vinden en te houden! DFream 8 is gewoon geweldig voor golfrijden en dikke hangtime! (dat is wel beter dan de Imact). Mijn impressie Impact is lager windbereik, leuk voor de new school. Hoger windbereik, goede hangtime (en net iets esnller dan de Tribal), wat ik fijn vind met golfrijden. Tribal trekt ook iets meer, naa horen zeggen, in hogere windbereik. Impact blijft zeer soepel varen (ik vaar mijn Impact 13 tot zo'n 24 knopen!!).
Harm

Berichten: 865
Antwoord #5 Juli 25, 2006, 18:35:34
edit2Rapporteer  
Als je Tribal inklapt zit er een verkeerde de-powerlijn op. Ga even langs je dealer en laat het even controleren.
Tribal heeft meer hangtime en lift, de impact is new skool maar heeft zeker ook een dikke lift vooral in de high end. Maar vergeet ook de M6 niet kortom gewoon testen.
-jeroen

Berichten: 53
Antwoord #6 Juli 26, 2006, 16:16:00
edit2Rapporteer  
Dat verhaal dat de tribal zijn vorm niet houdt in overpowerede condities gebeurd zeker wel vaker, ligt niet aan verkeerde lijnen of afstelling, ligt simpelweg aan het feit dat de bow-vorm niet wordt ondersteund door bridles en de LE niet voldoende stevigheid biedt om de vorm te houden.
Als het 5e lin systeem misschien niet zo enorm wijd vertakt zou zijn als bu het geval is zou dit het enigszins kunnen voorkomen maar dit is dus niet zo (voordeel is wel dat als je kite invert bij bijvoorbeeld crashes of verkeerd waterherstarten hij in de meeste gevallen tussen het systeem doordraait en je dus geen 5e lijn om je kite heen hebt zitten.)

Maar ja, het blijkt dus dat smaken verschillen........testen dus!
Neem even contact op met FlyHigh in Rijnsburg daar kan je beide kites testen op lokatie in Noordwijk (Beachbreak)

succes
kiter1
Gast
Antwoord #7 Juli 27, 2006, 04:46:19
edit2Rapporteer  
Dat verhaal dat de tribal zijn vorm niet houdt in overpowerede condities gebeurd zeker wel vaker, ligt niet aan verkeerde lijnen of afstelling, ligt simpelweg aan het feit dat de bow-vorm niet wordt ondersteund door bridles en de LE niet voldoende stevigheid biedt om de vorm te houden.


Bow vorm????? Is geen Bow vorm, is gewoon C-kite.
Mitchel_12000

Berichten: 1183
Antwoord #8 Juli 27, 2006, 04:50:05
edit2Rapporteer  
De nieuwe rival komt er ook aan binnenkort. Volgens mij een beetje gericht op low wind.
wouterb

Berichten: 2759
Antwoord #9 Juli 27, 2006, 15:46:58
edit2Rapporteer  
en hoe zit het met de Shooter??
9.0 €899
11.5 €999
'compleet' geloof ik.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.