kitesurfen gedaan op brouwers?

100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #25 Februari 24, 2007, 06:39:54
edit2Rapporteer  
grapjas, ik knal idd snoeihard over het strand. Toch 2x 90+ gehaald. Ik kitesurf ook en vind beide super! We weten wel wat we doen en blijven uit de buurt van mensen en vertragen dan. Waarschijnlijk heb jij het over die asociale gevallen. Want daar ergeren wij ons ook aan.

Blijkbaar hebben sommige personen ook last van de kitesurfers anders zouden ze daar ook niet tegen optreden he. Of denk jij soms dat ze het verschil niet weten?

En val ik je ermee lastig? Ik heb al vaak gehad dat ik kitesurfers met interesse zie kijken en dat ze komen vragen hoe het allemaal gaat.

Het is gewoon belachelijk dat ze zoiets doen terwijl er zeker nu geen 'kat' op het strand is.
klopt wel wat je zegt maar ik denk dat het allemaal onder 1 groep genoemt word tewijl er toch echt gedoeld word op de buggyérs!
maar ja dat blijft wellus niettus!
en dat jij vertraagt als er mensen lopen geloof ik wel maar het is nou eenmaal niet fijn om 'n kite over je hoofd te zien suizen!!!
ik denk dus dat het jammer is dat je nu dus allebij niet meer mag doen op brouwersdam teweil het mischien met alleen n verbod op buggys zou kunnen voldoen!
nou hebben bijde groeppen er niets aan!
en jij dus dubbel pech!!!
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #26 Februari 24, 2007, 06:44:02
edit2Rapporteer  
ik kan hier zooooo pist om worden!!!
zonder nou meteen iemand tegen het hoofd te stoten of te dissen maar daarom snap ik ook niet dat iemand bij de politie gaat werken!

Hey Gast,
Wat is er mis met werken bij de politie?
36 uur werken en dat in diensten van 9 uur dus maar 4 dagen, heb ie er drei om te kiten Joepie
maar dan heb je tijd en dan kun je dus niet naar brouwers dam!
lijkt me lachen!word je door je collega ff de les gelezen!!!
en jij krijgt natuurlijk ook gewoon n bekeuring omdat recht, recht is , en krom, krom!!!
noretik
Gast
Antwoord #27 Februari 24, 2007, 07:46:48
edit2Rapporteer  
Tja, in wezen is het al jaren zo dat je alleen maar tussen de boeien mag kiten op Brouwersdam...
... en elk zomer zijn er weer 500 Duitsers die "keine ahnung" hebben en dus alleen helemaal links of rechts gaan varen.

tochnog

Geen avatar

Berichten: 20
Antwoord #28 Februari 24, 2007, 10:25:49
edit2Rapporteer  
Hoi jongens,

Las ineens een stukje over de brouwersdam en dacht laat ik ook eens reageren.
Eerst een stukje over de zonering in of voor de dam.
Mede dankzij de 2 kitesurfscholen (Natural High en Hefty) is er door de gemeente Schouwen-Duiveland (Zeeland) en de de gemeente Goederede (Zuid-Holland) een stukje regulering in de regelgeving gekomen.
Hier is de kitesurfzone uit voortgekomen. Dit ook om voor recreanten en badgasten duidelijk te maken waar een bepaalde sport is toegestaan. Beide gemeente's zijn dus positief over uitvoering van onze sport!
Ik weet dit zeker door gesprekken aan de Zeeuwse kant met de gemeente en het bezoeken aan de presentatie plannen voor de toekomst.

