Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: moet ik lijm gebruiken om een strut te plakken ? Gepost op: Augustus 01, 2014, 08:45:06
Er zaten 3 gaatjes in het doek en ik vermoed 1 in bladder van strut en 1 in LE . Het doek heb ik geplakt met plakkers die bij m'n cabrinha equipment zaten . Aan beide kanten van het doek zonder lijm wat mijn inziens voldoende is .
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / moet ik lijm gebruiken om een strut te plakken ? Gepost op: Juli 31, 2014, 20:14:41
Hallo medekiters,

Ik heb door onnozel gedrag( kite verkeerd opgelaten waardoor het in het prikkeldraad kwam) mijn cabrinha crossbow 13  lek gemaakt . Nu zitten er een paar gaatjes in m'n LE en strut en vraag ik me af of ik lijm (welke ?) moet gebruiken om de strut en de LE te repareren ?

alvast bedankt voor jullie reactie

3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Mykonos, Paros, Naxos, Santorini 2014 Gepost op: Juli 08, 2014, 14:16:39
 Lars bedankt voor je reactie de mijne is een beetje traag maar gezien m'n leeftijd niet slecht Grin Grin .
Ik neem nu ook maar cabrinha 7 chaos mee hoewel vooruitzichten niet echt gunstig zijn , max 7 a 8 knopen .
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Mykonos, Paros, Naxos, Santorini 2014 Gepost op: Juli 02, 2014, 19:39:54
Leuk filmpje Lars  ThumpsUp , ik ga ( ook met vriendin......... InLove.) naar Naxos we zitten in de buurt van Mikri Vigla . Is het beter om een 10 m en een 12 m mee te nemen of vaar ik dan te groot ? Heb je nog tips voor me vwb spots of andere weetjes over kiten op Naxos ?
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Zm 9 mei: wie zoekt mee? Gepost op: Mei 12, 2014, 07:41:12
Ik ben het maatje van Alexander ,53 jaar jong en begrijp niet dat een jonger broekie van 20-25 jaar niet wil luisteren naar adviezen van iets oudere kiters .
Vrijdagochtend 6 uur ging m'n wekker af om na een druk progamma op mijn bedrijf na een uur  rijden eindelijk m'n cabrinha chaos 7m te kunnen uitproberen op de zandmotor . Welgeteld 2 rakjes gevaren toen Alexander mij toeschreeuwde dat hij lichtflitsen zag . Ben toen direct van het water gegaan vlieger
aangepakt en zag nog 2 kiters bezig zijn op het water . De eerste heb ik aangesproken een jonge man die het toch nodig vond om nog een rakje te varen de ander ( Engelsman ) begreep het direct en is eraf gegaan . Misschien ben ik wel gek  dat ik de hele dag druk bezig ben geweest om twee rakjes te varen om vervolgens nog een uur in de regen te gaan liggen ?  Of is die jongen zo dom dat hij lekker doorgaat en uiteindelijk  anderen letsel/schade toebrengt ?

 Sanne ik hoop dat het weer beter met je gaat en super dat Jan zo snel heeft ingegrepen .
   
