Wat kun JIJ doen om de Ijsselmeerspots open te houden?

NKV

Berichten: 68
Juni 08, 2008, 22:44:47
edit2Rapporteer  
Onze sport staat onder druk: de beheerplannen voor de Natura2000 gebieden worden opgesteld en bestaande spots dreigen hierdoor te verdwijnen. Vooral de Ijsselmeerkust, bij veel kiters zeer geliefd, heeft hieronder te lijden. Hoe komt dit nu precies? Wat doet de NKV en wat kun JIJ doen?

Lees meer hierover op onze site:
http://www.kitesurfvereniging.nl/?location=nieuwsbericht&id=148
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #1 Juni 09, 2008, 03:47:17
edit2Rapporteer  
Er moet echt ook meer aandacht komen op de kitespots hierdoor en er moeten zoveel mogelijk
mensen lid worden van de NKV!!!
brutus

Berichten: 214
Antwoord #2 Juni 09, 2008, 04:15:01
edit2Rapporteer  
Er moet echt ook meer aandacht komen op de kitespots hierdoor en er moeten zoveel mogelijk
mensen lid worden van de NKV!!!

Mee eens. Ik zag net op de poll van de nkv site dat 14% nog niet heeft aangemeld maar wel zegt dat te willen doen. Daarnaast zegt 23% dat ze twijfelen omdat ze niet weten wat ze ermee opschieten.
Nu is het aantal mensen dat de poll heeft ingevuld nog niet erg groot, dus ik kan moeilijk zeggen of de percentages een beetje betrouwbaar zijn.

Het is in mijn ogen van groot belang dat wij kiters allemaal lid worden van het NKV. Naast dat je automatisch een WA verzekering krijgt (alleen die is het lidmaatschapsgeld al waard), staat het NKV sterker in allerlei discussies die op dit moment spelen in onze kitesport.

Lid worden van het NKV draagt bij aan de steun voor onze kitesport. Steun die hard nodig is, want als het zo doorgaat, kunnen we een boel populaire spots verliezen. Hoe groter het leden aantal van het NKV, des te serieuzer zij (dus indirect WIJ) genomen zullen worden.
 
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #3 Juni 09, 2008, 04:34:00
edit2Rapporteer  
Ja heb je zeker gelijk in, misschien moeten een aantal mensen die op verschillende spots komen daar is een bord cq spandoek op hangen met een pakkende tekst erop om lid te worden van
de NKV of zoiets. En er ook erbij dat je meteen verzekerd ben en met een aantal punten over
wat de NKV zoal nog meer doet.
Sandro

Berichten: 99
Antwoord #4 Juni 09, 2008, 04:36:17
edit2Rapporteer  
Ben vanmiddag lid geworden!!!
HDFrank

Berichten: 618
Antwoord #5 Juni 09, 2008, 07:18:22
edit2Rapporteer  
probleem!

binnen deze zones moet de natuur de komende jaren in ieder geval in stand worden gehouden; hierdoor mogen er dus geen 'nieuwe' activiteiten worden gestart die schadelijk kunnen zijn voor de natuurwaarden.

het woord "schadelijk"

Indien er onomstotelijk kan worden bewezen dat kitesurfen NIET "schadelijk" is voor de natuur waarden dan pas kunnen we ons gelijk halen.

Ik denk dat voor ons de discussie moet zijn, "wie heeft er beroepsmatig te maken met wetgeving, wie heeft er inzichten in regelgeving (het weerleggen daar van).
Wie heeft er inzicht in de gang van zaken binnen het rijk, provincie en evt gemeentelijke aparaat.

Zijn er dan echt geen ambtenaren die kitesurfen??????????
Ik ben een  ambtenaar op gemeentelijk niveau! Mijn inbreng in breng in de regelgeving is miniem, maar ik weet wel wat de procedures zijn in de gemeenten.

Is er nu echt geen kitesurfer die op een provinciehuis of bij het rijk werkt.
Wil elke kitesurfer die binnen het rechtsysteem van ons lekkere kouwe kikker kitesurf landje werkt zijn specialisme ten dienst stellen van het bewijzen dat

kitesurfen NIET "schadelijk" is voor de natuur waarden

I rest my case!

Grtz Frank
Nickless

Geen avatar

Berichten: 94
Antwoord #6 Juni 09, 2008, 15:16:07
edit2Rapporteer  
Frank,

Dit heb ik ook al eens geopperd, maar hiervoor hebben we niet iemand nodig die bij de gemeente of provincie werkt. De provincie is degene die beslissingen neemt op basis van de NB-wet (Natura2000) en men gaat nu uit van een aantal onderzoeken dat is uitgevoerd door externe bureau's. Deze onderzoeken zijn niet al te positief voor het kiten, maar van een zeer bedenkelijk wetenschappelijk niveau.

Het punt is in ieder geval dat iedereen een dergelijk onderzoek zou kunnen doen (in theorie), maar dat de onderzoeksmethode nogal lastig is wil je het een valide onderzoek maken. Je zou namelijk een longitudinaal onderzoek moeten doen op een spot waar al enige jaren gekite wordt en daar kijken naar de vogelpopulatie. Dat vogels van een kite schrikken als ze er voor het eerst een zien, daar is men het wel over eens, maar belangrijker is of vogels aan de kites wennen en op welke termijn dit gebeurt. Kortom; dergelijk onderzoek duurt minimaal een aantal jaar. (Ik ben zelf geen vogelkenner dus zou geen andere manier van valide onderzoek kunnen bedenken.)

Gelukkig is er op een groot aantal spots geen sprake van een vogelpopulatie van beschermde soorten en juist die spots waar eigenlijk geen  bezwaren zijn op basis van NB-wetten moeten zsm worden veiliggesteld, daar is de NKV nu mee bezig want dat hoeft geen jaren te duren.


Don Fredel

Geen avatar

Berichten: 18
Antwoord #7 Juni 09, 2008, 16:38:38
edit2Rapporteer  
Ga vandaag nog lid worden!!!!
Teigetje

Berichten: 5663
Logs: 0 | 765 uur
Antwoord #8 Juni 09, 2008, 23:26:20
edit2Rapporteer  
Ben dan wel rijksambtenaar maar heb verder geen sores met regelgeving.. Huh

Misschien kan ik die gasten wel achter slot en grendel zetten.. schater
naja

Berichten: 355
Antwoord #9 Juni 09, 2008, 23:44:25
edit2Rapporteer  
Ben ook lid geworden,gewoon voor die paar tientjes in het jaar is het belangrijk genoeg om je sport  te ondersteunen,zeker de laatste tijd met al dat gelul over sluiten van locaties,.....en goed gedrag natuurlijk,doen!!!!!
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.