hallo Rene, naast je 8m zou ik dan voor een 5 of 6m (afhankelijk van gewicht) kite gaan voor je zoon. Ik heb zelf mijn 2 zusjes opweg geholpen met een 2015 Peter Lynn Escape 5M. Stabiliteit, goede relaunch en een lichte bouwconstructie waren voor mij essentieel.
-Knip- aanbieding verwijdert
« Laatste verandering: Juli 12, 2016, 10:42:32 door Evan »
Ik les onder andere met Zian Kima's 3m en 5m en Ozone Uno's 2,5m en 4m. Deze kites zijn zeer geschikt, maar er is natuurlijk meer op de markt in maximaal 3 struts en licht gebouwd.
modbreak - vragen om aanbiedingen is het forum niet voor bedoeld, daar hebben we de tweedehands afdeling voor. Verdere reacties graag alleen over welke kites geschikt zijn nadat topicstarter meer info geeft over zijn zoontje.
Vanaf welk wind kan je met een 4m uno hoogte houden, mijn dochter vaart nu met een viron 4m (superding) echter die heeft wel knap wind nodig om hoogte te lopen lijkt het. Zit nu naar een vervolg 4m /5m tube te kijken. (ze weegt 32 kilo)
P.S. heb een FS unity 8m geprobeerd voor weinig wind, dat is niks, krijgt ze nooit meer uit het water. overweeg 5m bandit te kopen aansluitend op mijn 7-9-11
« Laatste verandering: Juli 12, 2016, 20:48:36 door martijn_e »
@martijn_e: Vlieg je de bandit op een bar met double frontline safety of single frontline safety?
Moeilijk om aan te geven vanaf hoeveel knopen iemand van 32 kilo hoogte kan houden met een inflatable 4m. Ligt niet alleen aan vaardigheden, maar ook aan stroming en board.
Met een gewicht tussen 30-35 kilo adviseer ik een 4m. Met een groeispurt in aantocht kan een lichtgebouwde 5m ook. Even aan je reseller of je kiteschool vragen of je een paar uur een 4m of 5m mag lenen. Dan weet je dochter/zoon ook gelijk te vertellen of de kite vertrouwd aanvoelt. Mijn ervaring is dat ik liever niet les onder de 14 knopen, zodat het herstarten van de kite en de eerste meters varen ook wat vlotter gaan.
Veel van de kinder geschikte kites komen met een standaard bar. Al die afstanden zijn voor veel langere armen ontworpen. Iemand daar een idee over.Cabrinha heeft er een veer op zitten. North kan je de depoer cleat noor boven en onder verplaatsen en zo de depower throw verkorten
Veel van de kinder geschikte kites komen met een standaard bar. Al die afstanden zijn voor veel langere armen ontworpen. Iemand daar een idee over.Cabrinha heeft er een veer op zitten. North kan je de depoer cleat noor boven en onder verplaatsen en zo de depower throw verkorten
wat is nou een mooi systeem voor korte armen??
Board riding Maui Cloud Connection System (CCS)
Voorlopig geen Chickenloop nodig. en ben je ook van die (vaak aan de achterkant van de trapeze) bevestigde handlepass leash af. Levensgevaarlijk voor beginners (en gevorderden).
Een zit harnas is inderdaad meestal beter, maar wanneer je lijnen horizontaal liggen dan is het juist weer ongunstig... Bijvoorbeeld bij starten en landen van kite en wanneer je kite op het water ligt en relaunch input moet krijgen.
Ocean Rodeo heeft de 2m2 React, eigenlijk een trainerkite. Het leuke is, dat dit een echte 4 lijns tubekite is, die is met een goede trapese super geschikt voor kinderen (meegeleverde tas-trapese combi vind ik persoonlijk te simpel, dus een goede trapese is aan te raden). Ook niet zo duur, 300 euro ongeveer incl barretje en dus die tas-trapese (ken deze bar zelf niet overigens, dus durf ik verder niets over te zeggen).
Daarnaast de Ocean Rodeo Prodigy 5m2 en 7m2, deze zijn apart genoeg voor lessen en licht gewicht en wave riding ontwikkeld, niet specifiek voor harde wind (hoewel ze ook prima in de harde wind werken). Ocean rodeo heeft voor de harde wind namelijk speciaal de Ocean rodeo Storm ontwikkeld (aldus Ned, de designer van het merk).
Qua bar kun je ook denken aan een 'below the bar depower' systeem, hierdoor kan hij altijd bij de depower. Met de stopper kun je dan de bar afstellen zodat hij daar ook altijd bij kan. Als je de bar zelf gebruikt kun je de stopper verplaatsen, en heb je extra depower ruimte tegenover een normale bar. OR heeft dit systeem ook bij een van de barren, maar misschien is een compactere bar fijner. De OR bar is 52cm uit mn hoofd, lijkt mij wat groot en lomp voor een kind. Zelf vind ik de kleine (45cm) F-one bar ook voor kinderen geschikt, alleen jammer dat die geen below the bar depower variant heeft. Maar deze is verder wel mooi compact.
Een zit trapeze helpt ook bij kinderen, ook makkelijker waterstarten, maar vooral komt de bar iets lager waardoor je iets makkelijker ver kan rijken naar de bar.
[sluikreclame] Klik eens op de link in mijn onderschrift, daar kun je meer vinden over het merk, en mijn sponsor, Barry, kan je er nog veel meer over vertellen. [/sluikreclame]
« Laatste verandering: Juli 15, 2016, 11:19:10 door gyttja »
Zelf laten landen is niet nodig en niet gewenst in NL. Er zijn altijd medekiters als het kiteweer is voor kids.
Dat zie ik toch anders. Ik vind het veilig als een beginner begint met lichte wind, dus rond de 6 knopen. Gewoon een flydoor pakken en een flysurfer. Voor een kind een 12m, voor een volwassene een 21m. Dan is er helemaal niemand op het water, dus super veilig om het te leren, niemand tot last!
Zelf laten landen en launchen van een flysurfer niet gewenst? Waarom niet? Zo doen we het met flysurfers:
Ja ik begrijp je zorgen als je tubekites gewend bent, maar vlieg maar eens een flysurfer, pure rust. Het is gewoon super vergevings- gezind en beginners varen binnen een uur al heen en weer!
Ik vlieg ook met foils hoor. Het lichte gewicht van de kiter is het probleem in mijn ogen en met 6 knopen doe ik als liever wat anders dan instructie geven.
Ik vlieg ook met foils hoor. Het lichte gewicht van de kiter is het probleem in mijn ogen en met 6 knopen doe ik als liever wat anders dan instructie geven.
Ik vlieg ook met foils, maar flysurfer speed is toch echt uniek. Niet te vergelijken.
Pfff flysurfer propaganda,parkeer je hem een keer in een golf ,dan is het zwemmen geblazen!Dan nog eens de kosten ,een flysurfer is leuk maar de kite op leeftijd(plus 3 jaar) die meer te betalen zijn worden poreus en vliegen dan voor geen meter meer en kite repair(coating)werkt even,een flydoor kost een zeker 500 euro,niet iedereen heeft een sponser
Haha... Qua kosten heb je een punt Het betoog met weinig wind te beginnen snap ik echter volledig. 1. Rustig op het water. 2. Weinig golven. 3. Relatief weinig risico. 4. Gaat niet ten koste van eigen sessies met meer wind.
Daarom zeg ik een Storm of Gong strutless. Kosten weinig (c.a 400€ voor een 5m). Blijven drijven. Driften super. Geen hindenburg gedrag.
Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.