   
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 18, 2014, 09:11:35
Inderdaad , ik laat me informeren op dit forum om er iets van te leren en te voorkomen maar wanneer het op deze manier gaat heeft het voor mij geen zin .   ThumpDown ThumpDown ThumpDown
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 18, 2014, 06:52:54
Mag aub het slot erop , gaat nu zeker uit de hand lopen  !!!!!!!!!!
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 15:11:56
Ik  heb het verhaal in de Volkskrant gelezen en vond het erg heftig wat jullie hebben meegemaakt. Gelukkig hebben jullie het overleefd Rob en Wim . Ik hoop en ga er ook vanuit dat jullie ons kiters vertellen wat we zouden moeten doen om zulke situaties te kunnen voorkomen . We moeten ons aan bepaalde regels gaan houden zodat we niet nog meer in diskrediet raken . Voor mij staat 1 regel vast ga NOOIT alleen de zee op !!!!!   
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat zou jij doen? Gepost op: Oktober 24, 2013, 07:54:14
Nou dat is lekker dan ....... nu heb je mij ontmaskerd kan ik ook niet meer vertonen op de slufter Oostvoorne  :-) :-) :-)
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat zou jij doen? Gepost op: Oktober 23, 2013, 16:18:36
Hey Alex dat was een toffe reactie maar gezien je leeftijd ( 65 ? ) kan ik dat wel begrijpen haha.
Ik hoop ook als beginner/gevorderde dat mede kiters mij ook helpen en raad geven wanneer ik iets fout doe .
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Super kiten op Samos Gepost op: Augustus 23, 2013, 09:15:02
Bedankt voor het uitgebreid verslag wat je geschreven hebt .Ik heb ook gezocht op internet  naar ervaringen / locaties en weinig bekend over kiten op  Samos door toeval bij Kedros gekomen . Maar idd ,mede door aanwezigheid van vriendin heb ik me net als jij prima vermaakt  haha.
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Super kiten op Samos Gepost op: Augustus 21, 2013, 23:11:14
Michiel ik wil toch even reageren op je laatste bericht, Kedros Beach is inderdaad 10 km upwind het ligt net naast de energie centrale richting Samos stad,.het is maar 300 m verwijderd van de hoofdweg.
Om te kiten is het toch niet nodig om te weten hoe gevaarlijk het is om te landen met een vliegtuig ? Je hebt gelijk dat er vervelende thermische winden staan bij het vliegveld maar daar mag je niet kiten alleen windsurfen. Ik denk dat je pech hebt gehad tijdens je verblijf aldaar en waren de surfers misschien beginners.
De andere kant van het eiland is niet geschikt om te kiten toen ik er was stond er een zwakke aflandige wind bewoners vertelden  mij dat het daar altijd warmer is dan de kant van Kokkari/Kedros Beach omdat in Kokkari/Kedros Beach meer aanlandige wind staat. Ik heb geen moment het idee gehad dat ik in gevaar was zeker omdat ik het niet verstandig vind om sowieso alleen te gaan kiten . Ben je een beginner kan je beter Samos overslaan en anders toch eens kijken op Samos 
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Boardbag meenemen met Transavia Gepost op: Augustus 21, 2013, 22:43:16
Ik ben afgelopen zomer met transavia naar Samos gevlogen en had een boardbag zonder tekst erop, ingepakt met bar gordel en kleding tot 20 kg .Mn handbagage was een 13m kite van Cabrinha die niet eens gewogen werd.   Bij het inchecken heb ik gekeken waar de "vrolijkste ""grondstewardes zat en met een paar grappige opmerkingen hoefde ik niet bij te betalen . Terug reis was wel moeilijker uiteindelijk ook gratis door kunnen lopen . Tip voor heenreis kom zo vroeg mogelijk dan doet men ook minder moeilijk met kiteboarden .
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Super kiten op Samos Gepost op: Augustus 12, 2013, 15:55:33
Heb je mijn topic gelezen? Ook met foto's en zelfs een google earth dump met de exacte locaties.

De spot van jou foto lijkt iets meer upwind dan waar ik ben geweest. Je moet een aardig stuk naar beneden rijden vanaf de hoofdweg. Zou je de exacte positie willen doorgeven? Desnoods met GPS coördinaten?
Ik ben erg benieuwd.

Ik heb het strand waar ik zat aangegeven met rood hier.

Wat ik niet met zoveel woorden vermeld heb in het artikel is dat ik windsurfers daar gevraagd heb naar de omstandigheden. Tevens kwam ik een piloot van Transavia tegen die vertelde dat het eiland een van de lastigste plaatsen was om op te landen vanwege de valwinden en draaiwinden.

Meerdere malen heb ik daar op een strandbed gelegen met de windmeter op een statief.
De wind kon daar zonder aanwijzing spontaan toenemen, afnemen, of 180 gr draaien.

