GRRRRRRRRR weer negatief in het nieuws

(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Juli 22, 2008, 12:33:00
edit2Rapporteer  
Zat in de auto het journaal ff te luisteren... En JA !!!! Die groene ridders hebben het zover gekregen dat er 1 minuut van het journaal gebruikt wordt om te vertellen dat veel kiters het beschermde natuurgebied en de daarbij behorende buffer negeren. Waarschijnlijk zijn ze die meting gaan houden op zaterdag en zondag en vergeten ze dus te vertellen dat het per windrichting/locatie verschilt... Bovendien blijft het een moment opname.. 80% van de tijd is er niets aan de hand  Embarrassed
Nu is er dus aandacht aan besteed en kunnen we gaan wachten op kamer vragen van die "Groene partijen" en zal het dus ook niet lang meer duren voordat  harder gaat optreden.
Dus niet meer aanspreken maar schrijven  Angry

Misschien krijgen we binnenkort wel een actie van die milieugasten en aan ze ons tijdens het kiten bespringen en spuiten ze mijn pak groen  Undecided (oké ik draaf door)

Wat is nu de actie van de NKV... Ik dacht dat alle partijen goed op één lijn zaten maar waarom klapt dit jongentje dan uit de school en rent hij naar het journaal  Roll Eyes
Joystick

Berichten: 251
Antwoord #1 Juli 22, 2008, 12:44:38
edit2Rapporteer  
Nieuws ff niet gehoord, maar is dit nog ergens terug te vinden?
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #2 Juli 22, 2008, 12:50:38
edit2Rapporteer  
Zoalng er "tegenstanders" zijn van kitesurfen zal je geconfronteerd worden met negatief nieuws rond kitesurfen.
Of de gegeven kritiek terecht is of niet doet niet ter zake, men wil kennelijk een punt maken, en vindt dus gehoor bij in dit geval de radio.

Je kan hier twee dingen mee doen: aanhoren en negeren, of aanhoren en reageren.
Dat laatste ontaard vrijwel altijd in een welles - nietes discussie en kost veel energie. Resultaat veeal nul.
Dat eerste is lastiger, want het gaat tegen je rechtvaardigheidsgevoel in: er wordt immers iets beweerd wat niet per definitie waar is.

En toch: ze (de klagers) hebben ongetwijfeld een punt, je mag aannemen dat men niet klaagt om het klagen. De kunst is juist om je te verplaatsen in hun visie, net zoals zij zich behoren te verplaatsen in onze (kitesurf) visie.
Erg lastig om te bereiken, want het betekent dat beide partijen de veelal vooringenomen standpunt dienen te verlaten. Dat doe je niet zo één twee drie..




Vraag aan mijn kant: waar is de kitesurf lobby? Want niets belet de kitesurf lobby (NKV?) om eveneens de publiciteit te zoeken, maar dan met de andere kant van het verhaal...
spoetnik

Berichten: 762
Antwoord #3 Juli 22, 2008, 12:54:27
edit2Rapporteer  
Afgelopen vrijdag (18 juli) zat ik ook in de auto, en hoorde ik op het 3Fm journaal ook nieuws over kitesurfen. Ging over Natura2000, en Karim was vanuit Oostvoorne aan het woord. Was een leuk, redelijk neutraal, stuk. Zowel de groenen, als de kitesurfers (Karim) aan het woord.
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #4 Juli 22, 2008, 13:09:40
edit2Rapporteer  
Nieuws ff niet gehoord, maar is dit nog ergens terug te vinden?

Wordt elk uur op de radio herhaald
vissie

Berichten: 757
Antwoord #5 Juli 22, 2008, 13:12:34
edit2Rapporteer  
pfu t gaat maar door...
grr
straks binden ze zich vast aan onze boards:O
El Rudo

Berichten: 6292
Logs: 0 | 252 uur
Antwoord #6 Juli 22, 2008, 13:22:46
edit2Rapporteer  
Als die persmevrouw van de vogelvereniging nou eens een dagje meedraait met Vogelenzang (hij heeft z'n naam immers al mee) dan kan ze zelf ervaren hoe ontzettend schadelijk het allemaal is.
En als ze dan nog niet geleerd heeft een vervolgcursus bij 45 knopen.
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #7 Juli 22, 2008, 13:49:07
edit2Rapporteer  
Citaat
je mag aannemen dat men niet klaagt om het klagen
Nou!? , heb bij  mliieu activisten in Nederland  toch als snel het gevoel dat ze met een loep (mierenneukers) op zoek zijn naar iets wat niet helemaal klopt in hun ogen en waar nog wat aan gedaan kan worden. Ze moeten toch wat te doen hebben (actievoeren is ook een sport). Het kitesurfen aanpakken is een stok waar ze nog mee kunnen slaan en wellicht een begin (voet tussen de deur) om ook andere traditionele watersporten te bestrijden.
Jocov

