Ocean-Limbo
Berichten: 2637
|
@Zorro, weer te veel met WimT lopen ouwehoeren...... gniffel,gniffel .....
|
|
|
Ed.
Berichten: 2732
Logs: 0 | 165 uur
|
meestal brengen ze m`n boardje terug. training duurde even, maar was het waard. Vandaar al die blikkies haring in je achterbak
|
|
|
Hard2Handle
Berichten: 3114
Logs: 0 | 432 uur
|
Bij de Slufter kwam je ze bijna altijd tegen in de winter, als je met je kite in het water in de problemen lag gingen ze je zelfs stalken, telkens als ze boven water kwamen waren ze weer een stukje dichterbij..
|
|
|
leeany
Berichten: 844
|
Bij de zandbank bij Brouwersdam ook een paar tegengekomen. Is dit trouwens verboden gebied?
|
|
|
wazzaah
Berichten: 876
|
Heb altijd een knuppel mee op me rug, moet ze niet in me kitezone hebben.
@ Ed. weet niet waar je tabel weg hebt maar die klopt niet of is erg verouderd. 20.000 zeehonden in de Waddenzee voor 2010, waarvan de helft in t Nederlandse gedeelte. En daar zitten de ontvoerde zeehonden vast nog niet eens bij.
|
|
|
s.sander
Berichten: 91
Logs: 0 | 16 uur
|
Wij komer er heel veel tegen rondom Texel, ik denk er aan om ze weer op de kaart te zetten. Www.12 Balcken.nl
|
|
|
|
Michiel.
Moderator
Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
|
Ze schijnen niet lekker te zijn....maar misschien moeten we dat zelf even proberen met een BBQ erbij op het strand, knuppeltje mee. 20.000 stuks, meer dan genoeg!
|
|
|
wazzaah
Berichten: 876
|
1 kilo vers of gezouten zeehondenvlees 3 liter water snufje zout en peper 3 peentjes 2 preitjes of 1 ui takje selderij 750 gram aardappelen 80 gram grutten of 80 gram rijst Gebruik 1 kilo vlees zonder been of 2 kilo vlees met been. Doe het gewassen vlees in het kokende water. Gezouten vlees moet eerst ontzouten worden in water. Diepgevroren vlees kun je in de pan ontdooien, maar dit vraagt extra kooktijd. Laat de soep langzaam koken tot het vlees zacht is. Haal af en toe het schuim van de soep en voeg wat zout toe. Als het vlees vers is, nogmaals het schuim eraf halen. Doe de rijst en de groenten in zijn geheel het laatste half uur in de soep. De geschilde aardappelen, in stukjes, de laatste 20 minuten, en de prei, in ringen gesneden, de laatste 8-10 minuten in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de soep en snijd deze in stukjes, serveer dit apart op een bord. Haal het vlees uit de soep en leg dit in zijn geheel op een schaal of snijd het in dobbelsteentjes. Zet brood op tafel en mosterd. Een soort zeehonden snert dus, misschien kan je er ook nog zo'n Waddengoud certificaat voor krijgen
|
|
|
|
Eagle-Jan
Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
|
Zo'n maaltijd zal het best geapprecieerd worden onder begeleiding van een goede herfst of lentebok
|
|
|
feddomw
Gast
|
Oh ja, kwam gisteren op Scheef ook nog bruinvissen tegen tijdens het SUPen. Ook op 30 meter uit de kust voor Hart en Jumpteam.
|
|
|
Hard2Handle
Berichten: 3114
Logs: 0 | 432 uur
|
Is dit trouwens verboden gebied?
Toen de foto's gemaakt zijn was het nog geen verboden gebied....
|
|
|
On the Loose
Berichten: 1427
Logs: 0 | 194 uur
|
1 kilo vers of gezouten zeehondenvlees 3 liter water snufje zout en peper 3 peentjes 2 preitjes of 1 ui takje selderij 750 gram aardappelen 80 gram grutten of 80 gram rijst Gebruik 1 kilo vlees zonder been of 2 kilo vlees met been. Doe het gewassen vlees in het kokende water. Gezouten vlees moet eerst ontzouten worden in water. Diepgevroren vlees kun je in de pan ontdooien, maar dit vraagt extra kooktijd. Laat de soep langzaam koken tot het vlees zacht is. Haal af en toe het schuim van de soep en voeg wat zout toe. Als het vlees vers is, nogmaals het schuim eraf halen. Doe de rijst en de groenten in zijn geheel het laatste half uur in de soep. De geschilde aardappelen, in stukjes, de laatste 20 minuten, en de prei, in ringen gesneden, de laatste 8-10 minuten in de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de groenten uit de soep en snijd deze in stukjes, serveer dit apart op een bord. Haal het vlees uit de soep en leg dit in zijn geheel op een schaal of snijd het in dobbelsteentjes. Zet brood op tafel en mosterd. Een soort zeehonden snert dus, misschien kan je er ook nog zo'n Waddengoud certificaat voor krijgen Geweldig! ZEEHONDENSNERT! ahhh... Heb je ook iets met dolfijnen Sander voor de Beun??? dofijnevinnesoep ofzo!!! allemaal verkrijgbaar in www.12balcken.nl
|
|
|
wazzaah
Berichten: 876
|
Was ff zoeken in t oud eiland recepten kookboek, maar gevulde bruinvis:
Bruinvis pastei: neem het bloed en vet van een bruinvis en voeg havermout, zout, peper en gember toe. Meng dit alles goed en doe dit in de buik van de schoongemaakte bruinvis. Laten garen en opdienen. Best geserveerd met kruidenbitter.
T vlees van de bruinvis kan ook op de BBQ, wel even paar dagen de vis laten rijpen, wordt t vlees lkkr mals van.
|
|
|
On the Loose
Berichten: 1427
Logs: 0 | 194 uur
|
Echte chef hoor ik al, bedankt voor al het zoekwerk Hoor De Beun al denken BBQ!?! Vertrouw de kok van www.12balken.nl volkomen en het zal wel goed komen iemand al is gebeten door een zeehond... (zoek sensatie, sorry geen wind)
|
|
|
Reodude
Berichten: 434
|
meestal brengen ze m`n boardje terug. training duurde even, maar was het waard. Kan je ze beter leren je barretje terug te brengen....of te zoeken ,;:=)) Frank
|
|
|
Eagle-Jan
Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
|
Pieterburen is nu overbodig... Die besten hebben inmiddels zichzelf weten te voortplanten. In het kader van economische achteruitgang en bezuinigingen zeg ik: subsidie stoppen. Ik denk dat er instellingen zijn die daar veel meer baat hebben bij een paar centjes extra in de maand.
|
|
|