Bij Kokkari heb ik windsurfers meerdere malen van hun board zien blazen door een plotselinge draaiing of afname van de wind!

Aan de andere kant van het eiland bij het mooie zandstrand wat ik beschreef heb ik ook mijn eerste, en gelukkig laatste gijp zonder richtingsverandering uitgrvoerd. Opeens aflandige wind.

Daar ik het al niet vertrouwde (meerdere dagen daar liggen posten) ben ik in het stabereik gebleven zodat ik terug kon lopen.

De wind is daar soms goed, kan dagen achter elkaar zijn. Maar het is een zeer onvoorspelbare wind die ronduit gevaarlijk is.
Tel daarbij de stranden met grote, grove kiezelstenen bij op, snel aflopende bodem en geen mogelijkheid van een rescueboot...no go!

Ik ben op heel wat plaatsen op de wereld wezen surfen waaronder een aantal eilanden inGriekenland. Maar de omstandigheden hier heb ik nog nooit eerder meegemaakt!

Door navraag bij windsurf locals weet ik dat mijn ervaring niet op zichzelf staat, en meer regel dan uitzondering is.

Jij hebt mazzel gehad dat alles goed is gegaan gelukkig.
Maar ik blijf het hier melden: wil je gaan kiten op vakantie: sla Samos over, of houdt rekening met de gevaren!
Voor de rest een erg leuk eiland!

15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Super kiten op Samos Gepost op: Augustus 06, 2013, 17:35:17
Jammer Miechiel dat dat je ervaring aldaar was maar ik denk dat je het over een andere spot hebt . In Kokkari is het inderdaad geen doen te gaan kiten veel te klein en overvol met windsurfers. De spot waar ik was heeft voldoende ruimte maar heeft als nadeel dat het een kiezelstrand is , zie foto's
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Super kiten op Samos Gepost op: Juli 31, 2013, 13:05:22
Ieder zo z'n smaak toch ? Voor  m'n vriendin en mij was het er heerlijk. Ik was maar met 2 kiters op zee in vergelijking met zandmotor of oostvoorne dan voel je je als halfgod in Griekenland . Wil je een relaxe vakantie met je vriendin en ook nog kiten is Kedros beach Samos een aanrader.
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Super kiten op Samos Gepost op: Juli 30, 2013, 17:45:48
Ik kom net terug van een kitevakantie van het Griekse eilandje Samos . Na enige zoeken en vragen kwam ik uit bij Kedros beach , net voor Kokkari wanneer je vanuit Samosstad komt . Een rustige "spot "die net 3 jaar bestaat waar veel mag en niets moet . Het enige kleine probleem is dat je wel een gevorderde  kiter moet zijn omdat er meestal wat golfslag is en er aan de oostkant van de baai rotsen zijn , zag paar dagen terug een onervaren Duitser op de klippen lopen die z'n kite aan diggelen liet vallen .De baai zelf is ruim 400 m. breed en je kunt zeker een kilometer varen voor dat je de eerste ferries tegenkomt.  De wind is perfekt noordwest 15 tot 29 knopen . Ik had m'n vriendin meegenomen die heerlijk aan het strandje lag met ouzo en lekkere hapjes die niet zo duur waren . Je kunt er geen kite huren maar wel gratis stallen . 
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welke lengte bar voor m'n kite Gepost op: November 07, 2012, 00:13:29
Ik kite nu met een 55 cm maar merk dat keren vrij moeilijk gaat , m'n lijnen waren eerst ongelijk maar die zijn inmiddels gelijk getrokken . Is het zo dat de kite sneller reageert wanneer de bar langer is ?
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / welke lengte bar voor m'n kite Gepost op: November 05, 2012, 22:32:20
Welke lengte van (cabrinha)bar kan ik het beste gebruiken bij m'n 8 m of 10 m kite ?
20  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Zit trapeze of zit harnes verloren woensdag 16 juni Zandmoter Gepost op: Juni 19, 2012, 13:53:36
Leuke beloning voor het vinden "terug brengen" van m'n zit harnas tel. 0620218806
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.