Geen avatar

Berichten: 12
Antwoord #8 Juli 22, 2008, 13:51:58
edit2Rapporteer  
Ik heb voorlopig alleen nog maar vreemde vogels horen klagen over de vermeende onruststokerij van kitesurfers ...
Super Cooper

Berichten: 257
Antwoord #9 Juli 22, 2008, 13:53:21
edit2Rapporteer  
Het zal moeilijk worden om de andere sporten aan te pakken. Die zijn allemaal 'gevestigd' en ingeburgerd door de maatschappij.

Waarschijnlijk denken ze echt dat onze sport slecht is voor de vogeltjes....
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #10 Juli 22, 2008, 13:58:09
edit2Rapporteer  
Citaat
Waarschijnlijk denken ze echt dat onze sport slecht is voor de vogeltjes....

Denk dat de aantallen meer een probleem zijn dan het kitesurfen zelf (die vlieger in de lucht). Bedoel nog meer volk op het water in natuurgebieden.  Verder zijn "ze" eng fanatiek op het criminele af soms dus als er bij een actie een keer paar kites de fik in gaan (of zoiets) zou me dat niet verbazen...
rikdekker

Berichten: 737
Antwoord #11 Juli 22, 2008, 14:19:00
edit2Rapporteer  
vanmorgen stond er in de telegraaf(sorry, die lezen wij hier:P) een ingezonden stuk over de Groenmannen, dat deze haast boven de politiek stonden.. ik citeer 't stukske:

" Natuurbeweging machtiger dan regering?"

hebben natuurorganisaties nou werkelijk alles te vertellen in dit land?! er zijn talloze voorbeelde waaruit blijkt dat deze instanties meer invloed hebben dan de regering. zo houden ze de aanleg tegen van diverse wegen en bouwprojecten en stoppen de geplande uitbreiding van een bedrijventerrein' omdat een of ander diertje zich daar bevind; . en nu zitten de de mosselkwekers weer dwars..ze mogen geen mosselzaad meer opvissen uit het waddengebied. het is de hoogste tijd dat de invloed van die natuur en milieuorganisaties door de regering aan banden worden gelegd!

"

In dit geval heeft die meneer of mevrouw t over de mosselen, wegen en bedrijven. dat kan ik heeeeel ver achterin mijn hoofd nog wel begrijpen. maar kitesurfers die dus werkelijk 10049202840 keer schoner zijn dan wegen en bedrijven, en dan nog steeds in de weg worden gezeten door de Groenmannen en vrouwen?

pfff..
jass

Geen avatar

Berichten: 36
Antwoord #12 Juli 22, 2008, 14:31:01
edit2Rapporteer  
Die groenmannetjes en vrouwtjes zijn ook weer opgedeeld in allemaal verschillende groepjes. Natuurmonumenten, dierenbescherming, vogelbescherming, enz. enz. Als 1 groepje niks te zeuren heeft, heeft de andere het wel. Allemaal gevoelspolitiek want echt feitelijk aan tonen zit er meestal niet bij (ok, bij wegenbouw e.d. misschien wel)

De discussie die met Kitesurfen speelt is soortgelijk aan de discussie met mountainbikers. Die zouden het bos kapot maken, is ook nog nooit aangetoond dat dat schadelijk is, net als dat kitesurfen nog niet is aangetoond dat het schadelijk is volgens mij.
Wietze

Geen avatar

Berichten: 34
Antwoord #13 Juli 22, 2008, 14:46:12
edit2Rapporteer  
Ik vraag mij af of er ooit een MER (Milieu Effect Rapportage) gemaakt is in de kitesurf gebieden.
Met een dergelijke rapportage kan worden aangetoond in hoeverre kitesurfen al dan niet schadelijk is voor de omgeving.

Goed, kost een paar centen, maar dan heb je een onafhankelijk rapport liggen.
Mijns inziens een stap in de richting tot acceptatie/regulering/zonering. Goede zaak voor het NKV om daar invulling aan te geven.
Nickless

Geen avatar

Berichten: 94
Antwoord #14 Juli 22, 2008, 15:26:19
edit2Rapporteer  
Als kiters weten we toch dat de 'groenen' niet bijzonder gesteld zijn op onze sport in de buurt van natuurgebieden?
We weten toch dat onze sport onder druk staat?
We weten toch ook dat er naast onze kitespots vaak vogelgebieden / natuurgebieden liggen waar we NIET kunnen kiten?

