Het programma Redders op Veronica

bignelis

Berichten: 315
December 10, 2005, 04:34:40
edit2Rapporteer  
Vanavond was er een aflevering van Redders op TV, dit betreft een beschrijving van werkzaamheden van de reddingbrigade etc geloof ik. In ieder geval kwam er een reddingsactie van  afgelopen zomer op bij de slufter. Twee broers, BEGINNERS, gingen uit kiten en 1tje verloor controle, wordt richting Engeland gesleurd (dus ik gok even aflandige wind). De andere ONERVAREN broer er naartoe, het eindigt ermee dat de kustwacht 2 kites uit het water heeft gevist, de jongens later zwemmend met boardje gevonden heeft en eveneens uit het water.
"En och wat waren ze geschrokken, En och wat waren ze blij dat de kustwacht zo goed werk deed".

Ik hoop dat de jongens dit lezen en zich realiseren dat je gevaarlijke situaties zelf uitlokt door je als beginner niet goed in te lezen en verdiepen in je sport. Als je dat wel zou doen weet je dat je niet op iedere willekeurige spot kan gaan spelen. Ik kan niet anders zeggen: SUKKELS.

Laten we eens brainstormen hoe we VOOR het volgende seizoen beginners aan hun hoofd krijgen hoe en waar ze kunnen beginnen met kiten. Dit voorkomt mss ipv genezen.....

Ik begin vast
- Borden plaatsen op de spots zelf.
- In de winkel een kaart uitdelen bij verkoop van sets waar spots op staan en de moeilijkheidsgraad. (mss iets voor NKV)
- Deze kaart ook beschikbaar stellen online en mss links ernaar plaatsen op sites waar 2e hands materiaal tekoop is. Ook ervaren kiters die spul verkopen via internet kunnen verwijzen naar deze kaart.
 
Nog meer briljant ideeën?
AJ
Gast
Antwoord #1 December 10, 2005, 05:16:06
edit2Rapporteer  
Autostrand open = ideaal voor beginners
Emiel

Berichten: 3004
Antwoord #2 December 10, 2005, 05:23:22
edit2Rapporteer  
dit ongeval is toen der tijd al besproken..uitgebreid
Joost

Berichten: 1318
Antwoord #3 December 10, 2005, 06:35:19
edit2Rapporteer  
En niks uitgekomen emiel dus reden genoeg om dit in de winter als er vele kiters zijn die niet kite voor te bereiden. Ik doe regelmatig een vormgeving voor flyers en dergelijke wil best wat opzetten. Geef me de info en maak een flyer en eventueel een bord voor Nederlandse spots. Denk overigens dat een format er al is kijk maar naar Friesland. Hoe kunnen we dit dus landelijk opzetten. Je kan mij bijvoorbeeld niet vertellen dat er niet 1 kiter is die een bedrijfje heeft in borden of er werkt waardoor het allemaal goedkoper is. TIJD VOOR ACTIE!!! Dan maar geen boek van NKV maar steek dat geld in informatie flyers of een bord bij de spots. Doen we het gelijk in het duits!

Daarnaast nelis aflandige wind hoeft niet de oorzaak te zijn. Het kan nog aanlandige wind zijn maar wel een sterke stroming richting zee.  loser
Tom

Berichten: 2890
Antwoord #4 December 10, 2005, 15:41:24
edit2Rapporteer  
Hehehe ik ken een aantal van die gasten van toen ik nog op de reddingsbrigade zat Smiley grappig Smiley
Elroy

Berichten: 20
Antwoord #5 December 12, 2005, 18:01:27
edit2Rapporteer  
Misschien is het ook handig om een kaart te maken met alle spots erop en alle windrichtingen waarbij je deze spot kan gebruiken. Beginners weten over het algemeen niks wat aflandige wind is enzo
wouterb

Berichten: 2759
Antwoord #6 December 12, 2005, 20:10:39
edit2Rapporteer  
Misschien is het ook handig om een kaart te maken met alle spots erop en alle windrichtingen waarbij je deze spot kan gebruiken. Beginners weten over het algemeen niks wat aflandige wind is enzo

Als het goed is krijg er je bij je lessen alles over te horen.
En wat berteft spot en windriv=chting:
http://www.kitehigh.nl/arloc.php#
tom@sk00l
Gast
Antwoord #7 December 12, 2005, 20:11:07
edit2Rapporteer  
Dat is er al dude .. check lokaties bovenaan
globerider
Gast
Antwoord #8 December 13, 2005, 03:07:18
edit2Rapporteer  
Zekers en zelf op meerdere site kun je info vinden over de richting en plaats.

Maar goed ik vind het nog best een vet progamma om naar te kijken. Heb zekers respect voor die gasten die je hoopelijk nooit hoeven te komen redden.

Mazl
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.