De Brouwersdam blijft een zeewering welke word beheert door Rijkswaterstaat.
Mede door de ontwikkeling van de aanleg van de maasvalkte2 voor Rotterdamm komen er inderdaad aanpassingen in de regelgeving omtrent de recreatie op het water. Dit komt voort uit Europese regelgeving waarin is afgesproken dat als je natuurgebied neemt, je deze moet compeseren. Door de aanleg van die vlakte zal er een natuurreservaat aangelegd (aangewezen) worden. Dit betreft tussen beide eilanden een groot gedeelte van de Noordzee. Met name de bollen van de Ooster (zandbank tussen de eilanden) zullen hierin beschermd gaan worden mede door het feit dat daar een populatie van zeehonden permanent aanwezig is!
Zodra wij als soort (kitesurfers) er voor zorgen dat wij ons aan de regels houden dan zal er niet extra op ons gehandhaafd gaan worden.

Maar genoeg gelul over hetgeen wat gaande is ik wil eigenlijk alleen maar zeggen dat mocht je geconfronteerd worden met handhaving van regels (bv het varen buiten de zone) zorg dan dat je gedrag een voorbeeld is.

Daarmee bedoel ik luister naar hetgene wat je word verteld en zorg dat je gedrag voorbeeldig is en geef die mensen dan op voorhand gelijk, begrijp me goed, jij als individu wel het voorbeeld bent voor öns"als beoefenaars van deze sport en hobby. Probeer je in te leven in de situatie van de ander en gedraag je dus altijd zoals jezelf ook weet dat van je verwacht word.

Genoeg gelul nu.

Veel kiteplezier op de dam en als het waait dan zul je me zeker ook op het water treffen!

Bram
Namens Hefty surfing Brouwersdam


NIELZZZZ

Berichten: 1344
Antwoord #29 Februari 24, 2007, 14:12:26
edit2Rapporteer  
dat is zeker wel fucked up want brouwer is juist super spot omdat het zo lekker breed is bij e boeien met al die mensen dan wordt he een chaos ThumpDown
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #30 Februari 24, 2007, 16:22:25
edit2Rapporteer  
Ons land is klein en dichtbevolkt. Zo'n groot natuurgebied instellen betekent voor een grote groep einde recreatie. Ook zeilen etc. zal niet meer toegestaan zijn binnen dit gebied op de Noordzee. Slufter en Oostvoorne zullen er ook onder komen te vallen. Op de nieuwe maasvlakte komt wel een surfgedeelte, maar hoe lang zal dat gaan duren?
Anton

Berichten: 19
Antwoord #31 Februari 24, 2007, 18:12:48
edit2Rapporteer  
Hey gasten,

Diep triest dat dit gebeurt! Ik vind het zonde dat iemand die aan het sporten is zo behandeld wordt!!!! Dat moet je juist stimuleren, dit is goed voor iedereen!!!

Kennelijk hebben die groene mannetjes toch behoorlijk wat macht!

Ik schaam er ook voor dat dit mijn collega's zijn!! Weet toevallig dat er een melding gedaan is van een hennepkwekerij ergens op het eiland, en hier wordt gewoon niets aan gedaan.

Ik denk ook dat we daarom meer op onze tellen moeten passen en zomin mogelijk overlast proberen te veroorzaken op de stranden!

Flakkee-Local
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #32 Februari 24, 2007, 18:18:04
edit2Rapporteer  
Dit kunnen ze echt niet doen.. al is het al jaren zo maar niemand zegt er iets tegen
Jacob 81.

Geen avatar

Berichten: 139
Antwoord #33 Februari 24, 2007, 19:32:40
edit2Rapporteer  
Ja we hebben regels in nederland om de regeltjes te regelen met een regelaar die een regeltje moet bedenken om vooral te blijven regelen maar er wordt nix geregeld waar we het mee eens zijn dus regel het maar,
Sake
Gast
Antwoord #34 Februari 24, 2007, 20:00:51
edit2Rapporteer  
Uit 2006, maar 't zal wel om dezelfde personen/ instantie gaan.

http://www.schouwen-duiveland.nl/content.jsp?objectid=14822&highlights=

De 2 bewoners zijn dus mevrouw M. de Mooij en mevrouw P. Markus (onderaan de brief te lezen)

Ik wil niemand aanzetten, maar wellicht dat iemand hier ze kent en ze aan hun verstand brengen dat ze verkeerd bezig zijn