In plaats van dan te gaan mekkeren over een bericht van een natuurbeschermingsorganisatie dat, we geven het zelf toe, volkomen terecht is;

Waarom blijven we dan niet eens een keer UIT die natuurzones... dan hebben de natuurbeschermingsorganisaties niets te klagen.

Waarom begrijpen sommige kiters nou niet dat ze met hun acties het voor zichzelf en voor anderen kunnen verpesten en meteen de onderhandelingspositie voor ALLE andere spots ondermijnen. Hoe moeten we ooit meer spots krijgen als we bekend staan als een zooitje ongeregeld dat als 'scene' zichzelf niet kan reguleren en maar overal gaat varen waar het niet kan.

Snowman

Berichten: 264
Antwoord #15 Juli 22, 2008, 15:36:50
edit2Rapporteer  
Citaat
Waarom blijven we dan niet eens een keer UIT die natuurzones
Ok duidelijk punt. Wellicht tijd voor wat voorbeelden.
Ken er zelf 1 en dat is Nunspeet (Veluwemeer)  daar mag echt alles wat je op watersport gebied kunt verzinnen (inclusiief wakeboarden/waterskien) . Maar je mag daar niet kitesurfen vanwege de vogels. Is dat nu ook een natuurzone of hoe moet ik dat nu precies zien? Regelgeving klopt daar gewoon niet dus logisch dat je die op een bepaald moment niet echt meer respecteert (chaos).
 
Nickless

Geen avatar

Berichten: 94
Antwoord #16 Juli 22, 2008, 15:45:15
edit2Rapporteer  
@ Snowman:

Voor een kitesurflocatie op binnenwater heb je 3 dingen nodig:

1. een welwillende gemeente / beheerder van de locatie
2. geen problemen in het kader van de NB-wet; dit bepaalt de provincie
3. ontheffing BPR

Op welke van deze 3 het bij Nunspeet stuk loopt durf ik niet te zeggen, maar als je interesse hebt om het uit te zoeken zouden we samen aan de slag kunnen gaan.

Groeten,
Bart
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #17 Juli 22, 2008, 15:47:29
edit2Rapporteer  
Citaat
Waarom blijven we dan niet eens een keer UIT die natuurzones
Ok duidelijk punt. Wellicht tijd voor wat voorbeelden.
Ken er zelf 1 en dat is Nunspeet (Veluwemeer)  daar mag echt alles wat je op watersport kunt verzinnen (inclusiief wakeboarden/waterskien) . Maar je mag daar niet kitesurfen vanwege de vogels. Is dat nu ook een natuurzone of hoe moet ik dat nu precies zien?

Dat is een verkeerd voorbeeld.. Want dat is geen kitespot maar wel een aangewezen racestrip voor motorboten..

Het is een illusie om te denken dat iedereen uit de natuurzone gaat/kan blijven. Mirns/Horst en Muiderberg wordt buiten de zones gevaren. Bovendien heb je ook te maken met veel vakantiegangers en dus kitesurfers uit het buitenland die niet bekend zijn met de locale regels.

Ik kan mij wel vinden in het voorstel van Wietse. Misscien iets voor de NKV om daar iets mee te doen..

En waar is het kiteaware team gebleven  Undecided
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #18 Juli 22, 2008, 16:01:46
edit2Rapporteer  
Citaat
Dat is een verkeerd voorbeeld.. Want dat is geen kitespot
Hoe het nu is weet ik niet (ben er niet meer echt welkom daar) maar nog niet zolang geleden werd hier nog deftig gekite. Ok het is nooit een formele, gedoogde spot geweest maakt dat uit dan?...

Citaat
maar als je interesse hebt om het uit te zoeken zouden we samen aan de slag kunnen gaan.
Helaas niet meer (ivm emigratie). Paar jaar geleden serieus overwogen om in Nunspeet een vaste plek te nemen op een camping aldaar (Oude Pol) vanwege surfen + vrienden. Maar toen stond het windsurfen en het kitesurfen al serieus ter discussie daar, de reden om af te haken. Wat in die "Duitse gemeente" daar allemaal speelt blijft voor mij volledig onbegrijpelijk... Windsurfen mag daar nog wel toch of inmiddels ook niet meer?
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #19 Juli 22, 2008, 16:15:20
edit2Rapporteer  
Citaat
Dat is een verkeerd voorbeeld.. Want dat is geen kitespot
Hoe het nu is weet ik niet (ben er niet meer echt welkom daar) maar nog niet zolang geleden werd hier nog deftig gekite. Ok het is nooit een formele, gedoogde spot geweest maakt dat uit dan?...



Ja dat maakt zeker wat uit !!!!!!!!!! Nunspeed is verboden terrein en je moet eerst een drukke vaargeul oversteken voordat je er kan varen. Je hebt er dus als kiter niets te zoeken en brengt met dat soort acties alleen maar de legale spots in de directe omgeving, zoals strand Horst, in gevaar. En het feit dat je er wel eens andere heb zien kiten maakt het nog niet een legalespot

Maar dit  is een discussie apart en is laatst al voorbij gekomen (zie topic kitespots in kaart gebracht door KLPD)

Het gaat nu om de groene zones en bufferzones nabij de legale spots
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #20 Juli 22, 2008, 16:17:48
edit2Rapporteer  
Citaat
en je moet eerst een drukke vaargeul oversteken voordat je er kan varen
??

Feit is dat een ideale beginners plek als Nunspeet harstikke legaal zo moeten zijn gezien het feit wat er wel allemaal mag en kan.

Citaat
Het gaat nu om de groene zones en bufferzones nabij de legale spots
Ok duidelijk en om hoeveel legale spots gaat het dan?
En hoeveel illegale, verboden spots zijn er?
(HJ) MINI-ME

Berichten: 7007
Antwoord #21 Juli 22, 2008, 17:27:54
edit2Rapporteer  
Citaat
en je moet eerst een drukke vaargeul oversteken voordat je er kan varen

??

Feit is dat een ideale beginners plek als Nunspeet harstikke legaal zo moeten zijn gezien het feit wat er wel allemaal mag en kan.

Citaat
Het gaat nu om de groene zones en bufferzones nabij de legale spots

Ok duidelijk en om hoeveel legale spots gaat het dan?
En hoeveel illegale, verboden spots zijn er?


Zoals ik al zei.... kijk ff op het volgende topic bericht
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,31944.0.html
JorritPi

Berichten: 1557
Antwoord #22 Juli 22, 2008, 17:48:15
edit2Rapporteer  
 
Braddyx

Berichten: 104
Antwoord #23 Juli 22, 2008, 18:32:03
edit2Rapporteer  
Vorige week was daar ook een topic over, over de natuurgebieden enz, enz.
Daarin zeikte ik de NKV schijnbaar teveel af.
Vervolgens zien we hier dat ik toch wel gelijk ga krijgen wat betreft het machtige instituut "Natuurbescherming". De natuurbescherming is een politieke bescherming daartegen kan je als NKV weinig tot niets doen ook al worden alle NLse kitesurfers lid van de NKV.

Staat die spot op de agenda van de natuurbescherming dan is het gewoon bekeken zaak,..ook al houd je je aan de regels.

Goed voorbeeld is Autostrand Oostvoorne, 1 simpel voorbeeld.

Ik ben gaan kiten voor ontspanning en dat zal ook zo blijven ook,.... Als ik sommige medekiters om mij heen hoor dan heb ik het helemaal gehad met die gasten en maar op elkaar letten wat niet mag,kheb het idee dat wij veel te veel met elkaar bezig zijn en dan bedoel ik dat niet positief. Wat nou als ze kiten in het geheel gaan verbieden in NL, blijft iedereen dan thuiszitten kijken hoe de vogeltjes het naar hun zin hebben

Feit is gewoon dat politiek NL doet wat ze moeten doen, daarbij denken ze echt niet aan kitend Nederland laat dat even voorp staan.

De Beatles- Let it be, let it be
Snowman

Berichten: 264
Antwoord #24 Juli 22, 2008, 18:56:17
edit2Rapporteer  
Citaat
Feit is gewoon dat politiek NL doet wat ze moeten doen, daarbij denken ze echt niet aan kitend Nederland laat dat even voorp staan.
Tenzij net zoveel Nederlanders gaan kitesurfen als autorijden (wat is't 6 miljoen of zo)
hetgeen natuurlijk nooit zal gebeuren. En dan nog (NKV=ANWB)

Wat me wel op de volgende vraag brengt:
hoe lang zal de kitesport in de toekomst groeien wat aantal kiters betreft is daar al iets over bekend?
wanneer is de rage voorbij en hoeveel spots heb je straks nodig ?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.