Raadsbrief
Portefeuillehouder : A. Croné
Afdeling : REB
Behandelend ambtenaar : Marcel van den Berge
Datum : 17 januari 2006
 
Onderwerp : Zone extreme sporten Noordzeestrand

Aan de leden van de gemeenteraad

Aanleiding
Uw raad heeft ons gevraagd u nader te informeren over de binnengekomen klachten over buggy-kiten op het strand ter hoogte van de duinovergangen Watergat en Duinhoevepad. Er zijn ondermeer klachten ingediend door de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland en een tweetal bewoners uit Burgh-Haamstede.
michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #35 Februari 24, 2007, 20:02:28
edit2Rapporteer  
melvin ik weet niet of je ooit in een buggy hebt gezeten maar met is leuk hoor
en de gasten die enig snelheid maken kunnen het echt goed en hebben het gewoon onder controle
gonkerd

Berichten: 15
Antwoord #36 Februari 24, 2007, 21:06:19
edit2Rapporteer  
Misschien moeten we een petition online opstarten, dan kan de NKV daarmee naar de desbetreffende verantwoordelijke instanties gaan.
NKV regio Brouwersdam
Gast
Antwoord #37 Februari 24, 2007, 22:00:30
edit2Rapporteer  
De NKV heeft geregeld contact met de desbetreffende gemeenten en instanties. Sterker nog, we hebben het afgelopen jaar heel veel werk gehad om kitesurfen mogelijk te houden in de toekomst.
In het geval van Lansing is gemeente Goedereede die het beleid bepaalt. Het is heel eenvoudig, je mag op die plek niet kitesurfen. De ambtenaar die verantwoordelijk is voor de veiligheid op de stranden is niet blij met de situatie. Door de meeste kitesurfers wordt het beleid aan de laars gelapt, oftewel  er wordt buiten de zones gekite. Dat is ook de reden waarom de politie nu scherper gaat toezien. We zullen ons als kitesurfers simpelweg moeten houden aan het beleid, doen we dat niet dan zullen er boetes volgen. Is dat niet afdoende dan kan dat gevolgen hebben voor de huidige zones. Ik moet er niet aan denken als het daar verboden wordt.

Kortom: kitesurfen is toegestaan tussen de twee boeien voor de Brouwersdam. Ook is er een zone aan de zeezijde van Ouddorp, tussen Strandpaviljoen 'Vuurtoren' en de 'Lange Dijk'.

Wat betreft het artikel van Sake, dat gaat over een hele andere plek nl. op het eiland Schouwen Duiveland.

@gonkerd: Een petitie opstarten heeft nu geen zin. De bal ligt nu bij de kitesurfers, wij zullen ons moeten houden aan het huidige beleid.

NKV Regiovertegenwoordiger Brouwersdam
lansing

Geen avatar

Berichten: 6
Antwoord #38 Februari 24, 2007, 23:55:02
edit2Rapporteer  
De NKV heeft geregeld contact met de desbetreffende gemeenten en instanties. Sterker nog, we hebben het afgelopen jaar heel veel werk gehad om kitesurfen mogelijk te houden in de toekomst.
In het geval van Lansing is gemeente Goedereede die het beleid bepaalt. Het is heel eenvoudig, je mag op die plek niet kitesurfen. De ambtenaar die verantwoordelijk is voor de veiligheid op de stranden is niet blij met de situatie. Door de meeste kitesurfers wordt het beleid aan de laars gelapt, oftewel  er wordt buiten de zones gekite. Dat is ook de reden waarom de politie nu scherper gaat toezien. We zullen ons als kitesurfers simpelweg moeten houden aan het beleid, doen we dat niet dan zullen er boetes volgen. Is dat niet afdoende dan kan dat gevolgen hebben voor de huidige zones. Ik moet er niet aan denken als het daar verboden wordt.

Kortom: kitesurfen is toegestaan tussen de twee boeien voor de Brouwersdam. Ook is er een zone aan de zeezijde van Ouddorp, tussen Strandpaviljoen 'Vuurtoren' en de 'Lange Dijk'.

Wat betreft het artikel van Sake, dat gaat over een hele andere plek nl. op het eiland Schouwen Duiveland.

@gonkerd: Een petitie opstarten heeft nu geen zin. De bal ligt nu bij de kitesurfers, wij zullen ons moeten houden aan het huidige beleid.

NKV Regiovertegenwoordiger Brouwersdam

Geef ik je overal gelijk in, als het zo moet, dan moet het maar zo...
Maar naar volgende punten wordt blijkbaar niet gekeken:
* Er staat bij het opwandelen van het strand NIETS vermeld van verboden kiten, ook niet op het groot bord waar andere dingen wel op verboden worden
* Zeeland is nu bijna 1 groot natuurgebied, laat dan aub de volledige kom van brouwers open voor sportdoeleinden, al de rest waar je doorrijdt is reeds verboden natuurgebied!
* Als je aan eender wie (die ervaring heb ik tot hiertoe toch) van voorbijganger of zeeuws persoon vraagt of zegt dat het verboden wordt om er te kiten, vinden de mensen het ook belachelijk!! (gisteren na de flik ook trouwens nog meegemaakt)
Dus kom ik tot de conclusie dat het maar enkelen zijn de ervoor zorgen dat de surfgemeenschap z'n spots kwijtgeraakt!
Het moet toch een impact geven als iedereen die komt surfen een petitie of eenders wat tekent en zelfs voorbijgangers, om te laten zien dat meerendeel het niet erg vindt...
PUNT IS, ZE MOETEN DAN OOK MAAR DUIDELIJKE BORDEN AANHANGEN WAAR WEL EN WAAR NIET...
100%-DINGES-®!!!!!!!!

Berichten: 2367
Antwoord #39 Februari 25, 2007, 00:46:39
edit2Rapporteer  
melvin ik weet niet of je ooit in een buggy hebt gezeten maar met is leuk hoor
en de gasten die enig snelheid maken kunnen het echt goed en hebben het gewoon onder controle
schietten kan ook heel leuk zijn maar als ik op 'n (openbaar)grasveld ga staan met m'n revolver mag dat ook niet terwijl ik toch echt wel kan schietten!
lees in het bericht van sake dan wat de aanleiding is voor dit alles!BUGGYERS!
gonkerd

Berichten: 15
Antwoord #40 Februari 25, 2007, 03:25:29
edit2Rapporteer  
@NKV regio Brouwersdam
Maar als er middels een petitie aangetoond kan worden dat er teveel kitesurfers zijn op dat kleine stukje water, dan kan het eventueel kracht bijzetten om de kite-zone te vergroten.
Nicolas

Berichten: 914
Antwoord #41 Februari 25, 2007, 04:19:15
edit2Rapporteer  
Kan dan iemand misschien op kaart zetten waar de zone is waar je mag kiten en niet mag kiten op BD? (ongeveer waar die boeien staan)
http://www.kitehigh.nl/images/spots/Brouwersdam.jpg
robin..

Berichten: 1511
Antwoord #42 Februari 25, 2007, 04:28:39
edit2Rapporteer  
melvin ik weet niet of je ooit in een buggy hebt gezeten maar met is leuk hoor
en de gasten die enig snelheid maken kunnen het echt goed en hebben het gewoon onder controle

al rijden die gasten 60 of 70 dan kunnen ze acht niet alles onder conrole houden of zomaar stoppen dus dat is niet helemaal waar

en ik rij ook wel eens in een buggy en het is echt wel leuk maar je bent anderen strand gangers gewoon tot last want die mensen voelen zich onveilig als er een vlieger boven hun hoofd hangt (zou ik ook zijn als ik de vliegeraar of kiter niet ken)

doei
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #43 Februari 25, 2007, 07:03:52
edit2Rapporteer  
melvin ik weet niet of je ooit in een buggy hebt gezeten maar met is leuk hoor
en de gasten die enig snelheid maken kunnen het echt goed en hebben het gewoon onder controle

al rijden die gasten 60 of 70 dan kunnen ze acht niet alles onder conrole houden of zomaar stoppen dus dat is niet helemaal waar

en ik rij ook wel eens in een buggy en het is echt wel leuk maar je bent anderen strand gangers gewoon tot last want die mensen voelen zich onveilig als er een vlieger boven hun hoofd hangt (zou ik ook zijn als ik de vliegeraar of kiter niet ken)

doei

Sorry hoor, maar als ik 60 of 70 rij heb ik het heus wel onder control en kan ik sneller stilstaan dan een auto. Dus dan sta ik binnen de 30-40 meter stil met alles onder controle.

@ Melvin, blijkbaar worden nu jullie ook geviseerd en dat zal ook wel een reden hebben. Het is dus noodzakelijk zodat we ons als 1 blok vormen en niet tegen elkaar gaan opstaan. Zo kunnen we meer bereiken bij de gemeente.
NKV regio Brouwersdam
Gast
Antwoord #44 Februari 25, 2007, 17:07:40
edit2Rapporteer  
@ Lansing, ik begrijp de frustratie. Het is inderdaad niet duidelijk waar je wel of niet mag kiten. De reden hiervoor is een geldkwestie. Nieuwe bebording bij iedere strandopgang is nogal duur. Wel is het zo dat er bij de kitezones borden staan en boeien liggen.

@ Surfboy Informatie over de kitezone vind je hier: http://home.planet.nl/~hoff0273/NKV/brouwersdam.html

@ Gonkerd Als ik op een doorsnee kite-dag kijk wie er binnen de zone vaart dan word ik daar niet blij van. Ruim 90% vaart buiten de zone. De zone is ruim 1000 meter breed, daar kunnen heel wat kiters in. Als we nu met een petitie aankomen dan worden we hard uitgelachen.
drifter

Berichten: 1757
Antwoord #45 Februari 25, 2007, 17:13:28
edit2Rapporteer  
die zone is het  rotste stuk water dat je daar kunt vinden
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #46 Februari 25, 2007, 17:15:47
edit2Rapporteer  
Dus eerst: nieuwe borden bij de strandopgangen plaatsen. Dan weet in ieder geval iedereen waar die aan toe is. Er zitten daar volgens mij zat commerciële instanties/scholen die er ook baat bij hebben dat daar gekite wordt en die willen dan ook vast wel hun steentje bijdragen. Dan gaat dat percentage wat buiten de zone vaart ook wel naar beneden........
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #47 Februari 25, 2007, 17:23:44
edit2Rapporteer  
@ Gonkerd Als ik op een doorsnee kite-dag kijk wie er binnen de zone vaart dan word ik daar niet blij van. Ruim 90% vaart buiten de zone. De zone is ruim 1000 meter breed, daar kunnen heel wat kiters in. Als we nu met een petitie aankomen dan worden we hard uitgelachen.

Heb je je ook al wel eens afgevraagd waarom er buiten de zone gevaren wordt? Vanaf het begin waren de meeste kiters al bezig op de uiteinden van de brouwersdam omdat daar gewoon het meeste vlakke water is en je daar geen honderden meters hoeft te lopen om bij het water te komen.
De buggiers waren juist wel in het midden van de dam bezig omdat je daar het meeste en breedtste vlakke strand hebt  en nu heeft een of andere ambtenenaar van de byggie-zone een kitezone gemaakt.

Zelfde geldt voor langedijk/ het hekje. De lekkerste kitespot zit daar voor/rechts van die duinovergang en de buggiers zitten altijd voor de vuurtoren een heel stuk links en nu maken ze van die plek ook ineens een kitezone zodat je niet meer rechts van de duinovergang mag kiten.

Denk je nu echt dat kiters het leuk vinden om een pokke eind te lopen en dan op minder relaxed water te kiten dan voorheen?
flakkeekter
Gast
Antwoord #48 Februari 25, 2007, 17:57:56
edit2Rapporteer  
Het hoeft allamaal niet zo moeilijk:

1. Buiten het standseizoen: gewoon lekker overal varen op de Brouwersdam, je bent niemand tot last en er is een relaxte sfeer tussen sporters en wandelaars.
2. In het strandseizoen zie ik mensen kites oplaten en neerlaten of zelfs droogoefenen op de drukste plaatsten tussen de badgasten met kleine kinders. Daar spreek ik de kiters op aan. Qua regels: Wijs een gebied aan waar je mag oefenen, oplaten en neerlaten. Bij voorkeur twee plaatsen op de Brouwersdam. De mensen die van Port Zeelande komen en recht oversteken gaan allemaal op het stuk strand tussen de boeien, dat is lekker ruim en een leuke mui voor de kinders bij hoogtij. De badgasten zelf zullen dan dus ook moeten weten waar ze beter niet kunnen gaan liggen, want dat is nu nog de kitezone ik denk dat, als er al regels komen, de zones omgedraaid moeten worden. Buiitenkanten kite oplaten, binnenkant badgasten. De huidige regels zijn nooit getoetst aan de praktijk. De praktijk gaat zijn eigen weg en handhaven van de huidige regels geeft een hoop onderling gedoe, waar we geen van allen wat aan hebben. Ook de agenten en strandwachten niet.
3. Varen in het hoogseizoen: gewoon op heel de Brouwersdam, maar ver genoeg uit de kant om zwemmers niet te storen. Daarnaast een leszone voor de kant.
4. Natuur: Heel de Brouwersdam gewoon lekker varen en genieten zonder troep te maken zoals het nu ook gaat. Ik ben heel veel op de Bruwersdam en dit gaat heel goed. De troep die er ligt spoelt aan van schepen die hun troep dumpen. Ik stel voor dat iedereen zich daar op gaat richten in plaats van op sportende medegenieters van Nederland.
5. De Brouwersdam is en blijft een relaxte plek waar ruimte is voor alle strandgenieters die zelf prima in staat zijn om onderling zaken op te lossen. Als de agenten echt energie hebben om zaken te gaan aanpakken kunnen ze ongezien gaan posten om die gasten aan te pakken die auto's van badgasten openbreken. Zelfs ik zie hoe ze werken: twee auto's op de uitkijk bovenaan en een of twee beneden en dan de Dam afstropen. Het zijn steeds dezelfde gasten, dus dat moet te doen zijn. Doe nu eerst wat echt belangrijk is en kies niet voor de makkeliijkste weg. Dit is tegen de agenten die kiters komen bekeuren, want ik ken ook heel veel hardwerkende agenten diie regelmatig gevaarlijke klussen doen om ons veilig te houden hoor.
Davidov

Berichten: 896
Logs: 0 | 27 uur
Antwoord #49 Februari 25, 2007, 18:02:38
edit2Rapporteer  
Over die bebording,
Laatst was ik op het strand en was het flakkeenieuws er met de burgemeester van Ouddorp. De burgemeester is juist VOOR een kitezone, zowel voor kitesurfers als buggy'ers,... Ze vindt het zelf een mooie sport en snapt ook niet wat mensen er tegen hebben.
Over de bebording hebben we het dus ook gehad. Er is spraken van dat de 'kitezone' van ouddorp verlegd zou worden maar als de zone nog veranderd gaat worden gaan ze niet eerst investeren in borden en daarna nog eens investeren. Er is een hoop geld voor vrijgekomen en dat willen ze goed investeren.

Het flauwe werk is een topspot en het zou daar ook toegelaten zijn om te kitesurfen binnenkort! Nu wordt het er enkel gedoogd.



Ohja, wat ze van plan zijn bij die zandbank die dicht bij de Vuurtoren van Ouddorp ligt. Ze willen deze opspuiten en er een natuurlijk begroeiing plaatsen. Duingras zodat alle vogels en andere dieren er in nog meer rust kunnen kweken.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.